αλευρι robin hood,(ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ πολυ ).550 γραμμαρια,2 αυγα,300 γραμ.γαλα,1 φακελακι μαγια,1 κουταλακι του γλυκου ζαχαρη,1,5 κουταλακι του γλυκου ζαχαρη,100 γραμ, βουτυρο Κερκυρας σε θερμοκρασια δωματιου..
ανακατευεις την μαγια με λιγο γαλα και λιγο αλευρι και τα αφηνεις 15 λεπτα να φουσκωσει..
στο μεταξυ βαζεις σε λεκανη τα υπολοιπα υλικα χωρις το βουτυρο και ανακατευεις μαζι με το μειγμα της μαγιας και σταδιακα προσθετεις το βουτυρο οσο ζυμωνεις..
ΠΟΛΥ καλο ζυμωμα και μετα το αφηνεις να φουσκωσει 2 ωρες..
μετα πλαθεις τα ψωμακια οπως θες και στο μεγεθος που θες
τα βαζεις ταψι,τα αφηνεις μιση ωρα να φουσκωσουν και μετα τους βαζεις απο πανω λιγο γαλα με αυγο και τα ψηνεις σε θερμοκρασια 200 βαθμων
κυρα συνηθως μου τα κανει τεραστια στρογγυλα και φτιαχνω σπιτικα μπεργκερακια
ΥΓ την ζαχαρη την βαζεις με το μειγμα της μαγιας