Ενδιαφέροντα σκηνικά μιας άλλης εποχής. Είχα ακούσει κι από παλιούς ναυτικούς, πριν από χρόνια για παρόμοια σκηνικά
στην Κούβα, όπου σε έβαζαν στο σπίτι σε τραπέζωναν κλπ, και σε πήγαιναν μετά στο δωματιάκι για τα περαιτέρω,
ενώ οι γονείς ήταν αραχτοί στο διπλανό, και μια χαρά κι ωραία. Δουλειά μερικών δoλλαρίων, άντε και κανα δωράκι.
Μου έχουν πεί και για ανάλογα σκηνικά στο ανατολικό μπλοκ με τα κλασικά καλσόν και τζινάκια.
Πάντως ρομαντικά cult σκηνικά υπάρχουν και σήμερα στη Βουλγαρία, όπως π.χ. στο κρυφό σπιτάκι της γιαγιάς Πένκας
στη Σόφια όπου είναι ένα σούπερ μίζερο διαμέρισμα, σε όροφο τυπικής κομμουνιστικής πανελένιας
πολυκατοικίας με επιπλάκια σοβιετικής αισθητικής, εποχής Ζίφκοφ, όπου κατεβαίνει η γιαγιούλα Πένκα
στην είσοδο αυτοπροσώπως και υποδέχεται τον πελάτη για να τον ανεβάσει σπίτι της, και του ανοίγει στο μεταξύ
τις πιο άσχετες cult συζητήσεις. Σε έναν συνάδελφο λ.χ. τον συμβούλευε να τρέξει στο Lidl διότι αγόρασε
ωραία λουκάνκα, σε τάδε καλή τιμή, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Παρεμπιπτόντως, η γιαγιούλα φέρνει στο σπιτάκι της
και πολύ καλές περιπτώσεις, όπως π.χ. τη Βίλι (πολύ καλή και φιλότιμη).
Δίνω και την αγγελία της περισσότερο για να φανεί το ντεκόρ και η καλτίλα του χώρου.
Σπιτικό γαμήσι, με τη μηχανή του χρόνου γυρισμένη, αισθητικά, πίσω σε άλλες αγνές εποχές...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sorry για το