Σοκ έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα και να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ρωσίας.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανακοίνωσε πως προτιμάει να αγωνίζεται για τη Ρωσία, αφού η μητέρα του είναι Ρωσίδα και ονομάζεται Γιούλα Σαλνίκοβα.
Παράλληλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλάζει και το επίθετό του, παίρνει το επίθετο της μητέρας του και θα ονομάζεται πια Στέφαν Σαλνίκοφ.
Η απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να απαρνηθεί την Ελλάδα και να αγωνίζεται στο εξής για τη Ρωσία οφείλεται στον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στους αγώνες του.
Όπως είπε ο Στέφανος, «παίζω σε γήπεδα τένις και οι Έλληνες θεατές συμπεριφέρονται σαν κάφροι».
«Έπαιζα στη Μελβούρνη με τον Ρότζερ Φέντερερ, τον μεγαλύτερο παίκτη του κόσμου, και είχαν μαζευτεί οι Ελληναράδες με τις σημαίες, λες και ήταν στον πόλεμο, και φώναζαν ‘πoύτσα, πoύτσα, πoύτσα’ και ‘Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Σκοπιανέ Σκοπιανέ’.»
«Ένα από τα ball boys, που ήταν από την Ελλάδα, την ώρα που μου έδινε την πετσέτα, μου είπε ‘Γάμ@ τον τον πoύστη τον Αλβανό'». «Ελβετός είναι» του λέω. «Ελβετός, Αλβανός, όλοι τα ίδια είναι αυτοί οι ξένοι» μου λέει, «γάμ@ τον!».
«Πάω εγώ στο λογαριασμό μου στο Twitter και ανεβάζω φράσεις του Αριστοτέλη, του Σωκράτη και του Όμηρου, για να προωθήσω το ελληνικό πνεύμα, και έρχονται οι Ελληναράδες και μου γράφουν ‘Στέφανε, ξημερώματα δίνεις δικαιώματα'» είπε απελπισμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Ο Τσιτσιπάς σκέφτηκε πως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να αλλάξει υπηκοότητα και να γίνει Ρώσος, γιατί έχει πολλά χρόνια καριέρας μπροστά του.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, «αν συνεχίσω να αγωνίζομαι σαν Έλληνας, σε λίγο οι Έλληνες στους αγώνες θα μου στέλνουν λουλούδια με τις λουλουδούδες και θα μου ανοίγουν σαμπάνιες μέσα στο γήπεδο του τένις, ενώ μπορεί να βρεθεί και κάνας τρελός να σπάει πιάτα».
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Έλληνες έχουν την ανάγκη να βλέπουν τα πάντα σαν μπουζούκια, ποδόσφαιρο και πόλεμο» είπε εμφανώς προβληματισμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Η απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να αγωνίζεται στο εξής για τη Ρωσία έχει σκορπίσει απογοήτευση στους Έλληνες, οι οποίοι έχουν τώρα στρέψει όλες τις ελπίδες τους για εθνική περηφάνια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στον Γιώργο Λάνθιμο, αν και υπάρχουν φήμες πως και οι δυο σκέφτονται να πάρουν την αμερικανική υπηκοότητα για να μην ντρέπονται πια.
Ευχομαι ο Λανθιμος να παρει oscar και να χεσει πατοκορφα οποιονδηποτε τολμησει να καπηλευτει την προσωπικη επιτυχια του.
Οσο για τον αντετοκουνμπο τα χω πει καιρο....μακαρι να βγει το καλοκαιρι και να ξεφτιλισει βασιλακοπουλους και ολα τα σιχαματα που εδω και 3 χρονια ξυπνησανε και θυμηθηκανε οτι εχει ελληνικο διαβατηριο...στην θεση του δεν θα ξαναεπαιζα ποτε στην εθνικη.
Κανενα ελεος στον χειροτερο λαο της ευρωπης. Χεσιμο μονο.
ΥΓ. Στα του τουρνουα, στενοχωρηθηκα λιγο για την serena αλλα νομιζω οτι ειναι θεμα χρονου να παρει ενα ακομα grand slam, να φτασει τα 24 και να αναγνωριστει και επισημως σαν η μεγαλυτερη αθλητρια ολων των εποχων. Αυτα που εχει κανει προσωπικα τα θεωρω ανωτερα του federer.