Νέα

Το ΠΑ.Μ.Ε με την απεργία του βάζει λουκέτο σε εταιρία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα petroskonstantinou17
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 996
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
τι εχουμε εδω? φασιστοπαρτυ?  :sunglasses:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Όποτε ξαναπάμε στο τετράγωνο 1 και ξαναρωτάω: Γιατί δεν βγάζουμε το κεφάλαιο από την εξίσωση; Τόσο δύσκολο είναι να υπάρξουν αυτοδιοικούμενες επιχειρήσεις όπου κανείς δεν θα καρπώνεται την υπεραξία των άλλων;

Με όλη μου την καρδιά. Το βαρδινογιάννη τον κόκαλη ή το λάτση τους ρώτησες αν θέλουν?

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Με όλη μου την καρδιά. Το βαρδινογιάννη τον κόκαλη ή το λάτση τους ρώτησες αν θέλουν?

Αυτές οι κοινωνικοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι υπαρκτού σοσιαλισμού επιχειρήσεις γιατί δεν λειτούργησαν; :think:

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Για δώσε και ένα παράδειγμα που συνδυάστηκαν αυτά τα δύο...
Και που' σαι...
Όταν λέμε δημοκρατία δεν εννοούμε να εκλέγουμε με ποσοστά 99% το μοναδικό υποψήφιο...
Εννοουμε πολυκομματισμό, ελευθερία λόγου, πολιτικό και οικονομικό φιλελευθερισμό, κράτος δικαίου, ανεξάρτητη δικαιοσύνη και άλλα αστικά υποπαράγωγα...

Κατι σαν αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δλδης :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Βρε νεοφιλευθεροι μακάκες ξυπνιστε επιτέλους, πάει περασε η εποχη σας

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αλήθεια, γατί η Αγγλία δεν έγινε ινδική αποικία και έγινε η κατά πολύ πλουσιότερη ινδία αγγλική;
Και ναι, η Ινδία έχει πάνω από το μισό της πληθυσμό στην απόλυτη εξαθλίωση...Κατ' εμέ αυτό είναι αποτυχημένη κοινωνία. Φταίνε και για αυτό οι Άγγλοι, 70 χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Ινδίας;

Εδώ δε κάνουμε δίκη . Ναι το καναν οι άγγλοι. Εδώ όμως λέμε πως η Αγγλία δε θα γινόταν αυτοκρατορία αν δεν εκμεταλλευόταν την Ινδία.

Επίσης ναι στη σημερινή Ινδία η ινδική ανώτερη κάστα εκμεταλλεύεται τον πληθησμό. Δε λέμε για την εθνικότητα ή την προέλευση του εκμεταλλευτή. Αλλά ότι αυτή υπάρχει, ζει και βασιλεύει.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αυτές οι κοινωνικοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι υπαρκτού σοσιαλισμού επιχειρήσεις γιατί δεν λειτούργησαν; :think:

Όσο αυτές ήταν κοινωνικοποιήσεις άλλο τόσο εγώ είμαι καντηλαναφτης.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Δεν τους μιλάω πολύ τον τελευταίο καιρό γιατί μου ζητάνε διαρκώς δανεικά και δεν επιστρέφουν και τίποτα οι ζήτουλες!

Πιο πάνω στο θρεντ λέω ότι νταξει, μεγάλες βιομηχανίες κτλ δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν διαφορετικά ακόμη...
Πιο μικρές επιχειρήσεις με λιγότερο προσωπικό δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς αφεντικά κτλ;
Γιατί αυτό το μοντέλο δεν προχωράει;
Και δεν νομίζω ότι ο λάτσης θα είχε πρόβλημα αν μια καφετέρια στο παγκράτι ή μια βιοτεχνία στο περιστέρι ανήκε στους εργαζομένους της...

Ελα μ' ντε...

Κατι σαν αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δλδης :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Βρε νεοφιλευθεροι μακάκες ξυπνιστε επιτέλους, πάει περασε η εποχη σας

Νταξει, κατανοώ ότι δεν κατάλαβες λέξη απ' όσα έγραψα και ότι σε μπέρδεψα αλλά μην γίνεσαι αγενής, πλησιάζει και 1η του μηνός...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Δεν τους μιλάω πολύ τον τελευταίο καιρό γιατί μου ζητάνε διαρκώς δανεικά και δεν επιστρέφουν και τίποτα οι ζήτουλες!

Πιο πάνω στο θρεντ λέω ότι νταξει, μεγάλες βιομηχανίες κτλ δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν διαφορετικά ακόμη...
Πιο μικρές επιχειρήσεις με λιγότερο προσωπικό δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς αφεντικά κτλ;
Και δεν νομίζω ότι ο λάτσης θα είχε πρόβλημα αν μια καφετέρια στο παγκράτι ή μια βιοτεχνία στο περιστέρι ανήκε στους εργαζομένους της...

Ελα μ' ντε...

Νταξει, κατανοώ ότι δεν κατάλαβες λέξη απ' όσα έγραψα και ότι σε μπέρδεψα αλλά μην γίνεσαι αγενής, πλησιάζει και 1η του μηνός...

ΕΜΈΝΑ ΌΜΩς ΜΟΥ ΔΕΙΝΟΥΝΕ

Συνημμένα

• anthropos.jpg
    anthropos.jpg
    37,2 KB · Εμφανίσεις: 16

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Τελειώνουν 2 φοιτητές Οινολόγοι από το ΤΕΙ Αθήνας, ο ένας είναι από την Κόρινθο και ο άλλος από την Τρίπολη. Έχουν όρεξη για δουλειά, άριστη γνώση και κάποιες άκρες χρήσιμες για το ξεκίνημα. Φτιάχνουν μια ΟΕ - το μοντέλο ανάπτυξης που θα πρέπει να επιλέξουν είναι αυτό του συναιτερισμού με μικρούς παραγωγούς σε διάφορες περιοχές στην Πελοπόννησο ή αυτό μιας νέας εταιρίας που πέφτει στα βαθιά και ακολουθεί τις δοκιμασμένες μεθοδολογίες του καπιταλισμού (sic). :rolleyes:

Ποια κουρτίνα λες να επιλέξουν; Ποιο είναι το παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα σε βάλει στο ράφι του Σκλαβενίτη και με ποιο τρόπο εσύ θα χωρέσεις δίπλα στο μπουκάλι του Σκούρα; Μήπως πρέπει να λειτουργήσεις ανταγωνιστικά (άλλη μια λέξη ταμπού) για να επιβιώσεις; Μήπως επίσης πρέπει να κάνεις και έρευνα αγοράς (marketing) για να επεκταθείς και στη Βόρεια Ελλάδα; :rolleyes:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ποια κουρτίνα λες να επιλέξουν; Ποιο είναι το παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα σε βάλει στο ράφι του Σκλαβενίτη και με ποιο τρόπο εσύ θα χωρέσεις δίπλα στο μπουκάλι του Σκούρα; Μήπως πρέπει να λειτουργήσεις ανταγωνιστικά (άλλη μια λέξη ταμπού) για να επιβιώσεις; Μήπως επίσης πρέπει να κάνεις και έρευνα αγοράς (marketing) για να επεκταθείς και στη Βόρεια Ελλάδα; :rolleyes:

Τι λέει το Κεφάλαιο για αυτά τύπε;

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Ποιο κεφάλαιο εννοείς; :think: Είμαι στο Chapter 3 του Εκκρεμές του Φουκώ. :grin:

Δεν ξέρω, ούτε μ' ενδιαφέρει γίγαντα. ;) Ένα προβληματισμό έθεσα. :2funny:

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Δύσκολο να εχουν "άριστη γνώση " μολις αποφοιτήσουν από τα ΤΕΙ, απλός εχουν μερικές καλές γνώσεις.
Λοίπει η πειρα και ο χρόνος καταρτησης τους.

Βεβαια, ειναι λογικό νεοι άνθρωποι να εχουν όνειρα, αλλά πολύ μακρης ο δρόμος για να τα πραγματοποιήσουν.

Το καλύτερο θα ηταν, κατεμε, να εργασθουν καποια χρόνια στην παραγωγη και στην διακίνηση του προιόντος, για να μάθουνε αλλά και να δουν τι αρχι@@ια εχουν.

Το πιο συνηθησμένο όμως ειναι, να πανε σε μια τράπεζα και να φορτοθούνε δάνεια (που φυσικα αφού εχουν άκρες όπως λες, τους τα δείνει)

Δευτερον, αφού εχουν το χρήμα αλλά δεν έχουν την πείρα, να πα΄νε να φανε ενα μεγάλο μέρος των χρημάτων σε λούσα και  :knockinb: (νέοι ανθρωποι ειναι)

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Α ναι ε? Να πει και ευχαριστώ η Ινδία δλδ που στάθηκε και στα πόδια της. Με τον πλούτο που είχε βέβαια μπορύσε κάλλιστα να ταν αυτή η υπερδύναμη και η ευρώπη να άρχιζε να στέκεται στα πόδια της ( καλά τα δισ ακόμη των Ινδών που ζουν στην ένδεια τα προσπεράμε... μόλις αρχίζει να στέκεται στα πόδια της είπαμε, μην εχουμε και απαιτήσεις). Βέβαια και μες στην Ινδία υπάρχει εκμεταλλευση κάργα. Ημι-φεουδαρχικό καθεστώς.
να κανω μια ερωτηση-μπορει να λεω και μπαρουφες οποτε μν μ την πεσετε!
ο μαρξ δεν αναφερει πως η αποικιοκρατεια των αγγλων στην ουσια βοηθησε την ινδια λογω των μεγαλων εργατικων μαζων που αυτη διεθετε και παρεμεναν 'αχρησιμοποιητες'?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δύσκολο να εχουν "άριστη γνώση " μολις αποφοιτήσουν από τα ΤΕΙ, απλός εχουν μερικές καλές γνώσεις.
Λοίπει η πειρα και ο χρόνος καταρτησης τους.

Βεβαια, ειναι λογικό νεοι άνθρωποι να εχουν όνειρα, αλλά πολύ μακρης ο δρόμος για να τα πραγματοποιήσουν.

Το καλύτερο θα ηταν, κατεμε, να εργασθουν καποια χρόνια στην παραγωγη και στην διακίνηση του προιόντος, για να μάθουνε αλλά και να δουν τι αρχι@@ια εχουν.

Το πιο συνηθησμένο όμως ειναι, να πανε σε μια τράπεζα και να φορτοθούνε δάνεια (που φυσικα αφού εχουν άκρες όπως λες, τους τα δείνει)

Δευτερον, αφού εχουν το χρήμα αλλά δεν έχουν την πείρα, να πα΄νε να φανε ενα μεγάλο μέρος των χρημάτων σε λούσα και  :knockinb: (νέοι ανθρωποι ειναι)

Εδώ ένα δίκιο το' χεις....
Προτού ξεκινήσεις το δικό σου μαγαζί, καλό είναι να δεις εκ των έσω πως λειτουργούν τα άλλα μαγαζιά του αυτού αντικειμένου και να γνωρίσεις τη σχετικά αγορά όσο το δυνατόν καλύτερα...
Έτσι θα δεις τι λείπει και πώς εσύ μπορείς να το προσφέρεις όταν έρθει η ώρα να κάνεις την κίνησή σου.

Τελειώνουν 2 φοιτητές Οινολόγοι από το ΤΕΙ Αθήνας, ο ένας είναι από την Κόρινθο και ο άλλος από την Τρίπολη. Έχουν όρεξη για δουλειά, άριστη γνώση και κάποιες άκρες χρήσιμες για το ξεκίνημα. Φτιάχνουν μια ΟΕ - το μοντέλο ανάπτυξης που θα πρέπει να επιλέξουν είναι αυτό του συναιτερισμού με μικρούς παραγωγούς σε διάφορες περιοχές στην Πελοπόννησο ή αυτό μιας νέας εταιρίας που πέφτει στα βαθιά και ακολουθεί τις δοκιμασμένες μεθοδολογίες του καπιταλισμού (sic). :rolleyes:

Τύπε, εγώ θα πρότεινα να φτιάξουν ένα κολχοζ, μια κολλεκτίβα βρε αδελφέ να να διαθέτουν το προϊόν τους σε συντρόφους στα πλαίσια μιας ανταλλακτικής πρακτικής. :2funny:

Πέρα από την πλάκα, το ζήτημα είναι τί θέλουν να πετύχουν...
Αν θέλουν να ανταγωνιστούν στην παρούσα φάση τον χατζημιχάλη και να εκτοπίσουν τα κρασια αβέρωφ από τα ράφια των σουπερμάρκετ, μάλλον θα αποτύχουν...
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μελετήσουν πολύ, να συμβουλευτούν ειδικούς σε θέματα που δεν ξέρουν (διαφήμιση, μάρκετινγκ κτλ) και να ψάξουν αγορές που δεν είναι κορεσμένες για να προωθήσουν το προϊόν τους...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Πέρα από την πλάκα, το ζήτημα είναι τί θέλουν να πετύχουν...
Αν θέλουν να ανταγωνιστούν στην παρούσα φάση τον χατζημιχάλη και να εκτοπίσουν τα κρασια αβέρωφ από τα ράφια των σουπερμάρκετ, μάλλον θα αποτύχουν...
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μελετήσουν πολύ, να συμβουλευτούν ειδικούς σε θέματα που δεν ξέρουν (διαφήμιση, μάρκετινγκ κτλ) και να ψάξουν αγορές που δεν είναι κορεσμένες για να προωθήσουν το προϊόν τους...
Καμία αντίρρηση. Επίτηδες έθεσα το παράδειγμα με αυτό τον τρόπο για να δείξω ότι σε μια καταναλωτική/καπιταλιστική κοινωνία πρέπει κανείς να παίζει με τους αντίστοιχους νόμους/κανόνες της. Με άλλα λόγια, άλλο η μπουρδολογία στο μπουρδελοσάιτ και άλλο η πραγματική ζωή. ;)

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Η νοοτροπια μας ως Ελληνες, δεν μας επιτρέπει τον προγραμματισμό των επιχειματικών μας κινήσεων.

Τα θέλουμε όλα και τώρα.

Αν ειναι δυνατόν, να σπείρουμε σήμερα και να θερίσουμε αύριο.

Παραδείγματα πολλά και παντού.

Πχ. νιόπαντροι χωρίς επαγγελαμτικό μέλλον, πήγεναν και έπερναν 200000+ στεγαστικό δάνειο.
Για να μην πω, για άνεργους που πήραν δάνεια για άνοιγμα επαγγέλματος.

Όπα βρε μάγκες, σας πίασαν κώτσους οι τράπεζες (να πουλήσουν δάνεια θέλουν)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom