Νέα

το Πάσχα διάλεξε τη ζωή

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα xxxniner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 97
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Μηνύματα
5.141
Κριτικές
5
Like
8.461
Πόντοι
2.356
Όχι. Ο βασικός εξοπλισμός του ανθρώπου είναι πούτσα-μουνί.
 

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Μηνύματα
35.100
Like
7.321
Πόντοι
1.406
Και γω ρε σεις το λυπάμαι το αρνί
Και εγω τυπε,δεν ειναι ζωη αυτη που κανουν,ολη μερα στο μαντρι κλεισμενα,και οταν βγαινουν εξω να τα πηγαινει οπου γουσταρει ο τσοπανης,με τα τσοπανοσκυλα να αλυχτανε απο πισω  :S Χιλιες φορες ενας ενδοξος θανατος πανω στη σουβλα  :rockon:
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
28.117
Κριτικές
16
Like
15.257
Πόντοι
6.515

Παπανικολας - οικολογοι τυποι, κάθε χρονο οργανωνει πασχα στο αγρόκτημα στον ορωπο με χορτοφαγια, το σκεπτομαι σοβαρα, τα τελευταια χρονια δεν μ' αρεσει το θεαμα του αρνιου στη σουβλα  :S
 

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Μηνύματα
5.141
Κριτικές
5
Like
8.461
Πόντοι
2.356
Βασικά εγώ το Πάσχα μπορεί να φάω και ψάρι, πούτσα μου. Αλλά δεν βγαίνω να ανοίξω θρεντ στο bourdela.com
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μη ξεχναμε και το κοκορετσακι παιδια οχι μονο αρνι σουβλα :hi:

maxresdefault.jpg


Επισης χαριστε την εμπειρια στον εαυτο σας και φτιαχτε το μονοι σας μη το παρετε ετοιμο απο το χασαπη   :erection:


μα και φυσικά μόνοι μας ... μια παρατήρηση μόνον καλό είναι να έχουμε από τον χασάπη πάρει και 2-3 μπόλιες (σκέπες δηλαδή το περιτόναιο) με τις οποίες τυλίγουμε τα εντόσθια πριν εφαρμόσουμε τα αντεράκια... έτσι (1) το κοκορέτσι γίνεται περισσότερο ευπαρουσίαστο διότι δεν πετάνε κομματάκια από την συκωταριά έξω από την αντεριά (2) το λίπος της μπόλιας βοηθά να γίνει περισσότερο ζουμερό το εσωτερικό και να μην ξεραθεί

μερακλήδες βάζουν μεταξύ των κομματιών (ανα 3 κομμάτια) και ένα κομμάτι πράσινης πιπεριάς .. αυτό αποροφά την βαρια οσμή των εντοσθίων...

και φυσικά όχι ρίγανη στα έντερα γιατί αν καεί πικρίζει...

ΥΓ ααα και κάτι ακόμη... φροντίστε το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι στην σούβλα να είναι από καρδιά που είναι αρκετά σκληρή έτσι ώστε να μην "ξεφύγει" το εντόσθιο όταν περνάτε την αντεριά...
 

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Μηνύματα
35.100
Like
7.321
Πόντοι
1.406
Εννοειτε με μπολια ,δεν το ειδα το βιντεο αναλυτικα να πω την αληθεια,αν δεν βαζουν απαραδεκτοι  :rockon: :rockon: :rockon: Πιπερια δεν εχω βαλει ποτε,οκ καλο θα κανει,αλλα ειναι τοσο γαματο το κοκορετσακι απο μονο του που οτιδηποτε παραπανω ειναι πλεονασμος
 

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Μηνύματα
5.141
Κριτικές
5
Like
8.461
Πόντοι
2.356
Κοκορέτσι....τι αρνιά κατσίκια και μλκιες. Μπράβο ρε παιδιά. Κι ούτε έχεις θέαμα Αουσβιτς μπροστά σου. Όμορφα πράγματα...
 

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Μηνύματα
36.415
Like
24.297
Κάποτε οι Ευρωπαίοι θέλησαν να μας απαγορεύσουν το κοκορέτσι. Εννοείται πως πιο εύκολα φάγαμε το μνημόνιο παρά να αρνηθούμε το κοκορέτσι  :rockon:
 

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Μηνύματα
35.100
Like
7.321
Πόντοι
1.406
Σιγα μην ειναι και Χιροσιμα ρε τυπε,το κοκορετσι αλλωστε ειναι για μεζε για το τσιπουρο,εξαφανιζεται σε χρονο dt,αν δεν εχεις και την αρνουμπα μετα δεν κανεις τιποτα
 

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Μηνύματα
35.100
Like
7.321
Πόντοι
1.406
Κάποτε οι Ευρωπαίοι θέλησαν να μας απαγορεύσουν το κοκορέτσι. Εννοείται πως πιο εύκολα φάγαμε το μνημόνιο παρά να αρνηθούμε το κοκορέτσι  :rockon:
Καλυτερα μιας ωρας κοκορετσι κ αρνι,παρα 40 χρονια πουστοδιατροφη  :rockon: :rockon: :rockon:
 

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Μηνύματα
5.141
Κριτικές
5
Like
8.461
Πόντοι
2.356
Βρε σουβλισε κι όλα τα αγροκτήματα Αρόζα αν γουστάρεις, εγώ θα γυρίζω τη σούβλα;  :2funny:
 

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Μηνύματα
5.141
Κριτικές
5
Like
8.461
Πόντοι
2.356
Απλά προσέξτε τα σφραγισμένα δοντάκια παιδάκια.
Σας βλεπω να ψάχνετε απεγνωσμένα οδοντίατρο!
 

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Μηνύματα
35.100
Like
7.321
Πόντοι
1.406
Κανεις δε γυριζει σουβλα πια τυπε,εχουμε μοτερια,Σιβιλαϊζεϊσιον ναουμ  :erection:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μία συνταγή από τα μέρη μου...

Τζιγεροσαρμάς

Υλικά

1 συκωταριά
3-4 μπόλιες (σκέπες) από τον χασάπη βγαλμένες με προσοχή ώστε να μην σκιστούν
12-15 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 μάτσο άνιθο
1 φλυτζάνι του καφέ (ελληνικού) ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση

Ξεπλενουμε την συκωταριά και την βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ... την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυωσει.. αφού κρυώσει την ψιλοκόβουμε (ψιλά κομμάτια αλλά όχι κιμά περίπου σε μέγεθος ενός μεγάλου ρεβυθιού)...

ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο

σε ένα τηγάνι βάζουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού λάδι και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμυδάκια .. μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε την συκωταριά και το ρύζι και ανακατεύουμε ώστε να τσιγαριστεί όλη... σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον άνιθο και ανακατεύουμε ώστε να είναι ομοιογενές..

σε μία λεκάνη βάζουμε ζεστό (όχι καυτό να το αντέχει εύκολα το χέρι μας) νερό και βουτάμε τις μπόλιες... αυτό τις βοηθά να μαλακώσουν...

παίρνουμε ένα μπώλ (από παγωτό όχι πολύ μεγάλο) και κόβουμε προσεκτικά με ένα ψαλίδι ένα κομμάτι μπόλια (από το λεπτό μέρος της όχι τις άκρες που είναι πολύ παχύ) που να καλύπτει το μπώλ και να περισσεύει... το απλώνουμε στο μπώλ γεμίζουμε με την γέμιση και τυλίγουμε τις ακρες ώστε να σκεπαστεί το μίγμα..

με προσοχή το αναποδογυρίζουμε σε ένα ταψί.. συνεχίζουμε με όλη την γέμιση και φτιάχνουμε αρκετά τέτοια (χειροβομβίδες χοληστερίνης)... την μπόλια που περισσεύει την απλ΄ωνουμε από πάνω από τα σαρμαδάκια (ώστε το λεπτό κομμάτι να μην σκάσει στο ψήσιμο αλλά και το λίπος να πάει μέσα)..

ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για μισή περίπου ώρα ... στα 20 λεπτά αδειάζουμε το πολύ λίπος που βγαίνει στο ταψί

αλάτι πιπέρι κατά βούληση ... ΟΧΙ ρίγανη

http://[URL unfurl="true"]www.gourmed.gr/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/meat-tzigerosarmas.jpg?itok=NbpDyxp4[/img[/URL]]

ΥΓ εγώ μαζεύω όλο τον χρόνο σκέπες από τον χασάπη και τις έχω μία μία στην κατάψυξη... δεν χαλάνε γιατί δεν έχουν αίμα
 

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Μηνύματα
5.141
Κριτικές
5
Like
8.461
Πόντοι
2.356
Καλά ναι...Έχει κ κάτι μικρά μικρά που δεν παίρνεις χαμπάρι για πότε σου θρυμματίζουνε τον τραπεζίτη :grin:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Απλά προσέξτε τα σφραγισμένα δοντάκια παιδάκια.
Σας βλεπω να ψάχνετε απεγνωσμένα οδοντίατρο!

αμα το αρνί το σπάσεις με τρεμάμενο χέρι τότε θα έχεις κοκκαλάκια ... αμα το σπάσεις με σταθερό και με την μία τότε δεν εχει κοκκαλάκια...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom