Θα προσπαθησω να ερμηνευσω λιγο οσα λεει ο Σαντμαν, να μου πει και ο ιδιος αν αυτα εχει στο μυαλο του (μπορει να τα εχει ξεκαθαρισει πιο παλια και να μη τα εχω δει)
Η Ελλαδα ειναι γενικα μια χωρα στην οποια ο κανονας ειναι οτι γαμας μεσω γνωστων. Και σε καθε χωρα ετσι ειναι, απλα στη Ελλαδα ειναι λιγο παραπανω λογω κουλτουρας. Γενικα μια γκομενα ειναι πιο δεκτικη αν σε γνωρισει απο καποια κοινη παρεα/δραστηριοτητα κλπ. Σιγουρα μπορεις να γαμησεις και στο τιντερ η στο κλαμπ, αλλα το ποσοστο επιτυχιας στην Ελλαδα, ενος μη πουλ μουρ τυπου (του τυπικου λογιστακου σαν και μενα για παραδειγμα) ειναι σημαντικα χαμηλοτερο απο οτι ενος πχ μπαρμαν.
Οσο περνανε τα χρονια, αλλαζουν και οι ζωες μας. Φιλοι παντρευονται, οι κυκλοι μειωνονται, οποτε και οι επιλογες περιοριζονται.
Ο καθε Σαντμαν σαν φοιτητης στη μεση σχολη, ειχε μια 5ετια να γνωριζει γκομενες. Ειχε απειρο ελευθερο χρονο. Μπορουσε ετσι να ειχε μεγαλυτερο κυκλο.
Βλεποντας και απο μενα, στα 30κατι, καποιοι φιλοι εχουν παντρευετει/κανει παιδια (και μετα ξεχνα τους). Αλλοι δουλευουν πολυ, οποτε οι δυνατοτητες για κυκλο μειωνονται στις εξης: Δουλεια, παλιοι γνωστοι, γειτονες και δραστηριοτητα. Αν δουλευεις πολυ και στη δουλεια που εισαι εχει ολο λερες, ξεχνας το 1 και το 4.
Συνεπως ναι τα πραγματα δυσκολευονται. Οπως ελεγα και αλλου, εχοντας ζησει στο εξωτερικο, η Ελλαδα (Αθηνα) ειναι η μονη χωρα οπου τα ακυρα ιβεντ οπου μπορεις να γνωρισεις κοσμο (ποδηλασια, beer pong, pub crawl, etc)ειναι τελειως ανυπαρκτα. Ειναι πραγματικα αστειο οταν ακουω ελλεινιδες να λενε οτι οι ξενες ειναι αντικοινωνικες και ακοινωνητες και ακομα και στο εξωτερικο να βλεπω τις ελλεινιδες (και ελλεινες) που μενουν μονο με μια ηλιθια κλικα και δε γνωριζουν κοσμο.
Με βαση τα παραπανω καταλαβαινω πως το λεει ο σαντμαν. Θυμαμαι οταν τελειωσα σπουδες ειχα κατσει Ελλαδα για καμποσο. Ειχα μια σκατα δουλεια, πολλες ωρες, με γαμιοληδες στη δουλεια (οπως και στις πιο πολλες θεσεις). Δε γαμησα τιποτα, περα απο μια πρωην (σαυρα) που ειχε μεινει και αυτη αγαμητη. Οταν εφυγα στο εξωτερικο πηγαινα παντα σε τετοια ιβεντ (αλλα ακομα και στο μπαρ) και συχνα εριχνα γκομενες. Και φυσικα οχι ελλεηνιδες.
Ο Σαντμαν τα εχει βαψει μαυρα, αλλα ειναι αληθεια οτι αν εισαι οπως ημουν εγω στα mid twenties μου Ελλαδα, εκτος σχολης, χωρις τρομερο κυκλο, χωρις πολλα λεφτα η αμαξι,με μια δουλεια που σου προκαλει αγχος και κραταει αρκετες ωρες δυσκολα γαμας. Σκεψου το απλα. 7 ωρες υπνο, 10-11 ωρες δουλεια συγκοινωνια. Τι μενει? κανα γυμναστηριο και αμα. Και το σουκου φυσικα. Δεν ειναι ευκολο.
Αυτο με το οποιο δε συμφωνω με το Σαντμαν ειναι οτι οι 25αρηδες γαμανε. Δε πιστευω οτι γαμανε αβερτα η παραπανω. Θα μου πεις, ποιος γαμαει αν δε γαμανε αυτοι?
Αυτοι με κυκλο, αυτοι με φραγκα και αυτοι με πουλ μουρ/στατους. Εκτος αν καποιος ειναι σε καμια μεγαλη εταιρεια (απο τις μετρημενες που εχει) και παιρνει το ρισκο να γαμησει στη δουλεια του (ρισκο που εγω το επαιρνα μονο οταν ηταν να φυγω απο μια δουλεια και να παω σε αλλη)