Νέα

Θα απέχετε από το bou τη Μεγάλη Εβδομάδα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα πάντα όρθιος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 146
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.739
Πόντοι
3.656
Νηστέψτε από τον φθόνο, την κακία, το μίσος, την υποκρισία, το ψέμα, τη ρουφιανιά, την προδοσία. Αυτά σταύρωσαν τον Χριστό! Ούτε το τυρί, ούτε τα αυγά, ούτε το λάδι ,ούτε το bou.

Με ποια κοπέλα πιστεύετε θα είχε τις πιο πολλές κριτικές ο Ιησούς αν ήταν μέλος ;;;
Κανένας ανύπαρκτος δεν σταυρώθηκε τύπε

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Γιατί να απέχουμε ρε φίλε;

Τί διαφορά έχει αυτή η βδομάδα από τις άλλες;

• Like
Αντιδράσεις: msakis
Εγγρ.
15 Μαρ 2021
Κριτικές
25
Like
6.243
Πόντοι
5.646
Γιατί να απέχουμε ρε φίλε;

Τί διαφορά έχει αυτή η βδομάδα από τις άλλες;
Άδικα ρωτάς. Απέχει πια και το πολύ να σου απαντήσει την ώρα που θα σουβλίζει το αρνί

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.859
Πόντοι
9.297
Είσαι σε ένα σάιτ που δίνει πληροφορίες για πόρνες, και νομίζεις πως αν απέχεις από αυτό μια βδομάδα καθάρισες; Μα αν υπάρχει ο χριστιανικός θεός, πας σούμπιτος για κόλαση
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

δηλαδή είσαι χριστιανός Μπουρδελιάρης;
Ναι..ανηκω σε μια νεα αιρεση;Μονο με καντηλαναφτρες πρεπει να την βρισκω;

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.915
Πόντοι
9.846
Αν τα μουνοζουμα και τα κωλοζουμα είναι αρτησιμα τότε εγώ απέχω από τη νηστεία. Πάντως δεν είναι κρέας!!:P:rockon:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.859
Πόντοι
9.297
Οι πραγματικοί πουτανιάρηδες δεν καταλαβαίνουν από οιμμμμτοια
Ακομα και οι Πακηδες τις μερες
Οι πραγματικοί πουτανιάρηδες δεν καταλαβαίνουν από τέτοια :headbaning1:
Ακομα και οι Πακηδες βαζουν φρενο σε αναλογες τετοιες μερες.

kakaounakis

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2006
Like
93
Πόντοι
1
Αν τα μουνοζουμα και τα κωλοζουμα είναι αρτησιμα τότε εγώ απέχω από τη νηστεία. Πάντως δεν είναι κρέας!!:P:rockon:
Δεν παει ετσι. Η εκκλησια μιλαει για αποχη απο το σεξ. Βεβαια το ιδιο λεει για τις μισες μερες του χρονου :O

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.739
Πόντοι
3.656
Ναι..ανηκω σε μια νεα αιρεση;Μονο με καντηλαναφτρες πρεπει να την βρισκω;
Χριστιανός Μπουρδελιάρης δεν είναι αίρεση. Είναι αυτοαναιρούμενο ανέκδοτο, όπως Ινδουιστής που τρώει αγελάδες και Ισλαμιστής που απολαμβάνει ψητό γουρουνόπουλο πίνοντας κρασί. Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι πως πιστεύεις στην Ορθόδοξη θρησκεία, και ταυτόχρονα να κάνεις πράξεις οι οποίες σε στέλνουν στην Κόλαση, σύμφωνα με τον θεόπνευστο Απόστολο

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.739
Πόντοι
3.656
δεν υπάρχει μέτρο άνθρωπέ μου. Την περίοδο της νηστείας απαγορεύεται το σεξ, η θρησκεία δεν είναι μπουφές για να διαλέγεις ότι σου αρέσει. Κι όποιος το κάνει, είναι απλά υποκριτής

Εγγρ.
15 Μαρ 2021
Κριτικές
25
Like
6.243
Πόντοι
5.646
Χριστιανός Μπουρδελιάρης δεν είναι αίρεση. Είναι αυτοαναιρούμενο ανέκδοτο, όπως Ινδουιστής που τρώει αγελάδες και Ισλαμιστής που απολαμβάνει ψητό γουρουνόπουλο πίνοντας κρασί. Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι πως πιστεύεις στην Ορθόδοξη θρησκεία, και ταυτόχρονα να κάνεις πράξεις οι οποίες σε στέλνουν στην Κόλαση, σύμφωνα με τον θεόπνευστο Απόστολο
Αυτή η ψηφοφορία θα είχε ενδιαφέρον εδώ: α. Πιστεύετε στο θεό ; β. Δεν ξέρω, είμαι αγνωστικιστής/ιστρια, γ. Όχι, είμαι άθεος/η.

Δεν την ανοίγω επειδή δεν ξέρω εάν υπάρχει ήδη και βαριέμαι να ψάξω

jumbo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Κριτικές
8
Like
409
Πόντοι
301
Γιατί να απέχω από το μπου; Υπάρχουν και σελίδες θρησκευτικής κατάνυξης και περισυλλογής. Δεν αφορούν όλα το σεξ :2funny:

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.915
Πόντοι
9.846
Θεωρώ πως μερικοί από εδώ μέσα δεν θα έπρεπε να είστε σε αυτό το site. Λάθος μέρος για χριστιανικο κήρυγμα. Το γαμήσι δεν εχει μέρες που μπορεί να περιοριστει. Όποτε θες γαμάς, τέλος! Καμιά γραφή και κανένας παπας δεν θα μου πει ποτε να γαμησω, εσείς καντε ότι θέλετε. Δεν θίγω κανέναν, ο κάθε ένας πραττει όπως θέλει!

Summer Stone

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Ιουν 2020
Like
7.970
Πόντοι
1.041
Καλή νηστεία τύποι !
EC629F37-65DA-489E-AF16-33BED32E0B9E.jpeg

tnt

Μέγας
Εγγρ.
27 Ιουν 2019
Like
12.641
Πόντοι
3.506

Ο γρίφος του Επίκουρου: Παντοδύναμος, Πανάγαθος Θεός

Θέλει ο Θεός να εμποδίσει το κακό αλλά δεν είναι ικανός;

Τότε δεν είναι παντοδύναμος.

Μπορεί αλλά δε θέλει; Τότε δεν είναι πανάγαθος.

Και θέλει και μπορεί; Τότε γιατί υπάρχει το κακό;

Δεν θέλει ούτε μπορεί; Τότε γιατί να τον αποκαλούμε Θεό;

Η Τετραφάρμακος του Επίκουρου

Άφοβον ο θεός

Σύμφωνα με τον Επίκουρο και πολλούς άλλους Έλληνες της εποχής του οι Θεοί δεν ήταν όπως οι άνθρωποι, με επιθυμίες και πάθη αλλά τέλεια όντα χωρίς καμία επιθυμία που εξ ορισμού δεν ανακατεύονταν στα ανθρώπινα πράγματα. Αυτό γιατί η όποια ενέργεια των Θεών θα φανέρωνε κάποιο σκοπό και ως εκ τούτου κάποια επιθυμία. Αυτό με τη σειρά του θα φανέρωνε κάποια έλλειψη που αυτομάτως θα καθιστούσε το Θεό λιγότερο από τέλειο. Σύμφωνα με τον Επίκουρο επομένως οι Θεοί υπάρχουν μεν αλλά δεν ασχολούνται εξ ορισμού με τα ανθρώπινα πράγματα.

Ανύποπτον ο θάνατος

Σύμφωνα με τον Επίκουρο «Ο θάνατος δεν σημαίνει τίποτε για εμάς…όταν υπάρχουμε ο θάνατος δεν είναι παρών ενώ όταν ο θάνατος είναι παρών εμείς έχουμε πάψει να υπάρχουμε.» Οι Επικούρειοι δεν συμμερίζονταν την κοινή πεποίθηση της εποχής στην ύπαρξη ζωής μετά θάνατον και θεωρούσαν ότι με τον θάνατο όλα τελειώνουν καθώς δεν έβλεπαν κάποιο αποδεικτικό στοιχεία για την ύπαρξη της υποτιθέμενης μετά θάνατον ζωής. Σύμφωνα με τον Επίκουρο ο θάνατος είναι η μεγαλύτερη από όλες τις αγωνίες, τόσο σε διάρκεια όσο και σε ένταση. Αυτή οδήγησε και στη δημιουργία της θεωρίας περί μετά θάνατον ζωής η οποία όμως με τη σειρά της δημιουργεί αγωνία στους ανθρώπους καθώς συνεπάγεται είτε μια αιωνιότητα ευτυχίας για τους ηθικούς είτε μια αιωνιότητα δυστυχίας για τους ανήθικους. Οι Επικούρειοι διαλύουν αυτή την αγωνία μη πιστεύοντας στη θεωρία περί μετά θάνατον ζωής.

Ταγαθόν μεν εύκτητον

Εδώ ο φιλόσοφος εννοεί ότι τα απολύτως απαραίτητα (τροφή, στέγη, κτλ) είναι πολύ εύκολο να αποκτηθούν από οποιονδήποτε. Όταν κάποιος θέλει περισσότερα από όσα χρειάζεται (λαιμαργία, φιλαργυρία, ζήλια, φιληδονία, κτλ) τότε δημιουργεί ανάγκες οι οποίες μένοντας ανεκπλήρωτες οδηγούν στη δυστυχία. Οι ανάγκες όμως αυτές είναι για τον Επίκουρο πλασματικές ενώ αυτά που πραγματικά χρειάζεται κάποιος είναι πολύ εύκολο να αποκτηθούν.

Το δε δεινόν ευκαρτέρητον

Σύμφωνα με του Επικούρειους, ο πόνος είναι είτε σύντομος και δριμύς είτε χρόνιος και μικρός. Στην πρώτη περίπτωση, ο πόνος θα περάσει σχετικά γρήγορα, ενώ στην δεύτερη, ο πόνος συνηθίζεται σχετικά εύκολα. Ο πόνος που είναι και δριμύς και χρόνιος είναι πολύ σπάνιος. Έτσι δεν χρειάζεται κανείς να αγωνιά και να φοβάται τον πόνο και την δυστυχία.

.................................................................................................

Χριστιανισμός

Φυσικά από την άλλη υπάρχει η ελεύθερη βούληση σύμφωνα με τον Χριστιανισμό
όπου ο άνθρωπος δεν δεσμεύεται αλλά αφήνεται ελεύθερος να επιλέξει τι θέλει
όπως και να το κάνει αλλά στο τέλος θα κριθεί. Λέγεται ότι κριτήριο θα είναι η αγάπη

αφού ο Θεός είναι αγάπη δίχως όρια.

Γενικώς πολύ μπέρδεμα...

:dunno:

Τελευταία τροποποίηση:

Tremere

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2020
Like
279
Πόντοι
21
Καταπονώντας τη σάρκα, δεν κερδίζει κανείς πνευματικό προβάδισμα. Δεν πρόκειται για κάποιου είδους "ανταλλαγή", τα πράγματα δεν δουλεύουν έτσι. Το σώμα και η ψυχή είναι ισοβαρή και ισάξια, όπως επίσης αλληλοεξαρτώμενα πλήρως. Η "αμαρτία" κρύβεται στις προθέσεις, στα κίνητρα και στο νού, πώς βλέπεις τους και πώς συμπεριφέρεσαι στους, άλλους ανθρώπους κυρίως. Εμένα δεν μου αρέσει όταν κάποιοι προκαλούν, π.χ. εκείνοι που μαζεύονται τη Μεγάλη Πέμπτη, τσακίζουν κρέατα και κάνουν καμπάνια στα social με αυτό, στοχευμένα. Τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν, στον εγκέφαλο. Και ακριβώς όπως "δεν υπάρχουν βρώμικες λέξεις μόνο βρώμικα μυαλά", έτσι εγώ πιστεύω ότι "δεν υπάρχουν βρώμικες πράξεις ή κορμιά, αλλά μόνο βρώμικα μυαλά". Όταν κάνεις κάτι, συνήθως εισέρχεσαι σε μια κάποια συνειδητότητα, μια κατάσταση του νου, εάν δεν είσαι από εκείνους που λειτουργούν μηχανικά... Μπορείς να είσαι ευσεβής ακόμη και όταν απολαμβάνεις τα εγκόσμια πλήρως. Ιδίως όταν κάνεις την πλάστιγγα να γέρνει προς το εμείς, απομακρύνοντάς την από το εγώ.

Τελευταία τροποποίηση:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.493
Πόντοι
12.756
Της πουτανας θα γινει εδω μεσα την Μ Εβδομαδα , ο Αντισθενης εχει χωσει εξτρα σερβερ για να κρατηθει το σαιτ ενεργο και να μην εχουμε τα παλιά ζητηματα !!!

Παρακαλειστε να μην μπαινετε με ολους τους κλωνους σας μεχρι να σταθεροποιηθει η κατασταση :rockon:

Διαγραμμένο μέλος 34899

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2007
Κριτικές
5
Like
215
Πόντοι
280
Εάν κάτι είναι κακό για μία εβδομάδα, τότε θα είναι κακό και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Ότι έκανα τις προηγούμενες 51 εβδομάδες τα κάνω και τη Μεγάλη. Και κρέας θα φάω και τσόντα θα δω και sex θα κάνω χωρίς την παραμικρή ενοχή των υποκριτών.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom