Νέα

Θα πληρώσετε τη σακούλα στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 482
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.307
Πόντοι
1.106
Eγω οχι μονο δεν εχω σταματησει να χρησιμοποιω τις πλαστικες σακουλες στο σουπερ μαρκετ, αλλά όποτε πηγαινω ζηταω απο την ταμια να μου δωσει και καμια εικοσαρια επιπλεον, γιατι τις χρησιμοποιω στο σπιτι για να βαζω τα σκουπιδια στην κουζινα.
Μια χαρα. Πριν που ηταν τσαμπα, δεν μπορουσα να παρω επιπλεον. Τωρα τις αγοραζω κανονικα σαν ειδος. Εσεις ρε παιδια πού βαζετε τα σκουπιδια στην κουζινα μεχρι να τα βαλετε σε μεγαλη μπλε σακουλα δηλαδη?
Είναι πολυ λίγες να παρεις 5-6 τετοιες.
Με ένα ευρώ παιρνεις όλες αυτές που είναι για σκουπίδια.
Μάλιστα είμαι τόσο κάφρος που εχω ψωνίσει σε σουπερ μαρκετ με τις μπλε με χερουλια της Sanitas όχι γιατί τσιγκουνευομαι αλλά γιατί χωράνε τα πραγματα του σουπερ μαρκετ ανθρώπινα και δεν σκίζονται. Οι χαζοσακουκουλες πλεον αν βάλεις πανω απο δυο κονσερβες τις κυνηγάς στο παρκιγκ

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.692
Πόντοι
736
Αλλη μαλακια μας βγηκε..
Σακουλα πλαστικη μονο επι πληρωμη..
Θα πηγαινω δλδ εγω με οικολογικη τσαντα για τα ψωνια..
Θα αγοραζω αναψυκτικα,τροφιμα και αλλα ειδη που ειναι σε πλαστικες συσκευασιες..
Αυτοι οι μεγαλοβιομηχανοι κλπ πληρωνουν το αντιστοιχο ποσο η μονο ο λαουτζικος?
Τελικά απο οτι φάινεται έφτασε η ώρα να πληρώσουμε και τις πλαστικές συσκευασίες :confused:

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.968
Πόντοι
6.946
Τελικά απο οτι φάινεται έφτασε η ώρα να πληρώσουμε και τις πλαστικές συσκευασίες :confused:

Ανακυκλώνω σχεδόν 25 χρόνια τώρα, από το εξωτερικό ακόμα όταν ήμουν. Εγώ έπεισα και τους δικούς μου να ξεκινήσουν ανακύκλωση, πριν πολλά χρόνια, όταν πρωτο ξεκίνησε.

Δεν είδα ποτέ μου μα ΠΟΤΕ μου μια μείωση ΠΟΥΘΕΝΑ στα τέλη των Δήμων, φόρων, κλ.π.(μην αρχίσουμε τιος γνωστές πίπες τύπου "το κάνεις για το περιβάλλον " και λοιπά, εννοείτε ότι το κάνεις για το περιβάλλον και όχι για κάτι άλλο) . Για ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τώρα, κλέβουν και αδειάζουν τους κάδους κάθε μα κάθε βράδυ και ΠΟΤΕ κανείς δεν πήρε κάποιο μέτρο για αυτό(ούτε και δοκίμασε καν) .

Το λοιπόν;;; Να πληρώνουμε και καπέλο στις σακούλες εδώ και λ΄΄ιγα χρόνια και τώρα να βάζουν ΦΟΡΟ σε κάθε πλαστική συσκευασία PVC, ΧΩΡΙΣ έστω την δυνατότητα να παίρνουμε τα χρήματά μας πίσω, όπως π.χ, στην Γερμανία με το pfand; Μάλλον θα σταματήσω γιια κάποιο διάστημα, ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, και βλέπουμε... Ίσως ξαναρχίσω ίσως όχι, στα ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ.

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.773
Πόντοι
2.816
Για κανένα λόγο.. πιο άχρηστο μέτρο κ από το καλαμάκι στον καφέ.. τη σακούλα μετά την χρησιμοποιούσες για τα σκουπίδια.. τώρα θα πάρεις άλλη για τα σκουπίδια
Οπότε στο τέλος θα καταλήξουν πιο πολλές σακούλες στις χωματερές...

Κουνουπίδι

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2014
Κριτικές
5
Like
888
Πόντοι
361
Εφοσον η σακούλα εχει τη φιρμα του καθε σούπερ μάρκετ και κανουμε διαφήμιση τσαμπα οι σακούλες επρεπε να είναι δωρεαν. Η να τις κανουν χωρις φιρμα η να δίνουν χάρτινες δωρεάν

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.773
Πόντοι
2.816
Εφοσον η σακούλα εχει τη φιρμα του καθε σούπερ μάρκετ και κανουμε διαφήμιση τσαμπα οι σακούλες επρεπε να είναι δωρεαν. Η να τις κανουν χωρις φιρμα η να δίνουν χάρτινες δωρεάν
Άλλη μια φορά μας έπιασαν μαλάκες....

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Νταβατζιλίκι. στο νταβατζιλίκι. . Από την 1η Ιουνίου πρόσθετη φορολόγηση. Εδώ από τα jumbo. μεγάλη σακούλα.

:shit: :zombie: :shit: :zombie:

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.840
Πόντοι
6.536

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.692
Πόντοι
736
Κανονικά η χρέωση δεν ηταν για τις πλαστικές και μόνο ; Στο discount markt παράδειγμα και να θες να βρείς πλαστική δεν βρίσκεις γιατί τις έχουν καταργήσει και έχουν μόνο τις καινούργιες τις βιοδιασπώμενες , αλλά η χρέωση έχει μείνει κανονικά.

Δηλαδή και πληρώνεις και δεν βρίσκεις τουλάχιστον την παλιά την πλαστική που ηταν και μεγαλύτερης αντοχής άρα περισσότερο επαναχρησιμοποιούμενη.

Ο Σκλαβενίτης έχει ακόμα απο τις παλιές τις αντοχής στα 17 λεπτά απο οτι θυμάμαι.

maradona7

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
15 Ιουν 2022
Κριτικές
148
Like
12.003
Πόντοι
30.733
Ρε μαγκες εγω ειμαι υπερ της ανακυκλωσης οκ και των οτι χρειαζεται να κανουμε για αυτη . Μου τη δινουν ομως πολυ τα καλαμακια που βαζουν στο καφε . Δε περνανε ουτε 5 λεπτα και λιωνει το καλαμακι αν ανακατευεις και το κουνας λιγο , τι πραμα ειναι αυτο . Ελπιζω να βρουν μια αλλη λυση , οχι πλαστικο οκ αλλα κατι αλλο , οσοι πινουν καφε με νιωθουν πιστευω

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.692
Πόντοι
736
Ρε μαγκες εγω ειμαι υπερ της ανακυκλωσης οκ και των οτι χρειαζεται να κανουμε για αυτη . Μου τη δινουν ομως πολυ τα καλαμακια που βαζουν στο καφε . Δε περνανε ουτε 5 λεπτα και λιωνει το καλαμακι αν ανακατευεις και το κουνας λιγο , τι πραμα ειναι αυτο . Ελπιζω να βρουν μια αλλη λυση , οχι πλαστικο οκ αλλα κατι αλλο , οσοι πινουν καφε με νιωθουν πιστευω
Νομίζω σε κάποια σούπερ πρέπει να έχει και άλλου τύπου , είχα δει και μεταλλικά στο ράφι αν δεν κάνω λάθος αλλά δεν τα πήρα ποτέ να τα χρησιμοποιήσω. Βέβαια αν πάρεις καφέ απο έξω δύσκολα να σου βάλουν μεταλλικό λόγω οτι θα βγαίνει πιό ακριβό. Πάντως και πρόσφατα πρίν κανένα μήνα που έπαιρνα καφέ απο μια μπουγάτσα είχε πλαστικά καλαμάκια να τα είχε άραγε απόθεμα απο παλιά η υπάρχουν ακόμα ;
Σπίτι φτιάχνω μόνο νες και έτσι δεν έτυχε να χρησιμοποιήσω ακόμα χάρτινο καλαμάκι. Χρησιμοποιώ όμως χάρτινες μπατονέτες που δεν είναι και τόσο καλές σαν τις παλιές τις πλαστικές , λυγίζουν πολύ εύκολα.

maradona7

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
15 Ιουν 2022
Κριτικές
148
Like
12.003
Πόντοι
30.733
Νομίζω σε κάποια σούπερ πρέπει να έχει και άλλου τύπου , είχα δει και μεταλλικά στο ράφι αν δεν κάνω λάθος αλλά δεν τα πήρα ποτέ να τα χρησιμοποιήσω. Βέβαια αν πάρεις καφέ απο έξω δύσκολα να σου βάλουν μεταλλικό λόγω οτι θα βγαίνει πιό ακριβό. Πάντως και πρόσφατα πρίν κανένα μήνα που έπαιρνα καφέ απο μια μπουγάτσα είχε πλαστικά καλαμάκια να τα είχε άραγε απόθεμα απο παλιά η υπάρχουν ακόμα ;
Σπίτι φτιάχνω μόνο νες και έτσι δεν έτυχε να χρησιμοποιήσω ακόμα χάρτινο καλαμάκι. Χρησιμοποιώ όμως χάρτινες μπατονέτες που δεν είναι και τόσο καλές σαν τις παλιές τις πλαστικές , λυγίζουν πολύ εύκολα.
Μονο αποθεμα αν σου βαλε πλαστικο και στο λενε καμια φορα οτι κανανονικα απαγορευεται.

Αδερφε με ξενερωνει τοσο που δεν εχω θεμα να πληρωσω κατι παραπανω να μου βαλει πλαστικο . Δε μπορω να χαρω το καφε, ειδικα αν το κουνας για να ανακατατεψεις δεν αντεχει πανω απο λεπτο

Στο σουπερ με τις σακουλες ενταξει οταν τυχει και παω με τη γυναικα παιρνουμε απο το σπιτι μεγαλες σακουλες που εχουμε αγορασει και δεν ειναι πλαστικες , στο καφε που παιρνω απο εξω ή καθομαι σε μαγαζι τι να κανω δε μπορω να κουβαλαω μεταλλικο καλαμακι μαζι δε βολευει

Τελευταία τροποποίηση:

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.363
Πόντοι
456
Οι μεγαλες αντεχουν πολυ οποτε δεν χρειαζεται να πληρωνει κανεις συνεχεια.Επισης οι υφασματινες ειναι καλη λυση για πολυ καιρο.

ioannisdebu

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2020
Κριτικές
1
Like
3.561
Πόντοι
456
στα σουπερ μαρκετ στα ειδη μαναβικης εχουν σακουλες ναυλον με πολυ μικρες αντοχες βεβαια αλλα για 1-2 πραγματακια ειναι μια χαρα και δεν τις χρεωνουν κιολας

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.247
Πόντοι
10.336
στο εξωτερικο παντως (αγγλια, ολλανδια, γερμανια, σουηδια που ξερω) ειναι ετσι εδω και χρονια. Απλα εχεις μερικες τσαντες στο πορτμπαγκαζ για να μην πληρωνεις +1 ευρω σε καθε επισκεψη στο σουπερμαρκετ.
Ενοχλητικο μετρο δε λεω, αλλα τωρα βλεπεις τον κοσμο να χρησιμοποιει τις παλιες σακουλες και να μην φορτωνει καθε προιον σε διαφορετικη αλογιστα, οπως καναμε πριν λιγα χρονια.

Το ιδανικο ειναι να εχετε μια σκληρη σακουλα πολλων χρησεων μαζι σας
%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%A4%CF%83%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%A8%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%B1-1.jpg

Ενα συνηθειο ειναι.

Αυτο που με φρικαρει ομως ειναι οτι τον μπλε καδο της ανακυκλωσης συχνα πυκνα τον μαζευει το κοινο σκουπιδιαρικο. Δηλαδη, οποιος κανει σοβαρη ανακυκλωση, τσαμπα χρονο αφιερωνει. Μπανανια ακομα και στα ευκολα. Εξωτερικο εισαι υποχρεωμενος να κανεις ανακυκλωση (προστιμο αν δεν) και σου δινουν δωρεαν ειδικες σακουλες για να βαλεις τα ανακυκλωσιμα σου. Εμας εδω τα ανακυκλωσιμα τα παιρνουν οι γυφτοι για να τα πουλησουν :confused: Απο οπου κι αν το πιασεις..... μπανανια

ioannisdebu

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2020
Κριτικές
1
Like
3.561
Πόντοι
456
στο εξωτερικο παντως (αγγλια, ολλανδια, γερμανια, σουηδια που ξερω) ειναι ετσι εδω και χρονια. Απλα εχεις μερικες τσαντες στο πορτμπαγκαζ για να μην πληρωνεις +1 ευρω σε καθε επισκεψη στο σουπερμαρκετ.
Ενοχλητικο μετρο δε λεω, αλλα τωρα βλεπεις τον κοσμο να χρησιμοποιει τις παλιες σακουλες και να μην φορτωνει καθε προιον σε διαφορετικη αλογιστα, οπως καναμε πριν λιγα χρονια.

Το ιδανικο ειναι να εχετε μια σκληρη σακουλα πολλων χρησεων μαζι σας
%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%A4%CF%83%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%A8%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%B1-1.jpg

Ενα συνηθειο ειναι.

Αυτο που με φρικαρει ομως ειναι οτι τον μπλε καδο της ανακυκλωσης συχνα πυκνα τον μαζευει το κοινο σκουπιδιαρικο. Δηλαδη, οποιος κανει σοβαρη ανακυκλωση, τσαμπα χρονο αφιερωνει. Μπανανια ακομα και στα ευκολα. Εξωτερικο εισαι υποχρεωμενος να κανεις ανακυκλωση (προστιμο αν δεν) και σου δινουν δωρεαν ειδικες σακουλες για να βαλεις τα ανακυκλωσιμα σου. Εμας εδω τα ανακυκλωσιμα τα παιρνουν οι γυφτοι για να τα πουλησουν :confused: Απο οπου κι αν το πιασεις..... μπανανια
εδω ειναι ελλαδισταν μην το ξεχναμε

Εγγρ.
3 Σεπ 2018
Like
512
Πόντοι
21
Ζήτω τα χάρτινα καλαμάκια σε πλαστικές συσκευασίες. Ό,τι θέλουν μας κάνουν. Όπως και με τα ραπιντ τεστ, πρόβατα είμαστε όλοι. Στον Ειρηνικό έχει κυριολεκτικά νησιά από σκουπίδια. Εμάς μας γυρίζουν σκουπίδια από την Λιβερία που θέλαμε να κάνουμε τους έξυπνους να ξεφορτωθούμε.

Εγώ συνήθως πάω με μασίφ σακούλα του ΑΒ στα Lidl, που οι τελευταίοι θα έπρεπε να ντρέπονται για τις ψεύτικες που δίνουν.
Είδα πρόσφατα στον ΑΒ έναν τυπά που έβγαινε με σακούλα του Lidl και μου φάνηκε αστείο...

Στο Vicko είχε καροτσάκια γαμάτα τον περασμένο μήνα, τεράστια, 13 Ευρώ. Τα έχει στα 17+ τώρα νομίζω.
Άμα τα βρείτε σε προσφορά ορμάτε, έχει και στο skroutz τα ίδια με άλλο λογότυπο γύρω στα 20 Ευρώ με πολύ καλές κριτικές.
Βρίσκουν τα πόδια στις ρόδες και χρειάζεται να σκύβεις άμα είσαι ψηλός αλλά για τις γυναίκες είναι ό,τι πρέπει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom