Νέα

Τι μουσική προτιμάμε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 574
  • Εμφανίσεις 50K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι μουσική προτιμάμε;

• Rock

Ψήφοι: 6 66,7%
  • Pop

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Σκυλάδικα

• Ελληνικά(ότι ακούγεται στα ραδιόφωνα)

Ψήφοι: 1 11,1%
  • Κλασσική μουσική

• Trance/Techno/Psyhedelic

• Rap/Hip Hop

• Έντεχνα

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    9

kaiaphas

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
81
Πόντοι
16
Η μεγαλη μου αγαπη ειναι τo Metal!Ειδικα οτι εχει να κανει με το Death/gothic!Λογο ομως της παρεας μου ακου και House/progresive/electro κ.α!
Αλλα επειδη η δουλεια μου εχει να κανει με τον ηχο αναγκαζομαι κ ακουω τα παντα απο ινδιανικη μουσικη μεχρι κερασκυλαδικα του κερατα!Τι να κανω δεν μ'αρεσει αλλα ειναι μερος της δουλειας μου!Αυτα λοιπον!

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που να λέγεται "τοπ 10 καλύτερων δίσκων του ροκ". Και αυτό γιατί "οι καλύτεροι δίσκοι" (είτε 10, είτε 100) υπόκεινται συχνά σε υποκειμενικά ή εμπορικά κριτήρια, κάτι που είναι από ενοχλητικό (στην πρώτη περίπτωση) μέχρι απαράδεκτο στην δεύτερη.
Στην εξέλιξη της μουσικής αυτής έπαιξαν ρόλο χιλιάδες άλμπουμς και όχι 10 ή 100 - διαφορετικά θα είχα αγοράσει αυτούς τους 10 ή 100.
Το να καταγράψεις τους 10 καλύτερους δίσκους του ροκ, είναι σαν να προσπαθείς να πλουτίσεις διαβάζοντας το βιβλίο "πως να γίνετε πλούσιοι". Γενικώς θα ήθελα να επικρίνω τις εταιρείες δίσκων στην Ελλάδα μετά το 1974, με αποτέλεσμα να γίνουν γνωστά στην χώρα μας κομμάτια "κλασσικά" και εμπορικά πολύ επιτυχημένα. Ποτέ κανείς εδώ δεν τόλμησε να κυκλοφορήσει το "Trout Mask Replica" του Captain Beefheart ή albums πιο άγνωστων αλλά εξαιρετικά ποιοτικών συγκροτημάτων όπως των H.P. Lovecraft ή των Lothar & the Hand People.
Σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την όλη αυτή αδιαφορία ή την εμπορική εκμετάλλευση ή την κάκιστη παρουσίαση και διάδοση του ροκ στην χώρα μας (τι ακούς???, ακούω ροκ, τι δηλαδή?????, Queen, Asia, Kansas, Boston και όλα τα punk, new wave που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΚ) εκ μέρους των εταιρειών δίσκων, παραθέτω μία συλλογή 10 άλμπουμ που για μένα έπαιξαν σημαντικό ρόλο τη στιμγή της κυκλοφορίας τους σαν εκφραστικά μέσα :
1) David Ackles - American Gothic - Elektra.
2) Ars Nova - Sunshine & shadows - Atlantic.
3) Blues Project - Live at the cafe au go go - Verve Forecast
4) Tim Buckley - Goodbye and Hello - Elektra
5) The Velvet Underground and Nico - The Velvet Underground and Nico - Verve
6) Love - Forever Chnages
7) Electric Prunes - Release of an oath - Reprise
8) H.P. Lovecraft - H.P Lovecraft - Philips
9) United States of America - The United States of Amaerica - Columbia
10) Chambers Brothers - Time has come - Columbia

Δεν ξαχνώ τα albums των 13th Floor Elevators, Ultimate Spinach, Beacon Street Union, Grateful Dead, Quicksilver Messenger Service, Big Brother & the Holding Company, Love, Jefferson Airplane, Moby Grape, Amboy Dukes, Strawberry Alarm Clock, Youngbloods, Pearls Before Swine και άλλων πολλών.

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.086
Πόντοι
17.085
Φίλε GABOR πού είδες τη δισκοθήκη μου; Μολόγα.  :grin: Θα προσέθετα πάντως το Smiley Smile των Beach Boys, τους The Band, to We're only in it for the money, τους Clear Light, τους Gandalf, τους Chocolate Watch Band, τα 2 πρώτα των Pink Floyd και πάρα πολλά...

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Φίλε GABOR πού είδες τη δισκοθήκη μου; Μολόγα.  :grin: Θα προσέθετα πάντως το Smiley Smile των Beach Boys, τους The Band, to We're only in it for the money, τους Clear Light, τους Gandalf, τους Chocolate Watch Band, τα 2 πρώτα των Pink Floyd και πάρα πολλά...

Αγαπητέ όλα αυτά αλλά και άλλα πολλά τα έχω σε βινύλιο και τα ακούω εδώ και 20 χρόνια.
Παραθέτω και τον Gabor (my nickname) Szabo με τους δίσκους του στην Impulse, άντε για τους jazz fun.

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.086
Πόντοι
17.085
Εννοείται σε βινύλιο... τα παρέγγελνα από Αγγλία, αλλά κι από δω αν τα έβρισκα.  Χαίρομαι πάντως που βρέθηκε κάποιος με κοινές μουσικές προτιμήσεις.  :)
A, και Os Mutantes μην ξεχάσω.

PO2008

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
Διαβάζοντας στην λίστα σου το "Release Of An Oath" /Electric Prunes
θα ήθελα να σου γνωρίσω οτι εδώ συνέβη μιά ακόμη τραγική ιστορία
"καπελώματος" μιάς μπάντας για το χατήρι ενός μαλάκα (David Axelrod).Ο οποίος τούς εξαφάνισε σε μιά νύχτα με συνοπτικές διαδικασίες και κάλεσε 5 άσχετους μουσικούς (Collectors) απο τον Καναδά και τούς
έβαλε να παίξουν αυτά που ήθελε αυτός κι όχι οι "επαναστάτες" αυθεντικοί ΓΙΓΑΝΤΕΣ που είχαν "κλωτσήσει" απο το πρώτο θρησκευτικό
του πείραμα στο οποίο αν δεν πέρναγαν τα δικά τους το "Kyrie Eleison"
και τα υπόλοιπα θα ήταν 8 απλοικά θρησκευτικά τραγουδάκια.
Οι Electric Prunes "θάφτηκαν" έκτοτε για 35 ολάκερα χρόνια.Επανήλθαν το 1999 με ένα άλμπουμ αντάξιο των 2 πρώτων τους
(απο τα οποία θα έπρεπε να εχεις στην λίστα σου το 2ο και όχι την πατάτα) κι
ευτυχώς που ο μάνατζερ των δικών μας PURPLE OVERDOSE τούς ανακάλυψε και τούς έφερε τον Οκτώβριο του 2002 στην χώρα μας και τους ακούσαμε μετά απο 35 χρόνια ολόφρεσκους και ψυχεδελικούς όπως τότε το 1967.Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το κύκνειο άσμα τους
με τίτλο "Feedback". Μετά βγαίνουν στην σύνταξη.... :headbang:
Γιατί όμως να έχουμε στην Ελλάδα μία μπάντα που θεωρείται στο εξωτερικό απο τις καλύτερες ψυχεδελικές του κόσμου κι εδώ κανείς δεν αναφέρεται ποτέ σ'αυτήν; Οταν ακούει κάποιος HP Lovecraft,Ultimate Spinach etc etc είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ να μην ξέρει και αγαπά τούς
Purple Overdose.Τουλάχιστον κάποιοι πρωτοκλασάτοι "δάσκαλοι"
των 60'ς τους βγάζουν το καπέλο (Peter Lewis/MOBY GRAPE , James Lowe/ELECTRIC PRUNES,David Crosby/BYRDS,Paul Kantner/Jefferson Airplane...to name a few!). Μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα τους νομίζω
αξίζει τον κόπο (). Keep Rockin'!! :dancing:

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.086
Πόντοι
17.085
Οταν ακούει κάποιος HP Lovecraft,Ultimate Spinach etc etc είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ να μην ξέρει και αγαπά τούς
Purple Overdose.Τουλάχιστον κάποιοι πρωτοκλασάτοι "δάσκαλοι"
των 60'ς τους βγάζουν το καπέλο (Peter Lewis/MOBY GRAPE , James Lowe/ELECTRIC PRUNES,David Crosby/BYRDS,Paul Kantner/Jefferson Airplane...to name a few!). Μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα τους νομίζω
αξίζει τον κόπο (). Keep Rockin'!! :dancing:

Διαφωνώ ρε γαμώτη. Και σε live τους έχω πάει και τους δίσκους τους έχω, αλλά αποφάσισα ότι τελικά δε μ' αρέσουν για έναν απλούστατο λόγο: δε μπορείς να παίζεις το 2000 αντιγραφή της ψυχεδέλειας του '67. Απλώς δεν είναι αυθεντικοί. Τέτοιου είδους μουσική δεν υπάρχει πλέον. Προτιμώ ν' ακούω άλλους που έχουν επιρροές από ψυχεδέλεια, παρά αυτούς που την αντιγράφουν.

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Διαφωνώ ρε γαμώτη. Και σε live τους έχω πάει και τους δίσκους τους έχω, αλλά αποφάσισα ότι τελικά δε μ' αρέσουν για έναν απλούστατο λόγο: δε μπορείς να παίζεις το 2000 αντιγραφή της ψυχεδέλειας του '67. Απλώς δεν είναι αυθεντικοί. Τέτοιου είδους μουσική δεν υπάρχει πλέον. Προτιμώ ν' ακούω άλλους που έχουν επιρροές από ψυχεδέλεια, παρά αυτούς που την αντιγράφουν.

Σε αυτό συμφωνώ. Και εγώ κάπου έχω αυτό το κώλημα με τον χρόνο. Κάτι δεν δένει το 2000 με τα sixties. Δεν ξέρω τι να πώ.

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Ναρκωτικά και acid πίνετε; Βρισκόσαστε σε κάποια στέκια-μαγαζιά; Ή ακαδημαϊκά & 'δισκοφιλικά' μιλάτε; Απλά ρωτώ για να μάθω αν υπάρχει υπόγειο psychedelic ρεύμα σήμερα στη χώρα. Είχα υπόψην κάτι παρέες αρχές 90's, αλλά έκτοτε δεν ξανάδα.

PO2008

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
Αφού φίλε Αντισθένη δεν τους θεωρείς αυθεντικούς γιατί κρατάς τους
δισκους τους και δεν τους βάζεις στο e-bay να κονομήσεις κιόλας;
Κι άσε τούς Δάσκαλους στην απέναντι Οχθη να κρίνουν αν είναι αυθεντικοί κι όχι αντιγραφείς.Εκείνοι και κρίση και αυθεντικότητα έχουν
για να ξέρουν πότε κάποιος νεαρότερος μουσικός αντιγράφει και πότε
εργάζεται "εξελικτικά" σ'αυτό το πιό υπέροχο κομμάτι της ροκ μουσικής που λέγεται ψυχεδέλεια.Κι απ'οτι διαβάζω στο ξένο "ειδικό"
μουσικό τύπο θεωρούν τους δικούς μας πολύ πιό αυθεντικούς απο
τους "Porcupine Tree" - "Ozric Tentacles" που οι σύγχρονες εταιρείες αποκαλούν και προωθούν εν χορδαίς και τυμπάνοις ως τους εξελιγμένους Πινκ Φλοιντ κι ο΄τι ακόμη πιο αρρωστο κατεβάζει το επιχειρηματικό τους μυαλό για να πουλήσουν στα μπεκούνια την πραμάτεια.Γιατί εκεί ακριβώς συμβαίνει αυτό που εσύ διαπίστωσες στους Ελληνες.Νομίζω πως είναι λάθος και λυπήθηκα για την διαπίστωση αυτή.Και κάθομαι ο ηλίθιος κι αναρωτιέμαι γιατί "ουδείς προφήτης" κλπ κλπ..... :'(

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.086
Πόντοι
17.085
Ποτέ δεν πουλάω δίσκους μου φίλε PO2008. Μπορεί να μην τους ακούω, αλλά δεν τους πουλάω. Είναι ζήτημα αρχής. Στο τέλος δε σε πιάνω και πολύ. Λυπήθηκες για τη δική μου διαπίστωση;

Y.Γ. Ένα-ένα μου 'ρχεται: C.A. Quintet - Trip Thru Hell φίλε μου. Κορυφή!

Συνημμένα

• caquintet-tth.gif
    caquintet-tth.gif
    19,1 KB · Εμφανίσεις: 29

Orsalia

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
Αγαπημένα γκρουπάκια: Tool, Apoptygma Berzerk, She Wants Revenge, Lacuna Coil, 69 Eyes, Tiamat και πολλά ακόμα που βαριέμαι να γράφω :)

Orsalia

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
Eνοείται φίλτατε Μούτσε! :) Ελπίζω τα οικονομικά μου να είναι οκ εκείνη την περίοδο γιατί θα σαλτάρω αμα δεν πάω :)

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
ενα μηνα μετα απ το προηγουμενο ποστακι κ κατι μερες  και ερχονται οι τουλ στην ελλαδα :cheesy:

ζω για ν ακουω... queen, black sabbath, doors, iggy pop, scorpions, pink floyd, moby, madrugada, anathema, manson, wasp, iced earth, megadeth ( :smitten:), kreator, rammstein........ κ πολλα αλλα απο ροκ κ μεταλ σκηνη
κ απο ελληνικα.... αγγελακα (μονος κ με τρυπες), διαφανα κρινα, σιδηροπουλο, ασιμο......... κ αλλους απο ελληνικη ροκ σκηνη

δεν αντεχω μεχρι στιγμης κ με καμια δυναμη... αρ εν μπι τζαζ κ σκυλολοι μιουζικ

:)

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
ενα μηνα μετα απ το προηγουμενο ποστακι κ κατι μερες  και ερχονται οι τουλ στην ελλαδα :cheesy:

ζω για ν ακουω... queen, black sabbath, doors, iggy pop, scorpions, pink floyd, moby, madrugada, anathema, manson, wasp, iced earth, megadeth ( :smitten:), kreator, rammstein........ κ πολλα αλλα απο ροκ κ μεταλ σκηνη
κ απο ελληνικα.... αγγελακα (μονος κ με τρυπες), διαφανα κρινα, σιδηροπουλο, ασιμο......... κ αλλους απο ελληνικη ροκ σκηνη

δεν αντεχω μεχρι στιγμης κ με καμια δυναμη... αρ εν μπι τζαζ κ σκυλολοι μιουζικ

:)

Το να ακούς Madrugada kai Rammstein, δεν το περίμενα. Συνήθως στην Ελλάδα συναντά κανείς σκυλούδες και ψευτοροκούδες ( δεν πιστεύω να'σαι; :P )

Θα' θελα πάντως, δε στο κρύβω, να δω τί γούστο έχεις στο ντύσιμο για ροκού..... :rolleyes:

Υ.Γ. Έχεις ακούσει Jeff Buckley;

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
δεν μ αρεσει να περιαυτολογω  :P
αλλα οχι δεν ειμαι δηθεν... ετσι κ αλλιως το ροκ ειναι αποψη πανω απ ολα :)

απλο ντυσιμο ναθινγκ εξτριμ δεν ειναι του γουστου μου αυτα.. :)

ΥΓ... αι ντοντ θινκ αι χαβ... αν αξιζει να το ψαξω το θεμα  ;)

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
μην ξαχνxαμε ε!!για τους παλαιοτερους!!marillion,blue ouster cult,stooges,pj harvey!!και φυσικα sonic youth,stone temple pilots,placebo,radiohead!!!oi skid row ασχετο αλλα ανακαλυφηκαν απο τον bon jovi!δεν υπαρχει πιο ομορφο πραγμα απο μια γκομενα ροκου με τατουαζ!!
Φιλαράκο, φοβερά συγκροτήματα όλα ( και πολλά άλλα που διάβασα απο άλλους τυπάδες ), αλλά για μένα το συγκρότημα όλων των εποχών Led Zeppelin. ( και ξερό ψωμί )
Εύγε, για την ποιότητα μουσικής.

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
marillion :smitten:
radiohead (μα πως τους ξεχασα πριν...)
Placebo :)