Νέα

Τη χρονιά του Κορωνοϊού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 791
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Μεταξύ άλλων σε άρθρο του Καμπουρακη (για τον οποίο δεν τρελαίνομαι κιόλας αλλά στο συγκεκριμένο τμήμα συμφωνώ απόλυτα) αναφέρεται...

"Αυτός ο τύπος που έχει δεκαεπτά σελίδες βιογραφικό, κατηγορείται από κάτι γιατρουδάκια της πλάκας, από κάτι βουλευτοπολιτευτές ανίκανους να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα κι από κάτι τεμπελχανάδες του καφενείου που ξέρουν τα πάντα, από αεροναυπηγική μέχρι λοιμοξιολογία"...

"Τον κατηγορούν ότι μετατρέπει τους μαθητές σε πειραματόζωα. Αυτός που αρνήθηκε να κάνει πειραματόζωα έντεκα εκατομμύρια Έλληνες όταν κανένας δεν θα του έλεγε τίποτα διότι δεν υπήρχε διεθνής μπούσουλας, τώρα αποφάσισε κυνικά να παίξει με εκατόν πενήντα χιλιάδες μαθητές. Γιατί άραγε; Τι έχει να κερδίσει; Τον κατηγορούν ότι αντιφάσκει με τις μάσκες, διότι θέλει να οικονομήσουν αυτοί που τις φτιάχνουν. Λες και τις παράγει ο ίδιος ή λες και η υπόλοιπη υφήλιος που τις επιβάλλει στους πληθυσμούς είναι ηλίθια. Και βάζουν στην ίδια μοίρα τους 2500 (τουλάχιστον) νεκρούς που γλυτώσαμε, με μια γνωμοδότηση του για τις χάρτινες ή τις πάνινες μάσκες.
Θα μου πείτε ότι το 90% του ελληνικού πληθυσμού τον στηρίζει ανεπιφύλακτα. Ναι, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχει ένα 10% της κοινωνίας μας που κινείται αποκλειστικά από μίσος και σκατοψυχιά. Που είναι πιο αχάριστο κι από ερπετό. Είναι αυτό το 10% που στεναχωριέται όταν μας βλέπει να τα καταφέρνουμε....."
ΤΕΛΟΣ..."Να ξέρουμε πάντως ένα πράγμα. Ο Τσιόδρας και ο κάθε Τσιόδρας που έχει επιλέξει την επιστήμη του και την αποστολή του ως πορεία ζωής, πιθανότατα δεν διαθέτει τους μηχανισμούς άμυνας για να ανταπεξέλθει σε τέτοιο βρώμικο πόλεμο λάσπης. Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι στην παλιανθρωπιά, ούτε εθισμένοι στην αγνωμοσύνη, ούτε χοντρόπετσοι στην συκοφαντία. Θα τα βροντήξουν και θα φύγουν. Όχι από την επιτροπή, αλλά κι από την χώρα. Για να πάνε αλλού, όπου θα τους υποδεχτούν μετά βαΐων και κλάδων. Όπου θα χουν δεκαπλάσια λεφτά από δω και εκατονταπλάσιο σεβασμό. Αυτοί δεν έχουν πρόβλημα. Εμείς όμως εδώ, με τι και με ποιους θα απομείνουμε, μου λέτε; "

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ!

Χρειαζεται να μην μένουμε απαθείς σε αυτό το 10 %.... γιατί η απάθεια γίνεται σιωπηρή συμφωνία και συνενοχή

Συνημμένα

• FB_IMG_1588697745656.jpg
    FB_IMG_1588697745656.jpg
    33,7 KB · Εμφανίσεις: 29
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ετσι !! :2funny:

Συνημμένα

• FB_IMG_1588697868511.jpg
    FB_IMG_1588697868511.jpg
    48,4 KB · Εμφανίσεις: 21
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Το μαλί ρέ !! Αμέσως αλλού το μυαλό σας !! :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1588627337240.jpg
    FB_IMG_1588627337240.jpg
    29,2 KB · Εμφανίσεις: 23
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ο νεκρόλαγνος !! :2funny: :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• FB_IMG_1588627213104.jpg
    FB_IMG_1588627213104.jpg
    23 KB · Εμφανίσεις: 26

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Like
588
Πόντοι
86
Μεταξύ άλλων σε άρθρο του Καμπουρακη (για τον οποίο δεν τρελαίνομαι κιόλας αλλά στο συγκεκριμένο τμήμα συμφωνώ απόλυτα) αναφέρεται...

"Αυτός ο τύπος που έχει δεκαεπτά σελίδες βιογραφικό, κατηγορείται από κάτι γιατρουδάκια της πλάκας, από κάτι βουλευτοπολιτευτές ανίκανους να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα κι από κάτι τεμπελχανάδες του καφενείου που ξέρουν τα πάντα, από αεροναυπηγική μέχρι λοιμοξιολογία"...

"Τον κατηγορούν ότι μετατρέπει τους μαθητές σε πειραματόζωα. Αυτός που αρνήθηκε να κάνει πειραματόζωα έντεκα εκατομμύρια Έλληνες όταν κανένας δεν θα του έλεγε τίποτα διότι δεν υπήρχε διεθνής μπούσουλας, τώρα αποφάσισε κυνικά να παίξει με εκατόν πενήντα χιλιάδες μαθητές. Γιατί άραγε; Τι έχει να κερδίσει; Τον κατηγορούν ότι αντιφάσκει με τις μάσκες, διότι θέλει να οικονομήσουν αυτοί που τις φτιάχνουν. Λες και τις παράγει ο ίδιος ή λες και η υπόλοιπη υφήλιος που τις επιβάλλει στους πληθυσμούς είναι ηλίθια. Και βάζουν στην ίδια μοίρα τους 2500 (τουλάχιστον) νεκρούς που γλυτώσαμε, με μια γνωμοδότηση του για τις χάρτινες ή τις πάνινες μάσκες.
Θα μου πείτε ότι το 90% του ελληνικού πληθυσμού τον στηρίζει ανεπιφύλακτα. Ναι, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχει ένα 10% της κοινωνίας μας που κινείται αποκλειστικά από μίσος και σκατοψυχιά. Που είναι πιο αχάριστο κι από ερπετό. Είναι αυτό το 10% που στεναχωριέται όταν μας βλέπει να τα καταφέρνουμε....."
ΤΕΛΟΣ..."Να ξέρουμε πάντως ένα πράγμα. Ο Τσιόδρας και ο κάθε Τσιόδρας που έχει επιλέξει την επιστήμη του και την αποστολή του ως πορεία ζωής, πιθανότατα δεν διαθέτει τους μηχανισμούς άμυνας για να ανταπεξέλθει σε τέτοιο βρώμικο πόλεμο λάσπης. Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι στην παλιανθρωπιά, ούτε εθισμένοι στην αγνωμοσύνη, ούτε χοντρόπετσοι στην συκοφαντία. Θα τα βροντήξουν και θα φύγουν. Όχι από την επιτροπή, αλλά κι από την χώρα. Για να πάνε αλλού, όπου θα τους υποδεχτούν μετά βαΐων και κλάδων. Όπου θα χουν δεκαπλάσια λεφτά από δω και εκατονταπλάσιο σεβασμό. Αυτοί δεν έχουν πρόβλημα. Εμείς όμως εδώ, με τι και με ποιους θα απομείνουμε, μου λέτε; "

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ!

Χρειαζεται να μην μένουμε απαθείς σε αυτό το 10 %.... γιατί η απάθεια γίνεται σιωπηρή συμφωνία και συνενοχή

Για κάποιο λόγο ιστορικά ο Έλληνας εμπνέεται και επιδιώκει να δημιουργεί " Ηρωες".

Όμως κάπου το θέμα Τσιοδρας έχει ξεφύγει λίγο.

Ο Τσιοδρας, αν έχω καταλάβει σωστά, ηγείται της επιστημονικής ομάδας που εισηγείται. Αυτός είναι ο ρόλος του και δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποφασίζει.

Ο Τσιοδρας λοιπόν δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει κάποιους πειραματόζωα και επίσης δεν έχει καμία δυνατότητα να αρνηθεί να τους κάνει.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον Πρωθυπουργό και έχει την ευθύνη γι αυτές ακέραια. Ο Τσιοδρας θα κριθεί επιστημονικά, αλλά ακόμα κι αν στραβώσουν τα πράγματα (που φυσικά απεύχομαι) η ευθύνη βαρύνει 100% τον Πρωθυπουργό για τις επιλογές του και το επιτελείο του.

Καλό το μελόδραμα του Καμπουρα, αλλά την έχει ματώσει ο τύπος.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Για κάποιο λόγο ιστορικά ο Έλληνας εμπνέεται και επιδιώκει να δημιουργεί " Ηρωες".

Όμως κάπου το θέμα Τσιοδρας έχει ξεφύγει λίγο.

Ο Τσιοδρας, αν έχω καταλάβει σωστά, ηγείται της επιστημονικής ομάδας που εισηγείται. Αυτός είναι ο ρόλος του και δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποφασίζει.

Ο Τσιοδρας λοιπόν δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει κάποιους πειραματόζωα και επίσης δεν έχει καμία δυνατότητα να αρνηθεί να τους κάνει.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον Πρωθυπουργό και έχει την ευθύνη γι αυτές ακέραια. Ο Τσιοδρας θα κριθεί επιστημονικά, αλλά ακόμα κι αν στραβώσουν τα πράγματα (που φυσικά απεύχομαι) η ευθύνη βαρύνει 100% τον Πρωθυπουργό για τις επιλογές του και το επιτελείο του.

Καλό το μελόδραμα του Καμπουρα, αλλά την έχει ματώσει ο τύπος.

Νομίζω μέχρι ενός σημείου γράφεις το προφανές. Οτι ο ρόλος του Τσιόδρα ειναι εισηγητικός. Ως αρχίατρος και επικεφαλής της σχετικής επιτροπής.

Και προφανώς τις αποφάσεις τις παίρνει με πολιτικά κριτήρια  η κυβέρνηση.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει την αξία της εισήγησης.

Αντιθέτως σε περιπτώσεις οπως η συγκεκριμένη η σωστή εισήγηση είναι ο καθοριστικότερος και σημαντικότερος παράγοντας.

Ο Τζόνσον στην Αγγλία δίνοντας βάση σε  
μια εκ του αποτελέσματος λανθασμένη εισήγηση, πρώτον δεν προλάβαινε να μετράει φέρετρα και δεύτερον παρ' ολίγον να δεί και ο ίδιος τα ραδίκια ανάποδα.

Δεν ισχυρίζομαι οτι ο Τσιόδρας είναι ήρωας. Είναι όμως σίγουρα ένας καταξιωμένος επιστήμονας τοποθετημένος σε μια θέση κλειδί για την κατάσταση που ζούμε, και την καρέκλα του την γεμίζει με το πολύ παραπάνω.

Επίσης σίγουρα η χώρα του χρωστά κάτι παραπάνω από το μισθουλάκο που παίρνει ως Δημόσιος Υπάληλος.

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.089
Πόντοι
2.356
Δεν νομιζω οτι ειναι ελληνικο προνομιο αλλα παγκοσμιο.
για αυτο τον υμνουν ολα τα διεθνη ΜΜΕ απο αμερικανικα γαλλικα αγγλικα ρωσικα και μεχρι γερμανικα  :grin:

Λογικο και ανθρωπινο ειναι ...

Ο Τζόνσον στην Αγγλία δίνοντας βάση σε 
μια εκ του αποτελέσματος λανθασμένη εισήγηση, πρώτον δεν προλάβαινε να μετράει φέρετρα και δεύτερον παρ' ολίγον να δεί και ο ίδιος τα ραδίκια ανάποδα.
Ακριβως.

Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
η ελλαδα  σε κατι πηγε καλα μετα  απο  χρονια  να λεμε την αληθεια  δεν ειναι ευκολο να παιρνεις αποφασεις οταν υπαρχει πανδημια 

Wrath_

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2020
Like
588
Πόντοι
86
Μάλλον δεν εξήγησα καλά τις σκέψεις μου, να διευκρινίσω καλύτερα :

1. Ο Τσιοδρας προσωπικά μου είναι συμπαθής, επιστημονικά προφανώς δεν μπορώ να τον κρίνω, όμως η αίσθηση μου είναι ότι παγκοσμίως στα χαμένα πάμε.

Άνθρωπος πάντως που όταν δεν ξέρει κάτι, απαντάει "Δεν ξέρω" αντί να αμολήσει ένα κάρο θεωρίες του κωλου, είναι ισχυρή ένδειξη ότι είναι σοβαρός.

2. Πράγματι μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά. Όμως έχει την αξία του να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό και να μην ξεχνάμε ότι το φαινόμενο είναι εν εξελίξει, τα συμπεράσματα δεν είναι τελικά.

- Η απόφαση του Μητσοτάκη για άμεσο λοκ νταουν ήταν σωστή και παίρνει το credit.
- Το οικονομικό κόστος του λοκ νταουν για την Ελλάδα ήταν πολύ μικρότερο αφού στην πραγματικότητα δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα. Το χειμώνα απλά γυρνάμε το χρήμα μεταξύ μας και πληρώνουμε φόρους.
- Η Ιταλία μας έδωσε ένα καλό wake up call?
-Ειμασταν και λίγο κωλοφαρδοι? Αν η φάση γινόταν Αύγουστο με καμία 10ρια μύρια τουρίστες να πηγαινοερχονται θα μπορουσε ο Χ Τσιοδρας να μας σώσει?

Τεσπα δε μου αρέσει να γκρινιάζω, αλλά την υπερβολή και τα αρθρα τέτοιου τύπου τα αντιμετωπίζω με καχυποψία. Οι ίδιοι "Καμπουρακηδες" που υπερεκθετουν και αποθεωνουν το Χ Τσιοδρα είναι έτοιμοι να τον ξεκωλιασουν αν τα πράγματα στραβώσουν. Και αυτό δημιουργεί μια win-win προοπτική στους πολιτικούς μας που εμένα μου μοιάζει ύποπτη.

Υ.Γ. Ο Μποτζο μπορεί να είναι κωμωδία ο τυπος, αλλά δε διανοηθηκε να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι τις εισηγήσεις των Πανεπιστημιακων του. Για τους δικούς μας είμαστε σίγουροι?

Ρισπεκτφουλλυ μαι του σεντς :)

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Αργεί ακόμη η ανάπτυξη εμβολίου κατά της ηλιθιότητας επισημαίνουν επιστήμονες μετά από υπαίθριο πάρτυ 300 ατόμων στην Αγ.Παρασκευή !! :grin:

John.Greek

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
38
Like
2.446
Πόντοι
2.606

Ο Δημήτρης Πουλικάκος ανάρτησε μόλις ανοιχτή επιστολή για την κατάσταση στο χώρο του πολιτισμού:

Ανοικτή επιστολή προς υπουργό Πολιτισμού [Υπ'όψιν ΥΠΟΙΚ και Υπ.Εργασίας(!!),ου μη και του πρωθυπουργού]

Αυτή την εποχή, κυρία υπουργέ μου, που από τη μία ζούμε ο καθείς κι η καθεμιά με το φόβο και της ζωής μας ακόμη, αλλά και για τη ζωή των οικογενειών μας, καθώς και των αγαπημένων και αγαπητών γύρω μας, κινδυνεύοντας να πάμε αδιάβαστοι, από κορωνοϊό, κι από την άλλη, φοβούμενοι, πάλι για τη ζωή μας, από την οικονομική κατρακύλα, που επέρχεται ως τσουνάμι (και -πιστέψτε με- θα είμαστε ευχαριστημένοι αν η "ύφεση" δεν ξεπεράσει το 20%!!),σ' αυτή λοιπόν μέσα την ατμόσφαιρα γενικότερης και αχαρτογράφητης περιδίνησης, οι περισσότερες επαγγελματικές δραστηριότητες (πλην ελαχίστων, όπως ξέρουμε),έχουνε πιάσει πάτο!!..Και ο κόσμος -επαγγελματίες και μή- έχουνε μείνει (όσοι δεν ήσαν ήδη!!) στον άσσο, καθώς και πλείστοι όσοι με χρέη!!!..

Ανάμεσα σε όλους αυτούς, υπάρχει και μια ομάδα ανθρώπων,-επαγγελματίες και ερασιτέχνες- που είθισται να τους ονομάζουμε "οι άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών", όπου, ανέκαθεν, μας ψυχαγωγούν, μας διασκεδάζουν, μας ανακουφίζουν, μας αναπτερώνουν το ηθικό, μας συσπειρώνουν, μας σιγοντάρουνε στον πόνο και στις χαρές μας!!!..Όπως -επίσης- εσείς ασφαλώς θα το ξέρετε καλλίτερα, κυρία υπουργέ μου, πως σ'αυτούς τους ανθρώπους βασίζεται και το κυρίως εξαγώγιμο προϊόν μας, ο "Πολιτισμός", καλέ!!!

Και γι' αυτό, θλίβομαι ιδιαίτερα (και θα θλίβεσθε κι εσείς η ίδια, φαντάζομαι!!), γνωρίζοντας πως, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, (και ιδιαίτερα μάλιστα, αυτών που το έχουνε περισσότερο ανάγκη!!!) που θα έπρεπε να έχουν μια στοιχειώδη οικονομική φροντίδα από το κράτος, έτσι και η προειρημένη ομάδα, θα μείνει, με τα όργανά τους στο χέρι, όπως χαριτωμένα λέει ο λαός μας!!!

Υπάρχει ένα διαχρονικό ανέκδοτο για τους μουσικούς, φερ'ειπείν:

-Τα παιδιά, τί είναι;
-Μουσικοί
-Βάλ'τους να φάνε!

Σήμερα, ούτε καν βάλ'τους να φάνε δεν έχει!!! Και δε μιλάω τώρα για τα πρώτα ονόματα τραγουδιστών/τρών και συνθετών...Μιλάω γι' αυτούς/ές που σκάβουνε πίσω τους, τους οργανοπαίκτες, τους μουζικάντηδες, όπως πιθανόν τους λέτε, κυρία υπουργέ μου!!!

Και δεν είναι μόνο αυτοί!! Βάλε και ηχολήπτες, φωτιστές, τεχνικούς, φωτογράφους,DJs (θα ξέρετε πιστεύω τί είναι DJ,έ?), χορευτές, και όλους και όλες όσοι εργάζονται γύρω απο μια ζωντανή μουσική εκδήλωση (συμπεριλαμβανομένων και των χώρων της εκδήλωσης, μπαρ, κλαμπ, "σκηνή","stage" κλπ),σερβιτόροι, μπαρ men και women, κ.ο.κ.!!

Μαζί λοιπόν μ'αυτούς, μουσικούς, συνθέτες ,τραγουδοποιούς,τραγουδιστές, ποιητές, ηθοποιούς, χορευτές, τεχνικούς του θεάματος και του ακροάματος, κι επειδή πολύ καλά γνωρίζω (και ασφαλώς κι εσείς η ίδια), για το πόσο θα φροντίσετε εσείς και η πολιτεία, τον κλάδο μας, με την ίδια "ευαισθησία" -είμαι σίγουρος- την οποία έχει επιδείξει η πολιτεία αυτή, για ανθρώπους που έχουν ακόμη περισσότερο ανάγκη φροντίδας από μάς, όπως οι άστεγοι και οι άποροι, τα γερόντια και οι εν ιδρύματι, οι φυλακισμένοι, οι τσιγγάνοι μας, οι ξένοις, πρόσφυγες, μετανάστες κλπ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε κρατητήρια κλπ ,αλλά και οι αγρότες, μαζί με τις χιλιάδες άνεργους που ήδη υπάρχουνε, αλλά και τους χιλιάδες που θα δημιουργήσει η πολλή φροντίδα σας, και επίσης γνωρίζοντας πως όσο και να φωνάζουμε, κι εμείς οι χορεύτριες, αλλά και οι υπόλοιποι πληττόμενοι, "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα". Γι'αυτό λοιπόν το λόγο -ακριβώς- σας γράφω κι εγώ, κυρία και κύριοι υπουργοί μου και πρωθυπουργοί μου!!!

Μετά βαθείας θλίψεως

Χωρίς τα σέβη μου

Όχι δικός σας
Μήτσος Π.
Αθήνα,5/5/'20

Υ.Γ. "Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες
............κι απόψε φεύγω, λέγοντά σου τρέλλες
............έβρεχε, Μάρθα, και δεν είχαμ' ούτε καν ομπρέλλες"

Μη λέμε πάλι τα ίδια...υπάρχουν οι Σαββόπουλοι, υπάρχουν και οι Πουλίκες.

Συνημμένα

• 96080953_3494635420550813_3748331900406595584_o.jpg
    96080953_3494635420550813_3748331900406595584_o.jpg
    49,2 KB · Εμφανίσεις: 23

seducer

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Κριτικές
78
Like
741
Πόντοι
6.135
Μάγκες ξέρετε αν δουλεύουν/ανοίξανε τα μπιλιαρδάδικα;
Σε όσα είχα πάρει τηλέφωνο δεν απαντούσε κανείς.
Σε περίπτωση πολλών επιλογών, ενδιαφέρομαι για περιοχές κοντά στο βόρειο σκέλος της γραμμής του ηλεκτρικού.
(Από Αγ. Νικόλαο μέχρι Μαρούσι)

Ευχαριστώ,
--
S

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom