Nio16
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Δεκ 2007
- Like
- 3
- Πόντοι
- 66
Το βρήκες με κάποιο πρόγραμμα ρε ή τον ήξερες ;;;
τον ξερω πολυ καλα.
Το βρήκες με κάποιο πρόγραμμα ρε ή τον ήξερες ;;;
όνομα;
Κι από τα λίγα που διάβασα στη wiki αντιλαμβάνομαι και μερικούς λόγους,πέρα από το σκάκι,που τον πόσταρε ο ΛάκηςAlexander Alekhine. ;)
Η προφυλάκιση είναι στοιχείο της ποινικής διαδικασίας και ειδικότερα της προδικασίας. Το πως που πότε, δεν το κρίνει μάλιστα ένας δικαστής, αντιθέτως εισαγγελέας και ανακριτής (δηλαδή δύο δικαστικοί) και στην περίπτωση του Εφραίμ ολόκληρο δικαστικό συμβούλιο μιας και διαφωνούσαν οι δύο προηγούμενοι. Βέβαια με τι στάνταρ άφησαν τον μάκαρο φρι και συνέλαβαν την νυφίτσα, δεν ξέρω, γι' αυτό και βρωμάει από μακριά πολιτικός δάκτυλος. Θα έχει μάλλον τίποτα κρίσεις δικαστών προσεχώς.
"Προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί αντί για περιοριστικούς όρους –εάν αιτιολογημένα κριθεί ότι οι τελευταίοι δεν επαρκούν-, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της πρώτης παραγράφου του άρθρου αυτού, μόνο αν ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και δεν έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του ή κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόποινος ή φυγόδικος ή κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονής, εφόσον από τη συνδρομή των παραπάνω στοιχείων προκύπτει σκοπός φυγής ή κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό, όπως προκύπτει από προηγούμενες αμετάκλητες καταδίκες για κακούργημα ή από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αποδιδόμενης σ’ αυτόν πράξης για την οποία απειλείται στο νόμο ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα είκοσι έτη, να διαπράξει και άλλα εγκλήματα. Μόνο η κατά το νόμο βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης"
αντισημιτιστης/αντιμπολσεβικοςΚι από τα λίγα που διάβασα στη wiki αντιλαμβάνομαι και μερικούς λόγους,πέρα από το σκάκι,που τον πόσταρε ο Λάκης
Είστε κ σεις αντισημιτιστης/αντιμπολσεβικος κ αντι πολλα;;;τον ξερω πολυ καλα.
Είστε κ σεις αντισημιτιστης/αντιμπολσεβικος κ αντι πολλα;;;
Κι από τα λίγα που διάβασα στη wiki αντιλαμβάνομαι και μερικούς λόγους,πέρα από το σκάκι,που τον πόσταρε ο Λάκης
Μπορεί και να έχεις δίκιο...
Η προφυλάκιση είναι στοιχείο της ποινικής διαδικασίας και ειδικότερα της προδικασίας. Το πως που πότε, δεν το κρίνει μάλιστα ένας δικαστής, αντιθέτως εισαγγελέας και ανακριτής (δηλαδή δύο δικαστικοί) και στην περίπτωση του Εφραίμ ολόκληρο δικαστικό συμβούλιο μιας και διαφωνούσαν οι δύο προηγούμενοι. Βέβαια με τι στάνταρ άφησαν τον μάκαρο φρι και συνέλαβαν την νυφίτσα, δεν ξέρω, γι' αυτό και βρωμάει από μακριά πολιτικός δάκτυλος. Θα έχει μάλλον τίποτα κρίσεις δικαστών προσεχώς.
Η προφυλάκιση πάντως, ειδικά τέτοιες μέρες, μάλλον σαν μέσο ψυχολογικής πίεσης μπορεί να ευσταθεί. Μήπως και ο εφραίμ κάνει κανένα λάθος και αρχίσει να κελαηδάει. Δεν ξέρω αν είχες παρατηρήσει την υπόθεση ΝΣΚ - κάποια στιγμή οι αμερικάνοι έβγαλαν την φήμη που δεν επιβεβαιώθηκε ότι η καμαριέρα ήταν φορέας, μήπως και ο γάλλος αρχίσει τα τεστ.
μόνο στα Βαλκάνια ο εισαγγελέας είναι δικαστικός.. σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο ο εισαγγελέας είναι ένας απλός δικηγόρος του δημοσίου και δεν κάθεται στην έδρα αλλά κάτω μαζί με τους συνηγόρους...
ο εισαγγελέας θα πρέπει να ζητάει την προφυλάκιση και να αποφασίζει το Συμβούλιο Εφετών.. όχι δύο τύποι...
αν "πολιτισμένος κόσμος" είναι το LA LAW....
Θα μου εξηγήσει κάποιος μια ειλικρινή μου απορία;
Ο Εφραίμ διώκεται διότι πέτυχε καλό deal; Και χωρίς να διώκονται ταυτόχρονα (και στον ίδιο βαθμό) οι αντισυμβαλλόμενοι....
Προσωπικά η είδηση της προφυλάκισης του δεν μου κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη.
Είναι γνωστό από την υπόθεση ΔΕΚΑ, ότι η παραγραφή που ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών επεκτείνεται και στους συνεργούς, συνεπώς μόλις ο μοναχός πει την μαγική λέξη, παύουν τα πάντα. Βέβαια οι μπαστόκοι θέλουν συγκεκριμένη μαγική λέξη (κουρασμένος, γιος του ταχυδρόμου) και όχι μια γενική που θα μπορούσε να πει (καλτσοδέτας, ότι ώρα πεις εσύ πρόεδρε κτλ). Απ' ότι μαθαίνω βέβαια παίζει και ενδομπαστοκική κόντρα, μιας και το γραφείο που ανέλαβε την μονή είναι γνωστό για τις διασυνδέσεις του με το κόμμα (βενιζελοεκσυγχρονιστές βέβαια, αλλά ήδη έχουν τσιμπήσει 2 αποκρατικοποιήσεις...) και γι' αυτό τους προσέλαβε ο εφραίμ, συνεπώς οι φήμες που ακούγονται ότι πίσω από την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να είναι το γελαστό μοσχάρι (υφυπουργός δικαιοσύνης γαρ) και ίσως ο ηλίθιος πρέπει να έχουν βάση. Το ότι οι ρώσοι τα ψιλοπήραν βέβαια καταδεικνύει το γελοίο του πράγματος, καθώς ο παρόν θίασος είναι ικανός να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο από το πουθενά.
Φυσικά είμαι βέβαιος ότι αυτή η προφυλάκιση είναι η αρχή της καθάρσεως και θ' ακολουθήσουν και άλλες, όπως πχ το προκλητικά ασύλληπτου άκη...
όχι .. πολιτισμένος κόσμος είναι εκεί που αποφασίζει η ΤΥΦΛΗ και ΚΟΥΦΗ δικαιοσύνη, ανεπηρέαστη από κάθε μορφής εξωγενείς παράγοντες και όπου ΟΛΕΣ οι αποφάσεις της γίνονται από ΟΛΟΥΣ σεβαστές...
σίγουρα δεν είναι πολιτισμένος ένας τόπος στον οποίο η ενοχή ή αθωότητα κρίνεται από το γράφεται και λέγεται σε τηλεοπτικούς διαύλους, πάσης μορφής και κυκλοφορίας έντυπα, διαδικτυακά φόρα ή διαδικτυακά ιστολόγια ή σε μαζικές εκδηλώσεις/διαδηλώσεις δεκάδων/εκατοντάδων εγκάθετων...
Αν έχω καταλάβει καλά φον στρητ (και καλές γιορτές επί τη ευκαιρία) τον εφραιμ τον πάνε όχι ως συνεργό αλλά ως criminal mastermind που κατάφερε και αποπλάνησε/ ξεγέλασε καμια 10αρια πολιτικούς και 30 δικαστικούς, παρέδρους νσκ και άλλους δημόσιους λειτουργούς...
Φυσικά αν πει ότι άλλοι του πρότειναν τις ανταλλαγές κτλ θα λήξει το παραμύθι όπως είπες....
Επί της προφυλάκισης, όσο ο Μάκαρος δεν ήταν ύποπτος φυγής, άλλο τόσο ο εφραίμ είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων σαν και αυτές που φέρεται ότι έκανε...
Και σε μια χώρα ( ; ) που για να αποσυμφορήσει φυλακές αφήνει έξω καταδικασθέντες για κακουργήματα είναι λίγο αστείο να προφυλακίζεις κάποιον με το σκεπτικό ότι ΘΑ τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις, όταν αυτές οι πράξεις είναι οικονομικά εγκλήματα...
Δεν ξέω τί στο διάολο έγινε στο βατοπέδι (και σίγουρα κανείς αλλαλάζων βερύκιος δεν θα που πει) και ειλικρινά, δεν με νοιάζει αν ο εφραίμ θα είναι σε κελί, μοναστηριακό ή μη...
Αυτό που θέλω διακαώς να μάθω είναι πόσο ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο από τις ανταλλαγές...
Σε ευρώ κατά προτίμηση...
+1 και καλές γιορτές και σε σένα...
παιχτη εγω περιμενω ποτε θα τη δει στραβα ο καλογερος που πανε να του φορτωσουν ολη τη λαδια και να αρχισει να κελαηδαει
Καλές γιορτές και σε σένα - και σε όλα τα αλάνια εδώ μέσα...
Πιθανολογώ χωρίς να είμαι σίγουρος ότι ο τραγόπαπας θα το βουλώσει, σε κανά μήνα θα είναι έξω και φυσικά η όποια δικαστική διερεύνηση θα κολλήσει είτε στο θέμα του ύψους της ζημιάς είτε σε ευθύνες πολιτικών προσώπων που έχουν παραγραφεί...
Για άλλη μια φορά γαμιούνται όσοι θέσπισαν τις παραγραφές στην ευθύνη των υπουργών και το άρθρο 99 για να μην ξεχνιόμαστε...
Καλές γιορτές και σε σένα - και σε όλα τα αλάνια εδώ μέσα...
Πιθανολογώ χωρίς να είμαι σίγουρος ότι ο τραγόπαπας θα το βουλώσει, σε κανά μήνα θα είναι έξω και φυσικά η όποια δικαστική διερεύνηση θα κολλήσει είτε στο θέμα του ύψους της ζημιάς είτε σε ευθύνες πολιτικών προσώπων που έχουν παραγραφεί...
Για άλλη μια φορά γαμιούνται όσοι θέσπισαν τις παραγραφές στην ευθύνη των υπουργών και το άρθρο 99 για να μην ξεχνιόμαστε...