Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

  • Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

    Ψήφοι: 150 63,8%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

    Ψήφοι: 42 17,9%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

    Ψήφοι: 43 18,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    235

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.264
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Μηνύματα
3.888
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Για τον Τσιπρα μιλαμε τωρα.
Πρεπει να του πουμε μπραβο που ειπε να πληρωθει το ομολογο, ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
σε ολους οσους αποτρεπουν τη χρωκοπια της χωρας, αρα και στο τσιπρα
τη συγκεκριμενη στιγμη πρεπει να πουμε μπραβο  :uglystupid:
αλλα γιατι λεμε τον τσιπρα κωλοτουμπα μονο και οχι το σαμαρα?  :2funny:
:2funny: :2funny: :2funny:
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Η αλήθεια για τον Ανδρέα
Ερευνα: Η νεοκαραμανλική πενταετία άνοιξε την πόρτα στα Μνημόνια
Στο τέλος του 2009 το χρέος είχε εκτοξευτεί στο 127,9% του ΑΕΠ και το έλλειμμα στο 15,6%

Η απαξιωτική αναφορά του Μάκη Βορίδη στο Συνέδριο της ΝΔ για τον Ανδρέα Παπανδρέου - «για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» - έβαλε φωτιές στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Και έφερε ξανά στην επιφάνεια την αντιπαράθεση που ξεκίνησε μετά την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ σχετικά με το ποιος τελικά είναι ο κύριος υπεύθυνος για την άθλια οικονομική κατάσταση που έφερε την Ελλάδα τον Μάιο του 2010 στην αγκαλιά της τρόικας. Η συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική στην αρχή και στη δικομματική κυβέρνηση τώρα είχε οδηγήσει τόσο τη Συγγρού όσο και την Ιπποκράτους στο να κατεβάσουν τους τόνους και να αποφύγουν τις αλληλοκατηγορίες μπροστά στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας.
Μάλιστα, το Μαξίμου αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος επενέβησαν πυροσβεστικά να σβήσουν τις φωτιές Βορίδη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά δήλωσαν πως υπάρχουν επιμέρους αντιθέσεις αλλά όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στον εθνικό αγώνα.
Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται πιστοποιητικό ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής ή κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν, έσπευσε όμως να πλέξει το εγκώμιο τόσο του Ανδρέα Παπανδρέου όσο και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σημειώνοντας ότι είναι «θεμελιωτές αλληλοσυμπληρούμενοι της εθνικής στρατηγικής».
Την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου υπερασπίστηκε μάλιστα και ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας να τον ταυτίσει με την Αριστερά. Στελέχη της ΝΔ, από την άλλη, προσπάθησαν να εξωραΐσουν το έργο των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή υποστηρίζοντας ότι τα τεράστια ελλείμματα που άφησαν πίσω τους οφείλονται σε αποπληρωμές δανείων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ότι η χώρα έφτασε στη χρεοκοπία λόγω των κακών χειρισμών του Γ. Παπανδρέου.
Ωστόσο, το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» δείχνει ανάγλυφα ότι για τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο το όργιο της σπατάλης την περίοδο 2004-2009 το οποίο εκθέτει πολιτικά τόσο τον Κ. Καραμανλή όσο και τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και Ι. Παπαθανασίου, αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, υπεύθυνο για τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.


Kι όμως, δεν φταίει μόνο - ούτε κυρίως - ο Ανδρέας Παπανδρέου για την έκρηξη του χρέους και την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Το ΠΑΣΟΚ της πρώτης περιόδου, της «Αλλαγής», έχει μεν το δικό του μερίδιο ευθύνης στη συσσώρευση - σταδιακά, στην περίοδο της Μεταπολίτευσης - όλο και μεγαλύτερων ελλειμμάτων και χρέους, αλλά από τα στοιχεία προκύπτει ότι η πολιτική που κυριολεκτικά έριξε τη χώρα στα βράχια έχει χρώμα νεοδημοκρατικό, με τη μαύρη διετία 2007-09 να πρωταγωνιστεί.
Αρκεί να αναφέρει κανείς δυο - τρία χαρακτηριστικά στοιχεία: στην περίοδο 2006-09 οι δαπάνες του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά σχεδόν 9% του ΑΕΠ, την ίδια ώρα που τα έσοδα μειώνονταν κατά 1% του ΑΕΠ. Πού πήγαν τα σχεδόν 30 δισ. ευρώ των αυξημένων δαπανών; Σε μεγάλο βαθμό, σε προσλήψεις και αυξήσεις μισθών. Οι υπηρετούντες στο Δημόσιο έφτασαν τους 511.913 το 2009 από 447.520 το 2004. Αποτέλεσμα: το έλλειμμα εκτινάχτηκε στο 15,6% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στο 127,9% του ΑΕΠ, στρώνοντας το χαλί στο Μνημόνιο και στην τρόικα.
Τα συμπεράσματα από την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στα περίπου 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης είναι σε κάθε περίπτωση μελαγχολικά. Το δημόσιο χρέος, μετά την πρώτη μεταπολιτευτική πενταετία κατά την οποία είχε διατηρηθεί στο πρωτοφανές για τα σημερινά δεδομένα επίπεδο του περίπου 22% του ΑΕΠ, πήρε την ανιούσα επί ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου, φτάνοντας στο σχεδόν τριπλάσιο αλλά πάντα ανεκτό (ακόμη και με κριτήρια Μάαστριχτ) επίπεδο του 65% του ΑΕΠ το 1989.*
Το επόμενο άλμα του το έκανε επί νεοδημοκρατικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όταν το 1993 άγγιξε το 100% του ΑΕΠ - αν και, για να είμαστε δίκαιοι, αυτό οφείλεται εν μέρει στην εφαρμογή ευρωπαϊκών κανόνων που υποχρέωσαν την εμφάνιση «κρυφού» ώς τότε χρέους.

Η καταστροφή. Ακολουθεί μία δεκαετία σταθερότητας στο επίπεδο του περίπου 100% του ΑΕΠ με τη σφραγίδα Σημίτη. Επειτα, ήρθε η καταστροφή. Από το 99,8% του ΑΕΠ το 2004, όταν αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή σκαρφαλώνει στο 107,5% του ΑΕΠ το 2006, στο 112,9% του ΑΕΠ το 2008 και στο 127,9% το 2009. Η χώρα μπαίνει στον αστερισμό της χρεοκοπίας.
Ανάλογη διαδρομή τρελού φορτηγού ακολουθούσε φυσικά και ο προϋπολογισμός. Από το εντελώς μααστριχτικό 2,4% του ΑΕΠ το 1980, το έλλειμμα άρχισε να σκαρφαλώνει, φθάνοντας στο 14,2% του ΑΕΠ το 1990, για να τεθεί ξανά υπό έλεγχο ενόψει ένταξης στην ΟΝΕ το 1999.
Τα σημερινά στοιχεία της Εurostat, μετά τις πολλές αναθεωρήσεις τους, δεν θα μας έβαζαν στην ΟΝΕ, αφού το έλλειμμα το 1999 ήταν 3,1% του ΑΕΠ, 0,1% πάνω από το όριο του Μάαστριχτ. Ούτε όμως θα μας έβγαζαν από την επιτήρηση το 2007, όπως θριαμβολογούσε τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ισχυριζόμενη ότι εξυγίανε τα δημόσια οικονομικά, αφού το έλλειμμα το 2006 ήταν 5,7%. Η συνέχεια αποδείχθηκε ακόμη δραματικότερη, με τον έλεγχο να χάνεται και το έλλειμμα να σκαρφαλώνει στο 15,6% το 2009. Ηταν τότε που ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφώνησε το περίφημο: «Το παιχνίδι τελείωσε».
Στην πραγματικότητα είχε τελειώσει το παιχνίδι μιας ολόκληρης 40ετίας.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί πράγματι να κατηγορηθεί ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ακολουθώντας μια πολιτική παροχών που ξεπερνούσαν τις δυνατότητες της χώρας. Ομως έχει το ελαφρυντικό ότι οι περιστάσεις περίπου του το επέβαλαν, καθώς η χώρα είχε πρόσφατα βγει από τη χούντα και η πίεση ήταν μεγάλη για να αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος των φτωχότερων και των πολιτικά περιθωριοποιημένων ώς τότε Ελλήνων. Επιπλέον, είχε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πετρελαϊκών κρίσεων της δεκαετίας του 1970 και τη στασιμότητα της οικονομίας. Επέλεξε να το κάνει ακολουθώντας πολιτική τόνωσης της ζήτησης, την ώρα που ο γερασμένος παραγωγικός ιστός της χώρας αργοπέθαινε.
Ο Κώστας Καραμανλής, από την άλλη πλευρά, εμφανίσθηκε ως δύναμη κάθαρσης θέτοντας ως πρώτο στόχο της διακυβέρνησής του την «απογραφή» που διέσυρε τη χώρα. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι οι στόχοι της «απογραφής» ήταν μάλλον πολιτικοί, αφού επί διακυβέρνησής του το έλλειμμα ουδέποτε έπεσε κάτω από 5,5% του ΑΕΠ.  
Αυτό βεβαίως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, γιατί τότε κρυβόταν κάτω από το χαλί και η χώρα «γιόρταζε» την έξοδό της από την επιτήρηση το 2007. Και το χειρότερο, ενώ η παγκόσμια οικονομία βυθιζόταν στην κρίση, η Ελλάδα παρίστανε τη «θωρακισμένη» οικονομία και διεύρυνε τα ελλείμματά της. Ετσι, αντί της εξυγίανσης που είχε υποσχεθεί ο Καραμανλής, η χώρα οδηγήθηκε στον γκρεμό.


*μια διορθωση το 89 δεν κυβερναγε το πασοκ τουλαχιστον μετα το μαιο οποτε πρεπει να μας που μεχρι το 88

πιστευω οτι ηταν κατω απο 60
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μαλιστά....και με το χρέος τι θα γίνει??? γιατί εμείς δεν εχουμε μόνο ελλειματα αλλά και ένα όμορφο χρέος....

το χρέος δεν είναι πρόβλημα όταν πάψεις να έχεις πρωτογενή ελλείματα και γυρίσεις σε πρωτογενές πλεόνασμα (έστω και μικρό)...

όλοι θα τρέχουν να σε δανείζουν με χαμηλα επιτόκια ώστε να ανακυκλώνεις και να αναχρηματοδοτείς το χρέος (ξεπληρώνεις το παλιό με νέα)...

και εφοσον συνεχίζεις να έχεις πρωτογενή πλεονάσματα το χρέος σταδιακά μειώνεται (και σε απόλυτες τιμές και σαν ποσοστό του ΑΕΠ)..

με τα μνημόνια έγινε το εξής

(1) η ευρωζώνη ανέλαβε την ανακύκλωση του υφισταμένου χρέους (αποπληρωμές δανείων που λήγουν) δίνοντας νέα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο

(2) η ευρωζώνη ανέλαβε την κάλυψη των πρωτογενών ελλειμάτων για ένα χρονικό διάστημα μέχρις ότου αναδιαρθρώσουμε την οικονομία για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα

(3) η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση να μηδενίσει το πρωτογενές έλλειμα της παίρνοντας μια σειρά μέτρων (που εν πολλοίς της υποδείχτηκαν) μείωσης του κόστους και αύξησης των εσόδων ... σε αυτό δεν τα πήγαμε και πολύ καλά μέχρις στιγμής γιατί στην πράξη αρνηθήκαμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα που μας πρότειναν σε ότι αφορά το διαρθρωτικό τους σκέλος..

αν κάνουμε την απλή πράξη σε απόλυτα νούμερα

Χρέος 2009(1) + ελλείματα 2009(2) + ελλείματα 2010(3) + ελλείματα 2011(4) + ελλείματα 2012(5) + ποσό ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών(6) - κούρεμα PSI(7)

θα καταλήξουμε στο χρέος που έχουμε το 2013...

το (6) έχει σαν εξασφάλιση τις μετοχές των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα λεφτά αυτά οι οποίες πρακτικά ανήκουν σήμερα στο ελληνικό δημόσιο το οποίο έχει μέσω του ειδικού ταμείου που έχει σχηματίσει ...

το τραγικό μας λάθος είναι οι μαλακίες που κάνουμε και συνεχίζουμε να έχουμε το (4) και το (5) .. τα μέτρα θα έπρεπε να παρθούν μία και έξω το 2010 (και μάλιστα και λίγο σκληρότερα διότι τότε υπήρχε λίπος) ώστε το (3) να ήταν μηδενικό και τα (4) και (5) πλεονάσματα (έστω και μικρά)....



 

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Μηνύματα
3.888
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
εργο κουρασμενου μην ξεχνιομαστε
εδω ειμαι μαζι σου τζωννυ
ο καραμανλης στα 6 σχεδον χρονια κυβερνησης (με τις πυτζαμες)  :idiot:
δανειζοταν και εδινε αυξησεις στους δημοσιους
και επαιρνε κοσμο στα στειτζ
τουλαχιστον ο σημιτης δανειζοταν και εκανε εργα
αλλα οι πασοκοι (λογω περισσοτερων χρονων στην εξουσια εφαγαν περισσοτερα)
αυτα πληρωνετε πασοκοι
μεχρι το 2004 μαζευοταν το πραγμα  :idiot:
ο νωθρος καραμανλης μας αποτελειωσε
 

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.991
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
εδω ειμαι μαζι σου τζωννυ
ο καραμανλης στα 6 σχεδον χρονια κυβερνησης (με τις πυτζαμες)  :idiot:
δανειζοταν και εδινε αυξησεις στους δημοσιους
και επαιρνε κοσμο στα στειτζ
τουλαχιστον ο σημιτης δανειζοταν και εκανε εργα
αλλα οι πασοκοι (λογω περισσοτερων χρονων στην εξουσια εφαγαν περισσοτερα)
αυτα πληρωνετε πασοκοι
μεχρι το 2004 μαζευοταν το πραγμα  :idiot:
ο νωθρος καραμανλης μας αποτελειωσε
γιαυτο δαγκωτο τσιπρα
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
εδω ειμαι μαζι σου τζωννυ
ο καραμανλης στα 6 σχεδον χρονια κυβερνησης (με τις πυτζαμες)  :idiot:
δανειζοταν και εδινε αυξησεις στους δημοσιους
και επαιρνε κοσμο στα στειτζ
τουλαχιστον ο σημιτης δανειζοταν και εκανε εργα
αλλα οι πασοκοι (λογω περισσοτερων χρονων στην εξουσια εφαγαν περισσοτερα)
αυτα πληρωνετε πασοκοι
μεχρι το 2004 μαζευοταν το πραγμα  :idiot:
ο νωθρος καραμανλης μας αποτελειωσε
Aααααααααα εδινε αυξησεις?
Και τοτε γιατι λυσσαγανε τα ΠΑΣΟΚικα μεσα οτι ζουμε την...μεγαλυτερη λιτοτητα που υπηρχε ποτέ????
Και γιατί εχασε με 11% διαφορά, επειδη ειχε...εξαθλιωσει τον κοσμο?
Εγω θα υποστηριζω μεχρι να πεθανω, οτι αν το 2009 ειχε κερδισει παλι ο Καραμανλης, ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΕΛΟΣ.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
το τραγικό μας λάθος είναι οι μαλακίες που κάνουμε και συνεχίζουμε να έχουμε το (4) και το (5) .. τα μέτρα θα έπρεπε να παρθούν μία και έξω το 2010 (και μάλιστα και λίγο σκληρότερα διότι τότε υπήρχε λίπος) ώστε το (3) να ήταν μηδενικό και τα (4) και (5) πλεονάσματα (έστω και μικρά)....

τοτε ομως δεν υπηρχε συναινεση απο τον αντιμνημονιακο τοτε σαμαρα
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
τοτε ομως δεν υπηρχε συναινεση απο τον αντιμνημονιακο τοτε σαμαρα
Ξερετε εσεις απο συναινεση, οπως το 1990-1993 απεναντι στην καλυτερη κυβερνηση της τελευταιας 35ετιας.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Aααααααααα εδινε αυξησεις?
Και τοτε γιατι λυσσαγανε τα ΠΑΣΟΚικα μεσα οτι ζουμε την...μεγαλυτερη λιτοτητα που υπηρχε ποτέ????
Και γιατί εχασε με 11% διαφορά, επειδη ειχε...εξαθλιωσει τον κοσμο?
Εγω θα υποστηριζω μεχρι να πεθανω, οτι αν το 2009 ειχε κερδισει παλι ο Καραμανλης, ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΕΛΟΣ.

αν ειχε κερδισει ο κουρασμενος το χρεος θα εφτανε στο 200%
 

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Μηνύματα
3.888
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Aααααααααα εδινε αυξησεις?
Και τοτε γιατι λυσσαγανε τα ΠΑΣΟΚικα μεσα οτι ζουμε την...μεγαλυτερη λιτοτητα που υπηρχε ποτέ????
Και γιατί εχασε με 11% διαφορά, επειδη ειχε...εξαθλιωσει τον κοσμο?
Εγω θα υποστηριζω μεχρι να πεθανω, οτι αν το 2009 ειχε κερδισει παλι ο Καραμανλης, ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΕΛΟΣ.
καλα μη πεθανεις κι ολας
ο γιουνκερ ειπε οτι τα  κερδοσκοπικα φαουντς
μολις πηραν ποδι απ την αμερικη μετα τη λημαν ηταν σχεδον σιγουρο
οτι θα χτυπουσαν την ευρωπη
χτυπησανε τον πιο αδυναμο κρικο την ελλαδα στην ευρωζωνη  :uglystupid:
της κοψαν ουσιαστηκα τη χρηματοδοτηση
απ το τελος του 2008 ηταν σιγουρο
(ο γιουνκερ και οι ευρωπαιοι το περιμεναν αν και δεν ξεραν ακριβως πως)  :uglystupid:
κανενας κωστακης γιωργακης σαμαρας η τσιπρας δε μας εσωζε απ την αρχικη φαση
της αυξησης των σπρεντ και της αδυναμιας χρηματοδοτησης    :uglystupid:
ηταν στο χερι των ευρωπαιων και σε πολιτικες αποφασεις τους  :idiot:
ας μη τα ειχαμε κανει σκατα στην οικονομια ως το 2008 (και κυριως ο συμπαθης σου μπουλης)
να μην ειχαμε τετοια τυχη    :uglystupid:
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
καλα μη πεθανεις κι ολας
ο γιουνκερ ειπε οτι τα  κερδοσκοπικα φαουντς
μολις πηραν ποδι απ την αμερικη μετα τη λημαν ηταν σχεδον σιγουρο
οτι θα χτυπουσαν την ευρωπη
χτυπησανε τον πιο αδυναμο κρικο της ελλαδας στην ευρωζωνη  :uglystupid:
της κοψαν ουσιαστηκα τη χρηματοδοτηση
απ το τελος του 2008 ηταν σιγουρο
(ο γιουνκερ και οι ευρωπαιοι το περιμεναν αν και δεν κεραν ακριβως πως)  :uglystupid:
κανενας κωστακης γιωργακης σαμαρας η τσιπρας δε μας εσωζε απ την αρχικη φαση
της αυξησης των σπρεντ και της αδυναμιας χρηματοδοτησης
   :uglystupid:
ηταν στο χερι των ευρωπαιων και σε πολιτικες αποφασεις τους  :idiot:
ας μη τα ειχαμε κανει σκατα στην οικονομια ως το 2008 (και κυριως ο συμπαθης σου μπουλης)
να μην ειχαμε τετοια τυχη    :uglystupid:
Άποψή σου.
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
καλα μη πεθανεις κι ολας
ο γιουνκερ ειπε οτι τα  κερδοσκοπικα φαουντς
μολις πηραν ποδι απ την αμερικη μετα τη λημαν ηταν σχεδον σιγουρο
οτι θα χτυπουσαν την ευρωπη
χτυπησανε τον πιο αδυναμο κρικο την ελλαδας στην ευρωζωνη  :uglystupid:
της κοψαν ουσιαστηκα τη χρηματοδοτηση
απ το τελος του 2008 ηταν σιγουρο
(ο γιουνκερ και οι ευρωπαιοι το περιμεναν αν και δεν κεραν ακριβως πως)  :uglystupid:
κανενας κωστακης γιωργακης σαμαρας η τσιπρας δε μας εσωζε απ την αρχικη φαση
της αυξησης των σπρεντ και της αδυναμιας χρηματοδοτησης    :uglystupid:
ηταν στο χερι των ευρωπαιων και σε πολιτικες αποφασεις τους  :idiot:
ας μη τα ειχαμε κανει σκατα στην οικονομια ως το 2008 (και κυριως ο συμπαθης σου μπουλης)
να μην ειχαμε τετοια τυχη    :uglystupid:

ξέρεις... αύξηση των σπρέντ δεν σημαίνει και κατ ανάγκην αδυναμία χρηματοδότησης... απλά δανείζεσαι με μεγαλύτερο επιτόκιο
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
ξέρεις... αύξηση των σπρέντ δεν σημαίνει και κατ ανάγκην αδυναμία χρηματοδότησης... απλά δανείζεσαι με μεγαλύτερο επιτόκιο
Κάνεις και μια δηλωση περι τιτανικου...
Κανεις και μια δηλωση οτι κυβερνας την πιο διεφθαρμενη χωρα...
Βαζεις και τα χρεη των νοσοκομειων στο ελλειμμα για να το φτασεις 15%...
Και μετα βαζεις και...ΤΑ ΝΕΑ να μας πουν για...νεοκαραμανλικη λαιλαπα...
Τα γνωστα πασοκικά...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
καλα μη πεθανεις κι ολας
ο γιουνκερ ειπε οτι τα  κερδοσκοπικα φαουντς
μολις πηραν ποδι απ την αμερικη μετα τη λημαν ηταν σχεδον σιγουρο
οτι θα χτυπουσαν την ευρωπη
χτυπησανε τον πιο αδυναμο κρικο την ελλαδα στην ευρωζωνη  :uglystupid:
της κοψαν ουσιαστηκα τη χρηματοδοτηση
απ το τελος του 2008 ηταν σιγουρο
(ο γιουνκερ και οι ευρωπαιοι το περιμεναν αν και δεν ξεραν ακριβως πως)  :uglystupid:
κανενας κωστακης γιωργακης σαμαρας η τσιπρας δε μας εσωζε απ την αρχικη φαση
της αυξησης των σπρεντ και της αδυναμιας χρηματοδοτησης    :uglystupid:
ηταν στο χερι των ευρωπαιων και σε πολιτικες αποφασεις τους  :idiot:
ας μη τα ειχαμε κανει σκατα στην οικονομια ως το 2008 (και κυριως ο συμπαθης σου μπουλης)
να μην ειχαμε τετοια τυχη    :uglystupid:

και οι ευρωπαίοι πήραν την πολιτική απόφαση ουσιαστικά να επωμισθούν οι οικονομίες των χωρών τους το χρέος της Ελλάδας της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας...  μια χαρά κάνανε...

και φυσικά μια τέτοια πολιτική (και οικονομική) απόφαση και ένα τέτοιο τράτο δεν γίνεται χωρίς ανταλάγματα .. τα οποία δεν ήταν τίποτε παραπάνω από το να μας ζητήσουν (απαιτήσουν) να συμμαζέψουμε το σπίτι μας έτσι ώστε να έχουν μια (έστω και μικρή) διασφάλιση ότι κάποια στιγμή θα πάρουν μέρος των χρημάτων τους (γιατί όλα με το επιτόκιο που τα δανείζουν και τον πληθωρισμό που τρέχει αποκλείεται) πίσω
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom