Καλημέρα στην κοινότητα.
Μην συγκρίνουμε σύντροφοι το 80 με το σήμερα. Ακόμα και τα πανκιά που λέτε ήταν διαφορετικά. Ακόμα και ο Boy George ήταν ένας.
Όπως είχε πει ο κατα τα περισσότερα σωστός Πανούσης, κανένας ομοφ. ή λεσβία δεν χρειάζεται προστασία λες και είναι είδος προς εξαφάνιση.
Η μεγάλη διαφορά με την δεκαετία 80-90, τότε που εμείς είμασταν έφηβοι δηλαδή (όσοι τεσπά..) είναι ότι στο σπίτι είχε και καμιά εκπαιδευτική τηλεόραση, μια φορά κι εναν καιρό ήταν ο άνθρωπος, Καρλ Σαγκαν και ξέρω γω, και θυμάμαι τότε που έσκασε η δορυφορική και βλέπαμε Rai και δεν καταλαβαίναμε τον Χριστό μας. Μετά ήρθε η ιδιωτική, κι ενώ στην αρχή ήταν οκ, (Απαράδεκτοι, κ.α.) μετά σκάει το Ciao Ant1 με σένα και μένα και 100 γκομενάκια και δείχνει πως απο όμορφη μπουτού στην Καλλιθέα, μπορείς να γίνεις παρουσιάστρια με το σπαθί σου. Και η ΡουΚ Ζουκ απο κεί είναι, και άσχετα αν είναι καλή στο γυαλί, αν δεν ήταν στο ciao να κουνάει κώλο, σε καμιά καφετέρια θα την βλέπαμε.
Η νεολαία σήμερα τα θέλει όλα εύκολα και στο πιάτο. Όχι ότι και μένα με χαλάει το τηλεκοντρόλ και το WiFi, αλλά αν χρειαστεί θα σηκώσω τον κώλο μου να μαγειρέψω, να σιδερώσω, να εργασθώ. Ο νέος σήμερα θα πάει καμιά καφετέρια να πει ''που ζούμε'' , ''πόσο δύσκολα βρίσκεις εργασία'' , κι όταν τους φωνάζω για δουλειά, παίρνω βιογραφικό με μέηλ που λέει στο μέηλ ''Θέλω 1500 ευρώ καθαρά πενθήμερο οκτάωρο χωρίς υπερωρίες '' με προϋπηρεσία σε βιβλιοπωλείο πωλητής. Θέση Μηχ. Μηχανικού. Η άλλη έστειλε βιογραφικό και δουλεύει στο Θριάσιο νοσοκόμα, τόσο που νόμιζα ότι πρέπει να έχει εγκεφαλικό πρόβλημα. Νοσοκόμα κάνει application σε θέση μηχανολόγου. Οκ.
Στο μπου είμαστε, θα μου πεις, φώναξέ την, δεν ξέρεις τι γίνεται..
Το μέλλον σύντροφοι είναι δύσκολο γιατί εμείς, οι 40-50 που είμαστε εργοδότες κάποιοι, θα έχουμε τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό και ή θα πρέπει να στραφούμε στο εξωτερικό ή να την βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Μην νομίζετε ότι είναι εύκολα κι έξω, έχω ζήσει και φοιτητής, και εργαζόμενος σε πολλές χώρες και για αρκετό καιρό, όχι μόνο για 2 βδομάδες διακοπές. Τα ίδια σκατά είναι παντού απο κάποιες άλλες απόψεις. Κι ο Νορβηγός θέλει να φύγει απο εκεί, και ο Γερμανός απο την Γερμανία... Ίσως είναι η φύση μας να μην καθόμαστε σε μιά γωνιά. Όμως εγώ, στο θέμα της νεολαίας και της Γεωργίας, πιστεύω ότι μόποιο (μια λέξη) δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Η εποχή μας θέλει το εύκολο χρήμα. Ξέρω εταιρίες του χώρου μου, που ο CEO βγαίνει στα γιουτιουμπ και στα ρέστα, κάνει βινετάκια και μετά αν μια εταιρία δεν του δώσει τσάμπα πράμα την βρίζει, αν του δώσει την ανεβάζει στον θεό. Και το παράλογο πιο είναι? Ότι πλέον οι εταιρίες νοιώθουν να ''απειλούνται '' απο τέτοια σκουπίδια. Το πιστεύεις? Να νοιώθει πχ. η Sony, ότι πρέπει να δώσει κινητό στην Παπαλάμπρενα (Πανούσης) γιατί αλλιώς θα πέσουν οι πωλήσεις. Ζούμε σε εποχές με πολύ παράξενα τεχνολογικά πειράμματα. Έχει ειπωθεί πολλές φορές, ότι app. μας πχ. στο κινητό αφού έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο ακούν λέξεις συγκεκριμένες (πχ. σαμπουάν) και μετά σου πετάνε αντίστοιχη διαφήμηση. Το ποκεμον, λέγεται ότι έβλεπε που είσαι, ήξερε τις συνήθειές σου και σε πήγαινε πχ. έξω απο τα Mc Donalds ή έξω απο κάνα παιχνιδάδικο να ψωνίσεις. Απο τα click bait, μπαίνουμε σε live μορφή διαφ. που θα σε πηγαίνει πλέον έξω απο το μαγαζί. Αφου ο κόσμος θέλει επαφή, πάρτην έστω και μέσω του κινητού.
Οι εμπειρίες συναγωνιστές είναι στην ζωή μας. Ιδίως σε τέτοιες τρυφερές ηλικίες. Ναι, κι εμείς ξεπατωθήκαμε στα φλιπεράκια και στο μπαμπλ μπόμπλ το καλοκαίρι, όμως μέχρι να τελειώσουν τα ψιλά και μετά παραλία να χαζεύουμε γκομενάκια και κάνα βόλεϋ. Το βράδυ φωτιά με σουβλάκια.
Οι νέοι σήμερα όπως είπε ο Άλεξ, είναι 25 ετών και εγκεφαλικά είναι 14.
Πήγα στρατό ξηράς (94ΣΤ' οδηγός άρματος Μ60Α1Α3 - Λαγός Έβρου), και αν και τότε πήγα με κλάμματα, ζηλεύω και θεωρώ ότι πρέπει να πάρουν όλοι πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα απο τον στρατό. Πολλοί μισούν τον στρατό. Ίσως γιατί έχουν συναντήσει μόνο κομπλεξικούς? Δεν ξέρω. Εγώ πάντως ακόμα κι αν είδα και π@πάρες (λες και δεν βλέπεις καθημερινά...) θεωρώ ότι ο στρατός είναι τεράστιο σχολείο. Έχω φίλους ιπτάμενους, που εκεί δεν παίζει να ξύσεις τα @@ σου μην πέσει κάνα ελικόπτερο, και έχουν διαδικασίες που θα έσωζαν εταιρίες και θα μας έκαναν πύραυλους στην παραγωγική διαδικασία και στο φιλτράρισμα ατόμων. Τέτοιες Γιωργίτσες θα ήταν σε καφετέριες στο λιμάνι στα χανιά για κράχτες τα καλοκαίρια και αυτό μόνο. Το σύστημα βεβαια το βολεύει ΠΟΛΥ αυτό που έρχεται. Άχρηστοι άνθρωποι που κρέμονται απο το βρακί του κάθε υπουργού που θα ανεβάσει 100 Ευρώ το επίδομα ανεργείας οπότε σωθήκανε. Ψηφαλάκια απο την νεολαία, χτίζεις κοινό για τα επόμενα 40 χρόνια. Τσάμπα μάγκες. Δεν φταίει όμως κανείς. Φταίνε οι γονείς (εξου και η απορία μου) που βγάζουν τέτοια τσογλάνια στην κοινωνία. Οι γονείς του μαλάκα στην Ρόδο θα έπρεπε να είναι στο ειδώλιο μαζί με τον κανακάρη τους και να φάνε την ίδια ποινή.
Κάποτε, φίλος έπιασε τρία αλάνια να κλωτσάνε αυτοκίνητο για να βαρέσει ο συναγερμός του. Έπιασε το ένα (μιλάμε 85? κάτι τέτοιο), το έφερε στην πολυκατοικία και του έχωσε δυο χαστούκια. Το αλάνι του κάνει μήνυση, ο φίλος παίρνει τα βουνά για να αποφύγει το αυτόφωρο και μετά ο μπαμπάκας του ήρθε στο σπίτι και είπε να ζητήσει συγνώμη στον γιό του ο φίλος , αλλιώς θα πάμε δικαστικά. Εκεί όμως θέλει δικαστή βαρβάτο, να σου πει ''ήρθες να ζητήσεις και τα ρέστα? 1 χρόνο φυλακή χωρίς αναστολή και οι δύο'' .
Δεν είμα φαν της χούντας, δεν την έζησα, όμως ξέρω ότι τα περισσότερα έργα έγιναν τότε και ξέρω Ιστορίες που ο Παπαδόπουλος έλεγε σε εργολάβους ''Αν ανοίξει λακούβα στον δρόμο αυτόν, εκεί θα σε θάψω'' . Κι έτσι πολλά απο τα έργα τους υπάρχουν σήμερα. Τώρα παρακαλάνε να γίνουν λακούβες για να πάρει ο άλλος ο ξάδερφος την δουλειά.
έχει ακόμα δρόμο...