Νέα

Τελωνείο και ΕΛΤΑ - Νέο Χαράτσι!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Swimmer
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 231
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Kylo_Ren

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2016
Like
144
Πόντοι
16
:zfuck: :zfuck: :zfuck:

Αγορές από Κίνα: νέες εξελίξεις με το «χαράτσι» των 15€!
Μια αποσαφηνιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ δεσμεύει ΕΛΤΑ και τελωνεία να μην επιβάλλουν χαράτσι σε προϊόντα που έρχονται από Κίνα και χώρες εκτός Ε.Ε και τα οποία κοστίζουν κάτω από € 22.
λακη το εχουμε ανεβασει απο εχθες
περιμενουμε επίσημη ανακοίνωση όμως  ;)

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Ιδιωτικά τα έχουν κάνει αφού τουλάχιστον μισθολογικά δίνουν για όσους είναι με νέες συμβάσεις (και δεν έχει έρθει η σειρά τους για διώξιμο) γύρω στα 500 τον μήνα συν δώρο Χριστουγέννων Πάσχα και επίδομα.

Πόσο πιο ιδιωτικά; Θα ψάχνουν όπως πάνε άτομα για πρακτική τάχα με το αντάλλαγμα μόρια σε ενδεχόμενο διαγωνισμό. Στην πραγματικότητα μετά τον πούλο.

Αλλά και τα ιδιωτικά που τους πληρώνεις να σου φέρουν κάτι στην πόρτα κολλάνε ένα αυτοκόλητο τάχα ότι δεν ήσουν μέσα. Προχθές έπιασα έναν επ' αυτοφόρω που κόλλαγε αυτοκόλλητο. Πήγε να μου την πει κιόλας ότι το κουδούνι μου είναι χαλασμένο. Όταν του ζήτησα το πακέτο μου λέει. Έγινε κάποιο λάθος. Πρέπει να έρθεις από τα γραφεία να παραλλάβεις.
Η μπουρδελοκατάσταση έχει περάσει σε άλλο επίπεδο!
:zombie: :shit: :zombie: :shit:

takoulou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2012
Κριτικές
8
Like
471
Πόντοι
306
Καλημερα... Τα ΕΛΤΑ θα πρεπει απο εδω και περα να δουλευουν οπως οι αλλοι που υπαρχουν στην  αγορα... Μειωση μισθων , νεο προσωπικο με  προσοντα, καταστηματα ανοιχτα εως 20.00 το βραδυ, παροχη υπηρεσιων πολυ καλη, στελεχη που ειναι μεσα στον ανταγωνισμο κλπ.  Ατομα που ειναι πανω απο 60 ετων συνταξιοδοτηση η αλλαγη ποστου....

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Αλλά και τα ιδιωτικά που τους πληρώνεις να σου φέρουν κάτι στην πόρτα κολλάνε ένα αυτοκόλητο τάχα ότι δεν ήσουν μέσα. Προχθές έπιασα έναν επ' αυτοφόρω που κόλλαγε αυτοκόλλητο. Πήγε να μου την πει κιόλας ότι το κουδούνι μου είναι χαλασμένο. Όταν του ζήτησα το πακέτο μου λέει. Έγινε κάποιο λάθος. Πρέπει να έρθεις από τα γραφεία να παραλλάβεις.

Οι ελληνικες κουριερ, εκτος απο κατι διεθνεις τυπου UPS που ειναι σοβαροι, εχουν ξεφυγει τελειως... ολο επικαλουνται προβληματα παραδοσης (καποιες φορες δε βαζουν καν αυτοκολλητο) για να πηγαινεις να τα παιρνεις εσυ.

Kylo_Ren

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2016
Like
144
Πόντοι
16
Ιδιωτικά τα έχουν κάνει αφού τουλάχιστον μισθολογικά δίνουν για όσους είναι με νέες συμβάσεις (και δεν έχει έρθει η σειρά τους για διώξιμο) γύρω στα 500 τον μήνα συν δώρο Χριστουγέννων Πάσχα και επίδομα.

Πόσο πιο ιδιωτικά; Θα ψάχνουν όπως πάνε άτομα για πρακτική τάχα με το αντάλλαγμα μόρια σε ενδεχόμενο διαγωνισμό. Στην πραγματικότητα μετά τον πούλο.

επιτοπου θα τον έβαζα να πάει να το φέρει  :sunglasses:

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.931
Πόντοι
6.256

Τους τραβας επισημη καταγγελια...υπαρχει ενας φορεας δεν θυμαμαι το ονομα τωρα που κανεις μια καταγγελια οτι δεν σου παραδωσανε το πακετο μεσα στο προβλεπομενο χρονο και τους τραβανε ενα προστιμο που πρεπει μετα να το πληρωσει απο τη τσεπη του ο υπευθυνος του καταστηματος.

Εκει να δεις μετα τι τσιμπουκια σου κανουν για να σου φερουν το δεμα...

Kylo_Ren

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2016
Like
144
Πόντοι
16

"UPDATE 17/2/2020 ΤΕΛΟΣ Η ΧΡΕΩΣΗ.

Επικοινώνησαμε με την ΑΑΔΕ, και μια ευγενέστατη κυρία μου επιβεβαίωσε οτι ΔΕΝ πέρασε η χρέωση των ΕΛΤΑ, και ταυτόχρονα ΔΕΝ θα υπάρξει καμία εγκύκλιος, γιατι για να υπάρξει εγκύκλιος, πρέπει να έχει ψηφιστεί πρώτα κάτι που θα ακυρώσει ή θα διευκρινήσει. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει ψηφιστεί τίποτα, οπότε απο ΑΑΔΕ εγκύκλιο μην περιμένετε.

Και απο ελτά που επικοινώνησα μου  είπαν το ίδιο, οτι δηλαδή ακόμα και σε περίπτωση Ελέγχου, δεν υπάρχει χρέωση. Θα βγεί ανακοίνωση σύντομα απο τα ΕΛΤΑ, απλά δεν είναι έτοιμη.

Απλά περιμένουμε, γιατι μέχρι την ανακοίνωση και την αλλαγή του τιμοκαταλόγου, δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό.

8001182000 για τα ΕΛΤΑ το τηλέφωνο, και 2104802326 της ΑΑΔΕ.

Μετά τις απαραίτητες αλλαγές, ανακοινώσεις, συνεχίζουμε ως είχαμε, πριν απο ολη αυτή τη φασαρία".

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.931
Πόντοι
6.256
«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που φέρουν αυτοκόλλητο µε πράσινο χρώμα «Τελωνειακώς Ελεύθερο» ή αποτύπωµα σφραγίδας τελωνείου µε την αντίστοιχη ένδειξη. Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη διευκρινιστική οδηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προς τους Τελωνειακούς Υπαλλήλους του Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» η οποία ρυθμίζει τη διαδικασία εκτελωνισμού των ταχυδρομικών αντικειμένων που εισέρχονται για έλεγχο και για τα οποία προκύπτει μηδενική χρέωση δασμών και φόρων (αξία αντικειμένων κάτω των 22€). Σε αυτή την περίπτωση, θα τους επικολλάται η διακριτική πράσινη ετικέτα με τη σήμανση «Τελωνειακώς Ελεύθερο» και θα εξέρχονται από το Τελωνείο.»

Πουλο αρμ μουνοπανακια των ΕΛΤΑ... :2on1:

Kylo_Ren

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2016
Like
144
Πόντοι
16
:rolleyes:

Συνημμένα

• Captureooo.PNG