Νέα

Τελωνείο και ΕΛΤΑ - Νέο Χαράτσι!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Swimmer
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 231
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Kylo_Ren

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2016
Like
144
Πόντοι
16
Επειδή δεν ήρθε σε μένα πακέτο με χαράτσι δεν πάει να πει ότι δεν θα έρθει και σε σένα. Είναι ρίσκο πλέον ότι και να παραγγείλεις.
Ισχύει αυτό που λες.
Αν το δουν ύποπτο περνάει με +15€,ας κάνει και μισό €.

Kylo_Ren

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2016
Like
144
Πόντοι
16
Το ύποπτο πως το εννοείς φίλος?
Έλα ντε,αυτό το κρίνει ο κάθε υπάλληλος.
Δεν είναι στάνταρ,τσιμπάει όποιο του κάνει κλικ. Αν έχει φάει και καμιά παντόφλα από την γυναίκα του,κατάλαβες.  :grin:

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.192
Πόντοι
8.646
Έλα ντε,αυτό το κρίνει ο κάθε υπάλληλος.
Δεν είναι στάνταρ,τσιμπάει όποιο του κάνει κλικ. Αν έχει φάει και καμιά παντόφλα από την γυναίκα του,κατάλαβες.  :grin:
σκανερ εχουν ;) τι του λες μωρε  :happy: εχω φιλο που δουλευει στα ελτα στο ελ.βενιζελος  :headbaning1: :headbaning2:

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.192
Πόντοι
8.646
Ωραία έχουν σκάνερ. Και πως προκύπτει να χρεώνουν 15€ σε πακέτα ,ότι να΄ναι.
σου ζητανε καταρχην το τι πληρωσες την αποδειξη και υπαρχουν περιπτωσεις που συγκρινουν την τιμη του προιοντος αν υπαρχει στην ελλαδα και βγαζουν το αντιστοιχο τιμημα

Kylo_Ren

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2016
Like
144
Πόντοι
16
σου ζητανε καταρχην το τι πληρωσες την αποδειξη και υπαρχουν περιπτωσεις που συγκρινουν την τιμη του προιοντος αν υπαρχει στην ελλαδα και βγαζουν το αντιστοιχο τιμημα
Δεν έχεις καταλάβει ακριβώς.
Σωστό αυτο που λες,αλλά χρεώνουν το 15€ πλέον και μονο για την παρουσία στο τελωνείο.
Τσεκαρε το με το φιλο και κανε ενα ποστ εδω οταν μπορεις.  ;)

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.192
Πόντοι
8.646
Δεν έχεις καταλάβει ακριβώς.
Σωστό αυτο που λες,αλλά χρεώνουν το 15€ πλέον και μονο για την παρουσία στο τελωνείο.
Τσεκαρε το με το φιλο και κανε ενα ποστ εδω οταν μπορεις.  ;)
δες  ;) :headbaning1:

Συνημμένα

• βν.jpg
    βν.jpg
    209,4 KB · Εμφανίσεις: 26

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Είπαμε μία καπότα αν παραγγείλεις αν έχει στραβογαμήσει σε βάζει και  πληρώνεις 15 ευρώ.
Μπορεί όμως να παραγγείλεις τρεις καπότες σε κουτί και να μην πληρώσεις το δεκαπεντάρι
Οπότε για καπότες καλύτερα στο δρομάκι κάτω από την Ομόνοια.
:shit: :shit:

Kylo_Ren

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2016
Like
144
Πόντοι
16
Είπαμε μία καπότα αν παραγγείλεις αν έχει στραβογαμήσει σε βάζει και  πληρώνεις 15 ευρώ.
Μπορεί όμως να παραγγείλεις τρεις καπότες σε κουτί και να μην πληρώσεις το δεκαπεντάρι
:hi:

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Για μισό λεπτο...
Παραγγέλνω απο ebay -Κινα- με free shiping..Πώς τα ΕΛΤΑ θα χρεώσουν 15αρα?
Και δευτερον ,ΑΝ χρεώσουν,εγω εχω πληρωσει ΗΔΗ με πιστωτική,οπότε?Θαπληρωσω κι άλλα?
Ε,δεν πληρωνω και θα γινει επιστροφη στον Κινεζο και θα μου κανει refund..
Αλλιως διαμαρτυρια στο Paypal και τα λεφτα πισω...

ririkonav

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
48
Like
6.548
Πόντοι
11.445
Για μισό λεπτο...
Και δευτερον ,ΑΝ χρεώσουν,εγω εχω πληρωσει ΗΔΗ με πιστωτική,οπότε?Θαπληρωσω κι άλλα?

σε παιρνουν τηλ απο το τελωνειο και σου ζητανε να καταθεσεις η οταν πας Ελτα , δεν χρεωνει καρτα

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Για μισό λεπτο...

οτι παραγγειλεις πανω απο 22€ (συνολο... αξια προιοντος και μεταφορικα) χρεωνεται με 24% φπα και 15 € τελη εκτελωνισμου (ενδεχομενα και αλλους δασμους, εαν το προιον ειναι σε καποια κατηγορια που εχει εξτρα δασμους)

πλεον τα 15 € χρεωνονται σε ολα τα προιοντα (... πρακτικα σε οσα πιασει το ματι/σκαννερ του υπαλληλου)

πληρωνεις οταν πας να παραλαβεις το δεμα απο το ταχυδρομειο
(συνηθως πιο πριν σε ειδοποιουν απο τα ελτα να τους στειλεις την αποδειξη πληρωμης για να υπολογισουν το φπα)

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
Για μισό λεπτο...
το δεμα φαινεται στο τελωνειο.για να γινει επιστροφη πρεπει επισης να γινει εκτελωνισμος που φυσικα ο κινεζος δεν θα πληρωσει.η πληρωμη εχει ηδη γινει απο τη πιστωτικη σου και δεν μπορεις να αμφισβητησεις τη πληρωμη εκτος αν εχεις αλληλογραφια που να πιστοποιει οτι η συναλλαγη περιλαμβανει και εκτελωνισμο στη χωρα προορισμου.αν δεν πληρωσεις εκτελωνισμο το δεμα θα μεινει τελωνειο και σε 3 μηνες θα μπει σε πληστηριασμο.

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Για μισό λεπτο...

Το Paypal δεν εμπλέκεται με τα χαράτσια και τα τέλη. Οπότε δεν παίρνεις τα λεφτά σου πίσω. Μόνο αν θέλει ο αποστολέας θα σου τα επιστρέψει.
Αν δεν ξεκαθαρίσει το πράγμα πιστεύω ότι οι περισσότεροι πωλητές δεν θα συνεχίσουν να στέλνουν Ελλάδα

Kylo_Ren

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2016
Like
144
Πόντοι
16
μόνο αυτό ισχύει,αν βέβαια δεχτεί ο Κινέζος
έχει πέσει ήδη σύρμα στους Κινέζους για την μαλακία αυτή

Kylo_Ren

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2016
Like
144
Πόντοι
16
:zfuck: :zfuck: :zfuck:

Αγορές από Κίνα: νέες εξελίξεις με το «χαράτσι» των 15€!
Μια αποσαφηνιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ δεσμεύει ΕΛΤΑ και τελωνεία να μην επιβάλλουν χαράτσι σε προϊόντα που έρχονται από Κίνα και χώρες εκτός Ε.Ε και τα οποία κοστίζουν κάτω από € 22.

Πριν από λίγες ημέρες μια σειρά από καταγγελίες καταναλωτών ξεκίνησαν να κατακλύζουν το διαδίκτυο σχετικά με τις αγορές από Κίνα. Οι καταγγελίες αφορούσαν στην επιβολή του τέλους εκτελωνισμού των €15 σε προϊόντα που έρχονταν από Κίνα και χώρες εκτός Ε.Ε τα οποία κόστιζαν κάτω από €22. αγορές από Κίνα

Σημειώνεται ότι με τέλη εκτελωνισμού χρεώνονταν δέματα από Κίνα και από χώρες εκτός ΕΕ τα οποία κόστιζαν πάνω από € 22. Για τις αγορές μικρότερου κόστους, τα πακέτα χαρακτηρίζονταν ως «τελωνειακώς ελεύθερα» και δεν επιβάλλονταν επιπλέον τέλη εκτελωνισμού. Στις 03 Φεβρουαρίου τα ΕΛΤΑ επιβεβαίωσαν το νέο χαράτσι που επέβαλλαν.

Όπως έγραψαν σε ανακοίνωση τους:
«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες που πραγματοποιούν αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. ότι για όλα τα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που χαρακτηρίζονται από τις Τελωνειακές Αρχές «Ελεύθερα», δηλαδή χωρίς τελωνειακή διασάφηση, το τέλος εκτελωνισμού ήταν και παραμένει μηδενικό. Τα αντικείμενα αυτά φέρουν την πράσινη αυτοκόλλητη ετικέτα.Τα ΕΛΤΑ στις 03 Φεβρουαρίου 2020 αναπροσάρμοσαν την τιμολογιακή τους πολιτική, στα «Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού». Στο νέο τιμοκατάλογο έχει προστεθεί «Τέλος Εκτελωνισμού» για τα ταχυδρομικά αντικείμενα που φέρουν τελωνειακή διασάφηση, ακόμη κι αν κατά την διαδικασία εκτελωνισμού αυτή προσδιοριστεί ως μηδενική.Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους πελάτες ότι ο διαχωρισμός των ταχυδρομικών αντικειμένων που προέρχονται από τρίτες χώρες, σε αυτά που έχουν τελωνειακό ενδιαφέρον και σε αυτά που δεν έχουν, γίνεται από Τελωνειακές Αρχές και όχι από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας».

Σε σημερινή επικοινωνία του Dikaiologitika News με τα ΕΛΤΑ είπαν πως:

η υπηρεσία αναπροσαρμόζει ξανά την πολιτική της και πως δεν θα επιβάλλουν εφ’εξής κανένα νέο τέλος, ακολουθώντας την δεσμευτική εγκύκλιο που έβγαλε η ΑΑΔE.

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ  περιέχει διευκρινίσεις για τελωνεία και ΕΛΤΑ και καλεί σε συμμόρφωση των προηγούμενων τιμολογιακών πολιτικών. Δηλαδή, ορίζει ότι δεν θα εισπράττονται €15 για αγορές από Κίνα και άλλες χώρες εκτός Ε.Ε, που φέρουν πράσινο αυτοκόλλητο μηδενικής διασάφησης. Τα ΕΛΤΑ ετοιμάζουν άμεσα ανακοίνωση για το θέμα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom