Νέα

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό ?

• Πραγματικό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Μεγαλύτερο

Ψήφοι: 1 16,7%
  • Μικρότερο

Ψήφοι: 5 83,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ρε καυτε και υπαλληλος να εισαι πρεπει να σκεφτεσε το μελλον σου,και να μην επαναπαυεσε καμια φορα.αλλιως μαι ζωη του κλοτσου και του μπατσου 8α εισαι.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Δεν λέω όχι φίλε, αλλά να βλέπεις ότι ο κόπος σου πιάνει τόπο...
Καλές οι φιλοδοξίες, αλλά ο Ελληνάρας "επιχειρηματίας" έχει καταφέρει να γεμίσει με ανασφάλεια τον υπάλληλο...
Βέβαια υπάλληλος με υπάλληλο διαφέρει, άλλος σέρνεται κι άλλος πετάει...
Το κακό με τον Έλληνα "επιχειρηματία" είναι ότι θέλει να τον πληρώνει σα να σέρνεται και σε απόδοση να πετάει...Α, κι άμα λάχει να τον σουτάρει με την πρώτη ευκαιρία...
Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλές δημόσιες υπηρεσίες στελεχώνονται σιγά σιγά με άτομα που κατέχουν βαρβάτα διδακτορικά και έχουν αξιόλογη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, πολλές φορές και στο εξωτερικό...
Αυτό κάτι δείχνει για το πόσο δελεαστικές είναι οι προοπτικές καριέρας στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα...

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
εχεις δικιο σε αυτο που λες.αλλα αν δεν υπηρχε η μονημοτητα θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
εχεις δικιο σε αυτο που λες.αλλα αν δεν υπηρχε η μονημοτητα θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα.

Πιθανόν...Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τους επιχειρηματίες  :think:

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
για τους επιχειρηματιες μπορει οχι αλλα για το δημοσιο πολυ καλυτερα θα ηταν.

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Παίδες « ξεσύραμε» off – topic !
Δεν λέω είναι πολύ ενδιαφέρουσες  οι τοποθετήσεις σας, πράγματι.
Άλλα ίσως αν περιοριστούμε στο «ΝΑΙ» ή «ΌΧΙ» του αρχικού μου Post , αντιληφθούμε την πηγαία κοινή εκτίμηση και γνώμη. Που εμένα προσωπικά ως Θεματοθέτη … με ενδιαφέρει ιδιαίτερα !
  Η σπασμωδική και η εκ των υστέρων «επιχειρηματολογία»  είναι πιασάρικη, ωστόσο  παραμένει  ένα είδος «λαϊκισμού» .
Παρεμπίπτοντος … είναι  τουλάχιστον αφέλεια να συγκρίνει κάποιος,  την αγωνία του ελεύθερου επαγγελματία , ή έστω  του Ιδιωτικού Υπαλλήλου … με το αντίστοιχο «μέγεθος» του δημοσίου.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
αυτο λεω και εγω.μιλαμε για ανομοια πραγραματα.στο δημοσιο υπαρχουμν ανθρωποι που αν δεν ητανε εκει θα ητανε κατεστραμενη σε αυτο το κοσμο.ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
συντομα θα υπαρχουν πολλοι λιγοι ιδιωτικοι υπαλληλοι.γιατι σχεδον τα παντα θα ειναι κρατικα.Π.Χ.το 90% της  Κρα'ι'σλερ ακουσα οτι θα της παρει το Αμερικανικο κρατος.οποτε οι υπαλληλοι της Κρα'ι'σλερ θα ειναι δημοσιοι υπαλληλοι!!!δυστηχως εκει θα καταληξουμε συντομα.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
δημοσιοι μπορει να ειναι,αλλα κρατικοδιαιτοι δεν θα ειναι.θα τρωνε κλοτσια ολα τα τεμπελοσκυλα.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Δηλ. να συνεχίζουν τα ταίζουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι το κράτος και τα διορισμένους οικόσιτους, αντί αυτό να οργανώσει τις αγορές.
Είναι άσχημο που μέτα από το συνεχές μοίρασμα τσάμπα χρήματος από το πασόκ εώς και τώρα, έχει δημιουργηθεί μια νοοτροπία Ελβετίας.
;) σωστα  ;)

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
το κρατος δεν πρεπει να ειναι επηχειριματιας σε καμια περιπτωσει.απλως πρεπει να συντονιζει μονο,και να ελεγχει αν τηρουντε οι νομοι τις αγορας.και οχι αυτο που γινετε σημερα και ο καθενας κανει οτι θελει.

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ποιός είναι αυτός που επέτρεψε στις τράπεζες να χορηγούν μεταχρονολογημένες επιταγές? Ποιός τους επιτρέπει να εισπράτουν προμήθειες σε μια αξία που δεν υπάρχει?  Ποιός επέτρεψε την δημιουργία πληθωριστικού χρήματος με μέγιστο βαθμό ανασφάλειας? Ποιός επιτρέπει σε ιδιωτικές εταιρίες (τράπεζες) να χρηματοδοτούνται για την αποτυχία του Risk management τους? Ποιός επιτρέπει να πουλάω κάτι που δεν έχω (χρήμα) ενώ αν το κάνω εγώ σαν εμπορική επιχείρηση πάω μέσα? Ποιά τράπεζα ζήτησε επιχειρηματικό πλάνο και πλάνο αποπληρωμής για να χορηγήσει κεφάλαια, αντί να ζητάει ακίνητα? Έχω και άλλα να πώ...σιγά σιγα!

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
εχεις δικιο σε ολα αυτα φιλε,αλλα ζεις στη ελλαδα,και αν θελεις να προχωρισεις αναγκαστικα πρεπει να συμβιβαστεις με ολα αυτα.αλλιως πανε σε αλλη χωρα.

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
   Δεν έχω παρακολουθήσει όλη την συζήτηση, αλλά διάβασα ένα σχόλιο περι περαίωσης απο κλέφτες και μόνο. Με την διαφθορά που έχουμε, πείτε μου πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος που έχει πληρώσει πρόστιμο με καθόλα νόμιμη επιχείρηση, για να το ξαναπληρώσει που ταλαιπωρεί τον νταβατζή του ! Δίνεις δηλαδή 30.000 ευρώ απο το πουθενά, γιατι σου φέρνουν ένα χαρτί που η μία υπηρεσία το λέει άσπρο και η άλλη μαύρο, και μετά θα ξαναζητήσεις έλεγχο και δεν θα κάνεις περαίωση. Μήπως θα τους μυνήσεις για να ξοδέψεις άλλα 50 χιλιάρικα στα δικαστήρια, για να σου βγάλουν αποζημίωση 5.000 και αυτά να μην τα δίνει το κράτος γιατι το συμφέρει περισσότερο να τρώει πρόστιμα απο την ευρωπαική ένωση παρά να σταματήσει να κλέβει τους μικροεπιχειρηματίες? Και νόμιμος να ήσουν πρίν, μετά απο αυτό θα γίνεις παράνομος.

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Βρήκες την σωστή απάντηση!! Ο Συμβιβασμός.!!! Και βέβαια πήγα σε άλλη χώρα, όμως όλοι ψάχνουμε να βρούμε τους φταίχτες και ξεχνάμε ότι μερίδιο της ευθύνης έχουμε και εμείς. Εργοδότες και εργαζόμενοι. Γιατι όλα καλα και ωραία με τα δικαιώματα, αλλά σε αυτή την ζωή (κοινωνία)  υπάρχουν και υποχρεώσεις. Όχι για μας..για τα φουκαριάρικα τα παιδιά μας!!!

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
Ποιός είναι αυτός που επέτρεψε στις τράπεζες να χορηγούν μεταχρονολογημένες επιταγές? Ποιός τους επιτρέπει να εισπράτουν προμήθειες σε μια αξία που δεν υπάρχει?  Ποιός επέτρεψε την δημιουργία πληθωριστικού χρήματος με μέγιστο βαθμό ανασφάλειας? Ποιός επιτρέπει σε ιδιωτικές εταιρίες (τράπεζες) να χρηματοδοτούνται για την αποτυχία του Risk management τους? Ποιός επιτρέπει να πουλάω κάτι που δεν έχω (χρήμα) ενώ αν το κάνω εγώ σαν εμπορική επιχείρηση πάω μέσα? Ποιά τράπεζα ζήτησε επιχειρηματικό πλάνο και πλάνο αποπληρωμής για να χορηγήσει κεφάλαια, αντί να ζητάει ακίνητα? Έχω και άλλα να πώ...σιγά σιγα!

Παγκόσμια τράπεζα λέγεται, όχι ελληνικό κράτος.

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Discreet, για βρες μου εσύ χώρα δυτική που χρηματοδοτεί μεταχρονολογημένες επιταγές..

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ρε παιδια καλος η κακος εχουν γινει πολλες μαλακιες.εμεις και να κανουμε κατι σαν πολιτες απο μονοι μας παλι μαλακες θα βγουμε.δηλαδη εμεις να φορολογουμαστε κανονικα να πληρωνουμε εφορια,να κολαμε ενσημα σε ολους,και ο βουλγαρακης και ο καθε αλλος απατεωνας να στηνει
off-sore εταιριες?ωραια,εμεις θα κανουμε τοτε οτι λεει η διαφημηση η γελοια για την φοροδιαφυγει,ρε δεν παν να γαμηθουνε μας δουλευουνε.

anachron

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
1
Α μάλιστα.Ωραίο επιχείρημα εισφοροδιαφυγής.
Το κράτος δεν σου δίνει το δικαίωμα να τους ασφαλίσεις σε μια ιδιωτική,διότι όταν έρθει η κρίση και κλείσει η ασφαλιστική εταιρεία που είχες επιλέξει ο εργαζόμενος δε θα έχει λεφτά να ζήσει και θα πρέπει το κράτος να πληρώσει για να ζήσουν.Διότι δεν είμαστε ΗΠΑ να έχουμε πολλές γέφυρες και χαρτόκουτα να μείνουμε.Τώρα,έστω και με τη σύνταξη του ΟΓΑ 660€ το ζευγάρι,ζει κάποιος.Με 0€ δε ζει κανείς...Στα 50 δε βγαίνει κανένας πλην παλαιότερων εργαζομένων που δουλεύουν από τα 15 τους και όχι στο δημόσιο.Πάντως,από κάτι επιχειρηματίες σαν εσένα ο πατέρας μου έχασε 2 χρόνια ένσημα τη δεκαετία του 70...

Βαρέθηκα το τσάτινγκ!Παραδέχομαι,οι υπάλληλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι έκαναν την κρίση  :2funny: :2funny:

Καλά, με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχει τίποτα μη κρατικό γιατί πάντα υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης στον ιδιωτικό τομέα. Πχ θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο κρατικές τράπεζες. Αν μου απαντήσεις πως στις τράπεζες είναι εγγυημένα τα χρήματα λόγω των αποθεματικών που υποχρεούνται να έχουν, τότε το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και στις ασφαλιστικές.
Σε τελική, ο ρόλος του κράτους πρέπει να είναι να βάζει (και να ελέγχει αν τηρούνται) όρους λειτουργίας ώστε να μην υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom