Ειπες μια σωστη κουβεντα επιτελους.Το προβλημα ειναι ΔΟΜΙΚΟ και στο κρατος και στην οικονομια.Και οχι θεμα προσωπων αποκλειστικα.
Ο εξορθολογισμος δε μπορει να γινει σε 5 μηνες μεσα,ουτε σε 5 χρονια.Αναγκαστηκα παμε στη λυση ΜΑΧΑΙΡΙ την οποια εσυ υπερασπιζεσαι αλλα εγω σε ρωταω...
Ας υποθεσουμε οτι εσυ εισαι ο μαγκας,ο εξυπνος,ο δημιουργικος,ο μη βολεψακιας που θελησες να κανεις κατι μονος σου...
Και εισαι πχ ιδιοκτητης ταβερνας,καφετεριας,καταστηματος ρουχων,βενζιναδικου,εμπορος εισαγωμενων αυτοκινητων και αλλα πολλα.
Συμφωνα με τη λογικη 'πεταμα των ανθρωπων' την οποια εσυ υπερασπιζεσαι αν σε ενα χρονο απολυθουν πχ 300χιλιαδες υπαλληλοι,συν καμια 200 χιλιαδες τα προστατευομενα μελη,συνολο 500χιλιαδες ανθρωποι βρεθουν χωρις εισοδηματα...Εσυ πως θα μπορεσεις να συνεχισεις μια απο τις παραπανω δραστηριοτητες σου που αναφερω?Με ποιους θα δουλευεις δηλαδη?
Καταλαβες τι σου εξηγω τοση ωρα και γιατι δε σε συμφερει?
Δεν υπαρχει πλεον λογικος ανθρωπος στον ιδιωτικο τομεα που να σκεφτεται ετσι.Αυτα τα λεγανε πριν 1,5 χρονο.Ειναι πολυ μεγαλη η πελατεια...πως το λενε δηλαδη?Και θα τα παρασυρει ολα η λογικη 'μαχαιρι'
καταρχάς μην βάζεις στο στόμα μου λ΄για που δεν είπα.
γιατί εγώ νούμερα δεν είπα πουθενά για απολύσεις.
για μένα δεν χρειάζεται να απολύσεις πολλούς. Πρέπει να τους κάνεις παραγωγικούς. Δεν μπορεί να κάνεις αίτηση να σου έρθει το ρεύμα και να έρχονται για 3 ελέγχους σε 6 μήνες και να τους παίρνει άλλους 3 μήνες να αποφασίσουνε (χωρίς να σου ζητάνε την παραμικρή αλλαγή). Ή να έρχεται ο μηχανικός της πολεοδομίας και να ζητάει 500ρικο για να σου υπογράψει, αλλιώς να μην υπογράφει νταβατζιλίδικα.
Το να απολύσεις 300 χιλιάδες που λες δεν το λύνει αυτό.
αναφέρεις επαγγέλματα. Αν δεις καλύτερα (μπορεί να έτυχε να σκεφτείς αυτά) κανένα από αυτά δεν είναι παραγωγικό. Εμπόριο είναι όλα. Το πρόβλημα μας στην Ελλάδα είναι η έλλειψη παραγωγής. Μόνο κατασκευές κάνουμε και ας μην ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση.
Όταν κάνεις εσωτερική ανακύκλωση χρήματος δανεικού από έξω και δεν αβγαταίνει το χρήμα, όσο και να κόψεις δεν γίνεται τίποτα. Αλλά για να παράγεις πρέπει να λειτουργεί το γαμωκράτος.
Λύση; (για μένα)
κάνε μια αξιολόγηση προσωπικού και διώξε τα εξόφθαλμα ας πούμε 1-2 χιλιάρικα που ξίνονται - π.χ. συνδικαλιστές που δεν πατάνε ποτέ στην υπηρεσία. Ή κόψε πια τους διπλούς-τριπλούς μισθούς. και δώσε μπόνους επίτευξης αποτελέσματος. Σε ένα τμήμα, αν κάνει ας πούμε μία διαδικασία στο μισό χρόνο, μπόνους 2-5% στο μισθό.
Με τον παραδειγματιμό και μόνο...όλα γίνονται
αλλά αυτό προυποθέτει πως τα στοιχεία που μαζεύεις θα είναι ειλικρινή και διαφανή και όχι μαιμού
προυποθέτει έλεγχο και επιβολή ποινών (όχι μαϊμού)
προϋποθέτει πως θα δουλέψουνε κάποιοι. Ο στόχος είναι να γίνει το μαγαζί αποδοτικό, όχι να κόψουμε τους κώλους στους ΔΥ. Ας παίρνει ο άλλος 3 χιλιάρικα αν αποδίδει για 3500.
αν εγώ κάθομαι δεν με πληρώνει κανενας...αυτούς γιατί να τους πληρώνουμε ; όποιοι είναι οι "αυτοί"