Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 15.091
- Πόντοι
- 3.656
Τότε συμφωνώ με αυτά που λες σε αυτό το ποστ...άσχετα μετο ότι γενικά τα ποσταρίσματα σου τείνουν σε μια θεωρία που εγώ δεν συμφωνώ με τίποτα.δεν σε καταλαβαίνω. Από που κι ως που συμπέρανες πως έχω τη γνώμη ... Όταν κάποια κάνει μια καταγγελία να την απορίπτει η αστυνομία επειδή είναι γυναίκα?...; έγραψα να ελέγχονται τα στοιχεία, επειδή 1ον. σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε η συκοφαντία 2ον. Έχουν αποδειχτεί ψευδείς καταγγελίες
....Το μόνο που θα έπρεπε είναι να προστατεύονται τα προσωπικά στοιχεία του καταγγελόμενου καθώς ακόμα και να είναι αθώος θα του μείνει για πάντα η αμφιβολία και η ρετσινιά..... που είδες σε αυτή την υπόθεση να γίνεται κάτι τέτοιο; ίσα- ίσα ενεπλάκη άνθρωπος ο οποίος ήταν στο Εξωτερικό, ήδη κατέθεσε μήνυση. Η Μάνα του νοσηλεύεται από τη χαρά της
Προτείνω να ελέγχονται τα στοιχεία και να μην στήνονται τηλεδίκες, Δεν είναι σαφές;
οι ψευδείς καταγγελίες δεν κάνουν κακό μόνο στους άντρες, αλλά και στα πραγματικά θύματα βιασμού. Για τον ίδιο λόγο που οι ψευδώς ανάπηροι, κάνουν τεράστιο κακό στους πραγματικούς αναπήρους.
Ποιά ποινή θα πρέπει να επιβάλλεται στις ψευδείς καταγγελίες βιασμού; ας πούμε στην περίπτωση της Αγγλίδας που προσπάθησε να καταστρέψει τη ζωή 12 αγοριών, ποια ποινή της επεβλήθη, και ποια ποινή θα έπρεπε να της επιβληθεί, κατά τη γνώμη σου; θα έπρεπε να δούμε τη φάτσα της για να την αποφεύγουμε, ναι ή όχι;
Όμως πραγματικά θα έπρεπε να στοιχεία του καταγγελόμενοι να μην δημοσιεύονται εκτός αν πχ έχει πιαστεί επί το έργο...ή αν υπάρχει βίντεο κτλπ όπως μπουκάρουν σε σπίτια με σκληρούς δίσκους γεμάτους με ανωμαλίες.
Στην περίπτωση της ψευδούς καταγγελίας για εμένα θα έπρεπε να υπάρχει πολύ αυστηρότερη ποινή ώστε να αποτρέπει τους απατεώνες από το να προχωρήσουν. Για εμένα ακόμα και να κάνεις ποινή ισάξια με αυτή που θα έκανε αν αυτός/αυτή που καταγγέλεις μπει μέσα χωρίς να φταίει.
Αν καταδικαστεί κάποια ναι γιατί να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της για να μπορείς να την αποφύγεις? Πιστεύω όμως ότι όταν μιλάμε για πραγματικό βιασμό με χάπια και βία κτλπ οι ιατροδικαστές μπορούν να βγάλουν εύκολα άκρη. Κυρίως οι ψυχολόγοι παίζουν μεγάλο ρόλο καθώς φαίνεται αν πραγματικά κάποια έχει υποστεί κακοποίηση ή όχι.
Το θέμα είναι να μην είμαστε μια κοινωνία που η καθε κοπέλα φοβάται να καταγγείλει τον κόκακόλα επειδή θα την καταστρέψει και το κυριώτερο να μην υπάρχουν απόψεις τύπου ''τάθελε και τάπαθε το καριολάκι πήγε στο πάρτυ να πηδηχτεί'' ή ''όταν γυρίζει ντυμένη σα πουτάνα λογικό είναι να την βιάσουν''.