Χιλιαδες ειναι τα παραδειγματα γυρω μας που δειχνουν την αληθεια περι της αγαπης των γονεων προς τα τεκνα τους.
Θετικα και αρνητικα. Χιλιαδες.
Εχει γονεις αξιους που προσπαθουν και θυσιαζονται καθημερινα για τα παιδια τους, εχει και γονεις που δεν θα επρεπε καν να εχουν παιδια.
Το θεμα μας δεν ειναι αν υπαρχει αγαπη ή δεν υπαρχει αγαπη απο τους γονεις προς τα τεκνα τους.
Εξω, εκτος οικογενειας, ενας αντρας, μια γυναικα, ποσες πιθανοτητες εχουν να βρουν πραγματικη αγαπη;
Και αφου υπαρχει αυτη η περιβοητη αγαπη, οταν κοιτας καθημερινα γυρω σου, τη βλεπεις;
Τωρα το τι θελουμε να πιστευουμε ωστε να νιωθουμε καλυτερα, ειναι αλλο θεμα. Καταλαβαινω οτι δεν ειναι ευκολο και ομορφο για τους πιο πολλους να βγουν απο τη comfort zone και να διαπιστωσουν την αληθεια. Δεν ειναι για ολους η αληθεια, οι ανθρωποι γενικα τους αρεσει να ζουν σε φαντασιακους κοσμους, για αυτο αλλωστε αφιερωνουν ωρες καθημερινα με το να παρακολουθουν διαφορα αντι να ζουν οι ιδιοι.
Ρεαλιστικα, βλεπεις αγαπη αναμεσα στα ζευγαρια; Και αφου αγαπιουνται, γιατι κανουν τα οσα κανουν; Απο την αγαπη που εχουν ο ενας προς τον αλλον; Δηλαδη, οταν αγαπας καποιον, λες ψεματα; Η αγαπη τελειωνει καποια στιγμη; Οταν αγαπας καποια γυναικα, την απατας; Οταν σε απατα αυτη, ειναι σημαδι οτι σε αγαπα; Οταν καυλαντιζουν στα κινητα τους ολοι μερα, ειναι σημαδι αγαπης; Ο τροπος που αντιμετωπιζουν τα διαφορα προβληματα που προκυπτουν, δειχνει οτι ειναι αγαπημενοι; Ο τροπος που μιλανε, φερονται μεταξυ τους, δειχνει τη μεγαλη τους αγαπη;
Ολοι αγαπη ζητουν, αγαπη δηλωνουν ο ενας προς τον αλλον, μυρια τα τραγουδια και τα γραφομενα περι της αγαπης και οταν κοιτας γυρω σου παντου μεσα στη κοινωνια, τη βλεπεις την αγαπη;
Τι εστι αγαπη τυπε;
Μεγαλο το θεμα τυπε, αν θες παρε τηλεφωνο να τα πουμε σαν ανθρωποι, εδω θα πρεπει να γραφουμε με τις ωρες και να γινουμε γραφομηχανες.
Χρημα, σεξ, κακια, συμφερον. Αυτα, σε 100αδες μορφες ειναι παντου γυρω μας. Δεν εχω προβλημα να τα λεω με το ονομα τους, δεν εχω αναγκη να χρησιμοποιω εννοιες οπως την αγαπη, λεω αυτο που θελω, ειμαι ξεκαθαρος, δεν προσπαθω να παιξω με τη ψυχη και τη νοημοσυνη κανενος.
Οταν ακουω για αγαπες, απλα φευγω. Ειδικα απο ανθρωπους που εχουν παντου σε ολα τα σοσιαλ προφιλ (πλεον, δεν υπαρχει καποιος που δεν εχει).
Αυτος που ειναι ικανος στο να αγαπησει εναν αλλον ανθρωπο, αρχικα εχει αγαπησει τον εαυτο του.
Δεν μπορεις να λαβεις κατι απο καποιον ανθρωπο που δεν το εχει, απλα.
Ελαχιστοι ειναι οι ανθρωποι που μπορουν να αγαπησουν εναν αλλον ανθρωπο και να φτιαξουν κατι ομορφο που θα κρατησει μια ζωη εως τελους και αυτοι οι ανθρωποι δεν συχναζουν εκει που συχναζουμε εμεις τυπε, ειναι αλλου ειδους ανθρωποι, μπαμ κανουν απο μακρυα.
Τυχαια ειχα γνωρισει μια κοπελα στο παρελθον (σε τραπεζι, δεν εγινε απολυτως τιποτα με τη κοπελα), τη θαυμασα, απλα. Δεν επιχειρησα να τη ξαναδω ποτε, καταλαβα τι ανθρωπος ειναι, καταλαβα οτι δεν ειμαστε συμβατοι και αυτο ηταν.
Στα 41 μου, εχω γνωρισει χιλιαδες ανθρωπους ανα το κοσμο, μονο μια κοπελα ειδα να εχει αυτο μεσα της, αν μπορουσες να δεις τα ματια της θα καταλαβαινες πληρως τι θελω να πω.
Υπαρχουν, ειναι ομως σπανιοι ανθρωποι. Ακομα και που τη βρηκα, εμεινα μακρυα, δεν ταιριαζει στο τροπο ζωης μου. Θα ηταν λαθος να επιχειρησω το οτιδηποτε με ενα τετοιο κοριτσι. Δεν θα εκανε καλο σε κανεναν απο τους δυο μας στο τελος.
Το τραγικο ειναι οτι συνηθως αυτοι οι ανθρωποι, ειτε μενουν μονοι τους (οσοι εχουν τη ψυχικη δυναμη για κατι τετοιο) ειτε πεφτουν στα χειροτερα.