Νέα

Τί αμάξια οδηγάμε ή τί μηχανή; Και τί αμάξι θα θέλατε να οδηγάτε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaiaphas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 293
  • Εμφανίσεις 19K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Τρέχω στο μπογιατζή.
Παράγγειλα ήδη το χρώμα. RAL 1016.

Χμ...

νομίζω είναι το RAL 1003 (Signalgelb=κίτρινο σήμανσης) που κάνει για την δουλειά που θέλεις.

Το RAL 1016 (Schwefelgelb=κίτρινο του θείου (όχι ο άντρας της θείας, ούτε τα θεία του Χριστόδουλου, το στοιχείο 16 του περιοδικού πίνακα με κωδικό S)), δεν κάνει και τόσο.

Εναλλακτικά, σκέψου και το

RAL1018(Zinkgelb),

το RAL1021(Rapsgelb)  και ακόμη καλύτερα το

RAL1023(Verkehrsgelb=κίτρινο οδικής κυκλοφορίας)!!!!

Ξερολιά, τι σημαίνει RAL?

(αρχικά είναι)

(Απάντηση: Reichsausschuss für Lieferbedingungen  που σημαίνει...., τι και αυτό θα σας το πω? Βρείτε και κάτι μόνοι!)

al capone

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
εγω εχω ενα GRAND CHEROCEE kai μια VARADERO  επειδη ομως ολοι οι ανθρωποι ειναι ανηκανοποιητοι θα ηθελα μια F 40  H μια ENTGO FERRARI

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Eν τάξει mclein, thanks.

Εχω όμως μια "τεχνική" απορία, και ρωτάω είτε εσένα, είτε όποιο άλλο φίλο ξέρει.
Το δικό μου δίπλωμα (αυτοκινήτου και μηχανής) είναι το γνωστό (αν  είναι σε όλους) ροζ της ΕΟΚ, που διπλώνει στα τρία, και μέσα έχει χώρο για σφραγίδες σε πέντε κατηγορίες:
Α = Μοτοσυκλέττες δίκυκλες ή τρίκυκλες.
Β = Επιβατηκά μέχρι 9 θέσεις, ή φορτηγά μέχρι 3.500 kg, και δυνατότητα ρυμούλκησης ελαφρού ρυμουλκουμένου.
Γ = Ως άνω (Β) αλλά και φορτηγά πάνω από 3.500 kg.
Δ = Ως άνω, αλλά και λεωφορεία.
Ε = Οτιδήποτε (συνδυασμοί οχημάτων).

Το δικό μου έχει σφραγιστεί στα Α & Β.
Εκδόθηκε όμως ΠΡΙΝ απο το διαχωρισμό των moto σε μικρές και μεγάλες.
Τότε ίσχυε το "δίπλωμα μοτοποδηλάτου" (έως 50 cc) που το έβγαζες απ την τροχαία (όχι Υπ. Μετ) και απο ηλικία συμπληρωμένα 16.
Τώρα, υπάρχει αυτό?
Τώρα, που ισχύει ο διαχωρισμός στο δίπλωμα moto απο το Υπ.Μετ., οι κατηγορίες των moto στο ρόζ δίπλωμα είναι 2?
Δηλαδή ο 18ρης που παίρνει το "μικρό" δίπλωμα moto, δε του σφραγίζουν τη θέση Α? Είναι αλλοιώτικο?

Αυτό ρωτάω.

Η Α κατηγορία χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες. Η μια για μηχανές <=25ΚW και <=0,16KW/Kg και η δεύτερη σε απεριόριστο. Οπότε αντιστοίχως σου σφραγίζουν την πρώτη πρώτα(πριν τα 21) και την δεύτερη μετά τα 21. Τώρα μόλις κλείσεις τα 21 σου πατάνε αυτομάτως την δεύτερη σφραγίδα, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια έπρεπε να δώσεις εκ νέου εξετάσεις με μηχανή.

Επισκέπτης
Μπαμπινιώτης - Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας
150.000 λέξεις-φράσεις, 500.000 σημασίες-χρήσεις , 2032 σελίδες . aloha lemeeeeeeeee

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Η Α κατηγορία χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες. Η μια για μηχανές <=25ΚW και <=0,16KW/Kg και η δεύτερη σε απεριόριστο. Οπότε αντιστοίχως σου σφραγίζουν την πρώτη πρώτα(πριν τα 21) και την δεύτερη μετά τα 21. Τώρα μόλις κλείσεις τα 21 σου πατάνε αυτομάτως την δεύτερη σφραγίδα, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια έπρεπε να δώσεις εκ νέου εξετάσεις με μηχανή.[/size]
Αρα πλέον τα διπλώματα έχουν 6 θέσεις για σφραγίδες και όχι 5 όπως το δικό μου. Σωστό?

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
αφου μπηκες στον κοπο να διορθωσεις καντο μεχρι τελους αγαπητε
GRAND CHEROKEE γραφεται ...

Καλά τα λες αλλά σαν τρελός Φερραράκιας........καταλαβαίνεις που πήγε το μάτι αμέσως!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ξερολιά, τι σημαίνει RAL?
(αρχικά είναι)
(Απάντηση: Reichsausschuss für Lieferbedingungen  που σημαίνει...., τι και αυτό θα σας το πω? Βρείτε και κάτι μόνοι!)

Reichsausschuss fuer Lieferbedingungen σημαίνει "Κρατική Επιτροπή Παραλαβών" ή κάπως έτσι, κάτι σα το δικό μας το ΚΕΔΕ  ή τον ΕΛΟΤ ας πούμε...

Παντως το RAL1023 δεν απέδωσε.
Μόνο μουστακαλήδες με σταμάταγαν για κούρσα.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
θα ηθελα να προσθεσω οτι η ταση που υπαρχει στην ελληνικη αγορα ειναι να αγοραζουν πολλοι αμαξια που δεν χρειαζοντε αχρηστα για μεσον επειδηξης και νεοπλουτισμου με αποτελεσμα να χανουν πολλοι τα λεφτα τους διοτι τα αλλαζουν...τζιπ για βολτα στην πλατεια κολωνακιου κλπ. πουθενα  αλλου δεν το εχω δει αυτο μονο ελλαντα..εχω ενα πελατη που εχει εργοστασιο που παραγει παντελονια μπλου τζιν ξερετε τι μου ελεγε??με τα ιδια μηχανηματα και με το ιδιο υφασμα που παραγει μια απο τις ποιο γνωστες φιρμες  που πουλιετε με τιμη 100 ευρω κολωνακι στο σαραφη παραγει και μια αγνωστη φιρμα με σχεδον το ιδιο σχεδιο 25 ευρω στο αιγαλεω...οσοι με πιασατε... οι αλλοι κοιμηθειτε....και πληρωνετε

KAVLAS75

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
ας πω κι εγω. . .
1.opel astra 1.4
2.kawasaki  Ζ750
3.gilera runner 180

ενα evo9 κολοφτιαγμενο δεν με χαλαει καθολου ή και ενα astra opc θα μου ηταν αρκετο!!!!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
θα ηθελα να προσθεσω οτι η ταση που υπαρχει στην ελληνικη αγορα ειναι να αγοραζουν πολλοι αμαξια που δεν χρειαζοντε αχρηστα για μεσον επειδηξης και νεοπλουτισμου με αποτελεσμα να χανουν πολλοι τα λεφτα τους διοτι τα αλλαζουν...τζιπ για βολτα στην πλατεια κολωνακιου κλπ. πουθενα  αλλου δεν το εχω δει αυτο μονο ελλαντα..

Προφανέστατα δεν έχεις κυκλοφορήσει Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Παρίσι, Ρώμη, Βιέννη στα αντίστοιχα "Κολωνάκια" (Μην αρχίσω την λίστα...σε μερικές από αυτές τις πόλεις υπάρχουν πάνω από 1-2 Κολωνάκια).

Πάνω κάτω και εκεί το ίδιο πράγμα γίνεται. Η αγορά των jeep έχει τρομερή άνοδο την τελευταία δεκαετία με τεράστια γκάμα μοντέλων από την πλεοψηφία των αυτοβιομηχανιών. Σκέψου μόνο για παράδειγμα VW, Porsche, BMW κλπ, εταιρίες που δεν είχαν αντιπροσωπευτικά μοντέλα στο χώρο.

Λες αυτό να οφείλεται μόνο στη μαλακία των Ελλήνων? Πολυ χλωμό το κόβω. Εκτός αν τελικά είμαστε τόόόόόόσο δυνατή αγορά που επηρεάζουμε την αυτοβιομηχανία στο σύνολό της.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν συμφωνώ με την χρήση jeep Στο κέντρο της Αθήνας...αλλά αυτό η παραπομπή στο "Ελλάντα" ρε παιδί μου κάθε φορά που κάτι δεν μας αρέσει έχει γίνει τουλάχιστον βαρετό ... για να μην πω ότι δηλώνει και μια άγνοια σε κάποιες περιπτώσεις.

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
Οδηγώ: Subaru Forester φτιαγμένο με σπέσιαλ water cooling από το WRX sti

Θα οδηγώ:
EVO 9

Οδηγούσα: TypeR

Επισκέπτης
Προφανέστατα δεν έχεις κυκλοφορήσει Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Παρίσι, Ρώμη, Βιέννη στα αντίστοιχα "Κολωνάκια" (Μην αρχίσω την λίστα...σε μερικές από αυτές τις πόλεις υπάρχουν πάνω από 1-2 Κολωνάκια).

Πάνω κάτω και εκεί το ίδιο πράγμα γίνεται. Η αγορά των jeep έχει τρομερή άνοδο την τελευταία δεκαετία με τεράστια γκάμα μοντέλων από την πλεοψηφία των αυτοβιομηχανιών. Σκέψου μόνο για παράδειγμα VW, Porsche, BMW κλπ, εταιρίες που δεν είχαν αντιπροσωπευτικά μοντέλα στο χώρο.

Λες αυτό να οφείλεται μόνο στη μαλακία των Ελλήνων? Πολυ χλωμό το κόβω. Εκτός αν τελικά είμαστε τόόόόόόσο δυνατή αγορά που επηρεάζουμε την αυτοβιομηχανία στο σύνολό της.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν συμφωνώ με την χρήση jeep Στο κέντρο της Αθήνας...αλλά αυτό η παραπομπή στο "Ελλάντα" ρε παιδί μου κάθε φορά που κάτι δεν μας αρέσει έχει γίνει τουλάχιστον βαρετό ... για να μην πω ότι δηλώνει και μια άγνοια σε κάποιες περιπτώσεις.

Η Ευρώπη είναι πολύ πίσω σε αυτά. Οι πρώτοι που κάνανε τα SUV οικογενειακό αυτοκίνητο είναι οι Αμερικάνοι. Εκεί 1/2 τουλάχιστον αυτοκίνητα είναι SUV. Οι Ευρωπαίοι απλά ακολουθούμε. Η Porsche και η VW π.χ. στόχευαν σχεδόν αποκλειστικά στην Αμερικάνικη αγορά με τα Cayene και τα Touareg. Η Ευρωπαϊκή απλά προέκυψε.

Σημεία των καιρών είναι όλα. Στη δεκαετία του 80 η τάση ήταν όσο πιο μικρά και ευέλικτα τόσο πιο καλά. Τώρα ακόμα και τα λεγόμενα μικρά (Clio, Corsa, Punto) μεγάλωσαν στις νέες τους εκδόσεις.

bakos

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2006
Like
124
Πόντοι
1
ενα FIAT PUNTO του '93  :headbang: :headbang: για τις βροχερες μερες και την γυναικα που ειναι εγκυος
και για τις υπολοιπες μερες μια DRUGSTAR 600  :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:  :dancing: και την γυναικα πριν μεινει εγκυος
και θα ηθελα ενα ΗΑΜΜΕΡ  και μια DRUGSTAR παλι την μηχανουλα μου δεν την αλλαζω ουτε με ΗARLEY  :thefinge: :thefinge:

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Η Ευρώπη είναι πολύ πίσω σε αυτά. Οι πρώτοι που κάνανε τα SUV οικογενειακό αυτοκίνητο είναι οι Αμερικάνοι. Εκεί 1/2 τουλάχιστον αυτοκίνητα είναι SUV. Οι Ευρωπαίοι απλά ακολουθούμε. Η Porsche και η VW π.χ. στόχευαν σχεδόν αποκλειστικά στην Αμερικάνικη αγορά με τα Cayene και τα Touareg. Η Ευρωπαϊκή απλά προέκυψε.

Σημεία των καιρών είναι όλα. Στη δεκαετία του 80 η τάση ήταν όσο πιο μικρά και ευέλικτα τόσο πιο καλά. Τώρα ακόμα και τα λεγόμενα μικρά (Clio, Corsa, Punto) μεγάλωσαν στις νέες τους εκδόσεις.

εχω κυκλοφορησει σε ποιο πολλες πρωτευουσες απο αυτες που αναφερεις και επιμενω σε αυτα που εχω γραψει πουθενα δεν ειδα τοσα πολλα τζιπ απο  το κεντρο της αθηνας...καλο θα ηταν να ριξεις μια ματια σε αυτες τις χωρες στην πωλησεις μεταχειρισμενων αυτοκινητων και στην ελλαδα επισης ...να δεις ποσοι τα πουλανε διοτι το μετανιωσαν επισης η συγκριση που κανεις με χωρες που τα εισοδηματα ειναι διπλασια σε σχεση με την ελλαντα..εκει τουλαχιστον δεν πετανε λεφτα που δεν εχουν..και ας εχουν.. σε προκαλω να μου διξεις φωτογραφιες με τζιπ στα κεντρα ευρωπαικων χωρων..ειδα μερικα στο λονδινο ελληνων φοιτητων...με μεγαλη μου εκπληξη. ναι υπαρχει αυξηση πωλησεων παγκοσμιως οπως υπαρχει αυξηση του αγροτοτουρισμου και οικολογικου τουρισμου και γι αυτο οι περισσοτεροι αγοραζουν τζιπ.. στην ευρωπη.. εδω ελλαντα στην ορεινη καρπαθο δεν ειδι εναν ελληνα με τζιπ σχεδον .ειδα ομως μερικους αγγλους και γερμανους...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom