Τύπε, στην περίπτωση της νυφίτσας, αυτό συνέβη.
χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον Εφραίμ που τον θεωρώ (όπως και όλους τους μοναχούς) ένα κοπρόσκυλο
υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.. όσο δε για την πρόταση της ανακρίτριας και τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να προφυλακιστεί ας μην πούμε τίποτε...
γιατί από ότι γνωρίζω προφυλάκιση γίνεται όταν
(α) υπάρχει υπόνοια ότι ο κατηγορούμενος θα την κοπανήσει
(β) υπάρχει υπόνοια ότι ο κατηγορούμενος θα διαπράξει και άλλες εγκληματικές πράξεις μέχρι την δίκη του (δηλαδή θα βρεί μια άλλη λίμνη να πουλήσιε το νερό της να πούμε)
(γ) το έγκλημα είναι ειδεχθές (εδώ αντε να βρείς ακρη)
και παραθέτω τα επιχειρήματα της ανακρίτριας που έγιναν δεκτά από το συμβούλιο εφετών
Συγκεκριμένα, η κ. Καλού αναφέρει, προς τους εφέτες του Συμβουλίου, πως σε βάρος του Εφραίμ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τονίζει πως οι πράξεις του έχουν τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
-Την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.
-Την επί μακρόν χρόνο τέλεση των πράξεων, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.
-Την πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
Η ανακρίτρια θεωρεί πως είναι πιθανόν ο κατηγορούμενος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των ανταλλαγών, να διαπράξει και νέα αδικήματα.
δηλαδή το επιχείρημα είναι ότι μπορεί να κάνει μέχρι την δίκη του τα ίδια ή άλλα παρόμοια αδικήματα.. .
ααα ναι και κάτι άλλο... θα μας πεί η κυρία αυτή πόσο είναι τελικά η ζημιά του δημοσίου που δέχεται ότι προκλήθηκε και είναι μεγάλη? πόθεν συνάγεται τούτο και γιατί δεν αναφέρεται τίποτε περί αυτού στο πόρισμα της εξεταστικής της βουλής (πάνω στο οποίο στηρίζεται κατά μεγάλο μέρος η διερεύνηση της)?
ξέρω ξέρω.. το είπε ο Ρόβλιας, ο Καχριμάκης και ο Πεταλωτής... ααα ναι και ο Ξυνίδης....