Τεχνικά όπως έχει πει και το μέλος
@batraxomouris κάποιος πρέπει να είναι ΣΕ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΜΑΛΑΚΑΣ και ειδικά τη σημερινή εποχή για να έχει πράγματα που δεν χρειάζεται. Τα έχω ξαναγράψει για το αμάξι εδώ μέσα και μάλιστα τέρμα αναλυτικά.
Καταλάβετέ το, πλέον ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ το αμάξι, δεν είναι εποχές 2010 ούτε καν 2020...Δεν έχει πουθενά να πας με αμάξι παρά μόνο εκδρομές. Δεν συμφέρει και δεν το χρειάζομαι. Και θα ήμουν πολύ μουνόδουλος μαλάκας για να έχω αμάξι μόνο και μόνο για να βγάλω γκόμενα. Αν λοιπόν η γκόμενα μου ρίξει "άκυρο" για το αμάξι αύριο θα μου ρίξει άκυρο για κάτι άλλο...
Φυσικά με ενδιαφέρει να γλιτώνω τα άθλια μπουρδέλα και την αγαμία αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε σε αυτή τη ζωή να τα έχουμε όλα. Το θεωρώ ανόητο να πάρω αμάξι για να βρίσκω να γαμάω. Είχα 15 χρόνια αμάξι και αρκετά καλό - πάλι δεν πολυγαμούσα λοιπόν...
Φίλε μου, θεωρητικά μεν ισχύει αυτό που λες, αλλά.....για να μη λέμε μαλακίες, το να έχεις μεταφορικό, είναι μια παρόχη που την έχεις για την πάρτη σου και να εξυπηρετεί εσένα απλά!
Η γκόμενα χέστηκε αν έχεις αμάξι, (σιγά την πολυτέλεια), απλά η αυτονομία είναι πολύ βασικό πράγμα για έναν ενήλικα. Ορίζει την ακτίνα δράσης σου.
Πως να το κάνουμε, η έλλειψη μεταφορικού σου στερεί κάποια πράγματα: π.χ. μένεις Γαλάτσι και έχεις να πας στην Ηλιούπολη να βρεις μια παρέα σου ξέρω γω. Έχεις μια έξοδο στο Χαλάνδρι. Με το ταξί θα σαι να πληρώνεις 20άρικα αέρα?
Πας σ ένα γενέθλιο, μια έξοδο κάτι....γνωρίζεις γκόμενα, 'φορτώνεις'...τι θα της πεις? 'Κάτσε να ρθει το ταξί?'.
Είναι το ίδιο να οδηγάς βράδυ φορτωμένος με γκόμενα που γουστάρεις και να παίζεις το μουνάκι της να την τρελαίνεις καθ οδόν, με το να είστε στο ταξί και να ακούτε παρέα Δήμητρα Γαλάνη του ταρίφα?
Είσαι σπίτι σου, μιλάς με τύπισσα που γνώρισες έξω τις προάλλες που μένει 5 προάστια μακριά σου. Είχε κέφια πες, είχε καύλες, τη χίωσε ο γκόμενος και θέλει να τον κερατώσει ξέρω γω, σου λέει 'έλα απο δω!'.....Αν έχεις το αμάξι πρόχειρο, κάνεις επί τόπου την καταδρομική, δεν σκέφτεσαι τώρα να βρεις ταξί και παπαριες, κι αν βαρεθείς εκεί, σηκώνεσαι και φεύγεις στα μπαμ.
Χωρίς αμάξι θα σαι αποκλεισμένος στη γειτονια σου. Κι αν μένεις στο κέντρο πάει στο διάολο πες, αλλιώς δε γίνεται.
Ουτ εγώ γουστάρω που πληρώνω τέλη και ασφάλειες για 2 φορές την εβδομάδα που θα το βγάλω το γαμημένο, αλλά θεωρώ πολύ χειρότερο να μην έχω την επιλογή της αυτονομίας μου!
Με την ίδια λογική και τα καλά ρούχα 'πεταμένα λεφτά' είναι πχ., έλα όμως που χρειάζονται κι αυτά! Για την πάρτη μας κυρίως!