quadramillioni
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Φεβ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Αυτό ακριβώς ήταν η μεγαλύτερη γελοιότητα της νέας δημοκρατίας που αντί να βοηθήσει την ανάπτυξη, κατάντησε γαλάζιο πασόκ.
Aν και δεν είμαι φανατικός της «συνωμοσιολογίας» , και θα ακουστώ εκτός εποχής και μόδας… Μου έχει καρφωθεί στο μυαλό η σκέψη, ότι δεν είναι τυχαίο το κλίμα του κατάφορου πεσιμισμού που καλλιεργείται από τους κατέχοντες ( Πολυεθνικές – Τράπεζες- ΜΜΕ κτλ …).Mια και το άνοιξες τι ορίζεις ως κρίση, πως την κατανοείς και πςω θα τη μέτραγες για να αποφανθείς αν αυτά που λέγονται είναι "παραφουσκωμένα" ή κανονικά ή και "λίγα"?
Aν και δεν είμαι φανατικός της «συνωμοσιολογίας» , και θα ακουστώ εκτός εποχής και μόδας… Μου έχει καρφωθεί στο μυαλό η σκέψη, ότι δεν είναι τυχαίο το κλίμα του κατάφορου πεσιμισμού που καλλιεργείται από τους κατέχοντες ( Πολυεθνικές – Τράπεζες- ΜΜΕ κτλ …).
Έχω δε, την ψευδαίσθηση πως την στιγμή που η μαζική οργή δεν θα μανιπιουλάρεται άλλο , Θα βρεθούν οι μαγικές λύσεις … τόσο σε επίπεδο ΕΕ, όσο και σε παγκόσμιο.
'Αρα μην αγοράζεται απο παντού. ( Ταπεινή μου γνώμη Hmmm....)
ΥΓ . Αν το πραγματικό μέγεθος της κρίσης είναι πχ το 5, η παραφιλολογία της, και η κουλτούρα που καλλιεργείται , την φτάνει στο 8,9, ή και 10 ακόμη.
Τα παράπάνω συμβαίνουν εδώ και πέντε χρόνια και σε μικρότερο βαθμό τα τελευταία 10. Η διεθνής κρίση δεν έχει απόλυτη σχέση.
Τεράστιο. Οι περισσότεροι 25-35 στην αγορά έχουν τη μέγιστη φιλοδοξία να διοριστούν στο δημόσιο και αν δουλεύουν ιδιωτικά δεν έχουν καμιά διάθεση να προχωρήσουν. Ταίζει ο μπαμπάς.
Πως δεν έχει? Είναι πασίγνωστο ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που "Ζει με δανεικά" Αν λόγω της διεθνούς κρίσης στενέψουν τα διαθέσιμα κεφάλαια παγκοσμίως από που θα δανειστείς εσύ? Από το φεγγάρι? Όσο για τις χρυσοφόρες και καλά τοποθετήσεις των ελληνικών τραπεζών στην ανατολική ευρώπη,η διεθνής κρίση τις έχει χτυπήσει. Οι τοποθετήσεις των ελληνικών τραπεζών εκεί κινδυνεύουν. Αυτά λοιπόν τώρα οξύνθηκαν. Δηλαδή υπήρχε μια κατάσταση εδώ, και η διεθνής κρίση την όξυνε. Η διεθνής κρίση εσωτερικεύεται εδώ και επιδεινώνει την κατάσταση.
Δεν έχει σχέση με ότι συμβαίνει τόσα χρόνια.
Μήπως έχουν διάθεση να προχωρήσουν οι επιχειρηματίες;Αυτοί αν δε βασίζονται στο δημόσιο.Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα,παίζουν στο outsourcing.Έχουν βρει το δημόσιο να τους αγοράζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και το παίζουν επιχειρηματίες.Υπηρεσίες καθαρισμού στα νοσοκομεία,στις ΔΕΚΟ,υπηρεσίες ασφαλείας,υπηρεσίες τροφοδοσίας,ιματισμού και δε συμαζεύεται.Αν το κράτος αποφασίσει να το κόψει αυτό το ηλίθιο και πανάκριβο "σπορ" οι "επιχειρηματίες" του κώλου και των αναπτυξιακών νόμων θα κλείσουν άμεσα.Τώρα προσλαμβάνουν με συνολικό κόστος 1200€ και πουλάνε τον εργαζόμενο στις ΔΕΚΟ με 5000€.Μόνο στον ΟΣΕ που είναι προβληματικός-τον κατέστησαν-οι σεκιουριτάδες κοστίζουν 80εκ € το χρόνο.Και μετά μας λένε ότι έχουν πλεόνασμα προσωπικού.Ας τους κάνουν "ασφάλεια" και να σταματήσουν τα συμβόλαια με τις εταιρείες (περισσότερες από δύο) για φύλαξη.Αλλά πώς θα φάνε οι ημέτεροι "επιχειρηματίες";Δεν υπάρχει ιδιωτικός τομέας,ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό.Όταν βρουν τα σκούρα ζητάνε ελεημοσύνη από το δημόσιο που φοροκλέβουν.
ρε φίλε συμβαίνει μια ορισμένη κατάσταση ωραία. Ε αυτή επιδεινώνεται με την κρίση. Στην οικονομία όλα έχουν σχέση δεν υπάρχει παρθενογένεση.
Μήπως έχουν διάθεση να προχωρήσουν οι επιχειρηματίες;Αυτοί αν δε βασίζονται στο δημόσιο.Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα,παίζουν στο outsourcing.Έχουν βρει το δημόσιο να τους αγοράζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και το παίζουν επιχειρηματίες.Υπηρεσίες καθαρισμού στα νοσοκομεία,στις ΔΕΚΟ,υπηρεσίες ασφαλείας,υπηρεσίες τροφοδοσίας,ιματισμού και δε συμαζεύεται.Αν το κράτος αποφασίσει να το κόψει αυτό το ηλίθιο και πανάκριβο "σπορ" οι "επιχειρηματίες" του κώλου και των αναπτυξιακών νόμων θα κλείσουν άμεσα.Τώρα προσλαμβάνουν με συνολικό κόστος 1200€ και πουλάνε τον εργαζόμενο στις ΔΕΚΟ με 5000€.Μόνο στον ΟΣΕ που είναι προβληματικός-τον κατέστησαν-οι σεκιουριτάδες κοστίζουν 80εκ € το χρόνο.Και μετά μας λένε ότι έχουν πλεόνασμα προσωπικού.Ας τους κάνουν "ασφάλεια" και να σταματήσουν τα συμβόλαια με τις εταιρείες (περισσότερες από δύο) για φύλαξη.Αλλά πώς θα φάνε οι ημέτεροι "επιχειρηματίες";Δεν υπάρχει ιδιωτικός τομέας,ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό.Όταν βρουν τα σκούρα ζητάνε ελεημοσύνη από το δημόσιο που φοροκλέβουν.
Φυσικά επιδεινώνεται. Απλά η...γέννηση έγινε καιρό.
εγώ πάντως αδυνατώ να πιστέψω πως χιλιάδες εταιρείες-κολοσσοί και μάλιστα από διαφορετικούς κλάδους(αυτοκίνητο,εμπόριο,ακίνητα) μέσα σε ένα μήνα βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού
Δηλαδή αποθέματα δεν έχουν,στρατηγική για τις δύσκολες μέρες δεν είχαν?
Ή οι τράπεζές μας?Μοιράζανε δάνεια αφειδώς και σε ένα βράδυ τα κόψανε μαχαίρι,τί άλλαξε δηλαδή στα θεμελιώδη μεγέθη τους?
έ έγινε είπε κανείς ότι δεν έγινε. Υπήρχαν παθογένεις οι οποίες με το παραμικρό μπορύσαν να δημιουρήσουν κρίση. Αλλά κάποιος να ξεκαθαρίσει την έννοια της κρίσης. Να πει καθένας ότι νομίζει. Γιατί ενώ κρίση είναι συγκεκριμένη έννοια, άμα ρωτήσουμε εδώ 10 άτομα θα μας πουν 10 διαφορετικές γνώμες για το τι είναι κρίση και να δικαιολογήσουν άν οι σημερινές συνθήκες στην ελληνική οικονομία ανταποκρίνονται σε αυτό και συνιστούν κρίση. Μη κοροιδεύετε τα ΜΜΕ αλλά κατά τα άλλα κάνετε σαν αυτά...
Ή οι τράπεζές μας?Μοιράζανε δάνεια αφειδώς και σε ένα βράδυ τα κόψανε μαχαίρι,τί άλλαξε δηλαδή στα θεμελιώδη μεγέθη τους?