θα πρότεινα να πεις στην φίλη σου να βρει ξενοδοχείο. είχα κάνει παρόμοια μαιμουδιά με τουρκάλα βρήκε κάτι καλό και οικονομικό παρα πολύ κοντά στην αγ σοφιά αλλά το έπαιζε ισπανίδα γιατί ο ξενοδόχος δεν γούσταρε να φιλοξενεί ανύπαντρες τουρκάλες. με λίγα λόγια πέσαμε σε φανατικό
νομίζω το έλεγαν AND hotel
δεύτερον αν σκοπεύεις να κάτσεις αρκετές ημέρες έχει την δυνατότητα να του κάνει παζάρια και να σου κάτσει καλή τιμή για όλο το διάστημα.
πές της να σου βρει απέναντι απο Αγ σοφιά, ή τέλος πάντων κάπου στο Σουλταν Αχμέτ
είχα μείνει σε 2 εκεί τριγύρω αλλά δεν θυμάμαι όνομα. θυμάμαι όμως οτι ήταν καλή η τιμή
τώρα αν θες οπωσδήποτε ενα hotel τσέκαρε και το Troya.
ενα στενό πίσω απο την Ίστικλαλ και πολύ κοντά στην πλατεία ταξιμ.
για διασκέδαση αν θες κυριλέ καταστάσεις το μόνο που ξέρω είναι το Reina.
club-restaurant, έχεις για θέα την γέφυρα και τον βόσπορο. είναι το μαγαζί που θα δεις απο ηθοποιούς μέχρι τραγουδιστές. τουλάχιστον στις αρχές πήγαιναν συνέχεια τώρα δεν ξέρω τι παίζει
αν θες οτιδήποτε άλλο ψάξε στα στενάκια γύρω από την Ιστικλαλ. μπορεί να πετύχεις απο ελληνικά μπουζούκια μέχρι κάποιον δικό τους διάσημο τραγουδιάρη.
με λίγα λόγια όπου ακούς μουσική μπέκα.
όπου και να μπήκα δεν βρήκα κάτι που να μην μου αρέσει
αν θες να ακούσεις χεβιμεταλιές ρώτα για το Caravan είναι μέσα στην σκεπαστή αγορά απέναντι απο το "σχολείο της γαλατα"
το τι να δεις... τοπ καπί αν και εντυπωσιακό σκυλοβαρέθηκα. γενικά δεν γουστάρω τα μουσεία φάση
αγ. σοφιά, αγ ειρήνη είναι τα κλασικά μη τα χάσεις.
πάρε το καραβάκι να πας πριγκιπόνησα αλλά να είσαι έτοιμος για πολύ σκατίλα
έχει μόνο άμαξες με άλογα, αυτοκίνητα απαγορεύονται και οι κουράδες απο τα άλογα που θα δεις στον δρόμο θα σου κάνουν ένα κεφάλι....
Κατά τα άλλα είναι καλό σαν εμπειρία. δεν ξέρω αν είναι σε όλα έτσι, μόνο σε ένα πήγα
σίγουρα να πας στο Ορτοκιου (ortakoy). ωραία περιοχή, ωραία δρομάκια, περατζάδα, καφεδάκι, ναργιλές και δοκιμάζεις απο "καντίνες" την πατάτα στον φούρνο με ότι θες μέσα.
(κάτι σαν τα δικά μας σάντουιτς, αντί για ψωμί φαντάσου πατάτα)
σίγουρα να φας απο το Ιnce προφιτερόλ. ρωτα την, θα το ξέρει.. ζαχαροπλαστείο επι τις ιστικλαλ
στο Μπεμπεκ, κάτι σαν την δική μας γλυφάδα. εκεί θα δεις και ωραία μουνιά, πάνε όλοι οι φραγκάτοι και οι μοστρόβιες. κάνε την βόλτα σου και μετά τρως πάνω σε κάποιο καραβάκι που είναι δεμένο στο λιμάνι
στο τι να αποφυγεις όπως είπε και ο συνάδελφος μακρυά απο σκοτεινά σημεία ακόμα και αν είναι 2 στενά απο Ταξιμ! παίζουν πολλοί λαθρομετανάστες, ναρκομανείς κλπ
από φαγητό δεν χάνω με τίποτα τους κεφτέδες τους, τα μύδια με πυλάφι στα κάρβουνα και απο τα αντίστοιχα "γυράδικα" γύρο σουτζούκι με πίτα
αν γουστάρεις φωτό με εσωτερικά εκκλησιών όπως εγώ στην ίστικλαλ πάλι θα βρεις 3-4. οι δύο μεγάλες και γνωστές, μια καθολική μια ορθόδοξη. αν σε ενδιαφέρει σου στέλνω λεπτομέρειες πως να βρεις ειδικά την ελληνική.
τέλος, όταν πήγα πρώτη φορά έκρυβα το οτι είμαι έλληνας απο φόβο μην τύχει "εκείνο ή το άλλο".
απο την δεύτερη φορά και μετά κατάλαβα το πόσο λάθος ήμουν.
δεν υπήρχε μαγαζί που να πάω και να μην φύγω μπουρδέλο απο τις κερασμένες ρακές όταν άκουγαν για τον γιουναν
πόσο μάλλον που θα είσαι μαζί με τουρκάλα
γενικά θα μείνεις μαλάκας με την ευγένεια τους
όποιος άλλος σου πει το αντίθετο απλά γράψτον στα αρχίδια σου