Έχω ξαναπεί ότι η Ελληνίδα περνάει δύσκολη φάση και θα χρειαστούν 1-2 γενιές για να βρει τον εαυτό της. Ωστόσο, υπάρχει εκεί έξω ένα ποσοστό 5% - κατά τη δική μου εκτίμηση - Ελληνίδων που είναι αρκετά προχωρημένο και προιδεάζει το πώς θα είναι οι Ελληνίδες σε ένα δυο γενιές.
Τέτοιες κοπέλες συνάντησα χτες το βράδυ στο στέκι μου στην Πλάκα (τα γλυκά χελιδονάκια του βορά έχουν πετάξει οριστικά και τώρα πια βλέπεις εκεί κυρίως μεγάλης ηλικίας τουρίστες).
Είχα βγει έξω από την pub γιατί δεν είχε σήμα το κινητό και όταν γύρισα στo σκαμπό μου στη μπάρα είχαν καθίσει δίπλα μου 3 κορίτσια να τα πιεις στο ποτήρι. Εμφανισιακά Ελληνίδες φαινόντουσαν και άκουσα που μιλάγανε Ελληνικά. Η έκπληξη όμως ήτανε που κάθισα δίπλα τους και αντί τη συνηθισμένη Ελλεηνιδική τακτική - να κλειστούν ανασφαλο-υποκριτικά στην παρέα τους και να γυρνάνε πλάτη στους υπόλοιπους θαμώνες - πρόσχαρα και χαμογελαστά μου είπαν "γεια"! Για μια στιγμή νόμισα ότι ήμουν ακόμη στο Άμστερνταμ (όπου αυτή είναι η φυσιολογική, ανθρώπινη συμπεριφορά, να λες ένα γεια στο διπλανό σου και ενδεχομένως και 5 κουβέντες) και μου φάνηκε πολύ ευχάριστο να έχω δίπλα μου Ελληνίδες το ίδιες πρόσχαρες και φιλικές με τις γυναίκες που κάθονταν δίπλα μου στο Άμστερνταμ. Σα να έγινε ξαφνικά το αρβανιτο-βλαχοχώρι η Αθήνα Ευρώπη!
Πιάσαμε άνετα και φυσιολογικά κουβέντα. Ήταν 18 χρονών αλλά πολύ ώριμες και ρεαλίστριες για την ηλικία τους (σκέπτονταν να ανοίξουν δικές τους δουλειές π.χ. και όχι να πάνε στο δημόσιο, προβληματίζονταν για τη διεθνή κρίση, την ανεργία, τον ολοένα και αυξανόμενο εγωκεντρισμό των ανθρώπων κ.λ.π. Αν και μόλις 18 τις έκοβα χορτασμένες από λούτσο, αυτό εξέπεμπαν τα μάτια τους και οι ιστορίες που μου είπαν για τις διαφόρων ειδών σχέσεις που είχαν στο παρελθόν και γενικά αυτό κατάλαβα με τον τρόπο που μιλούσαν για τους άντρες. Αργότερα, όταν είχαν πιει και τις θρυλικές μαργαρίτες τους (κλασικό γυναικείο ποτό)άρχισαν να γίνονται πιο τολμηρές και σε κάποια φάση πέταξαν και υπονοούμενο ότι δεν θα τις χάλαγε να κάναμε και ομαδικό έρωτα! Μια χαρά κοριτσάκια, δείγματα μιας καινούργιας (μελλοντικής) Ελληνίδας γυναίκας, λιγότερο υστερο-νευρωτικής, πιο ώριμης και υγιούς, πιο φιλικής και συντροφικής με τον άντρα. Πέρασα πολύ καλά μαζί τους (και δεν θα με χάλαγε όπως είμαι και ζεστός από το Άμστερνταμ να κάναμε και εκείνη την παρτουζίτσα)!