δεν παιζει πια αυτο μια και τους βαζουν σε ειδικες πτερυγες με αλλους παιδερεστες οι παιδοκτονους μακρυα απο τους υπολοιπουςΜήπως όμως, μιας και οι φυλακές είναι ο υπερθετικός καθρέφτης της κοινωνίας που τις περικλείει, αυτό θα έκανε τις ποινές λιγότερο βασανιστικές;
Ένας παιδεραστής, πολύ δε περισσότερο ένας παιδοκτόνος, θα υποφέρουν στη φυλακή... θα υποφέρουν ΠΟΛΥ.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Θανατική ποινή, ώρα για επιστροφή. Ζευγάρι είχε θαμμένο το παιδί στο μπαλκόνι
- Μέλος που άνοιξε το νήμα μπαρμπαγιαννης
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 203
- Εμφανίσεις 12K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
μπαρμπαγιαννης
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2016
- Κριτικές
- 12
- Like
- 7.198
- Πόντοι
- 2.646
Μπάρμπα είσαι μια συλλογή από μόνος ...
"Ωραία, τα είπατε" (εσείς)... για να καταλήξεις
Ωραία. Απάντησα στην κυρία, ας τις πάρουμε μια μια.Και εγώ θέλω απαντήσεις στις ερωτήσεις αλλά δεν πήρα καμία .Μια μόνο ,ας είναι ...
Και εγώ
Και αυτή
Λίγο
Και αυτό
Μεγάλη εξαφάνιση έκανε, να του δώσουμε βραβειο που κουβαλούσε τα οστά μαζί του αντί να τα ξεφορτωθεί.
Όχι
lakisscorpio
Μέγας
- Εγγρ.
- 11 Ιουν 2008
- Κριτικές
- 14
- Like
- 650
- Πόντοι
- 4.255
τι γινεται ρε γαμωτο?????που παμε????Θεε μου!!!Ριξε φωτια να μας καψεις!!!!
OUROBOROS
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 21 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 26
- Like
- 1.889
- Πόντοι
- 7.316
Είναι δύσκολο να ερμηνεύσεις και κυρίως να Κρίνεις η να ερμηνεύσεις την Δημοκρατία / Ελληνικο Ποινικο Δικονομικό Δίκαιο. Απο οποια πλευρα και να το παρεις ειναι αδυνατο και αυτό συμβαίνει κυριως για 2 λογους. Α) παραθυρακια στους νομους. Εαν ο νόμος ηταν απόλυτος και κυριολεκτικός τοτε το επάγγελμα του δικηγόρου δεν θα υπηρχε. Β) Η εκτέλεση του νόμου γίνεται απο ανθρώπινα μυαλα τα όποια ποτε δεν μπορείς να εισαι 100% σίγουρος ότι οι αποφάσεις ασκούνται στο ακέραιο η εξυπηρετούν σκοπούς τρίτων. Καθημερινά η αντίληψη, οι εμπειριες και κυριως το σπιτι (εαν υπαρχει) παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στις αντιδράσεις και στα πιστεύω του καθενός. Παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι μεταξύ αυτών και γυναικες που κάνουν διαδηλώσεις για τους οικονομικούς μετανάστες και ιθαγενείς που βιάζουν (για αυτούς που εχουν καταδικαστεί) φωναζουν οτι το Κράτος ειναι χούντα κτλ. Αυτο που κάποιοι αλλοι ανθρωποι το βλεπουν ως εγκλημα και τερατούργημα αλλοι ανθρωποι που εχουν μεγαλώσει στην ιδια χωρα με τα ιδια εθιμα το βλέπουν ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να λοιπον η απάντηση στο μεγάλο θεμα της άσκησης εξουσίας. Καποιες φορές οταν ακουω τέτοιες ερμηνείες και αντιδράσεις μου θυμίζουν ένα επεισόδιο των ΑΜΑΝ που ειχε τον οπαδο από την Θεσσαλονίκη να σπαει ενα αμαξι με πινακιδες Αθηνας (οταν τον ρωτησε ο δημοσιογραφος πολλες φορες γιατι το σπάει εκείνος απάντησε γιατι έχει Πινακίδες Αθήνας ....
Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 14.930
- Πόντοι
- 3.656
Η θανατική ποινή δεν είναι λύση για 2 λόγους...πρώτων γιατί για πολλούς είναι διέξοδος...πολλοί θα προτιμούσαν να πεθάνουν από το να σαπίσουν στη φυλακή μέχρι να πεθάνουν. Δεύτερον διότι ένας ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος δεν σκέφτεται με την λογική και άρα δεν τον ενδιαφέρει η οποιαδήποτε ποινή.
Και να τον ενδιαφέρει την στιγμή εκείνη εν βρασμό δεν μπορεί να κρατηθεί. Για εμένα θα έπρεπε όποιος θέλει να κάνει παιδί να περνάνε και οι δύο γονείς από ψυχολογικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και μετά να παίρνουν άδεια για να κάνουν παιδί.
Όχι όπως τώρα που πάει ο κάθε ακατάλληλος και γίνεται γονέας και την πληρώνουν μετά τα παιδιά με κακομεταχείριση και κακοποίηση...η οποία δεν είναι μόνο σωματική αλλά και λεκτική.
Επίσης θα έπρεπε η πορεία ενός παιδιού να παρακολουθείται από ψυχολόγο όπως γίνεται και από παιδίατρο.
Και να τον ενδιαφέρει την στιγμή εκείνη εν βρασμό δεν μπορεί να κρατηθεί. Για εμένα θα έπρεπε όποιος θέλει να κάνει παιδί να περνάνε και οι δύο γονείς από ψυχολογικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και μετά να παίρνουν άδεια για να κάνουν παιδί.
Όχι όπως τώρα που πάει ο κάθε ακατάλληλος και γίνεται γονέας και την πληρώνουν μετά τα παιδιά με κακομεταχείριση και κακοποίηση...η οποία δεν είναι μόνο σωματική αλλά και λεκτική.
Επίσης θα έπρεπε η πορεία ενός παιδιού να παρακολουθείται από ψυχολόγο όπως γίνεται και από παιδίατρο.
PsYcHo_777
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2006
- Like
- 4.185
- Πόντοι
- 456
Θα πειράξω μόνο μια λέξη :
"Και δε λεμε τι θα εκανες εσυ και εγω εαν το κάναμε στο παιδι μας."
Εσύ και εγώ δεν μπορεί να κάνουμε κάτι τέτοιο ή κάτι ανάλογο ... Εξαιρούμαστε . Γιατί ;
Πως τον βλέπω τον φίλο σας ; Σαν ΄ένα θύμα της κοινωνικής υποκρισίας που τη διαφημίζει . Λέει σε σπαστά «άσπρο», το «μαύρο» δε το βλέπεις πουθενά .
Κάντε μου μια χάρη και ρωτήστε τον για μια ιστορία : «Μια λιονταρίνα έφαγε τα νεκρά κουτάβια της που τα σκότωσαν ύαινες .Γιατί δεν τα έτρωγε όταν ζούσαν; Δεν είχαν σκοτώσει 7χρονο ;» Ξέρει ...
Δε λεω τι θα εκανες εσυ και εγω εαν ηταν το παιδι μας. (Πολλα μπορει να καναμε. Οχι ευχαριστα και ψυχραιμα. Ειμαστε ανθρωποι.).
Λεω τι θα κανει μια υπερβατικη οντοτητα που λεγεται κρατος και δομη για να κρατησει (συνοχη, ειρηνη και να μη γινουν spread οι μελλοντικες συνεπειες στο συνολο)
Εχετε διαβασει γιατι σταματησε η θανατικη ποινη?
Ο Πατερας του αλκη εχει αυτη την αντιμετωπιση εσυ και εγω μπορουσαμε να πηγαιναμε και να βαζαμε βομβα στο συνδεσμο με 50 νεκρους.
Ποιος εχει δικιο και γιατι ο πατερας του αλκη θα ειναι αυτος που τους "χαιδευει" ενω εσυ και εγω θα ειμαστε οι "δικαιοι"?
Ποια ειναι η χρεια να εκδικιθεις μετα το συμβαν περα απο τη προσκαιρη συναισθηματικη ικανοποιηση και τι θα προσφερει ακριβως στο συνολο?
Η ιδεα οτι θα τρομαξει καποιους ειναι εωλη γιατι δε μιλαμε για ψυχικα/βιολογικα νορμαλ ατομα.
Εγω ισχυριζομαι οτι εαν κανει κατι, ειναι να κανει χειροτερα τα πραγματα.
Τελευταία τροποποίηση:
teaserman
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Νοε 2015
- Κριτικές
- 1
- Like
- 7.738
- Πόντοι
- 2.306
Σε ακουω….Θα δω τι μπορω να κανω.τι γινεται ρε γαμωτο?????που παμε????Θεε μου!!!Ριξε φωτια να μας καψεις!!!!
Littlejohn
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Ιαν 2018
- Κριτικές
- 12
- Like
- 552
- Πόντοι
- 291
Κάποτε ,πριν είκοσι χρόνια ,καθόμουν δίπλα σε έναν πρώην ,έπαιζε ένα τραγούδι σχετικό με φυλακές με (μάλλον) την Πόλυ Πάνου. Κοίταξα στο πλάι και ,πίστεψε με ,δεν θέλεις να ξέρεις για το βλέμμα που αντίκρυσα. Ακόμα ψάχνω το τραγούδι ...Ωραία. Απάντησα στην κυρία, ας τις πάρουμε μια μια.
Και εγώ
Και αυτή
Λίγο
Και αυτό
Μεγάλη εξαφάνιση έκανε, να του δώσουμε βραβειο που κουβαλούσε τα οστά μαζί του αντί να τα ξεφορτωθεί.
Όχι
Μπάρμπα ,πόσων χρονών είσαι ; 30-40 ;
Littlejohn
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Ιαν 2018
- Κριτικές
- 12
- Like
- 552
- Πόντοι
- 291
Κάποιες απαντήσεις αφορούν περισσότερο αυτόν που τις δίνει παρά αυτόν που κάνει τις ερωτήσεις...Δε λεω τι θα εκανες εσυ και εγω εαν ηταν το παιδι μας. (Πολλα μπορει να καναμε. Οχι ευχαριστα και ψυχραιμα. Ειμαστε ανθρωποι.).
Λεω τι θα κανει μια υπερβατικη οντοτητα που λεγεται κρατος και δομη για να κρατησει (συνοχη, ειρηνη και να μη γινουν spread οι μελλοντικες συνεπειες στο συνολο)
Εχετε διαβασει γιατι σταματησε η θανατικη ποινη?
Ο Πατερας του αλκη εχει αυτη την αντιμετωπιση εσυ και εγω μπορουσαμε να πηγαιναμε και να βαζαμε βομβα στο συνδεσμο με 50 νεκρους.
Ποιος εχει δικιο και γιατι ο πατερας του αλκη θα ειναι αυτος που τους "χαιδευει" ενω εσυ και εγω θα ειμαστε οι "δικαιοι"?
Ποια ειναι η χρεια να εκδικιθεις μετα το συμβαν περα απο τη προσκαιρη συναισθηματικη ικανοποιηση και τι θα προσφερει ακριβως στο συνολο?
Η ιδεα οτι θα τρομαξει καποιους ειναι εωλη γιατι δε μιλαμε για ψυχικα/βιολογικα νορμαλ ατομα.
Εγω ισχυριζομαι οτι εαν κανει κατι, ειναι να κανει χειροτερα τα πραγματα.
Και μας μένουν τα λιονταράκια ... Λοιπόν ,γιατί δεν τα τρώει ; Μηδένισες τον παράγοντα συναίσθημα σε κοινωνία (τώρα τι αναδεικνύεται από τον μηδενισμό άλλο ζήτημα). Είσαι πεσμένος, ζητάς βοήθεια και ; Σκέφτεσαι τι θα κερδίσω ώστε να βοηθήσω ;
PsYcHo_777
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2006
- Like
- 4.185
- Πόντοι
- 456
Κάποιες απαντήσεις αφορούν περισσότερο αυτόν που τις δίνει παρά αυτόν που κάνει τις ερωτήσεις...
Και μας μένουν τα λιονταράκια ... Λοιπόν ,γιατί δεν τα τρώει ; Μηδένισες τον παράγοντα συναίσθημα σε κοινωνία (τώρα τι αναδεικνύεται από τον μηδενισμό άλλο ζήτημα). Είσαι πεσμένος, ζητάς βοήθεια και ; Σκέφτεσαι τι θα κερδίσω ώστε να βοηθήσω ;
Δε καταλαβαινω τι εννοεις με τα λιονταρια. Πες ξεκαθαρα το επιχειρημα να σταθει μονο του.
Η λιονταρινα και καθε ζωο δεν εχει εξελιξει προμετωπιαιο λοβο ουτε συνειδητοτητα ουτε long term future planning. Κανει οτι του προσταζει το ενστικτο για επιβιωση και αναπαραγωγη. Ο ανθρωπος ειναι το μονο oν που εξελιχτηκε τοσο ωστε να παραμενει ενα βιολογικο οχημα αλλα και να σκεφτεται εξω απο τον ιδιο.
Παροτι δεν ηταν ποτε το πιο ισχυρο ον στη φυση, ανεπτυξε frontal lobe που σημαινει συνεργασιες, εργαλεια, τεχνολογια και επικρατησε. Ολα απορροια ακριβως επειδη μοχλευσε την ιδια του τη φυση και δεν εμεινε emotional reactive ζωο.
Δε διαφερουμε μεν παρα πολυ σε micro επιπεδο (γι αυτο και καθε ειδεχθες εγκλημα - δε θα σταματησουν ποτε - λιονταρικη μας φυση).
Αλλα σε κοινωνικο macro επιπεδο (συνολο ανθρωπων με απωτερο κοινως ωφελιμο σκοπο) βαζουν τα 2nd & 3rd consequences που δεν ειναι καθολου ορατα εαν εισαι στο 1st instant emotional reaction.
baros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2010
- Κριτικές
- 31
- Like
- 13.280
- Πόντοι
- 5.097
νομιζω η θανατικη ποινη καταργηθηκε επι χουντας και μαλιστα ο τελευταιος που εκτελεσθηκε ηταν ο λυμπερης και δοθηκε χαρη σ'εναν συνεργο του,το ειχε προσφατα αναφερει καποια εκπομπη.την θανατικη ποινη μας την εχει απαγορευσει η ευρωπαικη ενωση απο την ωρα και την στιγμη που γιναμε πληρη μελλη της
ολοσωστοςνομιζω η θανατικη ποινη καταργηθηκε επι χουντας και μαλιστα ο τελευταιος που εκτελεσθηκε ηταν ο λυμπερης και δοθηκε χαρη σ'εναν συνεργο του,το ειχε προσφατα αναφερει καποια εκπομπη.
αλλα επειδη η νομοθεσια της χουντας δεν ηταν καθαρα δημοκρατικη μας επεβαλαν την οριστικη παυση θανατικης ποινης οταν γιναμε μελη το 1979 στην ευρωπαικη ενωση
alafroiskiotos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2017
- Like
- 2.129
- Πόντοι
- 206
αυτοί που αποδεδειγμένα διαπράττουν αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα απλά δεν έχουν θέση στην κοινωνία που ζούμε
Έπειτα από 5-10 χρόνια Φυλακή 99,99% τα ίδια θα κανει
Το ίδιο ισχύει και με τους δολοφόνους του Άλκη τους βιαστές βρεφών κτλ κτλ κτλ
Όποτε η επιστήμη μπορεί να δωσει λύσεις , κάποτε έκαναν λοβοτομή
Έπειτα από 5-10 χρόνια Φυλακή 99,99% τα ίδια θα κανει
Το ίδιο ισχύει και με τους δολοφόνους του Άλκη τους βιαστές βρεφών κτλ κτλ κτλ
Όποτε η επιστήμη μπορεί να δωσει λύσεις , κάποτε έκαναν λοβοτομή
baros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2010
- Κριτικές
- 31
- Like
- 13.280
- Πόντοι
- 5.097
Οι εκτελέσεις στην Πρώτη Ελληνική Δημοκρατία γίνονταν με τυφεκισμό, ωστόσο όταν η μοναρχία εισήγαγε τον ποινικό κώδικα το 1834, ο αποκεφαλισμός με γκιλοτίνα έγινε η μόνη μορφή εκτέλεσης. Το 1847 οι δυσκολίες της διαθεσιμότητας της γκιλοτίνας σε κάθε εκτέλεση οδήγησαν την κυβέρνηση στον ορισμό του τυφεκισμού ως εναλλακτική μέθοδο εκτέλεσης. Το 1929 ο τυφεκισμός αναγνωρίστηκε ως ο μόνος επίσημος τρόπος εκτέλεσης (η τελευταία εκτέλεση με γκιλοτίνα έγινε το 1913). Στην Ελλάδα η τελευταία εκτέλεση μέχρι στιγμής έγινε στις 25 Αυγούστου 1972. Ο 27χρονος Βασίλης Λυμπέρης εκτελέστηκε με τυφεκισμό για την δολοφονία της γυναίκας, της πεθεράς και των δύο παιδιών του στην Κρήτη στο πεδίο βολών εφέδρων αξιωματικώνολοσωστος
αλλα επειδη η νομοθεσια της χουντας δεν ηταν καθαρα δημοκρατικη μας επεβαλαν την οριστικη παυση θανατικης ποινης οταν γιναμε μελη το 1979 στην ευρωπαικη ενωση
Η θανατική ποινή καταργήθηκε σε περιόδους ειρήνης εκτός από το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας σε περιόδους πολέμου σύμφωνα με το σύνταγμα του 1975. Η θανατική ποινή στην Ελλάδα καταργήθηκε το Δεκέμβριο του 1993 από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου με τον Νόμο 2172/1993. Η Ελλάδα κατάργησε την θανατική ποινή για οποιοδήποτε έγκλημα το 2004. Τα τελευταία χρόνια εχόυν υπάρξει πολλές διαμάχες σχετίκα με την επάναφορά της.
στη γουικιπιντια αναφερει αυτα,ερωτηση δλδ μεχρι το 1993 υπηρχε η θανατικη ποινη αλλα δεν την εκτελουσαν?
ποια ειναι τα εγκληματα που καταργηθηκαν το 2004?
μαλλον βαλανε μεσα και την περιοδο των πυραμιδων του χρηματιστηριουοια ειναι τα εγκληματα που καταργηθηκαν το 2004?
μπαρμπαγιαννης
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2016
- Κριτικές
- 12
- Like
- 7.198
- Πόντοι
- 2.646
45. Ο πρώην θεωρείς ότι είναι οκ πλεον; Σε τρόμαξε το βλέμμα του; Θεωρείς ότι πήγε άδικα μέσα και πρέπει να τον λυπηθείς;Κάποτε ,πριν είκοσι χρόνια ,καθόμουν δίπλα σε έναν πρώην ,έπαιζε ένα τραγούδι σχετικό με φυλακές με (μάλλον) την Πόλυ Πάνου. Κοίταξα στο πλάι και ,πίστεψε με ,δεν θέλεις να ξέρεις για το βλέμμα που αντίκρυσα. Ακόμα ψάχνω το τραγούδι ...
Μπάρμπα ,πόσων χρονών είσαι ; 30-40 ;
Rand0m1
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2019
- Κριτικές
- 1
- Like
- 6.181
- Πόντοι
- 2.356
Θυμάμαι παλιά σε μια εκπομπή που είχα πετύχει σε zapping τον Κ. Πλεύρη που αναφερόταν στο θέμα. Είχε κάνει κάποιος την εποχή της χούντας ένα ειδεχθές έγκλημα (αν θυμάμαι καλά είχε βιάσει και σκοτώσει κάποια τουρίστρια - κάτι τέτοιο), έλεγε λοιπόν..... τον τουφεκίσαμε έλεγε μέσα σε καμιά βδομάδα και τελειώσαμε. Μηδενική εγκληματικότητα τότε, θα μου πεις χούντα. Ok.ετσι απονεμεται δικαιοσυνη
Τραβηγμένο το μια βδομάδα. Φυσικά. Να πούμε 6 μήνες. Πραγματογνωμοσύνες ψυχιάτρων, ψυχολόγοι διότι τον κακοποιούσε ο μπαμπάς του ξερω γω, εφέσεις και δικηγόροι.... στ' αρχίδια μας. Σε 12 μήνες το πολύ, τουφέκι και τέλος.
Αλλά ξέχασα, δεν είμαστε πολιτισμένοι όσοι τα λέμε αυτά. Έχουν λυθεί αιώνες όλα, ναι. Θα μου σκοτώσει ο άλλος την κόρη μετά από κακοποίηση, βιασμό και δεν ξέρω εγώ τι άλλο και εγώ θα πρέπει να δείξω ψυχραιμία, μεγαλείο ψυχής και λοιπές πίπες. Sorry, τύποι. Συγχώρεση μόνο από τον Τζίζας.
Αλλά η μπίζνα να είναι καλά στα δικαστήρια, έτσι; Οι αναβολές λόγω κωλύματος του ενός συνηγόρου, μετά του άλλου διότι έχει δικαστήριο την ίδια μέρα στην Κόρινθο, απεργία οι δικαστικοί υπάλληλοι - δε γαμιέστε ρε μουνόπανα όλοι μαζί; Ε;
Timothy McVeigh - Wikipedia
en.wikipedia.org
Δεν είναι πολιτισμένοι αρκετά στην Αμερική όπου καθαρίσανε αυτό το ανθρώπινο σκουπίδι; Σοβαρά;
Littlejohn
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Ιαν 2018
- Κριτικές
- 12
- Like
- 552
- Πόντοι
- 291
Δεν έχει σημασία πια... Ήταν ένοχος πέραν πάσης αμφιβολίας και θυμήθηκε ότι είχε ξεχάσει τα τσιγάρα του στην κόλαση (καλή και ευνοϊκή κόλαση) ... Κάποια πράγματα δεν είναι τόσο απλά .Ίσως δείχνουν απλά ...45. Ο πρώην θεωρείς ότι είναι οκ πλεον; Σε τρόμαξε το βλέμμα του; Θεωρείς ότι πήγε άδικα μέσα και πρέπει να τον λυπηθείς;