Mounokwlaraki
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2016
- Κριτικές
- 61
- Like
- 3.081
- Πόντοι
- 7.216
Φιλε μου δεν εχει σημασια τι ειμαι εγω η τι πιστευω για τους γαμους ,αλλα τι ειναι η πραγματικοτητα.Δεχεσαι οτι ειναι πολλοι δυστυχισμενοι ,ενταξει καποιοι ειναι καλα ,αλλα ποσοι ειναι αυτοι??αν μιλαμε 80 με 20 τοτε αστα βραστα ,που και αυτο το 20% δεν ξερεις τι υπαρχει απο πισω ,γραφεις καποιοι παντρευονται μουναρες,δεκτον!! γνωριζεις ομως με τι τιμημα??φυσικα παντα θα υπαρχουν εξαιρεσεις.
Εγω βλεπω τον γαμο σαν μια οικονομικη συμφωνια με μεγαλυτερο οφελειμενο την γυναικα ,ειναι πολυ σπανιο το αντιστροφο,τωρα καποιοι παντρευτητκαν επειδη ηθελαν ,σχετικο ειναι παλι.Το θεμα με την προικα που εγραψα δεν λεω οτι κακοπεσε ο φιλος απλα απο τα λεγομενα του δεν ηταν και ιδιαιτερα ευχαριστημενος.Δηλαδη ,καναμε παρεα ηταν φιλος κολητου μου,οταν γνωρισε την γυναικα του δεν σου κρυβω οτι τον <<ψηλοζηλευαμε>> και του το'χαμε πει,<<αντε τυχερακια την βολεψες καλα>>,μετα απο 2 χρονια ομως οταν βρεθηκαμε τυχαια εξω με τον φιλο μου ,μας λεει μαγκες δεν ειναι τα πραγματα οπως φαινονται,ναι οκ βγαζω λεφτα απο την επιχειρηση (του πεθερου μου)αλλα τρεχω,δηλ. δεν παντρευτηκα μια πλουσια και αραξα,αυτο θελω να πω.
Αυτα τουλαχιστον βλεπω εγω,αν καποιοι ειναι πολυ καλα και ευτυχισμενοι οκ το δεχομαι ,και μπραβο τους
Καλή η στατιστική όταν όμως γνωρίζεις να την χρησιμοποιείς. Διαφορετικά βγάζεις λάθος συμπεράσματα.
Έφόσον λοιπόν συμφωνούμε οτι π.χ. 80% των παντρεμένων είναι δυστυχησμένοι μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο ερώτημα για να ολοκληρωθεί η στατιστική μας.
Πόσοι από τους ελευθερους είναι ευτυχισμένοι???
Αν το ποσοστό δεν είναι χαμηλό, που δεν είναι, τότε φίλε μου δεν προκύπτει το αβίαστο συμπέρασμα οτι ο γάμος σκοτώνει την ευτυχία.
Μπορεί να συμβάλει ως έναν βαθμό αλλά δεν είναι αυτός ο καθοριστικός παράγων!
Τέλος θέλω να διηγηθώ μια ιστορία που μου έχει μείνει:
Είμαι φοιτητής και έχω φίλο που είναι 3-4 χρόνια με την ίδια γκόμενα, απο το σχολείο ακόμα.
Τον ρωτάω λοιπόν:
-Ρε φίλε δεν βαρέθηκες με την ίδα γκόμενα? Τι διαλο, με μια γυναίκα θα είσαι σε όλη σου την ζωή?
και μου απάντησε το εξής:
-Στην τάδε, βρήκα ό,τι ζητούσα από μια γυναίκα. Γιατί να ψάξω να βρώ άλλη???
Λοιπόν το ζευγάρι έχει παντρευτεί, εχει παιδια και είναι μια χαρά μαζί γιατί συνεχίζω και τους βλέπω. Και η γυναίκα του μια χαρά μουνάρα είναι.
Προφανώς δεν μπορούσα να το κατανοήσω τότε. Γιατί ο στόχος μου ήταν να γράψει το κοντέρ. και η αλήθεια είναι οτι έγραψε. Έγραψε αρκετά. Σήμερα όμως μετά από 15 χρόνια και αρκετά χιλιομετρα ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα μου? Οχι οτι δεν βρίσκω να γαμήσω ουτε μη πεθάνω με λίγα χιλιομετρα. Είναι που δεν έχω μια τέτοια γυναίκα να μπορώ να συνεννοηθώ.
Γιαυτό αν ποτέ βρείτε γκόμενα που να είναι ωραίο μουνάκι και τα βρίσκετε, μην την αφήσετε. Τουλάχιστον όχι για να γράχει το κοντέρ.