Νέα

Το ΠΑ.Μ.Ε με την απεργία του βάζει λουκέτο σε εταιρία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα petroskonstantinou17
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 996
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Κάτω αριστερά, πάνω δεξιά αντιστοίχως.
Οι άλλοι δύο ποιοι είναι; Εδώ σε θέλω.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Να και καποιος γνωριζων!! Ο Γιωργακης κατω αριστερα και ο Αντωνακης πανω δεξια!  :grin:

ΥΓ. Και πολυ καλοι φιλοι και συμφοιτητες!!  :grin:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Είχαν κάνει και κάποια κατάληψη αεροδρομίου αν θυμάμαι, ειρηνιστικά και έτσι. Την είχαν βγάλει και στο κρατητήριο της περιοχής.
Λίγο πιο μακριά από το Αμχερστ, σπούδαζε και η λούκα, σε κολλέγιο θηλέων, που ξημεροβραδιάζονταν για καμάκι.

Το γκαπ έχει παντρευτεί δις, ενώ ο αντωνάκης μια (και παραλίγο άλλη μια, με γνωστή τραγουδιάρα).

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
1/2 - μόνο τον ΓΑΠ γνώρισα. :grin: Γάματα είναι και οι 4 - λες να είχαν ψυχολογικά λόγω χούντας στην Ελλάδα; :2funny:

Μιλας εποχη που κυκλοφορουσαν χιπιδες!!  :2funny: :2funny:

Ετσι για να μην μπερδευομαστε για το ποιοι μας κυβερνουν οι ποιοι μπορει να μας κυβερνησουν στο μελλον.  ;)

ΥΓ. Περσονα που εισαι να ριξεις μια διαφωτηση επι του θεματος?  :2funny: :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Η παράθεση δεν αφορούσε εσένα. Αν έχεις απάντηση, ξεκίνα από το κομμάτι που σε αφορά.
Σε κάθε περίπτωση, διάβαζε εδώ:

Πως από το επίπεδο διαβίωσης φτάσαμε στην ισπανική αρμάδα;

Ρε γίγαντα,

για να έχεις ευημερία θες πλούτο

για να έχεις στρατιωτική δύναμη και αρμάδες θες πλούτο.

Από εκεί ξεκινήσαμε. Πως αποκτάς ( απέκτησαν οι ευρωπαίοι) πλούτο.

Από τότε που άρχισε η αποικιοκρατία ( η απάντηση).

Το αν τον κάνεις ευημερία ή αρμάδες είναι άλλο θέμα.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Για πειτε μου ποιος ειναι ο Γιωργακης και ποιος ο Αντωνακης?  :grin:

Εδω σας θελω!  ;)
αριστερα κατω ο γιωργακης και αριστερα ο τονυ αντονυ.μου δινεις το τηλεφωνο της angel τωρα του ξανθου αγγελου?

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
αριστερα κατω ο γιωργακης και αριστερα ο τονυ αντονυ.μου δινεις το τηλεφωνο της angel τωρα του ξανθου αγγελου?

Ξερεις να διαβαζεις βλεπω!  :grin: Ασε τα τηλεφωνα της Αγγελικης !!  :2funny:

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Ξερεις να διαβαζεις βλεπω!  :grin: Ασε τα τηλεφωνα της Αγγελικης !!  :2funny:
μα την θελω λιωνω με αυτο το μωρο...τι ματια τι αγγελος...με τον διαβολο αναμεσα στα ποδια.αληθεια τοσο πολυταξιδεμενος τι καθεσαι και συχητας εδω περα με τον καθε πορωμενο αριστεροδεξιο βλημα η δεν ξερω και εγω τι σκατα...παντως στη φοτο εχουν κατι απο charms αν τους θυμασαι...

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
μα την θελω λιωνω με αυτο το μωρο...τι ματια τι αγγελος...με τον διαβολο αναμεσα στα ποδια.αληθεια τοσο πολυταξιδεμενος τι καθεσαι και συχητας εδω περα με τον καθε πορωμενο αριστεροδεξιο βλημα η δεν ξερω και εγω τι σκατα...παντως στη φοτο εχουν κατι απο charms αν τους θυμασαι...

Ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε, αααααααααα και να μην το ξεχασω αποφασισα να παω σε βραδυνο σχολειο μπας και βγαλω το γυμνασιο για να μην μου τα χωνει ο Περσονας!!  :grin:

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε, αααααααααα και να μην το ξεχασω αποφασισα να παω σε βραδυνο σχολειο μπας και βγαλω το γυμνασιο για να μην μου τα χωνει ο Περσονας!!  :grin:
εμενα μου τα ειχε χωσει μια φορα χωρις να τον ξερω ετσι στο ασχετο χωρις λογο και ως περσονα νον κανατα και πλεζουρας χαχαχα.συμφωνουσαν οι δυο τους εναντιον μου :2funny: :2funny: :2funny:.παντως ειναι πιο λογικος απο κατι αλλα φρουτα εδω μεσα να πω την αληθεια.λοιπον σε πμ στειλε μου το τηλεφωνο της αγγελικουλας για το φθινοπωρο που θα ανεβω πανω.:grin:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Ρε γίγαντα,

Ωραία, απ' ότι αντιλαμβάνομαι διαχωρίζεις την ευημερία από την στρατιωτική δύναμη.
Οπότε η ερώτηση παραμένει: είσαι σίγουρος ότι οι ισπανοί ευημερούσαν τον 16-17 αιώνα;

Η μήπως όλα τα μπικικίνια τα μάζευε το στέμμα και οι ευγενείς;

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Ρε γίγαντα,

σωστη λογικη αποψη.στο θεμα της αποικιοκρατιας η ευημερια ενος κρατους η μιας καστας θα ελεγα ευγενων γινονταν σε βαρος των ιθαγενων των αποικιων.για αυτο αλλωστε και χρειαζοταν το στρατο.οχι μονο για το δουλεμποριο.αντε για να μην νομιζεις οτι παντα διαφωνων μαζι εστω και αν εδω συμφωνω μονο σε αυτο που εγραψες.δεν ξερω αν το εγραψες ως επιχειρημα να αποδειξεις κατι.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ωραία, απ' ότι αντιλαμβάνομαι διαχωρίζεις την ευημερία από την στρατιωτική δύναμη.
Οπότε η ερώτηση παραμένει: είσαι σίγουρος ότι οι ισπανοί ευημερούσαν τον 16-17 αιώνα;

Η μήπως όλα τα μπικικίνια τα μάζευε το στέμμα και οι ευγενείς;

Ναι και? Σε τι έχει να κάνει αυτό με αυτό που συζητούσαμε πριν? Ξεκίνησε πως υπάρχει ένας παγκόσμιος καταμερισμός εργασίας κλπ. Και σωρευτικά η ευρώπη έχει κερδίσει από αυτό. Έχει φέρει πλούτο. Είπα πως η ευρώπη άρχισε να είναι πλούσια από τότε που άρχισε η αποικιοκρατία.Να ξεχωρίζει από τους άλλους. Ως τότε μεσαίωνας.

Και μου λέει ο άλλος η πρώτη και μια από τις μεγαλύτερες αποικιοκρατικές δυνάμεις γιατί ήταν φτωχή? Και του πα πως ήταν υπερδύναμη για δύο αιώνες. Δεν ήταν φτωχή. Είχε πλούτο.
Ε δε τον έδωσε για να έχουν ευημερία οι κάτοικοί της.Τον έδοσε αλλού. Συζητάμε πως είχε πλούτο και πως αποκτήθηκε ( και πως χάθηκε). Όχι αν οι κάτοικοι άφησαν τα γελάδια και τα χωράφια και πήραν τζακούζια και καγιέν.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Ναι και? Σε τι έχει να κάνει αυτό με αυτό που συζητούσαμε πριν? Ξεκίνησε πως υπάρχει ένας παγκόσμιος καταμερισμός εργασίας κλπ. Και σωρευτικά η ευρώπη έχει κερδίσει από αυτό. Έχει φέρει πλούτο. Είπα πως η ευρώπη άρχισε να είναι πλούσια από τότε που άρχισε η αποικιοκρατία.Να ξεχωρίζει από τους άλλους. Ως τότε μεσαίωνας.

Και μου λέει ο άλλος η πρώτη και μια από τις μεγαλύτερες αποικιοκρατικές δυνάμεις γιατί ήταν φτωχή? Και του πα πως ήταν υπερδύναμη για δύο αιώνες. Δεν ήταν φτωχή. Είχε πλούτο.
Ε δε τον έδωσε για να έχουν ευημερία οι κάτοικοί της.Τον έδοσε αλλού. Συζητάμε πως είχε πλούτο και πως αποκτήθηκε ( και πως χάθηκε). Όχι αν οι κάτοικοι άφησαν τα γελάδια και τα χωράφια και πήραν τζακούζια και καγιέν.

H βασική μου παρατήρηση είναι ότι ενώ και εσύ ξεκίνησες (έκανα συγκεκριμένη παράθεση) να μιλάς για ευημερία, κάπου η συζήτηση παρέκκλινε σε αήττητες αρμάδες. Αυτό βέβαια είναι τυπικό περισσότερο. Ουσιαστικά πάντως είσαι λάθος μιας και η αποικιοκρατία δεν είναι η μοναδική ούτε η απαραίτητη προϋπόθεση για τον πλούτο της Ευρώπης.

Κατ' αρχάς, ιστορικά υπήρξαν πολύ πλούσια κράτη και προ αποικιοκρατίας ή ακόμα και άσχετα με αυτήν. Πρώτο παράδειγμα η Βενετία, η οποία ανέπτυξε εξαιρετικό εμπόριο καρικευμάτων (την εποχή του μεσαίωνα, ήταν πανάκριβα γιατί ήταν ένας από τους ελάχιστους τρόπους συντήρησης των τροφών) με τον αραβικό κόσμο και την Ινδία. Μάλιστα, θεωρείται ότι τα πλούτη που μάζεψε από το εμπόριο αυτό το κρατίδιο της, υπήρξαν ο κινητήριος μοχλός τόσο των πορτογαλικών αποστολών, όσο και των καθολικών βασιλιάδων της Ισπανίας.

Δεύτερο παράδειγμα, η Αγία Ρωμαϊκή. Με εξαίρεση τα χρόνια του Κουίντου, που ενσωματώθηκε και το στέμμα της Ισπανίας άρα και οι αποικίες της, οι Αψβούργοι δεν διαχειρίστηκαν εδάφη εκτός Ευρώπης. Είχαν όμως την κυριαρχία σε όλη την κεντρική Ευρώπη, από τους σιτοβολώνες της Πολωνίας έως τις μετέπειτα εκβιομηχανισθείσες περιοχές του Ρήνου προσπερνώντας σε πλούτο ακόμα και αποικιοκρατικές δυνάμεις. Δεν είναι δε τυχαίο ότι από τα τέλη του Μεσαίωνα και σε όλα τα νεότερα χρόνια, όλα τα υπόλοιπα κράτη προσπαθούν να κάνουν πολέμους στα εδάφη τους (από θρησκευτικούς όπως ο Τριακονταετής έως και καθαρά τυπολατρικούς όπως διάφορους πολέμους περί διαδοχής), ακριβώς για μειώσουν την δύναμη τους.

Ειδικά πάντως για το θέμα της ευημερίας, ο πλούτος δεν αρκεί. Οι αποικίες έφεραν ευημερία σε συγκεκριμένους λαούς, κυρίως Άγγλους και Ολλανδούς και δευτερευόντως τους Γάλλους, γιατί στα κράτη τους δημιουργήθηκαν και οι κοινωνικο/οικονομικές υποδομές για διάχυση του πλούτου στο ευρύ κοινό. Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικά τα δύο πρώτα κράτη, θεωρούνται η μήτρα του σημερινού καπιταλισμού και είναι και από τα πρώτα που προχώρησαν από την μεσαιωνική φεουδαρχία σε πιο σύγχρονα συστήματα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom