BLITZKRIEGER
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2017
- Κριτικές
- 4
- Like
- 297
- Πόντοι
- 36
Αδερφέ το καταλάβαμε όλοι ότι είσαι μαλάκας.Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις άλλο.
Φέτος παίζει να στεφθεί κιόλας.
Αδερφέ το καταλάβαμε όλοι ότι είσαι μαλάκας.Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις άλλο.
Ωραίες οι τοποθετήσεις, ο καθένας έχει το δίκιο του.
Απλά διαβάστε τις παρακάτω γραμμές...
Το πάρτι με εισαγωγές απο τρίτες χώρες ακόμα και με τριγωνική αποστολή ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Αντικείμενο ακόμα και 1 σεντ δηλωμένης αξίας σταματά για έλεγχο και εκτελωνισμό. Label του τύπου "Δώρα, απο service, δωρεάν δείγμα κλπ πάνω στα δέματα δεν λαμβάνονται ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΨΙΝ.
Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Φυσικά ο όγκος κάνει την αναμονή να ξεπερνά και τον ένα μήνα για παραλάβή, αλλά ΜΗΝ ξεχνάτε σε ποια χώρα ζούμε.
υπαρχει σχετικη νομοθεσια για αυτο φιλε μου υποχρεωτικη αυτο δεν σημαινει οτι ιδιωτες δεν εχουν δικαιωμα για δ/ση η δια μεσω τελωνειακου η με προσωπικη αποστολη ηλεκτρονικης διασαφησειςΓια ποιό λόγο η DHL έχει συμβεβλημένη λίστα εκτελωνιστών και ζητάει υπογραφή πάγιας εν'λευκώ εντολής εκτελωνισμού χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό αποστολής και χρονική διάρκεια ισχύος της εντολής αυτής?
Γιατί επιτρέπεται η λίστα των συνεργαζομένων εκτελωνιστών να συνδέεται με έναν και μόνον εκτελωνιστή-μπροστάρη τον οποίο είμαι υποχρεωμένος να εξουσιοδοτήσω μέσω taxis-net πριν από την εισαγωγή του αντικειμένου και χωρίς να διευκρινίζεται πουθενά η εύλογη δυνατότητα ανάκλησης της εξουσιοδότησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου εκτελωνισμού?
Γιατί πληρώνω 50 ευρώ για "Αμοιβή διαχείρισης Εκτελωνισμού" επιπροσθέτως των φόρων και δασμών (αντικείμενο αξίας 200 ευρώ) για μια δουλειά την οποία ο ίδιος μπορώ να τελειώσω σε 1 το πολύ ώρα κάνοντας μια βόλτα από το κτίριο της goldair handling μέχρι το τελωνείο την στιγμή που ο μάγκας εκτελωνιστής στο ίδιο διάστημα θα κάνει 30 εκτελωνισμούς σε συνεργασία με τα φιλαράκια του τελωνειακούς υπαλλήλους?
Η λίστα με τα "γιατί" είναι μακριά ... και φυσικά δεν αφορά αποκλειστικά κρατικές εταιρίες αφού ΚΑΙ οι ιδιωτικές έχουν αναγκαστεί να προσαρμοστούν - αλλά και ευχαρίστως να επωφεληθούν - από την συνεργασία τους με την τοπική μαφία των εκτελωνιστών και επίορκων τελωνειακών υπαλλήλων ...
Μια χοντρική προσέγγιση είναι η εξής για εισαγωγή από τρίτες χώρες:
Κάθε τι που μπαίνει στην χώρα από μεγάλη εταιρία ταχυμεταφορών, DHL/UPS/Fedex κτλ, ελέγχεται και δασμολογείται στο 99% των περιπτώσεων. Εδώ προσθέστε το απερίγραπτο νταβαντζιλίκι των ιδιωτικών εταιριών που είναι πολλαπλάσιο αυτού των ΕΛΤΑ και EMS
Το τι θα γίνει αν φτάσει στην πόρτα μας μέσω ΕΛΤΑ/EMS το γνωρίζει μόνον ο θεός ... δεν υπάρχει καμία απολύτως βεβαιότητα ... αυτό που μπορώ να πώ από προσωπικά στατιστικά στοιχεία είναι ότι εάν κάτι είναι βαρύ/ογκώδες ή/και ακριβό με πιθανότητα πάνω από 50% θα κρατηθεί στο τελωνείο και θα δασμολογηθεί/φορολογηθεί κανονικά. Και φυσικά το αν ήρθε μέσω Ολλανδίας και έχει υποτιμολογηθεί στα συνοδευτικά έγγραφα είναι αδιάφορο διότι πολύ απλά οι υπάλληλοι ΔΕΝ ειναι μαλάκες να χάψουν την οποιαδήποτε μαλακία τους σερβίρει κανείς και ζητάνε paypal/credit card παραστατικά.
υπαρχει σχετικη νομοθεσια για αυτο φιλε μου υποχρεωτικη αυτο δεν σημαινει οτι ιδιωτες δεν εχουν δικαιωμα για δ/ση η δια μεσω τελωνειακου η με προσωπικη αποστολη ηλεκτρονικης διασαφησεις
μεσω ταξις νετ
Σου είπα, σταματάνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και απο ΕΛΤΑ EMS. Παράγγειλε μια κάρτα μνήμης 1 gb που κάνει πχ μισό ευρώ. Θα σταματήσει τελωνείο. Ούτε κουνούπι δεν περνά πλέον απο το καλοκαίρι.
------τότε γιατί γκρινιάζεις αν έρθουν αλλοιωμένα τα προιόντα σου λογικό δεν είναι αν έρχονται από την άκρη του κόσμου?
------
EEEEE DEN ΜΠΟΡΩ...
ΑΚΟΥ @@@!!!!...
οταν αγοραζεις ενα κινητο,η σιντι η ενα μπουφαν...
ΘΕΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ 100% ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΣ Β@@ΚΑ..
για αυτο πληρωνεις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ....
ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΖΑΜΠΑ-
Ρε σαπιε το ιδιο ειναι το κοντεινερ (με την εργοστασιακη του συσκευασια) κ το ιδιο ειναι ενα απλο δεματακι? Ε ρε τι αλλο θα ακουσουμεΡε τύπε όλα απέξω έρχονται.
Με τη λογική αυτή όσα εισάγει ο Κωτσόβολος και στα πουλέι θα πρέπει να είναι και αυτά μέσα στη μούχλα;
Τι μαλακίες διαβάζουμε.
... ο ιδιο ειναι το κοντεινερ (με την εργοστασιακη του συσκευασια) κ το ιδιο ειναι ενα απλο δεματακι? ...
Ρε σαπιε το ιδιο ειναι το κοντεινερ (με την εργοστασιακη του συσκευασια) κ το ιδιο ειναι ενα απλο δεματακι? Ε ρε τι αλλο θα ακουσουμε
αυτα που λες ποτε περασαν πριν τον ιουλιο η μεταΈχω φέρει πράγματα με EMS που ενώ έχουν περάσει τελωνείο δεν έχουν δασμολογηθεί/φορολογηθεί. Κάποια μάλιστα ανοίχθηκαν στο τελωνείο (εργαστηριακά εξαρτήματα μικροηλεκτρονικής από Σιγκαπούρη - μου έκανε εντύπωση πόσο προσεκτικά τα επανασυσκεύασαν) και παρόλο που συνοδεύονταν με κανονικά παραστατικά πέρασαν επίσης χωρίς πρόσθετη χρέωση ... Για αυτό λέω: υπάρχει πάντα ο παράγοντας "τύχη" για το τι θα πληρώσει κανείς ...
Πηρα ενα δεμα απο αμερικη αξιας 44USD. Ηρθε με UPS (o μαλακας δεν το προσεξα κ νομιζα πως ελεγε usps) και κολλησε το Ελ.Βενιζελος. Πηρα τηλεφωνο να δω τι γινεται και μιλησα με μια κοπελα στο τηλ μαλλον εκπροσωπος της UPS. Με ρωταει τι ακριβως ειναι εαν ειναι πλαστικο σιδερενιο ξυλινο κτλπ. Μου λεει θα πρεπει να πληρωσω 115 ΕΥΡΩ. Εψαξα να το εκτελωνισω μονος μου (65 ευρω ηθελε ο εκτελωνιστης) χαρτουρααααααααααααααα. Τελικα βρηκα εναν γνωστο κ μου το πηρα στην ζουλα απο εκει μεσα. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ.Δεν εννοώ αυτό ... προφανώς και για να διενεργηθεί εκτελωνισμός εξ ονόματος μου οφείλω να εξουσιοδοτήσω τον εκτελωνιστή και προφανώς αν θέλω εκτελωνίζω εναλλακτικά μόνος μου ... σχολιάζω ότι ακόμα και οι κολοσσοί DHL & UPS έχουν αναγκαστεί να υποκύψουν στην συντεχνιακή πρακτική των εγχώριων λαμογιών φορτώνοντας τον πελάτη τους με αδιανόητες για το εξωτερικό χρεώσεις - πχ 33 ευρώ για "παράδοση εγγράφων εισαγωγής" σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να εκτελωνίσει μόνος του ώστε αφενός να προφυλαχθεί από διαφυγόντα κέρδη η συντεχνία των εκτελωνιστών και αφετέρου να αρπάξουν όσα μπορούν από τον τελικό πελάτη ... τα παραδείγματα είναι πολλά δεν έχει νόημα να τα παραθέσω.
Ακομα κ σημερα μεσω ΕΛΤΑ ειναι ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ ΤΥΠΕ. Ξερω φιλους που αγοραζουν παιχνιδια φιγουρες απο εξωτερικο κ συνηθως ειναι ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΥΤΙΑ. Στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν χρεωθηκαν τπτ η ΜΑΧ 6 ευρω. Ταυτα που λες ποτε περασαν πριν τον ιουλιο η μετα
και ξαναρωτάω αν παραγγέλνεται προιόντα από την άλλη άκρη του κόσμου αναλαμβάνεται και την ευθύνη να το παραλάβετε αλλοιωμένο η ελαττωματικό
αλλιώς τόσα καταστήματα έχει η αθήνα
ποιος ο λόγος της γκρίνιας?
αυτα που λες ποτε περασαν πριν τον ιουλιο η μετα