You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Το αποτέλεσμα των εκλογών πόνεσε...
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 74
- Εμφανίσεις 4K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
- Κατάσταση
- Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
apoc μην αγχώνεσαι φιλαράκι
Απλά μάλλον επικρατεί προσωρινός κορεσμός πολιτικών θεμάτων - βαρυστομαχιάσαμε
Αφου να σκεφτείς έφαγα μουσακά σάββατο βράδυ και δεν ένοιωσα όπως νοιώθω κάθε φορά που κάποιος λέει ΠΑΣΟΚ, ή ΝΔ ή δεν ξέρω γω τι.
Μην το παίρνεις προσωπικά ρε συ.
Απλά μάλλον επικρατεί προσωρινός κορεσμός πολιτικών θεμάτων - βαρυστομαχιάσαμε
Αφου να σκεφτείς έφαγα μουσακά σάββατο βράδυ και δεν ένοιωσα όπως νοιώθω κάθε φορά που κάποιος λέει ΠΑΣΟΚ, ή ΝΔ ή δεν ξέρω γω τι.
Μην το παίρνεις προσωπικά ρε συ.
jimmakos1971
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Οκτ 2005
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Oρίστε να γράψω εγώ κάτι σχετικό. 10% παραπάνω φορολογικά έσοδα προβλέπει ο προυπολογισμός του 2008.6 δις ευρώ δηλαδή. Από που θα μαζευτούν? Ετοιμαστείτε για μισό ευρώ αύξηση στα τσιγάρα , 10-20 λεπτά στην βενζίνη , 20% πάνω στην ΔΕΗ και τα γνωστά από καιρό στο πετρέλαιο θέρμανσης για αρχή. Και αναμένεται συνέχεια.
Ακούγεται όμως ότι ο ΛΑΟΣ θα μοιράσει στους ψηφοφόρους του αποσυρμένα βιβλία ιστορίας ΣΤ δημοτικού για να έχουν να καίνε να ζεσταίνονται. Τώρα που αποσύρθηκε το βιβλίο εξ άλλου τα λύσαμε όλα. Κάτι άκουσα ότι ξεκίνησαν τώρα με το βιβλίο της Γ'γυμνασίου. Ε κάθε χρόνο να βρίσκουμε και ένα βιβλίο να έχουμε να ασχολούμαστε.
Ακούγεται όμως ότι ο ΛΑΟΣ θα μοιράσει στους ψηφοφόρους του αποσυρμένα βιβλία ιστορίας ΣΤ δημοτικού για να έχουν να καίνε να ζεσταίνονται. Τώρα που αποσύρθηκε το βιβλίο εξ άλλου τα λύσαμε όλα. Κάτι άκουσα ότι ξεκίνησαν τώρα με το βιβλίο της Γ'γυμνασίου. Ε κάθε χρόνο να βρίσκουμε και ένα βιβλίο να έχουμε να ασχολούμαστε.
Oρίστε να γράψω εγώ κάτι σχετικό. 10% παραπάνω φορολογικά έσοδα προβλέπει ο προυπολογισμός του 2008.6 δις ευρώ δηλαδή. Από που θα μαζευτούν? Ετοιμαστείτε για μισό ευρώ αύξηση στα τσιγάρα , 10-20 λεπτά στην βενζίνη , 20% πάνω στην ΔΕΗ και τα γνωστά από καιρό στο πετρέλαιο θέρμανσης για αρχή. Και αναμένεται συνέχεια.
θυμάσαι πόσες φορές ανέβηκαν τα τσιγάρα επί ΠΑΣΟΚ για να φτάσουν 3 Ευρώ?....πόσα χρόνια έχουν να ανέβουν τώρα?
jimmakos1971
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Οκτ 2005
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Ωραιότατα! Δηλαδή όταν έχεις κάποιον που σε πηδάει στεγνά καθημερινά ,όταν κάποιος άλλος σε πηδάει μέρα παρά μέρα είναι μια χαρά. Το πρόβλημα φίλε μου είναι η έμμεση φορολογία στην οποία η Ελλάδα κατέχει τα πανευρωπαικά πρωτεία. Οταν ανεβάζει πχ στα τσιγάρα τον φόρο κατανάλωσης ,αν κάνεις 2 πακέτα θα πληρώσεις 1 ευρώ και το ίδιο θα πληρώσει κι αυτός που έχει δισεκατομμύρια. Δεν μπορεί να καπνίσει αυτός 500 πακέτα την ημέρα κι εσύ 2. Το ίδιο και με τους φόρους στα καύσιμα.
Μόνο που ο έμμεσος φόρος για τον πλούσιο μπορεί να αντιστοιχεί στο 0,02% του εισοδήματος του ,ενώ στο εισόδημα του φτωχού στο 20%. Κι αυτό τους κάνει το βασικότερο μέσον άδικης φορολόγησης. Που ουσιαστικά προκαλούν πολλαπλάσια ζημιά σωσσευτικά καθώς τελικά περιορίζει και την τελική αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας του πληθυσμού άρα και την δυνατότητα κατανάλωσης και απορρόφησης των προιόντων.
Μόνο που ο έμμεσος φόρος για τον πλούσιο μπορεί να αντιστοιχεί στο 0,02% του εισοδήματος του ,ενώ στο εισόδημα του φτωχού στο 20%. Κι αυτό τους κάνει το βασικότερο μέσον άδικης φορολόγησης. Που ουσιαστικά προκαλούν πολλαπλάσια ζημιά σωσσευτικά καθώς τελικά περιορίζει και την τελική αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας του πληθυσμού άρα και την δυνατότητα κατανάλωσης και απορρόφησης των προιόντων.
Επισκέπτης
εκει που ελεγε ο αλογοσκουφηs οτι δεν θα μπουν αλλοι φοροι τωρα στην αναμπουμπουλα παρτε να εχετε. Και ποιοs θα τα πληρωσει παλι ο μισθωτοs ο συνταξιουχοs ο μικρoμεσαιοs βιοπαλαιστηs.Mαγκεs και που ειστε ακομα`
Προσωπικά πάντως, δεν πιστεύω ότι αύξηση του ΦΠΑ στο 10 και 20 % είναι κάτι το τρομακτικό. Τα έσοδα για το κράτος αυξάνονται χωρίς όμως να επιβαρυνόμαστε εμείς τρομακτικά. Θεωρητικά πάντα. Γιατί οι κερδοσκόποι είναι έτοιμοι να επωφεληθούν από αυτό. Καθίστε και υπολογίστε, μια αύξηση στον ΦΠΑ τι άμεσες επιπτώσεις έχει σε εμάς τους πολίτες. Μιλάμε για μερικά ευρωπουλάκια μηνιαίως. Όχι ότι είμαι υποστηρικτής αυτής της περίπτωσης (αύξηση ΦΠΑ) αλλά εάν είναι ένας τρόπος και αυτός στο να λυθούν πραγματικά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας τοτε ΟΚ.
αν δεν ειμασταν ΟΛΟΙ φοροφυγαδες και φοροκλεφτες τοτε δε θα χρειαζοταν αυξηση σε κανενα φορο. απλα. αλλοι μπορουν και φοροκλεβουν (τον ΦΠΑ που ο καταναλωτης πληρωνει, και αυτοι δε δινουν στο κρατος για το οποιο προοριζεται)και αλλοι δε μπορουν. αν απο σημερα στα παιδια μας παιρασει μια σωστη διαπαιδαγωγηση οτι μην κλεβετε τον συνανθρωπο σας, τοτε σε καμια 30ρια χρονια μπορει και να παμε μπροστα. κατα τα αλλα τι πρασινοι τι μπλε ή οτι αλλο χρωμμα, εμεις οι ιδιοι ειμαστε απο πισω
alex_gate7
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουν 2006
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Σχετικά με τον Αιβαλιώτη, επειδή αναφέρθηκε κάποιος προηγουμένως, ορίστε η δήλωσή του επί του θέματος για να πάψουν κάποιοι να λασπολογούν:
«Είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες ότι η στρατολογία διατηρεί πλήρη και λεπτομερή φάκελο για όλους τους στρατευσίμους της χώρας μας. Για τον δικό μου φάκελο στα 21 χρόνια που αυτός τηρείται από τη Στρατολογία δεν υπήρξε η παραμικρή σκιά ή η ελάχιστη υποψία ότι κάτι «παράξενο» συμβαίνει. Όλως τυχαίως και περιέργως την επόμενη ακριβώς μέρα που ο ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε την υποψηφιότητά μου στις Εθνικές Ελογές της 16ης Σεπτεμβρίου και μέχρι και σήμερα (δηλαδή και μετά την εκλογή μου ως βουλευτή με την δημοκρατική ψήφο των πολιτών της Β΄ Αθηνών και τον τιμητικό ορισμό μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ.) ένα ανώνυμο υβριστικό κείμενο βρέθηκε σε κάποια συγκεκριμένα blogs στο Διαδίκτυο.Το κείμενο είναι ακριβώς το ίδιο σε όλα τα blogs και οι μειωτικές εκφράσεις εναντίον μου εντελώς ίδιες παντού.
Φαίνεται ότι κάποιοι εξεπλάγησαν από την πρωτοβουλία μου και την δημόσια δέσμευσή μου ότι - τώρα που επιστρέφω στην πατρίδα μου μετά από χρόνια προσφοράς σε αυτήν στα Όργανα της Ε.Ε. και παρότι πάντα βρίσκομαι νομίμως εκτός στρατεύματος - προτίθεμαι να υπηρετήσω την θητεία μου στον Ελληνικό Στρατό, χωρίς να κάνω καμία χρήση των ευνοϊκών προβλέψεων της ελληνικής νομοθεσίας για όσους εκλέγονται βουλευτές. Τη δέσμευσή μου γνωστοποίησα και γραπτώς στη Στρατολογία στην οποία υπάγομαι και ζήτησα να πληροφορηθώ το πότε υπάρχει πρόσκληση κατάταξης ώστε να καταταγώ.
Μπορεί να ξένισε ορισμένους η τοποθέτησή μου αυτή και μπορεί να είναι πρωτόγνωρη για εν ενεργεία βουλευτή αλλά έτσι θεωρώ ότι πρέπει να γίνει τώρα που επιστρέφω μετά από τόσα χρόνια στην πατρίδα μου, οι πολίτες της οποίας με τίμησαν με το υψηλό αξίωμα του βουλευτή και εννοώ να τηρήσω απολύτως τη δημόσια δέσμευσή μου χωρίς να χρησιμοποιήσω καμία απολύτως από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν στους εκλεγμένους βουλευτές».
ΥΓ: Κατανοώ ότι κάποιους πείραξε που ο ΛΑ.Ο.Σ. μπήκε στην Βουλή. Το κατανοώ αν και θα πρέπει να είναι πιό προσεκτικοί από εδώ και πέρα πριν βιαστούν να το παίξουν κριτές. Σε όλους αυτούς συνιστώ ξυδάκι, κάνει καλό...
«Είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες ότι η στρατολογία διατηρεί πλήρη και λεπτομερή φάκελο για όλους τους στρατευσίμους της χώρας μας. Για τον δικό μου φάκελο στα 21 χρόνια που αυτός τηρείται από τη Στρατολογία δεν υπήρξε η παραμικρή σκιά ή η ελάχιστη υποψία ότι κάτι «παράξενο» συμβαίνει. Όλως τυχαίως και περιέργως την επόμενη ακριβώς μέρα που ο ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε την υποψηφιότητά μου στις Εθνικές Ελογές της 16ης Σεπτεμβρίου και μέχρι και σήμερα (δηλαδή και μετά την εκλογή μου ως βουλευτή με την δημοκρατική ψήφο των πολιτών της Β΄ Αθηνών και τον τιμητικό ορισμό μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ.) ένα ανώνυμο υβριστικό κείμενο βρέθηκε σε κάποια συγκεκριμένα blogs στο Διαδίκτυο.Το κείμενο είναι ακριβώς το ίδιο σε όλα τα blogs και οι μειωτικές εκφράσεις εναντίον μου εντελώς ίδιες παντού.
Φαίνεται ότι κάποιοι εξεπλάγησαν από την πρωτοβουλία μου και την δημόσια δέσμευσή μου ότι - τώρα που επιστρέφω στην πατρίδα μου μετά από χρόνια προσφοράς σε αυτήν στα Όργανα της Ε.Ε. και παρότι πάντα βρίσκομαι νομίμως εκτός στρατεύματος - προτίθεμαι να υπηρετήσω την θητεία μου στον Ελληνικό Στρατό, χωρίς να κάνω καμία χρήση των ευνοϊκών προβλέψεων της ελληνικής νομοθεσίας για όσους εκλέγονται βουλευτές. Τη δέσμευσή μου γνωστοποίησα και γραπτώς στη Στρατολογία στην οποία υπάγομαι και ζήτησα να πληροφορηθώ το πότε υπάρχει πρόσκληση κατάταξης ώστε να καταταγώ.
Μπορεί να ξένισε ορισμένους η τοποθέτησή μου αυτή και μπορεί να είναι πρωτόγνωρη για εν ενεργεία βουλευτή αλλά έτσι θεωρώ ότι πρέπει να γίνει τώρα που επιστρέφω μετά από τόσα χρόνια στην πατρίδα μου, οι πολίτες της οποίας με τίμησαν με το υψηλό αξίωμα του βουλευτή και εννοώ να τηρήσω απολύτως τη δημόσια δέσμευσή μου χωρίς να χρησιμοποιήσω καμία απολύτως από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν στους εκλεγμένους βουλευτές».
ΥΓ: Κατανοώ ότι κάποιους πείραξε που ο ΛΑ.Ο.Σ. μπήκε στην Βουλή. Το κατανοώ αν και θα πρέπει να είναι πιό προσεκτικοί από εδώ και πέρα πριν βιαστούν να το παίξουν κριτές. Σε όλους αυτούς συνιστώ ξυδάκι, κάνει καλό...
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
αν δεν ειμασταν ΟΛΟΙ φοροφυγαδες και φοροκλεφτες τοτε δε θα χρειαζοταν αυξηση σε κανενα φορο. απλα. αλλοι μπορουν και φοροκλεβουν (τον ΦΠΑ που ο καταναλωτης πληρωνει, και αυτοι δε δινουν στο κρατος για το οποιο προοριζεται)και αλλοι δε μπορουν. αν απο σημερα στα παιδια μας παιρασει μια σωστη διαπαιδαγωγηση οτι μην κλεβετε τον συνανθρωπο σας, τοτε σε καμια 30ρια χρονια μπορει και να παμε μπροστα. κατα τα αλλα τι πρασινοι τι μπλε ή οτι αλλο χρωμμα, εμεις οι ιδιοι ειμαστε απο πισω
Α, ναι αλήθεια, και για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή η λύση είναι να αυξήσουμε τους φόρους και να προσθέσουμε άλλους;
Τελικά έχουμε υπεύθυνη κυβέρνηση όπως είπε ο Καραμανλής στις προγραμματικές του δηλώσεις; Τελικά έχουμε κράτος;
Επειδή δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο καυσίμων αυξάνουμε τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Επειδή δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή γενικώς, αυξάνουμε τον ΦΠΑ.
Ωραιότατη λογική αντιμετώπισης των δημοσιοοικονομικών προβλημάτων από ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Και τελικά είναι πρόβλημα εσόδων ή πρόβλημα εξόδων και κυρίως ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ των υπαρχόντων εσόδων;
Εγώ νόμιζα ότι η ΝΔ ως ένα φιλελεύθερο συντηρητικό κόμμα μετά την αλόγιστη διαχείριση από το ΠΑΣΟΚ θα είχε να προτείνει ένα νέο τρόπο επίλυσης των προβλημάτων.
Αλλά που;
Φτάσαμε στην γελοιότητα του να λένε προεκλογικά ότι θα υπάρχει ένας ενιαίος φόρος για τα ακίνητα και τώρα βγαίνει ο Αλογοσκούφης και λέει: "Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει λόγω της πολυπλοκότητας του συστήματος, θα έχουμε 3 φόρους". Οποία σοβαρότης!
Και φυσικά δεν πειράζουν τον φόρο ακίνητης περιουσίας που εισπράττουν οι Δήμοι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ - οι οποίοι Δήμοι ξέρουμε πως διοικούνται και κυρίως ξέρουμε ότι είναι αδύναμοι να εισπράξουν φόρους και δημοτικά τέλη από μεγαλοοφειλέτες, οπότε μας τα παίρνουν κανονικά μέσω ΔΕΗ γιατί αν θέλεις μείνε χωρίς ρεύμα (βάλε φωτοβολταϊκά....)
Αλλά τι να πείς, ήδη για να κλείσει η τρύπα του φετεινού προϋπολογισμού το κράτος θα δανειστεί φέτος 40 δις πράγμα που ισοδυναμεί στα 25% του (παληού) ΑΕΠ. Βέβαια ο κύριος Αλογοσκούφης αύξησε τεχνητά το ΑΕΠ οπότε όλα μέλι-γάλα.
podolagnos_28
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαΐ 2006
- Like
- 33
- Πόντοι
- 16
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ θα καταταγεί στον στρατό αλλά θα υπηρετήσει μόνο 45 μέρες καθώς λόγω ηλικίας θα εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του....
Επισκέπτης
η ΝΔ κατά πάσα πιθανότητα χάνει μια έδρα και την παίρνει το ΛΑΟΣ
- Κατάσταση
- Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 69
- Εμφανίσεις
- 3K