Νέα

Τράπεζες-Πιστωτικές κάρτες-Δάνεια: αναγκαιότητα ή απάτη...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 516
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Εχετε πιστωτική κάρτα και...

• Πληρώνω κάθε μήνα την ελάχιστη δόση

Ψήφοι: 3 13,6%
  • Εξοφλώ όλο το ποσό

Ψήφοι: 4 18,2%
  • Δεν πληρώνω τίποτα κ τα τρώω στις πουτάνες...

Ψήφοι: 3 13,6%
  • Δεν έχω κάρτα, είμαι μαυρισμένος στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ...

Ψήφοι: 2 9,1%
  • Εχω πάρει απ' όλες τις Τράπεζες κ χρωστάω παντού!

Ψήφοι: 2 9,1%
  • Δεν έχω κ ούτε θέλω ν' αποκτήσω!

Ψήφοι: 8 36,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    22

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
Οι περισσότεροι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η πιστωτική κάρτα, δεν είναι τσάμπα χρήμα, αλλά ένα εργαλείο για να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη.

Η μηνιαία κίνηση στη μία και μοναδική πιστωτική κάρτα που έχω εκδώσει στο όνομά μου (με δωρεάν χρήση για πάντα) είναι περίπου 1.000 ευρώ. Πάντα, μα πάντα, πληρώνω [size=12pt]ολόκληρο[/size] το ποσό στο τέλος του μήνα κι έτσι είμαστε όλοι ευτυχισμένοι. (Η τράπεζα δεν ξέρω πόσο ευτυχισμένη είναι πραγματικά από εμένα, μιάς και δεν μου παίρνει κοροϊδίστικα χρήμα για τόκους υπερημερίας).

Επίσης φροντίζω να εξαντλώ (στο μέτρο του δυνατού) τα οφέλη και τα προνόμια που μου προσφέρει η εν λόγω κάρτα.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Παλιά έπερναν μεσημεριάτικα τηλεφωνα και σου έλεγαν "εχει εγκρηθεί ενα δάνειο....κλπ"

Αν δεν κοιμώνουνα (ως γνωστον ειμαι ένας τεμπελης που ξυπνά τις 5 τα χαράματα) τους έλεγα διάφορα κουλά, του στιλ "δεν μπορω να σας απαντησω τώρα ΓΑΜΙΕΜΑΙ" :2funny: :2funny: :2funny:

Η 2ερη ψήφος δικία μου

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
μολις εδωσα την 1η ψηφο
δεν εχω κ ουτε θελω να αποκτησω!

Σεβαστή η ψήφος σου Συναγωνιστή!
Ομως, σε πολλές περιπτώσεις, μια πιστωτική κάρτα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη + συμφέρουσα! Ακόμα κι αν κάποιος δεν θέλει να κάνει τακτικές χρεώσεις, καλό είναι να έχει μια στο πορτοφόλι του για "ώρα ανάγκης"

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
εγω συμφωνω οτι ολλα ειναι θεμα χρησης και καταχρησης!
οπως λεει και ο φιλος μου.....και στο κιν σου αμα θελεις μπορεις να παρεις εξωτερικο και να μιλησεις μιση ωρα και να σου ρθει 200 ευρω ο λογαριασμος μετα!
αυτο ειναι λαθος σκεπτικο! ειναι θεμα χρησης και καταχρησης ΑΛΛΑ οταν εχεις πλαστικο χρημα δεν το υπολογιζεις και δεν πιανεις στα χερια σου 100 ευρα π.χ για να κλαψεις οταν τα δινεις......για αυτο το λενε πλαστικο χρημα...

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Ίσως διευκολύνει μόνο να έχει κάποιος μια προπληρωμένη για διευκόλυνση αγορών από το ίντερνετ. Κατά τα άλλα ούτε έχω κάρτα ούτε σκέφτομαι να αποκτήσω.

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
Οι περισσότεροι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η πιστωτική κάρτα, δεν είναι τσάμπα χρήμα, αλλά ένα εργαλείο για να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη.

Η μηνιαία κίνηση στη μία και μοναδική πιστωτική κάρτα που έχω εκδώσει στο όνομά μου (με δωρεάν χρήση για πάντα) είναι περίπου 1.000 ευρώ. Πάντα, μα πάντα, πληρώνω [size=12pt]ολόκληρο[/size] το ποσό στο τέλος του μήνα κι έτσι είμαστε όλοι ευτυχισμένοι. (Η τράπεζα δεν ξέρω πόσο ευτυχισμένη είναι πραγματικά από εμένα, μιάς και δεν μου παίρνει κοροϊδίστικα χρήμα για τόκους υπερημερίας).

Επίσης φροντίζω να εξαντλώ (στο μέτρο του δυνατού) τα οφέλη και τα προνόμια που μου προσφέρει η εν λόγω κάρτα.
Κι ομως ειναι τσαμπα χρημα για 1 μηνα,μεχρι την ληξη του λογαριασμου δηλαδη.
Αν πληρωσεις ολο το ποσο τότε,ειχες τζαμπα δανειο για 1 μηνα.Αν δεν τα πληρωσεις ολα όπως ελπιζουν οι τραπεζες,τρεχουν απιστευτοι τοκοι 20+ %

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε κάποιες Τράπεζες είναι ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... όχι μέχρι την ημερομηνία λήξης! Γι' αυτό καλό είναι να προσέχουμε τι ισχύει για την δική μας κάρτα, οπότε κ να εξοφλούμε ΟΛΟ το ποσό την "σωστή" ημερομηνία ;)

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Οι πιστωτικές κάρτες αν ξέρεις να τις χρησιμοποιείς σωστά είναι μεγάλο εργαλείο.

Π.χ. πριν απο 6 μήνες αγόρασα ένα καινούργιο αυτοκίνητο και πλήρωσα όσα χρήματα είχα μετρητοίς και μου έμεινε ένα υπόλοιπο 7000€ το οποίο αν πλήρωνα με δάνειο απο την αντιπροσωπία μου ζητούσαν επιτόκιο 8.9%

Το έβαλα λοιπόν σε μια πιστωτική κάρτα και για την αντιπροσωπία ήταν σαν να πλήρωσα όλο το αυτοκίνητο μετρητοίς (οπότε γλύτωσα και τις μαλακίες με την παρακράτηση κυριότητας κτλ.).
Στην συνέχεια πήρα το ποσό αυτό που χρωστούσα στην πρώτη κάρτα και το έκανα μεταφορά υπολοίπου σε μια άλλη κάρτα της Eurobank η οποία έχει προσφορά για μεταφορά υλοποίπου με 12 μήνες άτοκα.
Πρακτικά λοιπόν πληρώνω το υπόλοιπο άτοκα ! Και επειδή δεν δίνω 600€ κάθε μήνα για να εξοφλήσω το ποσό των 7000€ σε έναν χρόνο, σίγουρα θα μου μείνει ένα υπόλοιπο, το οποίο θα μεταφέρω αντίστοιχα σε μια τρίτη τράπεζα (π.χ. Εθνική η οποία έχει προσφορά για μεταφορά υπολοίπου με 6 μήνες άτοκα) κ.ο.κ.

ΟΜΩΣ: Προσπαθώ και κρατάω τα λουριά και δεν βάζω στις κάρτες άλλες αγορές. Γιατί εύκολα μπορείς να ξεφύγεις και τα 7000 να γίνουν 27000, οπότε μετά τρώς το καβλί και δεν ξέρεις απο που σου ήρθε.

Επίσης μια που αναφέρθηκε να ξέρετε οτι καμία τράπεζα δεν χρεώνει πλέον συνδρομή σε κάρτα (τουλάχιστον Εθνική, Eurobank, Αττικής και Citibank που ξέρω εγώ). Ψάχνουν βέβαια για μαλάκες και αν έχεις κάρτα με παλιούς όρους σου κοτσάρουν και την συνδρομή, αλλά αν πας και τους απειλήσεις οτι θα κλείσεις την κάρτα, σου κόβουν την συνδρομή αμέσως.

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε κάποιες Τράπεζες είναι ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... όχι μέχρι την ημερομηνία λήξης! Γι' αυτό καλό είναι να προσέχουμε τι ισχύει για την δική μας κάρτα, οπότε κ να εξοφλούμε ΟΛΟ το ποσό την "σωστή" ημερομηνία ;)
Δεν εχω ακουσει ποτε κατι τετοιο...
Μπορεις να ονοματισεις τραπεζα που σου ξεκιναει τους τοκους την ημερομηνια εκδοσης του λογαριασμου??
Ειναι πολυ κουφο και αν το κανει καποιθα τραπεζα πρεπει να προβληθει...

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Απλώς δεν είμαστε όλοι για όλα …

Η κάθε Θείτσα με τις ελάχιστες γνώσεις οικονομικής διαχείρισης που διαθέτει  καλό θα ήταν να μην ασχολείται ούτε με επενδύσεις σε σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα αλλά ούτε και με οικονομικές συναλλαγές που αδυνατεί να αντιληφθεί το τι μακροχρόνιες υποχρεώσεις και επιβαρύνσεις δημιουργούν.

Το ότι κάποιοι χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες και δάνεια αλόγιστα είναι πρόβλημα τους και καλά κάνουν και υφίστανται τις συνέπειες. Η μόνη ένσταση μου είναι ότι το κράτος μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας όφειλε έγκαιρα να έχει παρέμβει δίνοντας ένα τέλος στα αλόγιστα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες που εκδίδονταν από τις Τράπεζες σε αφερέγγυα πρόσωπα την προ-κρίσης περίοδο.

Κατά τη γνώμη μου οι πιστωτικές κάρτες είναι απαραίτητο εργαλείο στην σύγχρονη ζωή αφού:

Δίνουν την δυνατότητα on-line έξυπνων αγορών μέσω ίντερνετ σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές τις εγχώριας αγοράς.

Διευκολύνουν τα μέγιστα τα ταξίδια στο εξωτερικό εκτός ΟΝΕ.

Όπως σωστά επισημάνθηκε, μέσω της αξιοποίησης της περιόδου χάριτος και των άτοκων δόσεων κατά τις αγορές ο χρήστης τους δανείζεται έμμεσα χρήματα από την τράπεζα με μηδενικό επιτόκιο.

Και όλα αυτά χωρίς να αναφερθώ σε ανταποδοτικά προγράμματα ανταμοιβών (πχ AlphaBank Bonus), προνομιακές τιμές σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις (Diners Club) και πολλά άλλα.

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
Αν πληρωσεις ολο το ποσο τότε,ειχες τζαμπα δανειο για 1 μηνα.Αν δεν τα πληρωσεις ολα όπως ελπιζουν οι τραπεζες,τρεχουν απιστευτοι τοκοι 20+ %

Σωστό. Ο δικός μου λογ/σμός κλείνει στις 6 κάθε μήνα, με ημερομηνία πληρωμής τις 26 του ιδίου. Οι πρώτες ημερολογιακά αγορές μου όμως έχουν γίνει από τις 7 του προηγούμενου μήνα, οπότε οι ημέρες για την πληρωμή (των πρώτων αγορών) είναι περισσότερο από μήνα.

Ασχημα είναι να έχεις άτοκο δάνειο 30 ημερών για είδη και υπηρεσίες που ήδη χρησιμοποιείς?

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Ετσι είναι! Και το μυστικό είναι απλό: ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ μόνον αν μπορείς να εξοφλείς κάθε μήνα ΟΛΟ το ποσόν (κ όχι να πληρώνεις την "ελάχιστη καταβολή")... ή όταν αγοράζεις κάτι ακριβό, με ΑΤΟΚΕΣ δόσεις ;)
Kι επίσης, έχουμε κάρτα ΧΩΡΙΣ ετήσια συνδρομή! Σε περίπτωση που η Τράπεζα που συνεργαζόμαστε δεν δεχτεί κάτι τέτοιο, τους λέμε ότι θα κλείσουμε την κάρτα μας κ θα πάμε σε κάποια άλλη που το κάνει... ;)
Ετσι ειναι οπως τα λες.
Εγω εχω 3 καρτες.(+ 3 προπληρωμενες) Τις 2 η τραπεζα μου τις εχει δωσει χωρις ετησια συνδρομη για παντα. (μαλλον επειδη ειμαι ....καλος πελατης) Τις χρησιμοποιω συνεχως, αλλα μονο για να μη κραταω πανω μου χρηματα, και τελος του μηνα εξοφλουνται.
Αλλοιμονο αν κανουμε αγορες/σπαταλες παραπανω απο αυτο που κραταει η τσεπη μας. :headbang:
τοτε καλο να μας κανει το :knockinb: που 8α φαμε απο την τραπεζα.

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Εγώ όταν έπιασα πρώτη φορά στα χέρια μου πιστωτική κάρτα ήταν το 2002.

Τότε σαν άσχετος με το σπόρ, κατάφερα μέσα σε 6-7 μήνες να την χρεώσω 1.700.000 δρχ (και έπαιρνα μισθό 300.000 δρχ).
Αγόραζα λες και είχα κάποιον απο πίσω να μου χαρίζει χρήματα. Και πλήρωνα 5.000 ή 10.000 δρχ. σαν ελάχιστη καταβολή.
Όταν κατάλαβα πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει ήταν πια αργά. Με έπιασε πανικός.

Βέβαια σαν κλασικός μαλάκας Έλληνας γιός, πήγα στην μάνα μου και της ζήτησα 1.500.000 δρχ και πήγα και ξεχρέωσα την κάρτα  :rockon:

Τουλάχιστον έμαθα και εκτοτε τις χρησιμοποιώ με μεγάλη προσοχή  ;)

billy_gs

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Μια χαρα ειναι οι πιστωτικες....και βολευουν και συμφερουν!

Η μαλακια των Ελληνων φταιει για το χαλι που εχουμε φτασει!Βρακι δεν εχουν στον κωλο τους οι πιο πολλοι και θελουν και πιστωτι-[size=14pt]ΚΕΣ[/size] κιολας!    :uglystupid:    :jerking:

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.361
Πόντοι
506
εγώ αυτή τη στιγμή έχω έξι κάρτες - ίσος και παραπάνω - αλλά με δύο κάνω δουλειά, είναι όλες χωρίς συνδρομή, κάποτε σαν αρχάριος και εγώ είχα μπλοκαριστεί και τι έκανα, όλα σε ένα με δάνειο και ξέπλεξα, θέλει ρέγουλα η πιστωτική μπορεί να σε καταστρέψει με αλόγιστη χρήση ή να σε βγάλει από μια δύσκολη θέση όταν έχεις ανάγκη.
Τις συμβουλές μου για τις κάρτες είναι:
1)ανάληψη μετρητών αν υπάρχει ανάγκη και αποπληρωμή όλου του ποσού όσο το δυνατόν γρηγορότερα
2) για ακριβές αγορές με άτοκες δόσης -πχ εγώ αγόρασα ένα παπί έτσι - και να πληρώνεις όλο το ποσό κάθε μήνα - αν είναι η δόση 100 ε και σου ζητά ελαχ. πληρωμή 15 μην κάνεις τη βλακεία και πληρώσεις τα 15, και τα 100...

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.361
Πόντοι
506
Μια χαρα ειναι οι πιστωτικες....και βολευουν και συμφερουν!

Η μαλακια των Ελληνων φταιει για το χαλι που εχουμε φτασει!Βρακι δεν εχουν στον κωλο τους οι πιο πολλοι και θελουν και πιστωτι-[size=14pt]ΚΕΣ[/size] κιολας!    :uglystupid:    :jerking:
εσύ είσαι ο λεφτάς... (sic)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom