Νέα

Τί χρώμα ράφι να διαλέξουν οι σημερινές 30-40άρες;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 106K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα της ενηλικίωσης είναι να βάλεις στην κοινωνική πραγματικότητα και τον εαυτό σου.

πολυ στερεοτυπο ακουγεται,αλλα περα ως περα αληθινο με τα καλα του και τα κακα του βεβαια!

poly omorfos

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2007
Like
6
Πόντοι
1
Πιστεύεται ότι το σύγχρονο ελληνικό ζευγάρι είναι υγιές σε όλα τα επίπεδα ώστε να εκπληρώσει επιτυχώς τον σκοπό που δεν είναι άλλος από την ανατροφή των παιδιών?
Αυτό εξαρτάται από το ζευγάρι....

Αν υπάρχει αγάπη, έρωτας, κάποιοι βασικοί οικονομικοί πόροι και οι πρωταγωνιστές είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι και ώριμοι για το τι θέλουν (συντροφικότητα, παιδιά κτλ) αλλά και το τι χρειάζεται να θυσιάσουν για να το αποκτήσουν (περιορισμός στην προσωπική τους διασκέδαση, αφοσιώση, επίκεντρο το έτερον ήμισυ και τα παιδιά κτλ.), τότε όλα θα πάνε καλά.

Αν τώρα ένα ζευγάρι δεν παντρεύεται έχοντας σκεφτεί όλα τα παραπάνω, αλλά αντίθετα με μεγάλη επιπολαιότητα (π.χ. να δρέπει τα δικαιώματα και να αγνοεί τις υποχρεώσεις του).....τότε το πράγμα αρχίζει να στραβώνει επικίνδυνα....

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Αν υπάρχει αγάπη, έρωτας, κάποιοι βασικοί οικονομικοί πόροι και οι πρωταγωνιστές είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι και ώριμοι για το τι θέλουν (συντροφικότητα, παιδιά κτλ) αλλά και το τι χρειάζεται να θυσιάσουν για να το αποκτήσουν (περιορισμός στην προσωπική τους διασκέδαση, αφοσιώση, επίκεντρο το έτερον ήμισυ και τα παιδιά κτλ.), τότε όλα θα πάνε καλά.
Αν τώρα ένα ζευγάρι δεν παντρεύεται έχοντας σκεφτεί όλα τα παραπάνω, αλλά αντίθετα με μεγάλη επιπολαιότητα (π.χ. να δρέπει τα δικαιώματα και να αγνοεί τις υποχρεώσεις του).....τότε το πράγμα αρχίζει να στραβώνει επικίνδυνα....
Συμφωνώ 100%.....

xaotikos

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Αν κρίνω από τον αριθμό διαζυγίων και την βιασύνη που διακρίνει τα ζευγάρια σήμερα βράστα και άστα καλύτερα...

DarkAngelOfStrips

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
1
Πόντοι
6
πολυ στερεοτυπο ακουγεται,αλλα περα ως περα αληθινο με τα καλα του και τα κακα του βεβαια!

Ναι αλλά εγώ το κατάλαβα μετά τα τριάντα.

Και δυστυχώς ούτε αναπροσαρμόζει τις απαιτήσεις του/της, ούτε κάνει κάτι για να βελτιώσει τη θέση του/της.....

Ακριβώς αυτό.

DarkAngelOfStrips

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
1
Πόντοι
6

Ναι, από του παντρεμένους που ξέρω ένας μόνο είναι ευτυχισμένος.

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Ναι, από του παντρεμένους που ξέρω ένας μόνο είναι ευτυχισμένος.
Εγώ απο τους παντρεμένους που ξέρω μόνο ένας ΔΕΝ είναι ευτυχισμένος(δεν το λέω ειρωνικά....την αλήθεια σου λέω....)άρα η κουβέντα δεν βγάζει κάπου.....

DarkAngelOfStrips

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
1
Πόντοι
6
Εγώ απο τους παντρεμένους που ξέρω μόνο ένας ΔΕΝ είναι ευτυχισμένος(δεν το λέω ειρωνικά....την αλήθεια σου λέω....)άρα η κουβέντα δεν βγάζει κάπου.....

Βγάζει, oι κοινωνικές συναναστροφές του καθενός δεν είναι ίδιες. Τυχεροί.
Αλλά είναι ευτυχισμένοι ή αγγλιστί, content ή not complaining;

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Βγάζει, oι κοινωνικές συναναστροφές του καθενός δεν είναι ίδιες. Τυχεροί.
Αλλά είναι ευτυχισμένοι ή αγγλιστί, content ή not complaining;
Κοίταξε...καταρχήν ακόμα και αυτό που γράφουμε αν είναι ένα ζευγάρι ευτυχισμένο ή δεν είναι δεν μπορούμε να το ξέρουμε...όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να συμβαίνει εκεί μέσα....εμένα,στον φιλικό-οικογενειακό κύκλο μου,τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια δείχνουν υγεία και αγάπη....μόνο ένα είναι στα διαζύγια....για αυτά που δείχνουν αγαπημένα...δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν όντως είναι έτσι....αλλά έτσι δείχνουν.....
ΥΓ---->Όταν βλέπεις ζευγάρι παντρεμένο(όχι νιόπαντρο) και βγαίνει έξω και αρχίζει και φιλιέται λές και είναι στην αρχή της σχέσης του,κάτι δεν πάει καλά.....αυτό μου έχει δείξει η εμπειρία μου.....

poly omorfos

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2007
Like
6
Πόντοι
1
Αν κρίνω από τον αριθμό διαζυγίων και την βιασύνη που διακρίνει τα ζευγάρια σήμερα βράστα και άστα καλύτερα...
Είναι πιο εύκολο για ένα ζευγάρι να χωρίσει σήμερα γιατί οι γυναίκες είναι πολύ περισσότερο χειραφετημένες σε σχέση με το παρελθόν, δεν υπάρχει τόσο έντονη κοινωνική κατακραυγή/ηθική πίεση από το κοινωνικό περιβάλλον αλλά κυρίως γιατί και οι νέες γενιές είναι πολύ πιο "μαμόθρεφτες" και καλομαθημένες από τις προηγούμενες γενεές (αν και σε αυτό έχουν συμβάλλει και οι τελευταίες.....)

Πάντως στις μεσογιακές χώρες "κρατάει" ακόμα ο θεσμός της οικογένειας (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία). Τα ποσοστά διαζυγίων στις χώρες αυτές είναι αρκετά χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη (π.χ.Φιλανδία, Σουηδία, ποσοστό > 50%).

Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των διαζευγμένων, ξαναπαντρεύεται.

Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι μεμπτό σε ένα διαζύγιο.....δυστυχώς οι σχέσεις μπορούν να χαλάσουν κάποια στιγμή.....καλύτερα π.χ. λοιπόν ένας αξιοπρεπής χωρισμός παρά μια νοσηρή συμβίωση.....

Δύο άνθρωποι που είχαν αποφασίσει να ενώσουν τις ζωές τους, κρίνουν ότι αυτή η ένωση έχει πλέον φθαρεί ανεπανόρθωτα.....λυπηρό μεν, ανθρώπινο δε.....

Αυτό όμως (το διαζύγιο) σωστό είναι να μην γίνεται "ελαφρά τη καρδία".....γιατί ο χωρισμός επηρεάζει αρνητικά κυρίως τα παιδιά (ειδικά αν γίνεται σε μικρές ηλικίες).

Στις Σκανδιναβικές χώρες οι μονογονεικές οικογένειες έχουν γίνει πλέον θεσμός.....και για να είμαι ειλικρινής όσο και αν λέμε ότι είμαστε παρωχημένοι σε πολλά πράγματα σαν κοινωνία, δεν μου αρέσει το φαινόμενο ένας άνθρωπος να μεταβάλλει διαρκώς τη δομή της οικογένειας του λες και είναι κανά παιδάκι που παίζει με τα Lego.....

DarkAngelOfStrips

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
1
Πόντοι
6
Κοίταξε...καταρχήν ακόμα και αυτό που γράφουμε αν είναι ένα ζευγάρι ευτυχισμένο ή δεν είναι δεν μπορούμε να το ξέρουμε...όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να συμβαίνει εκεί μέσα....εμένα,στον φιλικό-οικογενειακό κύκλο μου,τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια δείχνουν υγεία και αγάπη....μόνο ένα είναι στα διαζύγια....για αυτά που δείχνουν αγαπημένα...δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν όντως είναι έτσι....αλλά έτσι δείχνουν.....
ΥΓ---->Όταν βλέπεις ζευγάρι παντρεμένο(όχι νιόπαντρο) και βγαίνει έξω και αρχίζει και φιλιέται λές και είναι στην αρχή της σχέσης του,κάτι δεν πάει καλά.....αυτό μου έχει δείξει η εμπειρία μου.....

Επειδή έχω στενές σχέσεις με τους φίλους μου, μπορώ να καταλάβω ότι είναι content ή not complaining.

Είναι πιο εύκολο για ένα ζευγάρι να χωρίσει σήμερα γιατί οι γυναίκες είναι πολύ περισσότερο χειραφετημένες σε σχέση με το παρελθόν, δεν υπάρχει τόσο έντονη κοινωνική κατακραυγή/ηθική πίεση από το κοινωνικό περιβάλλον αλλά κυρίως γιατί και οι νέες γενιές είναι πολύ πιο "μαμόθρεφτες" και καλομαθημένες από τις προηγούμενες γενεές (αν και σε αυτό έχουν συμβάλλει και οι τελευταίες.....)

Πάντως στις μεσογιακές χώρες "κρατάει" ακόμα ο θεσμός της οικογένειας (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία). Τα ποσοστά διαζυγίων στις χώρες αυτές είναι αρκετά χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη (π.χ.Φιλανδία, Σουηδία, ποσοστό > 50%).

Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των διαζευγμένων, ξαναπαντρεύεται.

Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι μεμπτό σε ένα διαζύγιο.....δυστυχώς οι σχέσεις μπορούν να χαλάσουν κάποια στιγμή.....καλύτερα π.χ. λοιπόν ένας αξιοπρεπής χωρισμός παρά μια νοσηρή συμβίωση.....

Αυτό όμως (το διαζύγιο) σωστό είναι να μην γίνεται "ελαφρά τη καρδία".....γιατί ο χωρισμός επηρεάζει αρνητικά κυρίως τα παιδιά (ειδικά αν γίνεται σε μικρές ηλικίες).

Στις Σκανδιναβικές χώρες οι μονογονεικές οικογένειες έχουν γίνει πλέον θεσμός.....και για να είμαι ειλικρινής όσο και αν λέμε ότι είμαστε παρωχημένοι σε πολά πράγματα σαν κοινωνία, δεν μου αρέσει το φαινόμενο ένας άνθρωπος να μεταβάλλει διαρκώς τη δομή της οικογένειας του λες και είναι κανά παιδάκι που παίζει με τα Lego.....

Πολύ ωραία τα λες poly omorfe. Να υποθέσω ότι είσαι πάνω απο 32; στατιστικά

Επισκέπτης

Δύο άνθρωποι που είχαν αποφασίσει να ενώσουν τις ζωές τους, κρίνουν ότι αυτή η ένωση έχει πλέον φθαρεί ανεπανόρθωτα.....λυπηρό μεν, ανθρώπινο δε.....

+100.000.000.000.000.000 για τον αξιοπρεπη χωρισμο..διαφωνω καθετα με το οτι τα παιδια επηρεαζονται αρνητικα περισσοτερο οταν επελθει ο χωρισμος απο οσο επηρεαζονται ζωντας επι 24ωρου βασεως σε συνθηκες νοσηρης συμβιωσης..

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
str81977 τοτε γιατι τον επινε απο αυτον αυτη η 'καλη κοπελα' ?

vasos +13

Δεν είπα ότι ήταν ούτε καλή κοπέλα, ούτε αγία ούτε θύμα...
Προφανώς ο τύπος της γυάλισε, τον γούσταρε και τα φτιάξανε...
Πριν τα φτιάξουν δεν του ζήτησε Ε9 για δει τί ακίνητα είχε...
Ούτε έκαναν και καμια προγραμματική συμφωνία για το πού θα πηδιούνται και ποιος θα πληρώνει τα έξοδα
Στην πράξη ο τύπος κατά τα λεγόμενά της αποδείχθηκε "λίγος"...
Έκανε ένα λάθος και το διόρθωσε...

Και αν κάπου την κατακρίνω και εγώ είναι γιατί τα έφτιαξε με έναν αποτυχημένο και όχι γιατί τα χάλασε μαζί του...

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
..Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι μεμπτό σε ένα διαζύγιο.....δυστυχώς οι σχέσεις μπορούν να χαλάσουν κάποια στιγμή.....καλύτερα π.χ. λοιπόν ένας αξιοπρεπής χωρισμός παρά μια νοσηρή συμβίωση.....

εχεις φτασει ποτε σε διαζυγιο ??

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
str81977 το ίδιο λέμε,αυτο εννοω

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το κοσμο είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της μέσης γυναίκας, αν κάποιος δε μπορεί να καταλάβει την έννοια του μέσου όρου και της δειγματοληψίας δε του φταίει κανένας.

Επιπλέον καταλαβαίνω ότι δεν διαθέτουν όλοι το απαιτούμενο πνευματικό επίπεδο για να καταλάβουν την έννοια της κοινωνικής πραγματικότητας.

Και ένα σωρό άνδρες διαβάζουν playboy & esquire αλλά αμφιβάλω αν ένας στους δέκα αναγνώστες τους υιοθετεί τις αντιλήψεις και τη φιλοσοφία τους..
Το ίδιο ισχύει και για τα γυναικεία περιοδικά...

Αν τώρα θεωρείς εσύ ότι διαθέτεις το "απαιτούμενο πνευματικό επίπεδο" που επειδή μπάινεις στο κοσμοφόρουμ νομίζεις ότι έχεις μάθει και γυναικεία ψυχολογία, πλανάσαι πλάνη οικτρά...

Και καιρός να ξεπεράσεις το φάντασμα του χλέμπουρα με το παπάκι και της μπαλαδόφατσας με τους οποίους τα φτιάχνει η ντίβα του σχολείου...
Δείχνει μια ανεξήγητη εμμονή - ίσως και απωθημένο-  από τα σχολικά χρόνια...

poly omorfos

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2007
Like
6
Πόντοι
1
Όχι ακόμα φίλε.....

Τα στατιστικά που αναφέρω τα δημοσιεύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ΜΜΕ.

Όσον αφορά το φαινόμενο της Σουηδίας, δεν το καταδικάζω.....ίσως οι Σουηδοί έχουν μεγαλώσει με άλλη κουλτούρα.....

Πείτε με συντηρητικό, ξενέρωτο, απαρχαιωμένο ό,τι γουστάρετε.....

Απλώς εμένα προσωπικά δεν θα μου άρεσε οι γονείς μου να είχαν άστατες σχέσεις, να απατά ο ένας τον άλλο, να αλλάζουν συνεχώς συντρόφους και να διάγουν μια ζωή πολύ ελευθεριάζουσα για τα δικά μου πιστεύω.....

Σε ποιον θα άρεσε ρε μάγκες δηλαδή;

Αντίθετα μου άρεσε που μεγάλωσα σε ένα σταθερό και υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με 2 ανθρώπους που παντρέυτηκαν από έρωτα και έζησαν με αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλο.....

Γιατί τα γράφω τώρα όλα αυτά;

Ναι, θα δω τη Σουηδέζα (ή οποιαδήποτε εθνικότητας) καλλονή το καλοκαίρι, θα τη φλερτάρω, θα επιδιώξω να κάνω σχέση και έρωτα μαζί της.....αλλά ΔΕΝ θα ήθελα να έχω σαν μάνα την καλλονή αυτή και να την παρακολουθώ να αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής της διάφορους ερωτικούς συντρόφους, σαν να μην τρέχει τίποτα.....

Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να γεύεται την απόλυτη ηδονή του σαρκικού έρωτα.....φυσικά αυτό δεν είναι αμαρτία....απλώς θεωρώ ότι πρέπει να είναι πιο συντηρητική  στην ερωτική της ζωή στην περίπτωση που έχει χωρίσει.....(αναφέρομαι στην περίπτωση που μεγαλώνει παιδιά, που έχει αναλάβει την επιμέλεια τους).....

Εκθειάζουμε συνεχώς τους ξένους και κατηγορούμε τις Ελληνίδες για γεροκοντισμό, ξινίλα, παρωχημένες νοοτροπίες (και εγώ το έχω κάνει σε κάποια άλλα post.....), αλλά από την άλλη θέλουμε τη ΔΙΚΗ μας γυναίκα να κρατά κάποιες αρχές.....

Ναι μεν αλλά δηλαδή.....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom