Μπορούμε να μιλήσουμε για την Ελλάδα και του τι επικρατει εδω?
Γτ η λυση δν ειναι μεταναστευση, οταν λεμε οτι δν μπορεις να νοικιασεις.
Έχουμε εικονα του τι μισθοί παίζουν αυτη την στιγμή στον ιδιωτικό τομεα κατα μεσο ορο? Πως μπορεις να πας να μεινεις καπου μονος σου? Για πιο αντριλικι και χαζομαρες μιλαμε?
Μεσα στο 22' ήμουν τυχερος και με αλλαγη δουλειας ειχα ενα 30% περίπου αυξηση στις καθαρες απολαβες μου και με αυτη την αυξηση σκεφτομουν όντως να παω να μεινω καπου μονος ως εργενης. Το καταλαβαινεις οτι οι αυξησεις που εχουν γινει στα παντα αυτη την στιγμή εχουν σχεδόν απορροφήσει αυτη την αύξηση? Και μένοντας με τους γονείς μου, δν μιλαμε για καποιον ο οποιος παρασιτεί πανω στην οικογένεια του αλλα συνεισφερω στα του μηνα γτ κ αυτοι ζοριζονται με ενα μισθο και ας μην ειναι στο νοικι. Οποτε καλυτερα να ξέρουμε για την κατάσταση που επικρατεί στην χωρα για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμου προτού πετάξουμε την εξυπνάδα μας.
Και εγω οπως κι οι δικοι μου ειμαστε απο τους "ευνοημένους" αυτης της χωρας. Οι περισσότεροι ειναι σε χειρότερη μοιρα
Έχεις τον κλασσικό νεοελληνικό συναισθηματισμό στα γραφόμενά σου.
Κάποιοι άλλοι διασχίζουν ηπείρους περπατώντας μέσα από ναρκοπέδια, καθοδηγούμενοι από δουλεμπόρους,χωρίς αγγλικά,χωρίς τυπικά προσόντα.
Και αν τους γυρίσουν πίσω, ξεκινάνε ξανά,μέχρι να φτάσουν στην Ευρώπη.
Ο Έλληνας μπορεί απλά με την ταυτότητά του, να πάει να δοκιμάσει την τύχη του οπουδήποτε εντός Ε.Ε.
Θες ζεστά αφορολόγητα φράγκα..
Mάθε 50 βασικές φράσεις που θα σου πω και έλα να δουλέψεις σαν γκαρσόνι στο Oktoberfest,
θα φας πούτσα,αλλά θα φύγεις με 10.000+ ευρώ τσέπη.
Έχω φέρει στο παρελθόν γνωστή μου από Ελλάδα,θα ξανάρθει τον Οκτώβρη,για να βγάλει σε τρεις βδομάδες όσα δεν θα βγάλει σε ένα χρόνο κάτω.
Με 10.000+ και με το ελληνικό σου εισόδημα, θα το παίζεις και μπρούκλης.
Έχω να σου προτείνω και άλλα τέτοια.
Δοκιμασμένα.
Αλλά θα δεχθώ ότι η λύση στα ακριβά ενοίκια δεν είναι η μετανάστευση.
Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι ζυμώσεις εκείνες που θα κάνουν τους εργαζομένους να πετύχουν συλλογικούς στόχους ή μείωση ενοικίων.
Ο καθένας κοιτάει τον κώλο του.
Οπότε το ερώτημα είναι,τι είσαι εσύ διατεθειμένος να κάνεις προκειμένου να μην ξυπνήσεις μία μέρα στο πατρικό σου, στα 50 σου,
χωρίς τους γονείς σου και έχοντας δει τη ζωή να περνάει από μπροστά σου.