Μάλλον γράφεις, χωρίς να έχεις ελέγξει. Είναι αλήθεια ότι είτε ο άνεργος / βαθύπλουτος δεν καταστρέφονται από ένα διαζύγιο. Αυτός που παθαίνει ταράκουλο, είναι ο άντρας της μεσαίας τάξης, όπως εγώ ας πούμε. Όταν χώρισα έχασα τα πάντα, δηλ. το σπίτι και την οικοσκευή τα οποία είχα πληρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη μέση, και ξεκίνησα από την αρχή. Νοίκιασα σπίτι με πολύ χειρότερα στάνταρ αγόρασα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές με κριτήριο πόσο φτηνά ήταν. Έχασα το 1/3 του μισθού μου, είναι ταρίφα, κι άσε τις παπαριές που λένε ότι κοιτάνε τις ανάγκες των παιδιών. Απο που κι ως που ένα παιδί που πάει στην 1η τάξη του Δημοτικού, κι ένα που πάει σε παιδικό σταθμό, έχουν έξοδα 500€ το μήνα, όπως έβγαλε η απόφαση; Κι όσο για την περίπτωση Βαρδινογιάννη. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι τα χρήματα δίνοντα σαν διατροφή για τα παιδιά. 1ον. Θα πήγαινε στο τέλος κάθε χρονιάς ένας άνθρωπος από την Κοινωνική Πρόνοια και θα ζήταγε από τη μάνα να του δείξει με αποδείξεις πόσα χάλασε για τα παιδιά; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ. Γιατί γνωρίζουν ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι θα τα χάλαγε σε γόβες Τσίμυ Τσου Και Πράντα, σε φορέματα υψηλής ραπτικής, μπότοξ και πλαστικές εγχειρίσεις. 2ον. Έστω ότι δεν πετύχαινε τη μείωση. Κάθε χρόνο θα έπαιρνε η μητέρα 30.500 * 12 = 366.000€. Σίγουρα θα συνέχιζε μέχρι το Πανεπιστήμιο, ας πούμε για 20 χρόνια θα έπαιρνε 366.000 * 20 = 7.320.000€. Πραγματικά πιστεύεις ότι είναι προς το συμφέρον των παιδιών του Βαρδινογιάννη αυτά τα ποσά να αφαιρεθούν από την Οικογένεια και να της δοθούν; Ο Βαρδινογιάννης θα τα διπλασίαζε τουλάχιστον, αν τα επένδυε. Αυτο το ποσό, αφαιρείται από τη μελλοντική περιουσία των παιδιών, τα οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι θέλει να προστατέψει ο νόμος. Και ναι, υπάρχουν γυναίκες που για να τη σπάσουν στον άντρα τους δεν του δίνουν τα παιδιά με διάφορες δικαιολογίες.
20.000 χωρισμένοι πατέρες ζητούν εναγωνίως βοήθεια
«Στην αρχή προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν είμαι ένας από εσάς. Ότι εγώ θα βρω τη λύση, ότι θα πετύχω συνεννόηση με τη σύζυγό μου για το καλό του δίχρονου γιου μας. Οκτώ συνεχείς μήνες διάστασης και η αυξανόμενη απροθυμία της συζύγου μου να μου δίνει το παιδί για εκείνα τα δύο τρίωρα την εβδομάδα έκαναν τις αυταπάτες μου να εξαφανιστούν σαν καπνός. Μακάρι να μη βρισκόταν κανείς μας στη φρικτή θέση να πρέπει να παλέψει για τα αυτονόητα, αλλά να που βρισκόμαστε εμείς. Επικοινωνήστε μαζί μου, χρειάζομαι τη βοήθειά σας». Δεκάδες τέτοιες επιστολές φθάνουν κάθε εβδομάδα στα γραφεία του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥΓΑΠΑ) που, όπως φαίνεται, ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον Σύλλογο, που μετρά μόλις 3 χρόνια ζωής και μάχεται -ναι- για την ισότητα των δύο φύλων μετά το διαζύγιο.
πηγή