Καλώς η κακώς, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις τέτοιες περιπτώσεις, εκτός βέβαια από τις κραυγαλέες.
Κατ' αρχήν, όλοι μας έχουμε "αγοράσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες". Βασισμένοι σε κάποια/ες θετικές κριτικές, βρεθήκαμε με κορασίδα και η συνάντηση στέφθηκε με πλήρη αποτυχία. Αποτυχία γιατί η κοπελιά τάζει λαγούς με πετραχήλια και τελικά τους μόνους λαγούς που βγάζει είναι αυτούς από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού? Αποτυχία γιατί απλά εμείς είχαμε μια κακή μέρα, με κακή διάθεση που δεν ίσιωνε με τίποτα? Αποτυχία γιατί απλά δεν ταιριάξανε τα χνώτα μας, δεν είχαμε χημεία...? Και στην μεν πρώτη περίπτωση, λες, ρε κερατά είσαι προμότορας και η κοπελιά μούφα. Στις άλλες όμως?
Εκεί μπαίνει ο προσωπικός παράγοντας, εγώ πέρασα τέλεια και εσύ με τις ίδιες συνθήκες με το ίδιο άτομο πέρασες άσχημα τουλάχιστον. Εγώ ανεβάζω θετική κριτική και εσύ, ο όποιος εσύ για να μην παρεξηγούμαι, με βαφτίζεις προμότορα.
Αυτές φυσικά είναι οι καλοπροαίρετες περιπτώσεις. Γιατί θα ήμασταν τουλάχιστον αφελείς να μην αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν και περιπτώσεις ίδιου οφέλους. Είτε γιατί κάποιος προσδοκά σε χρηματικό όφελος, άρα λογικό να προωθεί, τις δικές του "επιρροές", και κατ' αντιστοιχία να μειώνει με κομψό ή χοντροκομμένο τρόπο όλες τις άλλες. Είτε γιατί δεν προσεταιρίστηκαν τα οφέλη που ήθελαν. Χρηματικά ή προσωπικά, σε είδος.
Ανοιχτό forum είναι, ευτυχώς και έτσι μπορούμε να βλέπουμε, να μαθαίνουμε, και να απολαμβάνουμε τους καρπούς του αγοραίου έρωτα. Με τις στραβές του και τις αδυναμίες του. Κρίνουμε και πράττουμε κατά το δοκούν έκαστος. Μεγάλα παιδιά είμαστε ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε, και διαμάντια θα βρούμε και άνθρακες. Μυαλό έχουμε να κρίνουμε τι είναι fake Και τι όχι. Χωρίς περιορισμούς και συνδρομές και ελάχιστο αριθμό μηνυμάτων πριν ανέβει κριτική. Γνώμη μου πάντα...