Tυπε ας κυνηγησουν αυτους που τους γαμησαν οι υπολοιποι δε φταιμε σε κατι οσο για τους σκουπιδιαρηδες η τα λεωφορια μια αντε 2 βδομαδες να κρατησει η απεργια που ειναι ομως απεργια δε μ αναγκαζει κανενας με το ετσι θελω να μην μπορω να μετακινηθω ας κανουν κ αυτοι απεργια και ας κρατησει και ενα χρονο οχι ομως να ταλαιπωρουμαστε εμεις με το ετσι θελω
Το παρακάτω είναι ένα επιχείρημα για να σου δείξω ότι έχεις λάθος σκεπτικό:
Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…
Γιά σένα που νομίζεις..
ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ..
ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο
και να σε διώξουν
γιατί δεν έχεις λεφτά..
Οτι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν
Οτι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου
για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις
Οτι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει..
Οτι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου..
Μπέρτολτ Μπρεχτ
Αλλά εγω δε θα σου πω αυτό γιατί το παραπάνω ποίημα το έχουν πιάσει οι Συριζαίοι και του έχουν βγάλει τα μάτια από την κατάχρήση.
Θα σου πω ότι το χειμώνα του '41 ο κόσμος στην Αθήνα και στην επαρχία πέθανε σαν τις μύγες επειδή ο πόλεμος στην Αλβανία ξεκίνησε τον Οκτώβρη και δεν είχαν προλάβει οι αγρότες να σπείρουν τα χωράφια σιτάρι.Μην υποτιμάς τους αγρότες και μην τους συγκρίνεις με κάνένα άλλο επάγγελμα.Δεν μοιάζουν με κανένα άλλο εργαζόμενο.Και η δουλειά τους είναι ζήτημα εθνικής σημασίας.
Ούτε κι εμένα μου αρέσει που δεν μπορώ να παω στη δουλειά μου.Όπως δε μου αρέσει όταν απεργούν οι γιατροί και δε μπορω να θεραπευτώ, όταν κάνουν πορεία 5 τσογλάνια και κλείνουν το δρόμο, όταν σπάνε μαγαζιά κτλ κτλ.Αν ήταν το 2003 ή 2008 που έκλειναν το δρόμο οι αγρότες θα σου έδινα δίκιο.Τώρα είναι άλλες οι συνθήκες.Γι' αυτό μη γκρινιάζεις.