Μα δε διαφωνουμε αλλα για να αλλαξει αυτο χρειαζεται μια πολυετης προσαρμογη.Αν το κανεις βιαια και μεσα σε ενα χρονο οπως ειναι αναγκασμενοι τωρα να το κανουν θα τα ρημαξεις ολα.Οπως και γινεται...
Ο κανονας 1/10 δηλαδη αν εφαρμοζοτανε για καποια χρονια θα ειχε λυση αρκετα προβληματα πιστευω.
θες να μου πεις οτι 1,5 εκατομμυριο κοσμος που εχει θιχτει σε πραγματικους αριθμους συν αλλο 1 εκατομμυριο τα προστατευομενα μελη δεν εχουν συμβαλλει καθολου στη μειωση της εμπορικης δραστηριοτητας.
Δηλαδη αν εσενα σου κοβανε το 30% θα συνεχιζες να καταναλωνεις το ιδιο?
Αυτη ηταν θεωρια του προηγουμενου χειμωνα και οση την υποστηριζαν αναγκαστηκαν να την αναιρεσουν τους τελευταιους μηνες.
Ως προς τις διακοπες...δεν ακουσα κανεναν με 2 παιδια που θιχτηκαν τα εισοδηματα του να πηγε φετος 10ημερο στην Κρητη ή στη Κερκυρα οπως γινοταν πριν 5 χρονια.
Για να σου δωσω να καταλαβεις στην Ασπροβαλτα οπου ημουν φετος και ειναι ολες ιδιωτικες κατοικιες δεν ανοιξαν ουτε τα μισα σπιτια στην περιοχη μου.Δυσκολο για πολλους να συντηρησουν ενα σπιτι στη θεσσαλονικη και ενα εκει ;) ;)
διαφωνώ σε ΟΛΑ
απέχουμε παρασάγγας
καταρχάς σιγά σιγά δεν γίνεται ποτέ
αυτή τη μαλακία πήγε να κάνει το ΠΑΣΟΚ και περιμένουμε 2 χρόνια τώρα να πάρει τα σωστά μέτρα
το να κόψεις το τσιγάρο μειώνοντάς το σιγά σιγά δεν γίνεται
το να σταματήσεις μία μέρα να καπνίζεις κάτι κάνει.
το να κάνεις βαθιές τομές σημαίνει πως έχεις πλάνο. Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε. Και δεν είχε ούτε τότε ούτε τώρα. Γιατί δεν θέλει να έχει. Και κάνει σπασμωδικές κινήσεις. Δεν συνάδουνε. Δεν φταίει η γρήγορη αλλαγή. Φταίνε οι ανούσιες και εσφαλμένες κινήσεις.
Το να κόψεις οριζόντια 30% δεν προσφέρει τίποτα, εκτός από ομοιόμορφο κούρεμα δαπάνης.
Αλλά αυτό σημαίνει πως όλοι παίρνανε πολλά....ε, δεν ισχύει.
το 1/10 επίσης σπασμωδική κίνηση. Γιατί δεν έχει σταματήσει μετατάξεις, δεν γύρισε κόσμο στις κανονικές τους θέσεις. Έρημα τα νοσοκομεία από προσωπικό. Προσλαμβάνει 5 και πάνε οι 4 στα γραφεία με απόσπαση ή με ευνοϊκή θέση. Έτσι αλλάζεις τα πράγματα;
Δηλαδή το προφανές δεν μπορούνε να το κάνουνε; Να πληρώνουνε όσο πρέπει αυτούς που πρέπει για την εργασία που έχουνε προσληφθεί να κάνουνε; Κι αν δεν την κάνουνε....τότε τον πούλο;
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει πόσο παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος, με ενδιαφέρει αν αξίζει να τα παίρνει. Και 500 να παίρνει, αν τον έχουνε υπεράριθμο, σόρρυ αλλά κακώς τα παίρνει.
Σου μιλάω και έχω συγγενείς στο δημόσιο. Αλλά στα αρχίδια μου. Όταν κάτι είναι στραβό , είναι στραβό. Δεν ισιώνει επειδή το κάνει συγγενής σου.
για τις διακοπές
προφανώς θα κάνεις περικοκπές. Δεν ξέρω τι είδες στην Ασπροβάλτα, αλλά εγώ που ήμουνα Ρόδο και Κρήτη και Χαλκιδική είδα άλλα πράγματα.