Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους μιας και τα έχω περάσει.
Δεν υπάρχει παιδί (από 0-18) που να έχει έξοδα κάτω από 200 ευρώ το μήνα. 200 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για τις πάνες (17 ευρώ το πακέτο, θες τουλάχιστον 2 την εβδομάδα!).
Τα έξοδα του παιδιού εξαρτώνται από πολλά πράγματα: Σε τι σχολείο πάει (ιδιωτικό ή δημόσιο), πόσες δραστηριότητες κάνει (αγγλικά, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πιάνο, κτλ, κτλ), που διέμενε το παιδί πριν το διαζύγιο (Εκάλη ή Πατήσια) γιατί ανάλογα θα βγει ποσό για το ενοίκιο, εκτός κι αν ο πατέρας παραχωρήσει την οικία του. Από εκεί και πέρα βγαίνει μέσος όρος για τους πάγιους λογαριασμούς (φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση) και έξοδα για τροφή, ένδυση, κτλ. Αφού λοιπόν υπολογιστούνε (συνυπολογιστούνε) όλα αυτά, τότε μπαίνουν κάτω κι οι μισθοί των δύο γονέων, τα έξοδα που έχει ο καθένας και βγαίνει το ποσό. Υπολογίζονται ΟΛΑ. Αν π.χ. ο πατέρας έχει έρθει σε διακανονισμό για να ξεχρεώσει κάρτες, στεγαστικά δάνεια ή δεν ξέρω γω τι άλλο, συνυπολογίζονται και αυτά. Κανένα δικαστήριο δεν θα πει στον πατέρα "τράβα κόψε το λαιμό σου, στα παπάρια μου αν δεν μπορείς να ξεχρεώσεις και σε βάλουν φυλακή", γιατί πολύ απλά εάν γίνει κάτι τέτοιο μην σας πω τι θα πάρει για διατροφή!!!
Συμβουλευτείτε δικηγόρο, μην ακούτε τον καθέναν τι λέει. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή αλλά ο τρόπος που υπολογίζεται η διατροφή είναι ο παραπάνω.