Νέα

Τι ετοιμάζουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες - ΦΟΡΟΙ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tellystalone6969
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.426
Πόντοι
3.656
Δεν μπορεί να έχεις BMW X5i των 55.000 και λαμβάνεις market pass ...
Πως φαίνεται το υπαλληλάκι των 800€ με εταιρικό χιλιαράκι που δουλεύει 16ωρα ..........

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
ΑΝ ΕΧΕΙ ΙΧ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000cc ....

Και σπίτι πάνω από 150τμ .....

Ο επιδοματάκιας ληγούρης μιλάει για τον εαυτό του.
Αυτός παίρνει όλα τα πας, γιατί παίρνει 800€ το μήνα.

Λέει ότι έχει και 14 ακίνητα που εκμισθώνει .....

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Πως φαίνεται το υπαλληλάκι των 800€

Πως φαίνεται ο οδοντίατρος που βάζει βίδες ακόμα ....

• Χαχα
Αντιδράσεις: barock
OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.426
Πόντοι
3.656
Οσο υπάρχουν μετρητά , κατι μουνοπανα γιατροι και δικηγοροι θα δηλώνουν ετησιο εισόδημα 10.000€ και την ίδια στιγμή θα ζουν σε βίλα σε Γλυφάδα ή Πανόραμα και θα οδηγούν το καινούριο μοντέλο BMW X.

Τι μαλακίες γράφεις ; Μόνο του τέτοιο αυτοκίνητο , έχει τεκμαρτό εισόδημα κανά 25χίλιαρο ........

• Like
Αντιδράσεις: geoMan
OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.426
Πόντοι
3.656
Βρές έναν ρε σκουπίδι με τελευταίο Χ5 και ... μάρκετ πας . Και κερδίζεις ό,τι θες.

Επειδή εσύ κυκλοφορείς με εταιρικό χιλιαράκι .... ζηλεύεις τους άλλους που ζουν .........

πεθαμένε .........

Julyman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2023
Κριτικές
3
Like
443
Πόντοι
301
Το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα έχει αποτύχει. Θα μπορούσε να ακολουθηθεί ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο. Για παράδειγμα οι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία να καλύπτονται από ειδικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες για το σκοπό αυτό και όχι γενικά και αόριστα από τους φόρους. Το ίδιο και για άλλα δημόσια αγαθά. Γιατί στην τελική να φορολογείται το εισόδημα μισθωτών και ε.ε.; Δηλαδή και πληρώνουμε που δουλεύουμε και η παροχή δημοσίων αγαθών από το κράτος είναι πλέον υπό διάλυση. Ας μειωνόταν στο ελάχιστο η φορολόγηση εισοδήματος από εργασία και τα υπόλοιπα από ειδικά τέλη. Βέβαια έτσι δεν θα μπορούσαν να κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα οι κυβερνώντες οπότε τους καταλαβαίνω. Ακόμα καλύτερα θα μπορούσαν να φορολογούν τον παθητικό πλούτο περισσότερο (μισθώματα, μερίσματα κλπ.).
Καθόμαστε τώρα και τρωγώμαστε μεταξύ μας για τα ψίχουλα. Αν εγώ ε.ε. θα ζω με 5-10 χιλιάρικα παραπάνω από τον «καημένο» το μισθωτό, ή αν θα πρέπει να με γδάρει το κράτος. Δεν σχολίαζεται πουθενά στο δημόσιο διάλογο βέβαια για το θέμα ότι ποιοτικά και ποσοτικά ο αυτοαπασχολούμενος δεν κάνει την ίδια δουλειά με τον μισθωτό. Ας ισχύουν τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης ώστε να πιάνουν αυτούς τους λίγους που τα βγάζουν χοντρά και δεν δίνουν μία.

Michael Scott

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2021
Κριτικές
20
Like
27.688
Πόντοι
8.346
Να έχουν και BMW και Caynne και Lamborgini και Ferrari όπως έχουν οι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους σε όλο το κόσμο. Γιατί ήταν λιγότερο στούρνοι απο εμάς και σπούδασαν και για να στέκονται στο Ελεύθερο επάγγελμα σημαίνει πως είναι καλοί. Άσε που θα φύγουν στο εξωτερικό οι γιατροί και θα μείνουμε μόνο με ....σαμάνους της Βουλγαρορουμανίας. ..
Αλλά αυτό που παρατηρώ εδώ μέσα είναι πως το μόνο που σας νοιάζει κάποιους είναι να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ πολυτελές αμάξι και όχι τα έσοδα του κράτους. Αυτό είναι αγνή παλιανθρωπιά και οπισθοδρομική ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Ε λοιπόν ότι και να κάνει το μπουρδελοκράτος και ακόμα και αν δεν κυκλοφοράει cent στην αγορά, αυτοί πάλι θα EXOYN AYTA TA ΑΜΑΞΙΑ:headbaning1::headbaning1::headbaning1:
Ας τα έχουν. Μαγκιά τους, δν κανω κ ούτε θελω να κάνω κουμάντο στα πορτοφόλια τους.
Αυτο που με εκνευρίζει όμως στους συγκεκριμένους κλάδους ( γίνεται κ αλλού απλα σε αυτούς το κασέρι είναι περισσότερο ) ειναι το μαύρο χρημα. Εκτός αν όλοι εσείς εδώ πάτε σε γιατρούς κ δικηγόρους οι οποίοι μολις τελειώσει η συνεδρία σας κόβουν απόδειξη για το 50ρικο που μολις τους ακουμπησατε

Michael Scott

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2021
Κριτικές
20
Like
27.688
Πόντοι
8.346

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.103
Πόντοι
3.656
Δεν διαφωνώ, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει καθολικά και αυτό το μέτρο, ίσως για κάποια επιλεγμένα επαγγέλματα και με εναλλαγές ....

Ο ηλεκτρολόγος θα σου πει 100 ευρώ αμοιβή, με απόδειξη 124 ευρώ (ΦΠΑ).

Για να έχει ΄κίνητρο ως φυσικό πρόσωπο, θα πρέπει στην δήλωσή σου να έχεις έκπτωση τουλάχιστον 24 ευρώ αν πάρεις απόδειξη ... αλλιώς θα δεχτείς τα 100 χωρίς ΦΠΑ ... άσε που ακόμα και έτσι, θα πληρώσεις 124 ευρώ και θα περιμένεις με την υποβολή της δήλωσης να έχεις συμψηφισμό τα 24 ευρώ ...

Μη νομίζεις πως είναι τόσο απλό ....
Ας δηλώνουν τις αποδείξεις κάθε μήνα και ας έχουν μετά έκπτωση σε pass στα σούπερ μάρκετ που είναι πιο άμεσο.

Ενώ τώρα γιατί να πληρώσω τα 24 ευρώ? Για να τα πάρει το κράτος και να δώσει αύξηση στους κοπρίτες?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.103
Πόντοι
3.656
και τελικά τι φορολογείται ρε τύποι?

η περιούσια ή τα έσοδα? Δηλαδή αν εγώ αγόρασα το 2010 μια μερσεντές και σήμερα έχει φαληρήσει η εταιρεία μου και ζω με τα έτοιμα και ξοδεύω 800ε το μήνα σημαίνει ότι είμαι πλούσιος και πρέπει το κράτος να με θεωρήσει κλέφτη?

και έχεις κάτι μαλακιστήρια τεμπελχανάδες που μαζεύουν το ένα επίδομα πίσω από το άλλο και παίρνουν και το κεα και ταμεία και δε ξέρω γω τι και δουλεύουν και μαύρα 1-2 φορές τη βδομάδα παίρνουν και από εκεί ένα μεροκάματο και δικαιούνται όλα τα επιδόματα....για να κάθονται.

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.454
Πόντοι
3.656

η περιούσια ή τα έσοδα? Δηλαδή αν εγώ αγόρασα το 2010 μια μερσεντές και σήμερα έχει φαληρήσει η εταιρεία μου και ζω με τα έτοιμα και ξοδεύω 800ε το μήνα σημαίνει ότι είμαι πλούσιος και πρέπει το κράτος να με θεωρήσει κλέφτη?

και έχεις κάτι μαλακιστήρια τεμπελχανάδες που μαζεύουν το ένα επίδομα πίσω από το άλλο και παίρνουν και το κεα και ταμεία και δε ξέρω γω τι και δουλεύουν και μαύρα 1-2 φορές τη βδομάδα παίρνουν και από εκεί ένα μεροκάματο και δικαιούνται όλα τα επιδόματα....για να κάθονται.
ζανκλω λεγονται να ξερεις....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.103
Πόντοι
3.656
ζανκλω λεγονται να ξερεις....
ένας νικοπλάτ τα έκανε αυτά και έλεγε ότι στη βενεζουέλα ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τα λεφτά γιατί πίνει όλη μέρα ρούμι και χορεύει στους δρόμους

σύγχρονος φιλόσοφος :rockon:

Εγγρ.
6 Νοε 2009
Κριτικές
10
Like
2.635
Πόντοι
4.125
Παιδες είμαι έτοιμος. Θα πληρώνομαι σε monero κρυπτονόμισμα το οποίο δεν μπορεί να φορολογηθεί. Πρέπει όμως ν ανοίξω και έναν λογαριασμό στη βουλγαρία με εταιρία μαιμού ώστε να μην πληρώνω τίποτε σε κανέναν.

Ακροατής_

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Αυγ 2023
Like
3.711
Πόντοι
1.706
Γιά όσους γνωρίζουν από πλαστικό χρήμα καί ηλεκτρονικές συναλλαγές,είναι ευκολότερο ακόμα καί από τά μετρητά νά κλέβουν.
Αρα ότι καί νά γίνει -Στήν περίπτωση πού γίνουν άπαντα μέ κάρτες- αυτοί θά φοροδιαφεύγουν.
Οι απλοί καί φτωχοί άνθρωποι,είναι αυτοί...πού δέν έχουν "σωτηρία"

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.426
Πόντοι
3.656
Ας τα έχουν. Μαγκιά τους, δν κανω κ ούτε θελω να κάνω κουμάντο στα πορτοφόλια τους.
Αυτο που με εκνευρίζει όμως στους συγκεκριμένους κλάδους ( γίνεται κ αλλού απλα σε αυτούς το κασέρι είναι περισσότερο ) ειναι το μαύρο χρημα. Εκτός αν όλοι εσείς εδώ πάτε σε γιατρούς κ δικηγόρους οι οποίοι μολις τελειώσει η συνεδρία σας κόβουν απόδειξη για το 50ρικο που μολις τους ακουμπησατε

Τύπε, αν θες υπάρχουν ιατροί που κόβουν αποδείξεις. Και πληρώνεις και με χρεωστικές πιστωτικές.
Ζητάς στοιχεία και σου δίνουμε.

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.426
Πόντοι
3.656

Έχει και χειρότερα !
ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΣ ΤΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ. Η κληρονομιά φαίνεται . Έχει τεκμήριο όμως !
Ακόμη κι αν δείξεις χαρτί κτεο , ότι μπορεί η μερσεντέ σε 15 χρόνια , να έχει κάνει 200 χλμ .
ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ , ΠΕΤΑ ΤΗΝ !

Εκεί , δείχνουν τις προθέσεις τους .
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕ !!!!!!!

Παρόμοια και αν κληρονόμησες παλιό μεγάλο σπίτι ! ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150τμ .
Να το πουλήσεις σου λένε ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ... ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΡΗ !

Βέβαια δεν πιάνει τα λεφτά του. Στα αρχίδια τους. Πουλάς ένα παλιό διαμέρισμα του 1960 στη νέα κηφισιά 180τμ ....
για 200Κ ... και παίρνεις ένα 88τμ στον .... κορυδαλλό !

ΕΤΣΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑ ΤΩΝ ΓΑΜΗΜΕΜΩΝ .
Δεν μένεις πια στην κηφισιά ! Δεν μένεις σε 180τμ .... έγινες τα ίδια σκατά με αυτούς.

Τελευταία τροποποίηση:

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.900
Πόντοι
19.795
OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.426
Πόντοι
3.656
Αφου εισαι καλο τυπακι κατα βαθος, γιατι το κανεις αυτο;:confused::confused::confused:
Ποιό κάνω ; Που τους εύχομαι κακό ψόφο ;;;;

Ειλικρινά τώρα ..... δικαιούνται να ομιλούν οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπαλληλοι ;;;

ΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ... ΤΕΚΜΗΡΙΑ ....

είχαν αποδώσει τα 4πλάσια από το 1974 ...

τι θα είχε συμβεί ...

1)θα είχαμε τριπλάσιους στο δημόσιο σήμερα.
2) τα χρόνια της φουλ πασοκάρας .... θα έπαιρναν ακόμη πιο χοντρα λεφτά ....

πχ ο οδηγός τρόλλευ έπαιρνε 4500€ Χ 15 , θα έπαιρνε 8000€ Χ .... 17 !
3)το χρέος θα ήταν 5πλασιο ....
4)θα είχαν πάει το ΦΠΑ 40% και ο ΕΝΦΙΑ θα ήταν τριπλός ...............

ΜΙΑ ΦΗΜΗ .... ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ..... ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ .... ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ;;;
Κυκλοφορεί ... καιρό .......
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Κακός δεν ειναι. Σαχλαμάρας ειναι

Ενώ ο Άλεξ , ζητιάνος που ψηφίζει αυτούς που ψηφίζουν οι μεγιστάνες, είναι αποδεδειγμένα και αναμφισβήτητα ΧΑΖΟΣ.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.097
Πόντοι
2.606
ωραια περναμε εδω :coffee:

Stories

Νέο!

Stories