Νέα

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό ?

• Πραγματικό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Μεγαλύτερο

Ψήφοι: 1 16,7%
  • Μικρότερο

Ψήφοι: 5 83,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.618
Πόντοι
22.785
Εγω ξερω οτι οι καταθεσεις στο τελευταιο
τριμηνο αυξηθηκανε 25 τοις εκατο..

quadramillioni

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Ελπίζω  να απολυθούν 200000 πριν εξεταστείς. Και λίγοι είναι από 800 χιλάδες. ΄Ηταν 70χιλ το '70. Από απορία, τα λεφτά γνωρίζεις από που βγαίνουν ή νομίζεις ότι πολλαπλασιάζονται μόνα τους; Με δανεικά θα πληρώνεται η μεγάλη και ωφέλιμή φιλοδοξία που έχεις, που θα πληρώνουν κάποιοι άλλοι. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα :rockon:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
δε ξέρω ακριβώς τι έγινε στη Bear Stearns.με ποια μορφή διασώθηκε. Που είναι ο chris1971? :cheesy:

Μην το ψάχνεις. Οι μόνες απευθείας εθνικοποιήσεις που έγιναν ήταν αυτή της Northern Rock στην Μεγάλη Βρεττανία. Στις υπόλοιπες τράπεζες Royal Bank of Scotland, Lloyd's, HSBC κλπ η Αγγλική Κυβέρνηση αγόρασε προνομιούχες μετοχές, έχει σε μερικές την πλειοψηφία αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πρόκειται για πλήρη εθνικοποίηση.

Παρόμοια περίπτωση και της ING στην Ολλανδία.

Πέραν τούτου δεν ξέρω άλλη περίπτωση εκτός φυσικά από την Ισλανδία όπου βέβαια έπεσε γενικό κανόνι.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
οικοδομες κανω εργολαβος ειμαι εδω και 15 χρονια.και μην νομιζεις οτι βρηκα καμια εταιρια ετοιμη απο τον πατερα μου.απο σοβατζης ξεκινησα.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
οικοδομες κανω εργολαβος ειμαι εδω και 15 χρονια.και μην νομιζεις οτι βρηκα καμια εταιρια ετοιμη απο τον πατερα μου.απο σοβατζης ξεκινησα.

Καλά δε σου είπα ότι τα βρήκες έτοιμα.Ελπίζω να κολλάς όλα τα ένσημα στους εργαζομένους σου.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Ελπίζω  να απολυθούν 200000 πριν εξεταστείς. Και λίγοι είναι από 800 χιλάδες. ΄Ηταν 70χιλ το '70. Από απορία, τα λεφτά γνωρίζεις από που βγαίνουν ή νομίζεις ότι πολλαπλασιάζονται μόνα τους; Με δανεικά θα πληρώνεται η μεγάλη και ωφέλιμή φιλοδοξία που έχεις, που θα πληρώνουν κάποιοι άλλοι. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα :rockon:

Δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και ξέρω πώς βγαίνουν τα λεφτά...Πολύ καλά...Λες και οι ιδιώτες δε δανείζονται.Λες και οι ιδιώτες δεν παίρνουν επιδοτήσεις από το κράτος....

quadramillioni

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε arcans, καφέ κάνεις το πρωί στους συνεργάτες σου; Μπορεί να φύγουν και να πάνε στο νέο πρόγραμμα πρόσληψης των ανέργων στο δημόσιο, που ανακοίνωσε η ΝΔ. Υπάρχει και ΑΣΕΠ. Και άλλες εκλογες..... άλλοι θα πληρώσουν

quadramillioni

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και ξέρω πώς βγαίνουν τα λεφτά...Πολύ καλά...Λες και οι ιδιώτες δε δανείζονται.Λες και οι ιδιώτες δεν παίρνουν επιδοτήσεις από το κράτος....

Αυτό τι σόι επιχείρημα είναι; Δανείζεται κανείς τσάμπα;

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ενσημα δεν κολλαω σε ολους γιατι στο τελος θα ψαχνω εγω καποιος να μου κολησει εμενα.αλλα ξερεις κατι, το κρατος ομως γιατι δεν μου δινει το δικαιωμα να τους ασφαλισω ολους σε μια ιδιωτικη εταιρια και να ειναι ολοι ενταξει και να πληρωνω και λιγοτερα?ξερεις ομως γιατι?γιατι κατι σαν και εσενα στο δημοσιο βγαινουν στην συνταξη απο τα 50 τους και πρεπει ν ατους πληρωνω εγω,και κατι βουλευτες,και πρωην υπουργοι πρεπει να περνουν απο 3 συνταξεις.οταν θα σταματησουν ολα αυτα τοτε μονο μπορεις να εισαι νομιμος,οσο ειναι ετσι δεν μπορω και εγω να ειμαι φιλε μου.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
ενσημα δεν κολλαω σε ολους γιατι στο τελος θα ψαχνω εγω καποιος να μου κολησει εμενα.αλλα ξερεις κατι, το κρατος ομως γιατι δεν μου δινει το δικαιωμα να τους ασφαλισω ολους σε μια ιδιωτικη εταιρια και να ειναι ολοι ενταξει και να πληρωνω και λιγοτερα?ξερεις ομως γιατι?γιατι κατι σαν και εσενα στο δημοσιο βγαινουν στην συνταξη απο τα 50 τους και πρεπει ν ατους πληρωνω εγω,και κατι βουλευτες,και πρωην υπουργοι πρεπει να περνουν απο 3 συνταξεις.οταν θα σταματησουν ολα αυτα τοτε μονο μπορεις να εισαι νομιμος,οσο ειναι ετσι δεν μπορω και εγω να ειμαι φιλε μου.

Α μάλιστα.Ωραίο επιχείρημα εισφοροδιαφυγής.
Το κράτος δεν σου δίνει το δικαίωμα να τους ασφαλίσεις σε μια ιδιωτική,διότι όταν έρθει η κρίση και κλείσει η ασφαλιστική εταιρεία που είχες επιλέξει ο εργαζόμενος δε θα έχει λεφτά να ζήσει και θα πρέπει το κράτος να πληρώσει για να ζήσουν.Διότι δεν είμαστε ΗΠΑ να έχουμε πολλές γέφυρες και χαρτόκουτα να μείνουμε.Τώρα,έστω και με τη σύνταξη του ΟΓΑ 660€ το ζευγάρι,ζει κάποιος.Με 0€ δε ζει κανείς...Στα 50 δε βγαίνει κανένας πλην παλαιότερων εργαζομένων που δουλεύουν από τα 15 τους και όχι στο δημόσιο.Πάντως,από κάτι επιχειρηματίες σαν εσένα ο πατέρας μου έχασε 2 χρόνια ένσημα τη δεκαετία του 70...

Βαρέθηκα το τσάτινγκ!Παραδέχομαι,οι υπάλληλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι έκαναν την κρίση  :2funny: :2funny:

quadramillioni

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Κανείς συνδικαλιστής ή άλλος δεν ζήτησε τα χρήματα που άτοκα δάνεισαν οι παλιότερες κυβερνησεις σε φιλικούς επιχειρηματίες από τα ασφαλιστικά ταμεία και είναι σε αυτή την κατάσταση. Από την κρατική διαχείρηση ωφελούνται φίλοι επιχειρηματίες και ο στρατός των επίδοξων δημόσιων λειτουργών :cheesy: που θα έχουν τα πάντα εις βάρος. Τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ένας ακόμα τσαμπατζής σε αυτή τη χώρα

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ρε φιλε imagina,η εθνικη ασφαλιστικη,η αγροτικη ασφαλιστικη,η εμπορικη λαιφ,τι ειναι?αλλα ειπαμε θελεις να γινεις δημοσιος τι να πω εγω μαζι σου τωρα?το ονειρο σου ειναι να πληρωνεσε και να καθεσε.αν εισαι μαγκας χρεωσου καμια 100000 ευρω να κανεις καμια δουλεια δικη σου και ελα μετα να μιλισουμε για το ελληνικο κρατος.

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Μισό λεπτάκι. Την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας δε την έφεραν τα ΜΜΕ. Ούτε τις επισφαλείς τοποθετήσεις σε βαλκάνια, ανατολική ευρώπη κλπ. Ούτε τις χασούρες 60-70 % στα κέρδη που έχουν οι περισσότερες επιχειρήσεις σήμερα. Ούτε το 15 % έλλειμα στο ισοζύγιο πληρωμών. Ούτε το στένεμα καφελαίων παγκοσμίως. Τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Τη μείωση των δημοσίων εσόδων και την απεριόριστα προς τα πάνω αύξηση των δαπανών ( καταναλωτικές). Ούτε την πτώση έως νέκρωση της οικοδομικής δραστηριότητας. Μάλιστα θα έλεγα τα ΜΜΕ αποκρύπτουν το πραγματικό μέγεθος.

Συμφωνώ με αυτά σε γενικές γραμμές αλλά ειδικά αυτά για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας που έγινε από αμερικανικές εταιρίες οι οποίες εκθείαζαν τα "τοξικά" χρεόγραφα (βλέπε Moody's) ή αναβάθμιζαν την Lehman Brothers (το έκανε η Standard & Poor's) μόλις λίγες μέρες πριν το "μπαμ", τα ακούω λίγο βερεσέ...

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτές οι εταιρίες εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Απορώ γιατί/αν ο κόσμος (εντός & εκτός Ελλάδας) λαμβάνει εταιρίες όπως την Standard & Poor's στα σοβαρά όταν ενδιαφέρεται να κάνει επενδύσεις...

Αναρωτιέμαι τί λένε αυτές οι εταιρίες πχ για την Ιρλανδία που είναι σε δύσκολη θέση ή για την Ισλανδία, εφόσον υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα...

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Α μάλιστα.Ωραίο επιχείρημα εισφοροδιαφυγής.
Το κράτος δεν σου δίνει το δικαίωμα να τους ασφαλίσεις σε μια ιδιωτική,διότι όταν έρθει η κρίση και κλείσει η ασφαλιστική εταιρεία που είχες επιλέξει ο εργαζόμενος δε θα έχει λεφτά να ζήσει και θα πρέπει το κράτος να πληρώσει για να ζήσουν.

Ενώ έτσι όπως πάει το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ κλπ είμαστε 100% σίγουροι ότι οι δικές μας συντάξεις είναι εξασφαλισμένες; Από ποιόν; Από το Ελληνικό Κράτος;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ναι οταν τα παιζουν ταμεια στο τζογο το κανουν για το καλο μας.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Για το εξωτερικο δεν ξερω , αλλα για την Ελλαδα απλα και λογικα σκεπτωμενος , χωρις βαρια βιομηχανια και επενδυτικες τραπεζες δεν υπηρχε λογος να μας χτυπησει η κριση , τουλαχιστον μεχρι το καλοκαιρι που θα δουμε τι θα γινει με τον τουρισμο. Με τον πανικο ομως που σπειρανε και σπερνουν τα Ελληνικα ΜΜΕ η αγορα μαζευτηκε , οι αγοραπωλησιες αυτοκινητων , οικοδομων κλπ παγωσαν , οι παραγγελιες εμπορευματων σταματησαν (με αποτελεσμα να πεσουν οι τιμες και οσοι ειχαν στοκ απο προηγουμενους μηνες να εχουν μπει μεσα τωρα) και δημιουργουμε απο μονη μας δικια μας κριση.

Η αισθηση μου λοιπον ειναι οτι δεν αντιμετωπιζουμε καποιο προβλμηα σαν χωρα , απλα ολοι κρατουν επιφυλακτικη σταση μεχρι να σουν τι θα γινει , αλλα με το να μην κινειται το χρημα τελικα σιγα-σιγα θα δημιουργηθουν προβληματα στην οικονομια.

Οσο για τις απολυσεις πιστευω οτι ηταν προγραμματισμενες και με την "κριση" βρηκαν αφορμη οι επιχειρηματιες να τις κανουν. [size=12pt]Χαρακτηριστικο παραδειγμα φαρμακοποιος που τον Οκτωβριο απελυσε υπαλληλο λογω της οικονομικης κρισης οπως του ειπε... [/size] :headbang: :headbang:

Τεσπα η οικονομια ειναι αερας κοπανιστος αν ζουσαμε χωρις τηλεορασεις και εφημεριδες δεν θα υπηρχε κριση.

Φαρμακοποιός, με φιξαρισμένο δηλαδή κέρδος, και ισχυρίζεται ότι χτυπήθηκε από την κρίση; :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:
Φταίει μετά ο πρώην υπάλληλός του που θα ονειρεύεται διορισμό στο δημόσιο;

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
και τι εγινε? οποιος φευγει απο μια δουλεια πρεπει να γινει δημοσιος υπαλληλος?

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
μην ξεγελιέστε.Το πάθος για τα τεμάχια δεν διέρχεται καμία κρίση

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
και τι εγινε? οποιος φευγει απο μια δουλεια πρεπει να γινει δημοσιος υπαλληλος?

Όταν τρώει τέτοια πακέτα, θα είναι και μαλάκας να πει όχι στο δημόσιο αν του δοθεί η ευκαιρία...
Εκτός κι αν εσύ στην επιχείρησή σου, προσλαμβάνεις χομπίστες υπαλλήλους  :sunglasses:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom