Νέα

Θάνατος !!!!!!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 95
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Φοβάστε τον θάνατο ?

• Ναι

Ψήφοι: 3 50,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Στ' αρχιδια μου

Ψήφοι: 1 16,7%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 2 33,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
οχι
το θανατο θα φοβαμαι? ειναι το μονο σιγουρο στη ζωη

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Αφού γεννηθήκαμε, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε...

Σημασία όμως έχει Ν' ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ! Προσωπικά, προσπαθώ να ζω κάθε μέσα όσο μπορώ καλύτερα, σαν να ήταν η τελευταία...

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
16
δεν φοβαμαι τον θανατο σαν εννοια  αλλα την αβεβαιοτητα για το μετεπειτα που ακολουθει!
αυτο ειναι που τρομαζει πιο πολυ!

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Θρησκεία, το όπιο του λαού

Ζωή μετά το θάνατο, τρόπος των παπάδων για να πουλάνε συγχωροχάρτια, εξομολογήσεις και λοιπά κολοκύθια σε ηλικιωμένους/κολημένους/κλπ

Στη θεωρία όλες οι θρησκίες λένε τά ίδια πράγματα, να είσαι καλός άνθρωπος, να μη κλέβεις/σκοτώνεις/ξενογαμάς κλπ

Στη πράξη ανάλογα με την κουλτούρα της εκάστοτε περιοχής αλλάζουν οι γενικές γραμμές καθοδήγησης του κοπαδιού με τα πρόβατα ...

Θάνατος, το μόνο σίγουρο - ήτε το φοβάσαι ήτε όχι δεν μπορείς να το αποφύγεις

Το θέμα΄για μένα είναι να ζήσεις μια ζωή αξιοπρεπή και ευχάριστη και να μην έχεις πολλά να μετανιώσεις όταν έρθει η ώρα σου

stantif

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Για ποιον λόγο να φοβάμαι κάτι που όσο εγώ είμαι παρών αυτό είναι απόν και όταν αυτό δηλώσει παρόν εγώ είμαι πια απών.
Κάποιος  φιλόσοφος το έχει πει , δε θυμάμαι λεπτομέρειες.
Έτσι για να δώσουμε ακόμη μια φιλοσοφική νότα.

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
16
Για ποιον λόγο να φοβάμαι κάτι που όσο εγώ είμαι παρών αυτό είναι απόν και όταν αυτό δηλώσει παρόν εγώ είμαι πια απών.

καλα εγραψες +100000000000000000000000

Επισκέπτης

Νομίζω Νιτσε

stantif

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Δεν είμαι σίγουρος.
Κοινώς, δεν υπάρχει εν τέλει κοινό σημείο συνάντησης με τον θάνατο.

lolo

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Αυτό που μου έχουν πει για το θάνατο, νομίζω οτι είναι και το σωστότερο.

"Ότι ήσουν και πριν γεννηθείς, είσαι και μετά" Ένα τίποτα. Είναι το ίδιο με όταν κοιμάσαι βαριά και δεν θυμάσαι τίποτα απο τον ύπνο σου. Απλά ο ύπνος διαρκεί αιώνια.

Απλά όπως και σε όλα τα πράγματα ο φόβος δημιουργείται  απο την αναμονή του γεγονότος (που είναι για σένα άγνωστο), και απο το φυσικό ένστικτο της επιβίωσης προκειμένου να σε κρατάει ζωντανό.

Ο άνθρωπος ένα ζωάκι είναι όπως όλα τα άλλα, και όχι και πολύ έξυπνο όπως ισχυριζόμαστε μιας και κάνει ότι είναι δυνατόν για να αυτοκαταστρέφεται. Η συνεισφορά του στην εξέλιξη του σύμπαντος είναι μηδενική. Δεν βλέπω κανένα απολύτως λόγο γιατί θα πρέπει " να ζει αιώνια" .

Επισκέπτης
Για μένα προσωπικά ο θάνατος, είναι το τέλος της υλικής και πνευματικής ζωής. Δεν πιστεύω σε καμία απο τις θεωρίες που υπάρχουν για την μετα θάνατον ζωή. Τώρα βέβαια το αν τον φοβάσαι είναι αλλο θέμα και μάλιστα μεγάλο. Είναι φυσικό να φοβάσαι τον θάνατο είτε επειδή δεν θες να χάσεις την κατάσταση που βρίσκεται η ζωή σου την συγκεκριμένη στιγμή και τρέμεις στην σκέψη οτι θα επέλθεις σε μια κατάσταση ολικής ανυπαρξίας. Ίσως να φταίει ο εγωισμός που δεν επιτρέπει στον ανθρώπινο νου να αποδεχτεί την περίπτωση της μη ύπαρξης. Πάντως, θεωρώ οτι αμα εκπληρώσεις όλες τις επιθυμίες της ζωής, πνευματικές και υλικές τότε ίσως να δεχτείς τον θάνατο με μεγαλύτερη... καταδεκτικότητα αν οχι ευχαριστήση.

Άλλωστε όπως λεει και ο Καβάφης

''Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν' ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει
και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη''

μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη

Αυτός είναι ο υπέρτατος στόχος, η ολοκλήρωση της ζωής για να αποδεχτείς με μεγαλύτερη ευκολία τον θάνατο....

Γεια σου ρε Lalak ΣΕ ΠΑΩ!!!!!! :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Επισκέπτης
Αυτό που μου έχουν πει για το θάνατο, νομίζω οτι είναι και το σωστότερο.

"Ότι ήσουν και πριν γεννηθείς, είσαι και μετά" Ένα τίποτα. Είναι το ίδιο με όταν κοιμάσαι βαριά και δεν θυμάσαι τίποτα απο τον ύπνο σου. Απλά ο ύπνος διαρκεί αιώνια.

Απλά όπως και σε όλα τα πράγματα ο φόβος δημιουργείται  απο την αναμονή του γεγονότος (που είναι για σένα άγνωστο), και απο το φυσικό ένστικτο της επιβίωσης προκειμένου να σε κρατάει ζωντανό.

Ο άνθρωπος ένα ζωάκι είναι όπως όλα τα άλλα, και όχι και πολύ έξυπνο όπως ισχυριζόμαστε μιας και κάνει ότι είναι δυνατόν για να αυτοκαταστρέφεται. Η συνεισφορά του στην εξέλιξη του σύμπαντος είναι μηδενική. Δεν βλέπω κανένα απολύτως λόγο γιατί θα πρέπει " να ζει αιώνια" .

ΣΩΣΤΟΟΟΣ!!! :rockon: :rockon: :rockon:

anakatosuras

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Για μένα προσωπικά ο θάνατος, είναι το τέλος της υλικής και πνευματικής ζωής. Δεν πιστεύω σε καμία απο τις θεωρίες που υπάρχουν για την μετα θάνατον ζωή. Τώρα βέβαια το αν τον φοβάσαι είναι αλλο θέμα και μάλιστα μεγάλο. Είναι φυσικό να φοβάσαι τον θάνατο είτε επειδή δεν θες να χάσεις την κατάσταση που βρίσκεται η ζωή σου την συγκεκριμένη στιγμή και τρέμεις στην σκέψη οτι θα επέλθεις σε μια κατάσταση ολικής ανυπαρξίας. Ίσως να φταίει ο εγωισμός που δεν επιτρέπει στον ανθρώπινο νου να αποδεχτεί την περίπτωση της μη ύπαρξης. Πάντως, θεωρώ οτι αμα εκπληρώσεις όλες τις επιθυμίες της ζωής, πνευματικές και υλικές τότε ίσως να δεχτείς τον θάνατο με μεγαλύτερη... καταδεκτικότητα αν οχι ευχαριστήση.

Άλλωστε όπως λεει και ο Καβάφης

''Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν' ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη''

μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη

Αυτός είναι ο υπέρτατος στόχος, η ολοκλήρωση της ζωής για να αποδεχτείς με μεγαλύτερη ευκολία τον θάνατο....

Συμφωνω με τον συναγωνιστη...

Επισκέπτης

Δεν ήταν ο Νίτσε ο Επίκουρος ήταν!!! ;) :rockon:

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Τον θανατο με φυσικο τροπο, οχι δεν τον φοβαμαι.
Τον θανατο με αγριο και φρικτο τροπο φοβαμαι.

paterjohn

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
6
Είναι φυσικό να φοβάσαι τον θάνατο είτε επειδή δεν θες να χάσεις την κατάσταση που βρίσκεται η ζωή σου την συγκεκριμένη στιγμή και τρέμεις στην σκέψη οτι θα επέλθεις σε μια κατάσταση ολικής ανυπαρξίας. Ίσως να φταίει ο εγωισμός που δεν επιτρέπει στον ανθρώπινο νου να αποδεχτεί την περίπτωση της μη ύπαρξης. Πάντως, θεωρώ οτι αμα εκπληρώσεις όλες τις επιθυμίες της ζωής, πνευματικές και υλικές τότε ίσως να δεχτείς τον θάνατο με μεγαλύτερη... καταδεκτικότητα αν οχι ευχαριστήση.
ναι αλλα μέσα στην οντολογική λήθη που ζούμε, ζούμε σαν πεθαμένοι.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ.....
για την Αθήνα μας, λ.χ., με το ανάλογο μάτι θα 'βλεπες στην οδό Πανεπιστημίου μέρα νύχτα στρατιές από κυλιόμενα φέρετρα.Ανύπαρχτη Πολιτεία,Μέσα στην καστανή καταχνιά μίας χειμωνιάτικης αυγής, Χυνουνταν στο Γιοφύρι της Λόντρας ένα πλήθος, τόσοι πολλοί, Δεν τό 'χα σκεφτεί πως ο θάνατος είχε ξεκάνει τόσους πολλούς..............

ΠΩΣ λοιπον οντες νεκροι θα μας προβληματισει ο θανατος.

MOUSIGETIS

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
ολοι και ολα καποτε ξεχνιουνται, ματαιοτης ματαιοτητων τα παντα ματαιοτης

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Περισσότερο ενδιαφέρον έχει να ακούσουμε την άποψη ανθρώπων που λόγω ασθένειας, βρίσκονταν στο κατώφλι του θανάτου και το γνώριζαν. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Randy Pausch, καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, που πέθανε από καρκίνο την Παρασκευή που μας πέρασε, σε ηλικία 47 ετών (τον Οκτώβριο θα έκλεινε τα 48). Πέρυσι τον Σεπτέμβριο και ενώ γνώριζε ότι του είχαν μείνει μόνο μερικοί μήνες ζωής, έδωσε μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon η οποία έγινε και βιβλίο με τίτλο "The Last Lecture". Η ομιλία αυτή, η οποία είχε τον τίτλο "Really Achieving Your Childhood Dreams", αποτελεί ουσιαστικά έναν απολογισμό της ζωής του υπό το πρίσμα του επερχόμενου θανάτου. Πρόκειται για μια συγκλονιστική ομιλία η οποία υπάρχει στο YouTube www.youtube.com/watch?v=ji5_MqicxSo]http://www.youtube.com/watch?v=ji5_MqicxSo[/url[/video]] και είναι στα Αγγλικά.

Cervantes

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Σεπ 2007
Κριτικές
196
Like
4.637
Πόντοι
15.775
Οτι ειναι να γινει θα γινει..Εφοσον ο θανατος ειναι κομματι της ζωης δεν γινεται να τον αποφυγουμε..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom