Νέα

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί: «Έφυγε» ο Νίκος Σαργκάνης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nzg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 61
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nzg

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2008
Κριτικές
37
Like
3.481
Πόντοι
5.595
Φτωχότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έχασε έναν από τους σπουδαιότερους θρύλους του. Ο Νίκος Σαργκάνης απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής, στα 70 του, σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών ( «Ερρίκος Ντυνάν»), όπου νοσηλευόταν με ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Νίκος Σαργκάνης γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1954 και υπήρξε ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας.

OP
OP
N

nzg

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2008
Κριτικές
37
Like
3.481
Πόντοι
5.595
Aπο τους κορυφαίους τερματοφυλακες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Έντονη προσωπικότητα.

Έτυχε να τον γνωρίσω σε κάποια εγκαίνια ενός καταστήματος ένδυσης πριν από πολλά χρόνια.

Το παρατσούκλι του ήταν "Φαντομ"

gremlin

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
540
Πόντοι
21
Ίσως ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας όλων των εποχών. Ήμουν μέσα στον αλησμόνητο τελικό κυπέλου το 1988 όπου έπιασε 2 πέναλντυ και ευστόχησε σε 1.

RIP

pastelios

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2021
Κριτικές
16
Like
10.088
Πόντοι
3.296
οταν εκανε 4πλο μπαι πας ο πατερας μου πριν 27 χρονια ηταν στο ιατρικο κεντρο για εναν δικο του ανθωπο και με ειδε τοτε 16 ετων που ημουν δακρυσμενος και μου επιασε την κουβεντα για τουλαχιστον 2 ωρες για να με κανει να μην ειμαι χαλια!! τρομερος ανθρωπος δεν θα το ξεχασω ποτε αυτο!!!!!!!!!!.......οσο για την αξια του???τι να πουμε??...ο,τι και να πουμε ειναι λιγο!!!!!!!!! αναπαυσου εν ειρηνη !!!!!!!!!!

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.226
Πόντοι
2.356

Ωραίες εποχές. Σαργκάνης, Μαύρος, Κωστίκος, Δεληκάρης κλπ.

Η μπάλα γύρναγε πίσω, 2 ξένοι μόνο. Σε όποιον αρέσει το σημερινό χάλι με τις 5 εκατομμύρια πάσες σε κάθε ματς, μάλλον δεν έχει δει πραγματική μπάλα.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.855
Πόντοι
3.846
Πολύ μεγάλος τερματοφύλακας, ήταν πολύ γυμνασμένος και δούλευε πολύ σκληρά. Επίσης ηγετική μορφή, ήταν πάντα αγαπητός στους συμπαίκτες του, ο τερματοφύλακας πρέπει να τα πηγαίνει καλά με τους αμυντικούς αλλιώς κλάφτα.

Αν και είχει παίξει και σε Ολυμπιακό και σε Παναθηναϊκό είχε συμπάθειες και στις δύο ομάδες ,κάτι πολύ σπάνιο για Έλληνα. Στου Ζωγράφου είχε και κάτι επενδύσεις σε καφετέριες, μπαρ, γενικά χαμηλών τόνων δεν προκαλούσε.
Πολύ καλή παρουσία και σε Καστοριά ,Αθηναϊκό και φυσικά Εθνική Ελλάδας όπου ήταν πολλά χρόνια βασικός.

Πάει και αυτός.

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
15.005
Πόντοι
25.186
Δεν προλαβα τον Χρηστίδη-λενε οτι ηταν πολυ καλός-αλλά ο Σαργκάνης ηταν ο καλύτερος τερματοφύλκας Ελληνας που εχω δει.
(Σχετικά μικρη χρονικά καριέρα ομως,απο 5 χρονια μονο σε ΠΑΟ Ολυμπιακό)

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
20.535
Πόντοι
12.946
Δεν προλαβα τον Χρηστίδη-λενε οτι ηταν πολυ καλός-αλλά ο Σαργκάνης ηταν ο καλύτερος τερματοφύλκας Ελληνας που εχω δει.
(Σχετικά μικρη χρονικά καριέρα ομως,απο 5 χρονια μονο σε ΠΑΟ Ολυμπιακό)
Πρόλαβα και Κελεσίδη στο παλιό Καραΐσκάκη,
διόρθωση είναι πρώτα Ο.Σ.Φ.Π. 1980-1985 και μετά Παναθηναϊκός

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.406
Πόντοι
2.356
Θα σταθώ σε τρια χαρακτηριστικά παιχνίδια της καριέρας του που μου έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μου:
Πρωτάθλημα 1985-86, ΟΑΚΑ, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0, νομίζω Απρίλιο ή Μάιο του 1986.
Η μπάλα πηγαίνει προς τον Σαργκάνη και το μουνόπανο ο Πατίκας της ΑΕΚ πέφτει πάνω του για να την πάρει και του σακατεύει το πόδι. Έμεινε 8-9 μήνες εκτός γηπέδων. Η απώλεια του πρωταθλήματος του 1987 οφείλεται και στη δική του απουσία κάτω από τα δοκάρια (τον αντικατέστησε ο αχώνευτος Μήνου).
Κύπελλο Ελλάδας 1986-87, Προημιτελικά, Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-0.
Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει 3-1 στο πρώτο ματς. Ο Πανιώνιος προηγείται 1-0 και με δεύτερο γκολ προκρίνεται.
Γίνεται δυνατό σουτ στο "Γάμμα" της εστίας του Νίκου κι εκείνος πετάγεται ψηλά, οριζοντιώνεται πληρως και γραπώνει την μπάλα. Οι πάνθηρες μένουν μαλάκες, ήταν σίγουρο γκολ.
Κύπελλο Ελλάδας 1987-88, τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2 στην παράταση, 4-3 στα πέναλτι. Από τα συγκλονιστικότερα ματς που έχω παρακολουθήσει. Θα θυμάμαι από αυτόν τον αγώνα το πάθος του "φονιά" Δημόπουλου, την τρέλα του Φούνες και τα δύο πέναλτι που έπιασε ο Νικόλας, μαζί με εκείνο που έβαλε, στην παλιά του ομάδα...

GREKO79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2014
Κριτικές
5
Like
762
Πόντοι
86
Φευγει ο ενας, φευγει ο αλλος....
οπου να ναι ερχεται και η σειρα μας....