Τάσο συμφωνώ. Έχεις πάρα πολλές αβάντες ως μόνιμος. Επειδή όπως έγραψα θα είμαι location independent από Οκτώβρή και το σκέπτομαι να ξεχειμωνιάσω Αν. Ευρώπη: είμαι μεταξύ των εντός ΕΕ (Πράγα, Ρίγα, Μπρατισλάβα) και των εκτός ΕΕ (Κίεβο, ΑΠ, Μόσχα). Θα γράψω λίγο τις σκέψεις μου και αναμένω σχόλια από εσένα και από συναδέλφους:
- Πράγα: θετικά ΕΕ, ευκολία ποιόητα ζωής / Αρνητικά: αισθητά χαμηλότερη ποιότητα στις γκόμενες
- Κίεβο: Εκτός ΕΕ τυπικό σπασαρχίδισμα (τρίμηνο κτλ)... Ένα ερωητηματικό εδώ η ασφάλεια, παρ' ότι πολλοί θα σκέπτονταν διαφορετικά, θεωρώ ο μόνιμος κινδυνεύει περισσότερο από τον τουρίστα, λόγω συνεχους παροσίας και σταμπαρίσματος
- ΑΠ: Τα αρνητικά του Κιέβου / Ασφάλεια πάλι δεν ξέρω / Πολύ καλό από γκόμενες / Ποιότητα ζωής καλύτερη από Κίεβο / Πουτσόκρυο
- Ρίγα /Μπρατισλάβα: Τις έχω επισκεφθεί, καλή ποιότητα και εντός ΕΕ αλλά μικρές πολεις (0,5 εκ) και πουτσόκρυο
- Μόσχα: Θα πάω και θα δω... νομίζω θα είναι πάνω κάτω όπως ΑΠ
Πράγα:Πλεονεκτήματα.Φοβερός μέσος όρος,μερικά από τα κορυφαία μουνιά του πλανήτη.Επίσης πολλές τουρίστριες που ψάχνονται για πούτσο.
Αρνητικα:Τεράστιος ανταγωνισμός από φραγκάτους και ψωλαράδες.Δυτικοποίηση,πολύ υψηλά εισοδήματα.Οι Πραγινές έχουν πάθει ανοσία στους ξένους,ακούνε τα ίδια παραμύθια και ανοησίες εδώ και 30 χρόνια οπότε τους έχουν απομυθοποιήσει πλήρως.Η Πράγα ήταν ήδη δύσκολη το 1999 που πρωτοπήγα.
Κίεβο.Πλεονεκτήματα:Καθεαυτό ανατολική Ευρώπη,μικρή δυτική επίδραση.Πανεύκολες γκόμενες,γελοίος ανταγωνισμός από ντόπιους τρωγλοδύτες και άθλιους καυλωμένους αραβότουρκους..
Μειονεκτήματα.Οι μουνάρες οχτάρια,εννιάρια μεταναστεύουν με ταχείς ρυθμούς Δύση και η πόλη αδειάζει.
Μπρατισλάβα.Πλεονεκτήματα:Κανένα.
Μειονεκτήματα:Ρομαντικές γκόμενες,μονογαμίστριες που ψάχνουν τον έναν τον καλύτερο,μικρός πληθυσμός με κουτσομπολιό,δυτικοποίηση,εύκολα πετάγονται Βιέννη και ανεβάζουν αμέσως επίπεδο.Αλλα μειονεκτήματα είναι το ευρώ,οι βαρετές υποδομές,το γυφταριό(η χώρα έχει μισό εκατομμύριο αθίγγανους,δηλαδή οι Σλοβακόγυφτοι είναι το 10% του πληθυσμού) κτλ.
Γενικά Πράγα,Μπρατισλάβα θα πιάσεις απλά τα αρχίδια σου από τον ανταγωνισμό ενώ Ουκρανία θα γαμήσεις αλλά από εφτάρια και κάτω εκτός αν σπρώχνεις χοντρά κασέρια.Ετσι είναι σήμερα η κατάσταση.
Με τα ίδια κασέρια θα γαμούσες ίδιες και καλύτερες Τσεχία και Σλοβακία ή Πολωνία απλά δεν θα έχεις πρόσβαση στα μουνιά αυτού του επιπέδου.
Ρωσία είναι περίεργα,το πλεονέκτημα είναι οτι παίζει να γαμήσεις μουνάρες αλλά υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφαλείας.Είναι η μόνη χώρα που είδα μαφιόζους και οπλισμένους τη νύχτα και μου πήγε το σκατό στην κάλτσα.Γενικά Ρωσία πιο πολλή περιπέτεια,μεγάλα ρίσκα,μεγάλα κέρδη.Μηδαμινή δυτικοποίηση,μέτριος ανταγωνισμός και απεριόριστο πεδίο.
Αλλά μόνο αν έχεις λεφτά,ξέρεις ρωσικά και είσαι ρισκαδόρος,σου αρέσει το ζειν επικινδύνως.Ρωσία δεν είναι για όλους,θέλει ρίσκο γιατί εκεί είναι τρελάκηδες,απρόβλεπτοι και γενικά δε μασάνε.Μπορεί να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις από το πουθενά.
Ο dragcx μου έδειξε φωτό σου,στη θέση σου θα πήγαινα Ουκρανία με τα χίλια.Στις χώρες εντός ΕΕ δεν έχεις καμία τύχη και Ρωσία κινδυνεύεις.Ουκρανία θα γαμάς εφταράκια εκ του ασφαλούς χωρίς να τα σκας.
Απλά άργησες,αν πήγαινες ένα χρόνο πριν θα γαμούσες και μερικά οχτάρια τζάμπα τώρα μόνο εφτάρια το πολύ και συνήθως εξάρια αφού άνοιξε η βίζα και τα οχτάρια και πάνω πέταξαν στη Δύση.
Δηλαδή τι να σε κάνουν όταν μπορούν να αράξουν στον Ιταλό playboy ένα δίμηνο στη λίμνη του Κόμο και να γυρίσουν Ουκρανία 5000 ευρώ πλουσιότερες?Τι ακριβώς έχεις να προσφέρεις?Σε γράφουν στη μούνα τους,έχουν απεριόριστες επιλογές πλέον γλύφοντας δυτικό καυλί.