Tύπε όσα έγραψα μου τα έχει μεταφέρει σε κουβέντα στο άσχετο ελβετίδα που μιλάμε πολύ συχνά. Τους βασικούς μου τους ανάφερε σε κουβέντα που κάναμε για το δημοψήφισμα. Μου είχε αναφέρει και για δικηγόρους που πηγαίνεις άμα θεωρείς ότι σε ρίχνει ο εργοδότης, οι οποίοι ξεσκονίζουν τι πρέπει να παίρνεις και του σκίζουν τα πρέκια. Εγώ γέλαγα ήδη με όσα άκουγα. Στην κλάψα και αυτή, τελικά όσα και να παίρνει κανείς ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος, μου έλεγε πίπες ότι έχουν μεγαλύτερο κόστος ζωής αλλά ρε γμτ άλλο να παίρνεις βασικό 450 και να δίνεις νοίκι τα μισά για μια τρύπα και να πρέπει να ζήσεις με τα άλλα μισά και άλλο, ας πούμε, 2500 χιλιάρικα και να σου λέει ότι η φρατζόλα κοστίζει εκεί 2 ευρώ και το νοίκι 1200. Αυτά.
οι ελβετοι γενικα ειναι ηλιθιοι κ κλαψομουνηδες ενα 50%..εαν ηταν κι απο γαλοφωνο κοματι μιλαμε για το 80%..
μισθοι παντως κατω απο 3500-4000 δεν υπαρχουν..κι αυτα για ξενους ανοδεικευτους
ελβετοι σε δημο να δουλευουν να γραφουν κανα χαρτι χαλαρα 5-6000 ταχουν ευκολα
τα σπιτια δεν ειναι τρυπες οπως λες ειναι πολυ καλυτερα απο την γερμανια την αυστρια κι ολη την ευρωπη εκτος μεσογειου οπου οντως εχουμε πολυ πιο καλα αρχιτεκτονικα σπιτια
ειναι ομως μονωμενα υσηχα κ με ολες τις ανεσεις ακομα κι αν ειναι του 70...
ακομα και με 3500 χερατα ζεις ανετα απλα οι ελβετοι ειναι ηληθιοι κ ψωνιζουν σε τριπλασια-πενταπλασια τιμη τα ιδια πραγματα που κανουν στην γερμανια πολυ λιγοτερο..η πανε σε οδοντογιατρο κ συνεργειο ελβετικο κι οχι γερμανικο κι ετσι πληρωνουν 3 φορες πανω χειροτερες υπηρεσιες...
αυτα κι την αλλη φορα που θα την δεις πες στης μην ψωνιζει στο μιγκρος αλλα στο αλντι,αλλιως μην κλαιγεται!!!