Γενικά υπάρχει μια αντιπάθεια για τα LIDL. Γιατί έτσι; Το κακό είναι ότι έχουν λίγα ταμεία όντως, αλλά το προϊόντα τους είναι πιο οικονομικά από του Σκλαβενίτη ή του ΑΒ.
Δεν θα σου κάνω τον έξυπνο οτι δεν έχω ψωνίσει από τα Lidl μιας και εν γνώση μου αραιά και που έχω ψωνίσει.Όμως....
α) Τα lidl άπειρες φορές στο παρελθόν έχουν βάλει ακατάλληλα προϊόντα και ενώ έχουν φάει πρόστιμα (στα χαρτιά φυσικά και για τα μάτια του κόσμου) συνεχίζουν το ίδιο βιολί.
β) Σε παλαιότερο ντοκυμανταίρ σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες που είχε προβάλει κρατικό κανάλι , είχαν αναφέρει οτι δεν αποδίδει στο κράτος τον ανάλογο ΦΠΑ.
Δεν έχω λόγους να μην τους πιστέψω γιατί πολύ απλά δεν κάνεις τέτοια καταγγελία φόρα παρτίδα σε έναν τέτοιο Γερμανικό κολοσό χωρίς να έχεις αποδείξεις γιατί σε πήγαν μέσα με συνοπτικές διαδικασίες.
γ) Από το β) και μόνο μπορείς πολύ εύκολα να καταλάβεις γιατί αρκετά τα προϊόντα τους είναι φτηνότερα από άλλα ΣΜ.Σε συνδυασμό μάλιστα με τα σάπια προϊόντα που κατά καιρούς πλασάρουν στον ανυποψίαστο κοσμάκη τότε καταλαβαίνεις το μέγεθος του υπερκέρδους.
δ) Παλαιότερα όταν πρωτοάρχισαν τα lidl να βάζουν φούρνους μέσα στα μαγαζιά τους , είχαν βγει στην τηλεόραση επαγγελματίες φούρνιαροι και είχαν καταγγείλει οτι τα lidl πουλούσαν τα αρτοσκευάσματα σε τιμές κάτω του κόστους με εύλογη απορεία περί ποιότητας.Προφανώς και πλασάρους σκατά στον κοσμάκη και ο κοσμάκης είτε από αδιαφορία , είτε από βλακεία είτε απλά από ανέχεια γιατί δεν έχει λεφτά η τσέπη του , πάνε και τους τα ακουμπάνε.
ε) Πολλά προϊόντα τους αναγράφουν ψευδώς οτι είναι Ελληνικά.Έχουν βρει κάποια πατέντα και ενώ κατασκευάζονται σε χίλιες άλλες χώρες , εαν συσκευάζονται στην Ελλάδα παίρνουν τον τίτλο οτι είναι Ελληνικά.Απότι γνωρίζω ακόμα και κωδικός 520 του barcode δεν σου εξασφαλίζει οτι το προϊόν είναι κατασκευασμένο αμιγώς στην Ελλάδα.
Γενικότερα είναι επαγγελματίες στην απατεωνιά και στις οικονομικές ατασθαλίες.
Προσωπικά ουδέποτε αγόρασα το οτιδήποτε βρώσιμο από lidl παρά μόνο κάποια εργαλεία και όσο μπορώ προτιμώ να αγοράζω από ελληνικά μαγαζιά.Όχι τώρα που έχει δημιουργηθεί (ας το πούμε) ένα ρεύμα αντι-γερμανικό αλλά από τότε που πρωτοήρθαν στην Ελλάδα.
Βέβαια υπάρχουν και κάποια κουτορνίθια τα οποία "μποϋκοτάρουν" τα lidl και από την άλλη τα έχουν σκάσει σε BMW ,VW και Mercedes.
Μέχρι και τα αμάξια τους είναι "ρυθμισμένα" να βγάζουν "βλάβες" σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.Βλέπεις οι υψηλοί μισθοί του μέσου Γερμανού πρέπει να πληρωθούν από κάποια κορόϊδα.Πως να το κάνεις...