Το κεράτωμα
Από εκείνο το βράδυ τα είχαμε. Το κάναμε την πέμπτη μέρα της σχέσης μας και τον "κεράτωσα" (σιγά! Λες και ήμασταν παντρεμένοι) μέσα στην δεύτερη εβδομάδα. Την επόμενη μέρα, με έτρωγαν απίστευτα οι τύψεις. Θα ήταν κοροϊδία να μην του το'λεγα. Αφού, λοιπόν, τον κορόιδεψα μία, ας μην τον κοροϊδέψω κι άλλη. Δεν ήθελα με τίποτα να κάνω κάτι τέτοιο στον Γιώργο. Ήθελα να του είμαι απόλυτα ειλικρινής. Η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για το χτίσιμο ουισαστικών σχέσεων και την αποφυγή των υποκριτικών (τους οποίους σιχαίνομαι). Άλλωστε, αν δεν το μάθαινε από μένα, θα το μάθαινε από κάποιον άλλο. Εκεί στο camping, οι μόνιμοι είμαστε μια μικρή κοινωνία, όπου ό,τι κάνεις μαθένεται σε 5'.
Του το είπα και περάσαμε μεγάλη ψυχική περιπέτεια για να τα ξαναβρούμε. Τρεις μέρες κράτησε ο αγώνας να διατηρήσουμε την σχέση μας. Αν και η χρονκή διάρκεια δεν ήταν τόσο μεγάλη, το άγχος ήταν τρομερό και κάθε λεπτό περνούσε με την αγωνία του τι θα γίνει τελικά μεταξύ μας. Τρεις μέρες, κυριολεκτικά, έκλαιγα. Αυτή ήταν η πρώτη μαλακία που του έκανα. Μετά απ'αυτό, φρόντισα να είμαι πιο "φρόνιμη".
Όταν τελείωσαν οι καλοκαιρινές διακοπές και άνοιξαν τα σχολεία:
Είχαμε σχέση εξ'αποστάσεως, καθώς ο καθένας μας έπρεπε να τελειώσει το σχολείο στην πόλη του. Είμασταν (και είμαστε ακόμα) μικρά παιδιά και η σχέση μας φρέσκια, για να μετακομίσει ο ένας με σιγουριά στην πόλη του άλλου. Το αφήσαμε έτσι και αποφασίσαμε να βρισκόμαστε τα Σαββατοκύριακα, όπου ο ένας από τους δυο μας θα έκανε μια διήμερη-τριήμερη επίσκεψή στην πόλη του άλλου. Ευτυχώς, οι γονείς μας δεν είναι κοπλεξικοί μέσοι Έλληνες και μας άφηναν να φιλοξενούμε ο ένας τον άλλο στο σπίτι του.
Μέσα στον πρώτο 1,5 χρόνο, περάσαμε πολλές εμπειρίες. Μία από τις δικές μου ήταν η καταπίεση που ένιωθα, όταν ήθελα να το κάνω με κάποιο άλλο αγόρι που με εξίταρε σεξουαλικά, και δεν μπορούσα, για να μην ξανακερατώσω τον Γιώργο.
Άρχισα, λοιπόν, να σκέφτομαι το θέμα σοβαρά και κατέληξα να θεωρώ ότι οι ελευθεριακές σχέσεις είναι πολύ πιο δίκαιες από τις "κανονικές". Η επιχειρηματολογία είναι ότι το γεγονός ότι τα'χω με κάποιον δεν σημαίνει ότι το σώμα μου του ανήκει. Μπορώ να απολαμβάνω την ηδονή με όποιον θέλω, ακόμα κι αν έχω ερωτική σχέση με έναν. Θα μου πείτε, τότε γιατί τα έφτιαξες με τον Γιώργο και δεν έκανες μια απλή φάση μαζί του? Υπάρχει διαφορά. Τον Γιώργο τον αγαπούσα και ήθελα να είμαι μαζί του. Ήθελα να εξασφασλίσω ότι τις εμπειρίες μου θα τις περάσω μαζί του, ότι θα μοιραστώ την (υπόλοιπη?) ζωή μου μαζί του. Γι'αυτό κιόλας "τα είχαμε". Κατά τα άλλα, όμως, δεν έβρισκα κάτι κακό στο να κάνω σεξ με κάποιον άλλον. Ούτε μπορούσα να κατανοήσω τον λόγο για τον οποίο οι ερωτικοί σύντροφοι ζηλεύουν όταν το ταίρι τους τους κερατώνει. Από την στιγμή που γνωρίζουμε ότι ο ένας αγαπάει τον άλλο και ότι πάντα ο ένας θα βρίσκεται κοντά στον άλλο, τι πειράζει να κάνω σεξ με ένα τρίτο άτομο? Γιατί να θέλει ο Γιώργος να το κάνω ΜΟΝΟ μαζί του? Τι παραπάνω του προσφέρει αυτό το πράμα?
Η ζήλεια και η απληστία είναι οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει εξουσία, αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πέφτουμε στον ατομικισμό και σκεφτόμαστε μόνο την πάρτη μας. Αν θέλουμε να καλυτερέψουμε τη ζωή μας (και την κοινωνία μας), πρέπει να αποβάλουμε αυτά τα συναισθήματα από μέσα μας. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει, βέβαια, να εξαλειφθεί η έννοια της ιδιοκτησίας, γιατί πάνω σ'αυτήν βασίζονται η ζήλεια κι η απληστία. Τέλος πάντων, δεν θα κάτσω να κάνω ιδεολογική ανάλυση.
Τα συζητήσαμε αυτά με τον Γιώργο και συμφωνήσαμε να αλλάξουμε την δομή της σχέσης μας. θα εξαφανίζαμε κάθε ίχνος εξουσίας του ενός πάνω στον άλλο. Θα ήμασταν ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε με το σώμα μας. Δεν θα υπήρχε η έννοια "κεράτωμα".
Πάντως, η μαλακία που του έπαιξα ήταν κρίμα, γιατί τότε τον Γιώργο τον είχα σαν θεό, τον λάτρευα. Ξέρετε... ήταν η αρχή της γνωριμίας μας και ακόμα δεν είχα προλάβει να δω τα ελαττώματά του. Βέβαια, σε μια τέτοια κοινωνία που ζούμε, είναι απορίας άξιο πώς γίνεται έναν άνθρωπο, τον οποίο γούσταρα τρελά για έναν χρόνο και στην αρχή της σχέσης μας τον λάτρευα σαν θεό, να τον κεράτωσα μέσα σε 2 εβδμάδες. Ναι, κυρίες και κύριοι, γίνεται! Με μένα, όλα γίνονται. Απλά, το σεξ που έκανα με τον άλλον τύπο ήταν ένα απλό σεξ και τίποτα παραπάνω. Ένα ασήμαντο πράμα.