Νέα

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό ?

• Πραγματικό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Μεγαλύτερο

Ψήφοι: 1 16,7%
  • Μικρότερο

Ψήφοι: 5 83,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6
OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Πολύ σημαντικές πληροφορίες. Επίσης υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι " θα την πληρώσουν οι φτωχοί" κλπ. Σε μια κρίση "πονάνε" και οι λεφτάδες. Οι πλούσιοι. ( Για αυτό αν θέλετε μιλάμε για κρίση). Ας ξεφύγουμε από τις συνωμοσιολογικές συζητήσεις επιπέδου καφενείου ότι και καλά " η κρίση είναι τεχνητή "για να μειώσουν μισθούς και να τα κονομήσουν τα λαμόγια από το κράτος και να σε βάζουν να δουλεύεις 15ωρα". Εδώ ο Merck στη Γερμανία πήγε και έπεσε στις γραμμές του τρένου. Εδώ τόσοι εκατομμυριούχοι στις Η.Π.Α. τώρα δεν έχουν που να κοιμηθούν. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Όποια τεχνοκρατική προσέγγιση, προφανώς και σε ιντριγκάρει.  Μαγεύεσαι με τα νούμερα είναι γεγονός !
Δυστυχώς τα μόνα Phd, δεν είναι αυτά της οικονομολογίας.
Υπάρχουν και οι "λοιπές" επιστήμες, και μάλιστα με λιγότερο "ψευδό" .... (Ή έστω, In Vitro).
Mε καλή διάθεση λοιπόν σου προτείνω, να μην θεοποιείς το κάθε άρθρο και την  κάθε πανεπιστημιακή έδρα  - τοποθέτηση , που δημοσιοποιείται ...Εξάλλου η οικονομική επιστήμη δεν μας έχει κάνει υπερήφανους, ειδικά τελευταία ... ¨ετσι δεν είναι ?
Μπορεί και να λαθεύω !
ΥΓ. Στην τελική σε εκπλήσσει,  ότι τεχνικά έστω, οι οικονομολόγοι μας  γ@@μησαν ?
 Δεν ήταν  οι μαθηματικοί, οι φυσικοί, οι βιολόγοι  κτλ…  Μην τρελαθούμε κι όλας !
Μας γαμήσατε ξερά  Κύριοι των οικονομικών επιστημών !!!  Τέτοια ημιμάθεια δεν έχει επιδειχθεί ουδέποτε !!!  (Παρεμπίπτοντος  Ούτε από την εποχή των αλχημιστών στο Παρίσι του 1590 μΧ. ….). Καλή η τρέλα σας …αλλά έως εδώ και μη παρέκει !

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

sponsoras

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
1
Μέχρι να φτάσει το κόστος δανεισμού εκεί που στοχεύουν αυτοί
που κρύβουν το ρευστό, θα έχουμε υποθηκεύσει δύο γενιές τζαμπατζοεργασίας
ή θα τους απαντήσουμε με αντικατανάλωση και αδιαφορία. 
Lifestyle με δανεικά δεν γίνεται

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
η πυρηνικη βομβα αυτης της κρισης,που λιγοι εχουν το θαρρος να ομολογησουν λεγεται οικονομιες της ανατολικης ευρωπης.οι οικονομιες αυτες εχουν δανεισθει παρα πολλα χρηματα απο τη δυτικη ευρωπη και ενα ςθεος ξερει που θα τα βρουν να τα ξεπληρωσουν.
πιο συγκεκριμενα η ανατολικη ευρωπη εχει δανειστει 1,7 τρις δολλαρια και φετος μονον θα πρεπει να αποπληρωσει τα 400 δις απο αυτα,κατι που σημαινει το 1/3 του ΑΕΠ της.
η ρωσσια επισης εχει σοβαροτατο προβλημα.πρεπει να καλυψει 500 δις δολλαρια.με το πετρελαιο γυρω στα 35-40 δολλαρια εχει πολυ μεγαλο οικονομικο προβλημα,και εχει ηδη θυσιασει το 36% των αποθεματων της σε συναλλαγμα προσπαθοντας να προστατεψει το ρουβλι.
η ανατολικη ευρωπη θα μπορουσε να ειπωθει οτι ειναι στα προθυρα της καταρρευσης.χρειαζεται για να καλυψει τα δανεια της και να ενεργοποιησει ξανα το πιστωτικο της συστημα 400 δις δολλαρια.τα χρηματα αυτα ομως δε μπορουν να βρεθουν.οι δυτικες τραπεζες που δανειζαν με μεγαλη ευκολια αυτες τις χωρες αντιμετωπιζουν σοβαροτατα προβληματα.η χωρα με τη μεγαλυτερη εκθεση εκει ηταν η αυστρια.οι αυστριακες τραπεζες δανεισαν 230 δις ευρω στην ανατολικη ευρωπη δηλαδη το 70% του αυστριακου ΑΕΠ απο κει και περα οι υπολοιπες χωρες που δανεισαν χοντρα λεφτα εκει ειναι κατα σειρα μετα την αυστρια η σουηδια,η ελλαδα,η ιταλια και το βελγιο.
καποιος βεβαια θα μπορουσε να κανει τη σκεψη σωτηριας των ανατολικων οικονομιων απο το διεθνες νομισματικο ταμειο.και εκει ομως τα πραματα ειναι τραγικα.το ΔΝΤ προσπαθησε να σωσει κατα σειρα την ουγγαρια,ουκρανια,λετονια,λευκορωσια,ισλανδια,πακισταν και μαλλον προσεχως επικειται η τουρκια.ομως ενεκα αυτων ολων των ενεργειων τα αποθεματα του εχουν μεινει μονο 155 δις δολλαρια τα δε αποτελεσματα που πετυχε ηταν μηδανιμα.η ουκρανια ειναι πολυ κοντα στο να κυρηξει πτωχευση,το πακισταν χρειαζεται ακομα 7,6 δις δολλαρια ενω οσο αφορα τη λετονια η κυβερνηση της κυρηξε την οικονομια της''κλινικα νεκρη''.
καταλαβαινετε λοιπον τι κινδυνοι ελοχευουν στο να παρασυρουν οι ανατολικες οικονομιες με τις τεραστιες επισφαλειες τους το τραπεζικο συστημα των δυτικων κρατων σε μερικη η ολικη χρεοκωπια.και τοτε πραγματικα θα δουμε πραματα που τωρα σκεφτομαστε και γελαμε.η κατασταση καθε μερα που περναει συμπερασματικα γινεται ολο και πιο σοβαρη.και μη σας παραξενευει επειδη ειδατε ενα κλαμπ γεματο η μια καφετερια φουλ.μια οικονομικη κριση ερχεται παντα ανα κυματα(το 1929 ηταν 4 κυματα συγκεκριμενα)και οι συνεπειες δε μπορουν να γινουν ορατες απο τη μια μερα στη αλλη.απλα η καθημερινοτητα μας θα μπει σε ενα τετοιο τροπο ζωης που μηνα με το μηνα θα βλεπουμε το βιοτικο μας επιπεδο να μειωνεται βαθμιαια,και αυτο θα το υποστουν και οι φτωχοι και οι πλουσιοι.μην εχει κανεις αυταπατες οτι και τα γερα βαλαντια δε θα πληγουν
τα ατομα που θα σωθουν απο αυτη την κριση ειναι αυτοι που ειναι καθολου η οσο το δυνατον λιγοτερο δανεισμενοι.για να ζησουμε λοιπον η απλη συμβουλη ειναι μια.να μαθουμε να ζουμε με οσα βγαζουμε

Όλα αυτά προέρχονται από άρθρο που έχει γράψει γνωστός αντι-Ευρωπαίος και αντι-Ευρώ Βρεττανός δημοσιογράφος:

Όποιος διαβάσει τα σχόλια θα βρει μερικές πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις σχετικά με ορισμένες ανακρίβειες του άρθρου.

Α, και όπως παρατήρησε κάποιος το ΔΝΤ θα το δανείσει σίγουρα μία χώρα που έχει πολύ ρευστό: η Κίνα.

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Καλημέρες με νέες σκέψεις μετά από την χθεσινή εκπομπή των Μεγάλων Ελλήνων στο ΣΚΑΙ (Άσχετο αλλα και Σχετικό).
Οι οικονομικές θεωρίες καταρέουν γιατί τις βιάσαμε ομαδικός. Οι πολιτικοί και η πολιτική καταρέουν γιατί μας βιάσανε ομαδικός. Οι κοινονικές δομές καταρέουν γιατί βιαζόμαστε ομαδικός. Ο άνθρωπος έχει χάσει την αξία του σαν μέσο μεταφοράς ιδεών, πολιτισμού, σκέψης κλπ. Αν δεν έχουμε χάσει, κοντεύουμε να χάσουμε την αισθηση του αληθινού από το ψευδές. Ενδιαφέρον το άρθρο στο Βήμα, με παρατηρήσεις εύστοχες ως προς τις συμπεριφορές(πάντα κατα την αποψή μου), με ξάφνιασε το τέλος του. Και εξηγώ. Σημαία έχουμε για αυτό και μπορούμε και γράφουμε τις απόψεις μας ελέυθερα. Και δεν τη χρωστάμε γιατί αν μη τι άλλο κάτι έχουμε ακόμα μέσα μας ζωντανό. Θα ήθελα να πω στον αρθρογράδο ότι ο πόλεμος που διαβλέπει ΉΔΗ γίνεται. Και είναι σληρότερος από το παρελθόν και με περισσότερα θύματα. Μόνο που σε αυτό τον πόλεμο συμμετέχουν περισσότεροι από ποτέ, πλούσιοι και φτωχοί, χάνοντας όλοι και από κάτι (λιγότερο ή περισσότερο). Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε έιναι ότι οι στρατηγοί του πολέμου χάνουν τα δικά μας τα λεφτά και όχι τα δικά τους, (όπως σε ένα πόλεμο τις ζωές μας), και ότι δυστηχώς (και εδώ πάμε στους μεγάλους Έλληνες ή Ηγέτες γενικά), δεν υπάρχουν άξιοι άνθρωποι να οδηγήσουν τον πόλεμο αυτό.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Φρέσκα στοιχεία Σεπτεμβρίου 2008 για τα δάνεια σε καθυστέρηση (απλήρωτα πάνω από 3 μήνες):

4,8% των στεγαστικών
6,9% των καταναλωτικών
4,4% των επιχειρηματικών

Όχι τραγικά θα έλεγα.

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
52
Πόντοι
166
Φρέσκα στοιχεία Σεπτεμβρίου 2008 για τα δάνεια σε καθυστέρηση (απλήρωτα πάνω από 3 μήνες):

4,8% των στεγαστικών
6,9% των καταναλωτικών
4,4% των επιχειρηματικών

Όχι τραγικά θα έλεγα.

Οχι τραγικά, σίγουρα, αλλά αν η τάση είναι αυξητική, τότε ίσως πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας....!

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Το 4.4% των επιχειρηματικών, πόσες αλυσιδωτές αντιδράσεις παράγει? Είναι πολύ μεγάλο ερώτημα.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.718
Πόντοι
22.785

Συνημμένα

• help2.gif
    help2.gif
    12,3 KB · Εμφανίσεις: 23

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765

4,8% των στεγαστικών
6,9% των καταναλωτικών
4,4% των επιχειρηματικών

Όχι τραγικά θα έλεγα.

H αλήθεια φίλε voltaire45, είναι ότι ο Σεπτέμβρης είναι αρκετά πίσω μας. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πιο ενδεικτικό της κατάστασης θα είναι σε μερικούς μήνες που θα γνωρίζουμε για Νοέμβρη-Δεκέμβρη και για τους πρώτους μήνες του '09.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
H αλήθεια φίλε voltaire45, είναι ότι ο Σεπτέμβρης είναι αρκετά πίσω μας. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πιο ενδεικτικό της κατάστασης θα είναι σε μερικούς μήνες που θα γνωρίζουμε για Νοέμβρη-Δεκέμβρη και για τους πρώτους μήνες του '09.

Σωστά αλλά καλλίτερα να μιλάμε με στοιχεία και όχι να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.
Άντε να πήραν άλλη μισή μονάδα μέσα σε αυτό το διάστημα.

Σε ετήσια βάση πέρυσι αυξήθηκαν περίπου κατά 1% τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά και τα επιχειρηματικά έμειναν περίπου στάσιμα.

Πτώση του αριθμού containers που διακινήθηκαν στο Λιμάνι της Σιγκαπούρης:

singapore-port-traffic_thumb.png

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Σωστά αλλά καλλίτερα να μιλάμε με στοιχεία και όχι να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.
Άντε να πήραν άλλη μισή μονάδα μέσα σε αυτό το διάστημα.

Σε ετήσια βάση πέρυσι αυξήθηκαν περίπου κατά 1% τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά και τα επιχειρηματικά έμειναν περίπου στάσιμα.

Από τις τοποθετήσεις εδώ, νομίζω πως έχεις σχέση με την οικονομική επιστήμη κλπ.
Και ρωτάω, απλοϊκά μιας και εγω δεν την κατέχω, είμαι πιο μπακαλοτεφτερολόγος : το καθυστερημένο επιχειρηματικό δάνειο, αυτόματα σημαίνει και πρόβλημα στην επιχείρηση με τις τράπεζες συλλήβδην. Το 4,4% αν γίνει 5,4% όπως λες, είναι μεγάλη ή μικρή αύξηση για τα θεωρητικά δεδομένα ?
Πρακτικά, υπάρχει μεγάλη κάμψη σε ρευστότητα και πληρωμές, τουλάχιστον στον τομέα της χονδρικής που δραστηριοποιούμαι εγώ. Το 4,4% τωμ καθυστερημένων πληρωμών, μου ακούγεται λίγο, βέβαια όλοι οι μικροί επιχειρηματίες τις τράπεζες τις προσέχουν πιο πολύ κι από το κράτος όπως έχει καταντήσει το πράγμα ...
Για να μη λέμε πολλά, αυτό το ποσοστό θεωρείται "νορμαλ" ?

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Το πρόβλημα με τις τράπεζες έχει γεωμετρική πρόοδο. Τι σημαίνει αυτό. Αν εγώ έχω ένα πλαφόν χρηματοδότησης σε τράπεζα και "σκάσει" η επιταγή ενός πελάτη μου, η τράπεζα αυτομάτος μου ζητάει να αντικαταστήσω όλες του τις επιταγές ανεξάρτητα από ημερομηνία. Αν στο πλαφόν πελάτη ή προμηθευτή μου "σκάσει" κάποιος τρίτος, η τράπεζα αρχίζει να ελέγχει τις επιταγές του πελάτη μου σε εμένα και αν κρίνει ότι έχω μεγάλο ποσό, ζητάει αντικατάσταση. Όλο αυτό το αλαλουμ που υπάρχει δημιουργεί πρόβλημα ακόμα και σε αυτούς που ουσιαστικά δεν έχουν.

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Το πρόβλημα με τις τράπεζες έχει γεωμετρική πρόοδο. Τι σημαίνει αυτό. Αν εγώ έχω ένα πλαφόν χρηματοδότησης σε τράπεζα και "σκάσει" η επιταγή ενός πελάτη μου, η τράπεζα αυτομάτος μου ζητάει να αντικαταστήσω όλες του τις επιταγές ανεξάρτητα από ημερομηνία. Αν στο πλαφόν πελάτη ή προμηθευτή μου "σκάσει" κάποιος τρίτος, η τράπεζα αρχίζει να ελέγχει τις επιταγές του πελάτη μου σε εμένα και αν κρίνει ότι έχω μεγάλο ποσό, ζητάει αντικατάσταση. Όλο αυτό το αλαλουμ που υπάρχει δημιουργεί πρόβλημα ακόμα και σε αυτούς που ουσιαστικά δεν έχουν.

Καμμένος και συ, έ ?

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Οχι φίλε μου δεν είμαι. Έχω μεν στα χέρια μου επιταγούλες ακάλυπτες αλλά με τις τράπεζες δεν έχω ουδεμία σχέση. Όύτε καν μπλόκ επιταγών. Έχουν όμως οι πελάτες μου πρόβλημα και δουλειά μου είναι να τους το λύσω. Και βλέπω το κολοσύστημα πως λειτουργεί

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Από τις τοποθετήσεις εδώ, νομίζω πως έχεις σχέση με την οικονομική επιστήμη κλπ.
Και ρωτάω, απλοϊκά μιας και εγω δεν την κατέχω, είμαι πιο μπακαλοτεφτερολόγος : το καθυστερημένο επιχειρηματικό δάνειο, αυτόματα σημαίνει και πρόβλημα στην επιχείρηση με τις τράπεζες συλλήβδην. Το 4,4% αν γίνει 5,4% όπως λες, είναι μεγάλη ή μικρή αύξηση για τα θεωρητικά δεδομένα ?
Πρακτικά, υπάρχει μεγάλη κάμψη σε ρευστότητα και πληρωμές, τουλάχιστον στον τομέα της χονδρικής που δραστηριοποιούμαι εγώ. Το 4,4% τωμ καθυστερημένων πληρωμών, μου ακούγεται λίγο, βέβαια όλοι οι μικροί επιχειρηματίες τις τράπεζες τις προσέχουν πιο πολύ κι από το κράτος όπως έχει καταντήσει το πράγμα ...
Για να μη λέμε πολλά, αυτό το ποσοστό θεωρείται "νορμαλ" ?

Εξαρτάται από κάθε τράπεζα. Για κάποια μπορεί να είναι πρόβλημα για κάποια άλλη όχι.
Υποτίθεται πάντως ότι όλα αυτά τα παρακολουθεί η Τράπεζα της Ελλάδος κλπ, κλπ.

Από την άλλη έχουν βρει και άλλο κόλπο, να κάνουν λέει μία τράπεζα η οποία θα φορτώσουν όλα αυτά τα δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται. Ίδωμεν

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Αυτές τις βλακείες να μην λέγανε φίλε μου!!!! να κάνουνε και μια εμπορική επιχείρηση να πουλάνε εκεί το stock τους όσες επιχειρήσεις δεν μπορούν να το διώξουν!

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
φιλε οι περισσοτεροι οταν εχουν επιταγη αλλουνου την κολλανε σε μια δικια τους απο πισω.γιαυτο και μολις σκασει μια επιταγη περνει η μπαλα ολους.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, δεν είναι το αληθινό  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Είναι αφάνταστα μεγαλύτερο όσον αφορά την Ελλάδα.
Και εξηγώ...

Σε όλο τον κόσμο, εκεί που καίγεται ο κώλος τους, προσπαθούν να βρούν μια λύση.
Κάπου ακούγονται ορισμένες προτάσεις όπως αυτή του Μπράουν, που σχολιάστηκε πρίν, κάποιος άλλος, Ομπάμης ονομάζεται, ρίχνει λεφτά στην οικονομία του, άλλος στηρίζει την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας του και πάει λέγοντας.
Εδώ που το μουνί χτενίζεται το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πότε θα πάμε στις γαμωεκλογές, τι θα γαμωψηφίσουμε και ποιός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός μας (δεν βάζω τίποτα μπροστά απο το πρωθυπουργός, σεβασμός στους θεσμούς  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: )
Επίαης μας νοιάζει ποιοί θα είναι οι αρχηγοί των γαμωκομμάτων της γαμωδημοκρατίας μας.

Κάποιος να κλείσει τα φώτα περικαλώ, σεβασμός στο περιβάλλον.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εγώ απορώ με όλα αυτά τα πακέτα που ρίχνουν οι αμερικάνοι και την προσφορά τόσων δολλαρίων το δολλάριο που θα κατρακυλήσει?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom