Νέα

Τι ετοιμάζουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες - ΦΟΡΟΙ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tellystalone6969
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.085
Πόντοι
6.515
Πρεπει να μας το πει ο Τζημερος αυτο; Τοσο καιρο δεν εχουμε γραψει εδω μεσα, οτι το Αμερικανικο συστημα με συντελεστες ΦΠΑ απο 5,5 εως 8,5%, αναλογα την πολιτεια, και με απαλλαγη απο φορολογια αυτων που καταναλωνεις, ειναι το καλυτερο που θα κανει την αγορα να παει τραινο και θα αποδωσει πολυ περισσοτερους φορους ενω θα μειωσει την φοροδιαφυγη στο ελλαχιστο; Φυσικα το ουγκανο που θα κλεψει ΦΠΑ να παει φυλακη χωρις δευτερη κουβεντα.
Μάλλον δεν μπορουν να το κάνουν γιατί στην Αμερική η κατανάλωση αφορά προιοντα που παραγονται στην χώρα κι έτσι ενισχυεται η οικονομία

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Κριτικές
33
Like
7.369
Πόντοι
4.746
Ο Τζήμερος έλεγε πολλά ορθά, αλλά επειδή γινόταν δυσάρεστος δεν προσέλκυε ψηφοφόρους και απέτυχε παταγωδώς πολιτευόμενος σε μία χώρα που έστειλε με 4% το Λεβέντη στη Βουλή...
Οταν μπηκε ο Λεβεντης στη βουλη μετα εκανε το παγωνι. Λες και ηταν ο ελ. επαγγελματιας που φωναζε πριν, αλλα μετα μπηκε στο δημοσιο και σιωπησε.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Κι εμείς να δεις τι τους ετοιμάζουμε.
Αυτό που έπαθε ο ανιψιός στη δήμο της αθήνας τη β' κυριακή, δίνει μία περίληψη ...

Τι ετοιμάζετε τραλαλακη;;; έχεις κάνει σχέδιο ανταρτοπόλεμου σαν την Χαμάς;;;;

Τα βρήκες με τον Κασσελάκη για αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ και κατούρησες το τρύπιο βρακί σου;

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.767
Πόντοι
2.816
Στην Ελλάδα δεν ισχύει το ''ο μισθωτός δεν κρύβει τίποτα''.
Γιατροί μισθωτοί του Δημοσίου που κάνουν και το ιατρείο- ιδιωτικές επισκέψεις τους.
Καθηγητές/ Δάσκαλοι με τα ιδιαίτερά τους.
Αστυνομικοί/ Λιμενικοί που κάνουν τους σεκιουριτάδες.
Άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν δεύτερη δουλειά.
Απασχόληση ιδιωτικών υπαλλήλων σε αφεντικά με μαύρα για να μη χάσουν επιδόματα κλπ.
Για να μη βάλω τους κάθε είδους δημόσιους που παίρνουν μιζούλες/ δωράκια/ γρηγορόσημα.
Έχω γνωρίσει πολλές κατηγορίες των παραπάνω εδώ και χρόνια που τα μαύρα είναι παραπάνω από τα νόμιμα ''που δεν μπορούν να κρύψουν''.
Τύπε μια χαρά τα λες αλλά ξεχνάς ότι όλοι αυτοί είναι υπάλληλοι σε ελ.επ. που τους έχουν μαύρα... Κ βγάζουν πολλαπλάσια επειδή τους έχουν μαύρα. Άρα πάλι η στραβή ξεκινάει από τις επιχειρήσεις

Στην τελική όμως.. βγες κ συ από το μικρόκοσμό σου.. όλοι ξέρουν τέτοιες περιπτώσεις αλλά δεν είναι 10 εκατομμύρια το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα.. δεν έχει ο κάθε μισθωτός 2η δουλειά..

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.767
Πόντοι
2.816
Τυπε δεν είναι όλα άσπρα μαυρα, υπάρχουν μαγαζάκια που φυτοζωουν γιατί χρωστάνε στα ταμεία, στο δημοσιο και δεν μπορουν να κλείσουν να γίνουν υπάλληλοι
Υπάρχουν άνθρωποι 55αρηδες που περιμενουν τη συνταξη, και δεν βγάζουν
Ποιος θα τους προσλαβει υπαλλήλους στα 55?

Ακόμα ο νόμος τους τσουβαλιαζει όλους, τα ίδια βγάζει υδραυλικός στη Μυκονο και ο άλλος στην ορεινή Ευρυτανία?
Τύπε δεν φταίω εγώ που ο άλλος έχει εισόδημα 10Κ και δεν δηλώνει τίποτα

Άμα ζηταγαμε όλοι απόδειξη δεν θα υπήρχε αυτό το θέμα.. οπότε αφού δεν γίνεται να πιάσουν τους μεγάλους θα την πληρώσουν οι μικροί...

• Like
Αντιδράσεις: cool11

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Τύπε μια χαρά τα λες αλλά ξεχνάς ότι όλοι αυτοί είναι υπάλληλοι σε ελ.επ. που τους έχουν μαύρα... Κ βγάζουν πολλαπλάσια επειδή τους έχουν μαύρα. Άρα πάλι η στραβή ξεκινάει από τις επιχειρήσεις

Στην τελική όμως.. βγες κ συ από το μικρόκοσμό σου.. όλοι ξέρουν τέτοιες περιπτώσεις αλλά δεν είναι 10 εκατομμύρια το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα.. δεν έχει ο κάθε μισθωτός 2η δουλειά..
Μπορεί να ζω στο μικρόκοσμό μου (που είναι αρκετά μεγάλος για να βλέπω ιστορίες φορολογικής αποφυγής), παραθέτω λίγες επισημάνσεις:
Οι γιατροί και οι καθηγητές/ δάσκαλοι δεν τα παίρνουν μόνον από ελεύθερους επαγγελματίες μαύρα, τα τσακώνουν και από τους δημοσίους υπαλλήλους. Το ίδιο συμβαίνει και από τους δημοσίους που τσακώνουν γρηγορόσημο.
Η αρχική μου τοποθέτηση δεν αφορούσε στο από ποιον ξεκινά το θέμα, αλλά στο ότι δεν είναι όλοι οι μισθωτοί ''καθαροί'' που παίρνουν μόνο λευκά φράγκα που φορολογούνται. Αν θέλεις την άποψή μου, συνυπαιτιότητα έχουν και οι δύο πλευρές. Και μπορώ να σου πω ότι τη φοροδιαφυγή, τη ''μικρή'' φοροδιαφυγή (που στο σύνολο γίνεται μεγάλη) την πυροδοτούν κυρίως οι δημόσιοι που έχουν νοοτροπία ψωμοζήτουλα και κοιτάζουν πώς θα γλιτώσουν και το πενηνταράκι.
Από εκεί και πέρα, 10 εκατομμύρια εργατικό δυναμικό δεν έχουμε, μόνο 3 εκατομμύρια είναι οι συνταξιούχοι. Και μιας που ανέφερα και για συνταξιούχους, ξέρεις πόσοι από δαύτους δουλεύουν μαύρα και κονομάνε ενώ παράλληλα κλαίγονται για τις συντάξεις της πείνας ''που φορολογούνται'';

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.681
Πόντοι
506
Να που πάνε τα λεφτα σας μαλακες

Κλαίνε τα γαλαζια τρολια τωρα. Εδω πανηγυρίζουν αλλα εξω κλαίνε

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.767
Πόντοι
2.816
Μπορεί να ζω στο μικρόκοσμό μου (που είναι αρκετά μεγάλος για να βλέπω ιστορίες φορολογικής αποφυγής), παραθέτω λίγες επισημάνσεις:
Οι γιατροί και οι καθηγητές/ δάσκαλοι δεν τα παίρνουν μόνον από ελεύθερους επαγγελματίες μαύρα, τα τσακώνουν και από τους δημοσίους υπαλλήλους. Το ίδιο συμβαίνει και από τους δημοσίους που τσακώνουν γρηγορόσημο.
Η αρχική μου τοποθέτηση δεν αφορούσε στο από ποιον ξεκινά το θέμα, αλλά στο ότι δεν είναι όλοι οι μισθωτοί ''καθαροί'' που παίρνουν μόνο λευκά φράγκα που φορολογούνται. Αν θέλεις την άποψή μου, συνυπαιτιότητα έχουν και οι δύο πλευρές. Και μπορώ να σου πω ότι τη φοροδιαφυγή, τη ''μικρή'' φοροδιαφυγή (που στο σύνολο γίνεται μεγάλη) την πυροδοτούν κυρίως οι δημόσιοι που έχουν νοοτροπία ψωμοζήτουλα και κοιτάζουν πώς θα γλιτώσουν και το πενηνταράκι.
Από εκεί και πέρα, 10 εκατομμύρια εργατικό δυναμικό δεν έχουμε, μόνο 3 εκατομμύρια είναι οι συνταξιούχοι. Και μιας που ανέφερα και για συνταξιούχους, ξέρεις πόσοι από δαύτους δουλεύουν μαύρα και κονομάνε ενώ παράλληλα κλαίγονται για τις συντάξεις της πείνας ''που φορολογούνται'';
Ναι οι δημόσιοι πάνε με το ζόρι και δουλεύουν μαύρα... Έλεος δλδ...

Ναι και οι συνταξιούχοι και αυτοί με το ζόρι πάνε...

Τι να πω.. από εκεί και πέρα τα έχεις κάπως στο μυαλό σου. Δεν μπορώ να στο αλλάξω εγώ με το ζόρι..
έχεις και γνώση μεγάλου μέρους της αγοράς, μήπως να πας σύμβουλος; γτ δεν τα ξέρουν καλά αυτοί που κάναν το νόμο.

Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.001
Πόντοι
3.936
Κι εμείς να δεις τι τους ετοιμάζουμε.
Αυτό που έπαθε ο ανιψιός στη δήμο της αθήνας τη β' κυριακή, δίνει μία περίληψη ...

IMG_0129.jpeg

Αυτή θα μας σώσει!

Αυτή!

Η γάτα!

• Χαχα
Αντιδράσεις: barock

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Ναι οι δημόσιοι πάνε με το ζόρι και δουλεύουν μαύρα... Έλεος δλδ...

Ναι και οι συνταξιούχοι και αυτοί με το ζόρι πάνε...

Τι να πω.. από εκεί και πέρα τα έχεις κάπως στο μυαλό σου. Δεν μπορώ να στο αλλάξω εγώ με το ζόρι..
έχεις και γνώση μεγάλου μέρους της αγοράς, μήπως να πας σύμβουλος; γτ δεν τα ξέρουν καλά αυτοί που κάναν το νόμο.
Δε θα πάω για σύμβουλος, θα προτείνω εσένα που έχεις καλύτερη γνώση της αγοράς, θα έχεις καλύτερες ιδέες να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή από τους αλήτες τους Ε.Ε.

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.767
Πόντοι
2.816
Δε θα πάω για σύμβουλος, θα προτείνω εσένα που έχεις καλύτερη γνώση της αγοράς, θα έχεις καλύτερες ιδέες να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή από τους αλήτες τους Ε.Ε.
Εγώ τύπε τον ξέρω το μικρόκοσμο μου και ξέρω ότι υπάρχουν εκατοντάδες μικρόκοσμοι άλλων μεγεθών.. επίσης ξέρω ότι δεν είναι δυνατόν να τα καταλαβαίνουμε όλα.
Εσύ δεν μας είπες όμως πως λύνεται η φοροδιαφυγή;

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.209
Πόντοι
5.506
Τύπε για πες μας εσύ, ποιον προτιμάς να έχεις γείτονα?
έναν «προικισμένο» Νιγηριανό ή έναν Έλληνα οδοντίατρο που πιθανός να χάνει λίγο λάδια.
Τύπε, μη γίνεσαι σα μαλακας Λάκης που άλλα του γράφουν και αλλα (ντι άλλων) απαντάει. Αν ενδιαφέρεσαι πάντως για τη γειτονιά μου, 8αρακι γειτόνισσα, το καλύτερο, τουμπανακι, ψηλό με ιδανικό κώλο και δίνεται και αβέρτα για ακόμα καλύτερη γειτνίαση.
Και μια και λέγαμε για μαλακες.....ιδού

Τύπε, εσύ είναι σίγουρα ότι δεν θα ήθελες να έχεις γείτονα τον κατουρημένο στραπονιάρη ξαπλωστρά ντιτζέη . Ειδικά αν είχες κατσίκες.
Θα στις είχε ξεπατώσει .
έχει βάλει και υπογραφή κασσελάκης το χαπατο.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.209
Πόντοι
5.506
Για σκεψου λιγο. Ο ενας παιζει το μπαλακι του. Ενω ο αλλος σωζει ζωες. Ποιος θα επρεπε να πληρωθει αναλογα με αυτο που κανει. Ο διασκεδαστης ή ο επιστημονας ;
Τι ομάδα είσαι παίκτη;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom