Ποτέ μην είσαι πίσω από κάτι τέτοιο..Να εχεις καμια τετοια χοντρη μπροστα σου, να μην μπορεις αν την περασεις, να ψαχνεις ξυραφακι να κοψεις φλεβα....
Μπορεί να κλάσει και σου φύγουν τα δόντια..
:S :S :S
Ποτέ μην είσαι πίσω από κάτι τέτοιο..Να εχεις καμια τετοια χοντρη μπροστα σου, να μην μπορεις αν την περασεις, να ψαχνεις ξυραφακι να κοψεις φλεβα....
Περιεργο τυπε μποχα γιατι εγω νομιζα οτι ειναι αγωνας 200σιων χιλιομετρων :S αυτος ο αρχαιος κατι τετοιο δεν εκανε ?Κάτι ακόμα, μαραθώνιος είναι ο αγώνας των 42χιλιομετρων..
Τα 5&10 χλμ δεν είναι μαραθώνιος, είναι αγώνες που γίνονται παράλληλα με το μαραθώνια απόσταση..
υπαρχει το σπαρταθλον που ειναι 246 χλ αθηνα σπαρτη υπαρχει και ο φειδιπειδιος δρομος αθηνα σπαρτη και πισω ο οποιος ειναι 480 καπου χιλιομετρα. αυτον τον τρεχουν λιγοιΠεριεργο τυπε μποχα γιατι εγω νομιζα οτι ειναι αγωνας 200σιων χιλιομετρων :S αυτος ο αρχαιος κατι τετοιο δεν εκανε ?
κανονικα δεν θα επρεπε να ειναι η διαδρομη Αθηνα - Σπαρτη με τα ποδια ? δεν ξερω .....λεω
Αυτό ακριβώς.Εγώ που μένω επαρχία , χρησιμοποιώ κατά κόρον το ποδήλατό μου για τις δουλειές που έχω στο κέντρο της πόλης και δεν κατεβαίνω με το αμάξι.Όχι από άποψη , όχι από σεβασμό στο περιβάλον , αλλά από θέμα ευκολίας.Διοργανώνει λοιπόν ο δήμος κάθε τρεις και λίγο κάτι ποδηλατάδες όπου μαζεύονται όλοι οι θολοκουλτουριάρηδες wannabe οιΚΩΛΟγοι σωσίες του πλανήτη να μας δείξουν τα καλά της άσκησης και το πόσο υγειές είναι το ποδήλατο.Και βλέπεις ξαφνικά κάτι χιλιάδες κόσμο πάνω στα ποδήλατα.Ρε καριόληδες υποκριτές που στο διάλο είσαστε όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου που δεν βλέπω κανέναν άλλον στην πόλη μου με ποδήλατο εκτός από μένα; Πουστράκια του κερατά που παίρνετε το αμάξι να πάτε στο περίπτερο ένα τετράγωνο μακρυά από το σπίτι σας.οχι ντροπη είναι η υποκρισια ενώ στην υπολοιπη ζωη σου καθεσαι σε ένα καναπε, όταν διοργανώνεται ο μαραθωνιος να πηγαίνεις και εσυ για να δειξεις ότι δηθεν συμμετεχεις με αθλητικο πνευμα, ενώ τις υπολοιπες 364 μερες του χρονου το αθλητικο πνευμα το εχεις γραμμενο κανονικα. μαλιστα κακιζεις τον αντρα σου όταν παει να παιξει μπαλα με τους φιλους του ή παει να παρακολουθησει αγωνες.
Εγώ που μένω επαρχία , χρησιμοποιώ κατά κόρον το ποδήλατό μου για τις δουλειές που έχω στο κέντρο της πόλης και δεν κατεβαίνω με το αμάξι.Όχι από άποψη , όχι από σεβασμό στο περιβάλον , αλλά από θέμα ευκολίας. [...]
Ούτε κουλτούρα έχουμε , ούτε οικολογική συνείδηση , ούτε αγάπη για τον διπλανό μας , ούτε τίποτα.Ότι φάμε , ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας.Οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε.
Πόσο ήθελα νά τρέξω σήμερα στον Μαραθώνιο... έστω στα δέκα χιλιόμετρα.
τύπε επειδή έχω τρέξει πολλούς μαραθωνιους σε όλη την Ευρώπη, ναι το μυαλό παίζει ρόλο αλλά η προπόνηση είναι το σημαντικότερο. Το σώμα σε πάει πρώτα και μετά βοηθάει και το μυαλό. Όσο πιο έμπειρος δρομέας είσαι τόσο λιγότερο σε 'βοηθάει' το μυαλό διότι πλέον γνωρίζεις τις αντοχές σου και εισαι σίγουρος για τις δυνάμεις σου, δεν έχεις τόσο ανάγκη την ψυχική δύναμη.Ο μαραθώνιος είναι ένα άθλημα που σημαντικό ρόλο παίζει το μυαλό, σαφώς και η προπόνηση αλλά αυτή έρχεται σε δεύτερο ρόλο.
Το τοίχος έχει να κάνει ξεκάθαρα με το μυαλό,μιας που το σώμα είναι ξεκάθαρο στο τι χρόνο θα σε φέρει στο τέρμα, αναλόγως την προετοιμασία, όμως το μυαλό δίνει εντολή να "επιταχύνεις" για καλύτερο αποτέλεσμα, έτσι συναντάς το τοίχος που σ λέει "τυπε, άντε και γαμησου".
Όμως ότι όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται είναι στα πολύ θετικά που προσμετρώνται στην καθυστερημενη κατά τ άλλα ελλαδιτσα.
Επίσης εάν αναλογιστεί κανείς ότι για έναν μαραθώνιο στην Ευρώπη η συμμετοχή κοστίζει μίνιμουμ 100€ και στης Αθήνας 25€ πλακώνουν όλοι οι ξένοι γιατί σ αυτό το κόστος δεν τρέχεις ούτε στα 5χλμ έξω.
Καλά άστο γιατί δεν σε παίρνει να μου κάνεις μαθήματα οικολογικής συνείδησης τη στιγμή που δεν με ξέρεις προσωπικά.Είμαι αρκετά συνειδητοποιημένο άτομο και γνωρίζω που πατάω και που βρίσκομαι εν αντιθέση με πολλούς άλλους που βλέπω στον περίγυρό μου.Ας μην αρχίσω να απαριθμώ τις μινιμάλ καταναλωτικές μου συνήθειες σε αντιδιαστολή με τη σημερινή τάση της γενικότερης καταναλωτικής φρενίτιδας που μας επιβάλουν γιατί θα γράφω για μέρες.Προβάλλω τα δύο σημεία της παρέμβασής σου απομονώνοντάς τα από το υπόλοιπο κείμενο, γιατί θέλω να δείξω ότι ούτε εσύ έχεις οικολογική συνείδηση, τουλάχιστον έτσι όπως την εννοούμε οι περισσότεροι,
Καλά άστο γιατί δεν σε παίρνει να μου κάνεις μαθήματα οικολογικής συνείδησης τη στιγμή που δεν με ξέρεις προσωπικά.Είμαι αρκετά συνειδητοποιημένο άτομο και γνωρίζω που πατάω και που βρίσκομαι εν αντιθέση με πολλούς άλλους που βλέπω στον περίγυρό μου.Ας μην αρχίσω να απαριθμώ τις μινιμάλ καταναλωτικές μου συνήθειες σε αντιδιαστολή με τη σημερινή τάση της γενικότερης καταναλωτικής φρενίτιδας που μας επιβάλουν γιατί θα γράφω για μέρες.
Τα υπόλοιπα που δεν έβαλα σε quote είναι αμπελοφιλοσοφίες του ποδαριού.Ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβες τι έγραφες όταν τα έγραφες.
τύπε επειδή έχω τρέξει πολλούς μαραθωνιους σε όλη την Ευρώπη, ναι το μυαλό παίζει ρόλο αλλά η προπόνηση είναι το σημαντικότερο. Το σώμα σε πάει πρώτα και μετά βοηθάει και το μυαλό. Όσο πιο έμπειρος δρομέας είσαι τόσο λιγότερο σε 'βοηθάει' το μυαλό διότι πλέον γνωρίζεις τις αντοχές σου και εισαι σίγουρος για τις δυνάμεις σου, δεν έχεις τόσο ανάγκη την ψυχική δύναμη.
Επίσης οι συμμετοχές στην Ευρώπη δεν είναι μίνιμουμ 100 ευρώ, για παράδειγμα Αμστερνταμ 70 ευρώ, Βουδαπέστης 70 ευρώ, Λισαβόνας 65 ευρώ και άλλοι που δεν θυμάμαι τώρα. Ο ακριβότερος που έχω πληρώσει ήταν της Πράγας στα 110 ευρώ.
Η οικολογική συνείδηση που έχει (ή δεν έχει) ο καθένας μας , είναι συνδυασμός του περιβάλοντος και των συνθηκών που μεγαλώνουμε καθώς ΚΑΙ της (όποιας) παιδείας έχουμε (ή δεν έχουμε).Άρα άκυρο το σχόλιό σου οπότε διάβασε καλύτερα την άλλη φορά τι έχω γράψει και μην προτρέχεις γιατί κι εγώ κουράζομαι να απαντάω σε μαλάκες που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα γραφόμενά μου.Έγραψα ότι η συνείδησή μας διαμορφώνεται από τις συνθήκες κι όχι από κάποια εξ ορισμού δοσμένη άνωθεν παιδεία.
Κι ότι μια οικολογική συνείδηση που 'χει διαμορφωθεί από τα πρέπει μιας αφ' υψηλού ολιγάρκειας, είναι καταδικασμένη να μας επιστρέφει τα προβλήματα απ' το παράθυρο.
Τώρα φαντάζομαι ότι βλέπεις πως σου μιλώ καλοπροαίρετα, γιατί ποσώς θέλω να τσακώνομαι με μαλάκες που δεν φαίνονται ότι είναι τέτοιοι από την αρχή.
+1Κάτι ακόμα, μαραθώνιος είναι ο αγώνας των 42χιλιομετρων..
Τα 5&10 χλμ δεν είναι μαραθώνιος, είναι αγώνες που γίνονται παράλληλα με το μαραθώνια απόσταση..
Εγώ που μένω επαρχία , χρησιμοποιώ κατά κόρον το ποδήλατό μου για τις δουλειές που έχω στο κέντρο της πόλης και δεν κατεβαίνω με το αμάξι.Όχι από άποψη , όχι από σεβασμό στο περιβάλον , αλλά από θέμα ευκολίας.