Νέα

Τελωνεία 2017. Ένα απέραντο ανοιχτό μπουρδέλο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Sapakias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 164
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Τύποι το λέει και στην σελίδα των ΕΛΤΑ ότι για πάνω από 22 ευρώ έχει τελωνείο.Παραγγελια που έκανα από Αμερική, από κατάστημα εμπαυ,του είπα αντί 90 μα βάλει 20 δολλάρια στην απόδειξη.Μου είπε γιατί,του ειπα tax reasons και μου είπε Οκ και ότι δε θα έχω ασφαλεια.Του είπα πάλι οκ και το προϊόν ήρθε κανονικά στις 10 μερες,πριν το estimate day delivery.Αν δεν ερχοταν θα επαιρνα πισω τα λεφτα απο εμπαυ ή paypal.Αντιστοιχα  πηγα να το κανω στο κατάστημα της nike αλλά μου είπαν όχι.

Απλά δεν γούσταραν να σε ψάξουν από το τελωνείο ή το δέμα σου πέρασε χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Το τι γράφει στο παραστατικό αγοράς του μαγαζιού τους είναι αδιάφορο. Στο τελωνείο ζητάνε την πρωτότυπη απόδειξη του paypal/πιστωτιής και πληρώνεις βάσει αυτής και όχι του υποτιμολογημένου παραστατικού αγοράς ... ΔΕΝ είναι μαλάκες, τεμπέληδες και ανοργάνωτοι είναι ...

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
484
Πόντοι
36
10 μερες αποστολη απο κινα μεσω ολανδιας, και εδω και 20 μερες ειναι Ελλαδα ακομα στο αεροδρομιο Αθηνα.
Αποστολη απο Αγγλια  σε 3 μερες Ελλαδα και μετα απο 15 μερες ηρθε απο Αθηνα.
Για αυτο πρεπει να γινει ιδιωτικοποιηση στα παντα, να μπει το σκατο ξανα στο κωλο με τους τεμπεληδες...

εχεις πάει ποτέ στο τελωνείο αεροδρομίου ? κανε μια βόλτα και θα καταλάβεις ,,,,, άχρηστοι άνθρωποι - πανηλίθιοι ΔΥ, βλακώδη πληροφοριακά συστήματα 20ετίας - απο τοτε που δημιουργήθηκε το Ελ Βενιζέλος .... μέθοδοι λειτουργίας απλά για να δουλευουν και να πληρώνονται οσο περισσότεροι ΔΥ ....

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΌΛΤΑ ΣΕ ΠΡΟΤΡΈΠΩ ..... ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙς ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΖΕΙς ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΧΩΡΑ .....

ΜΥΡΤΙΛΟΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2017
Κριτικές
10
Like
3.631
Πόντοι
746
Εδώ  παραγγελία από ΕΕ και τον φέσωσαν και ψάχνει να βρει το δίκιο του. 'Όχι δεν ήταν τριγωνική και transit.
Το κράτος πρέπει να συμμαζεύει τους ιδιώτες.       θα ηθελα να μου αναγερεις το περιστατικο αν μπορω να σου δωσω απαντηση οσον αφορα την προελευση του προιοντως και το τι ακριβως ηταν

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
484
Πόντοι
36
Απλά δεν γούσταραν να σε ψάξουν από το τελωνείο ή το δέμα σου πέρασε χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Το τι γράφει στο παραστατικό αγοράς του μαγαζιού τους είναι αδιάφορο. Στο τελωνείο ζητάνε την πρωτότυπη απόδειξη του paypal/πιστωτιής και πληρώνεις βάσει αυτής και όχι του υποτιμολογημένου παραστατικού αγοράς ... ΔΕΝ είναι μαλάκες, τεμπέληδες και ανοργάνωτοι είναι ...

ΔΥ = ΜΑΛΑΚΑΣ = ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ + ΤΕΜΠΕΛΗς .....

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Δεν παίζουν τα gift τύπε και βάλε πάνω 20 δολάρια.
Δεν υπάρχει παραπληροφόρηση. Απλά προσέξτε. Το τι παζάρι γινόταν στο Ελληνικό μέσα το γνωρίζω από πρώτο χέρι γιατί έχω δουλέψει.
Όλοι τσίμπαγαν έστω μια κούτα τσιγάρα για να κρατούν το στόμα τους κλειστό.
Περιστατικό με βίντεο που τελικά ήταν σε σύστημα Αμερικάνικο και έπαιζαν ασπρόμαυρα και τα έβαλαν στο κώλο τους.

Επειδή υπάρχει νομοθεσία δεν πάει να πει και ότι είναι δίκαιο.
Χαράτσι στο χαράτσι όπως και στους τριπλούς και τετραπλούς φόρους στα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Η εικόνα μιλάει μόνη της στο προαύλιο. Και εντάξει το πακέτο με το κινητό είναι εξαίρεση. Δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει.
Εδώ  παραγγελία από ΕΕ και τον φέσωσαν και ψάχνει να βρει το δίκιο του. 'Όχι δεν ήταν τριγωνική και transit.
Το κράτος πρέπει να συμμαζεύει τους ιδιώτες.

Μεγαλύτερο νταβαντζιλίκι
Το αγγλικο το νουμερο.??
Απο ολλανδια ειναι κινητα απο κινα και τα στελνει μεσω ολανδιας, για να μην κοπουν στο τελωνειο, παντα ετσι τα στελνει οσες φορες αγορασα κινητα απο κινα. Πανε ολλανδια, αλλαζουν δεμα και ερχονται ελλαδα, σαν να τα αγορασες απο ολανδια.

Είναι ανιχνεύσιμη η αλλαγή φορέα ... απλά βαριούνται να το ψάξουν ... ξαναγράφω: στα τελωνεία είναι τεμπέληδες και ανοργάνωτοι, δεν είναι ηλίθιοι ...

ΜΥΡΤΙΛΟΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2017
Κριτικές
10
Like
3.631
Πόντοι
746
εχεις πάει ποτέ στο τελωνείο αεροδρομίου ? κανε μια βόλτα και θα καταλάβεις ,,,,, άχρηστοι άνθρωποι - πανηλίθιοι ΔΥ, βλακώδη πληροφοριακά συστήματα 20ετίας - απο τοτε που δημιουργήθηκε το Ελ Βενιζέλος .... μέθοδοι λειτουργίας απλά για να δουλευουν και να πληρώνονται οσο περισσότεροι ΔΥ ....

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΌΛΤΑ ΣΕ ΠΡΟΤΡΈΠΩ ..... ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙς ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΖΕΙς ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΧΩΡΑ .....
σου κλεινω ραντευου να παμε παρεα αμα θες και οποτε θες

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
484
Πόντοι
36
σου κλεινω ραντευου να παμε παρεα αμα θες και οποτε θες

Εγω εχω παει εχω μάθει και δεν έχω ανάγκη πλέον .... οταν μιλω σε φίλους μη έλληνες τουσ πληροφορώ τι σημαινει γιουνανια και τι κινδυνουσ ελοχευει η καθε δραστηριοτητα σε αυτη τη χυδαία χωρα ..... ''οσο για σενα για τελωνιακό ταχυδρομικο υπάλληλο ΔΥ σε κόβω και επιπλέον Τσυριζεο μακακα ....

η χωρα αυτη ειναι μονο για απάτες λαδωματα και για μεγαλη μοχλευση σε αγορές ακινητων μολις αρχισουν ηλεκτρονικοι πληστηριασμοί μέσω τραπεζων και καλης συνεργασίας με ορκωτους εκτιμητες τραπεζων .....

ΜΥΡΤΙΛΟΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2017
Κριτικές
10
Like
3.631
Πόντοι
746
Το αγγλικο το νουμερο.??
Απο ολλανδια ειναι κινητα απο κινα και τα στελνει μεσω ολανδιας, για να μην κοπουν στο τελωνειο, παντα ετσι τα στελνει οσες φορες αγορασα κινητα απο κινα. Πανε ολλανδια, αλλαζουν δεμα και ερχονται ελλαδα, σαν να τα αγορασες απο ολανδια.
λοιπον να στην λυσω την απορια φιλε και να μην ξαναπεις κατι που δεν μπορει να το στοιχειωθετησεις 1. Το ΦΠΑ ανοικει στην χωρα που καταναλωνεται το προϊον αρα στην συγκεκριμενη περιπτωση Ελλαδα οι δασμοι ειναι ευρωπαικοι πανε ολοι Γερμανια. 2. οι ολλανδοι στελνωντας στην ελλαδα το κινεζικο προιων τοποθετουν κιτρινο ταμπελακι που ενημερωνουν οτι πρεπει να εκτελωνιστει το προϊον οποτε το ελληνικο δημοσιο γνωριζει αν πρεπει να εκτελωνιστει το αντικειμενο 3. αν δεν εχει κιτρινο ταμπελακι εχει ο σακκος που περιεχει το αντικειμενο. Ελπιζω να σε ενημερωσα λιγο

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146

Ο καρκίνος του συστήματος είναι η μαφία των ιδιωτών εκτελωνιστών και όχι τα ΕΛΤΑ ή οι ίδιοι οι τελωνειακοί υπάλληλοι. Για να ανταποκριθούν στα αυξημένα φορτία τελωνεία και ΕΛΤΑ και να διεκπεραιώνουν έγκαιρα τις εργασίες που τους έχουν φορτώσει θα έπρεπε να έχουν 2-3 φορές παραπάνω από το τωρινό προσωπικό τους και βελτιστοποιημένες διαδικασίες που θα αντικατοπτρίζονται στα πληροφοριακά τους συστήματα.

Η μηχανογράφηση των τελωνείων δουλεύει προβληματικά, μεταξύ άλλων, διότι μεγάλο μέρος των διαδικασιών εκτελωνισμού δεν έχει ακόμα απλοποιηθεί και εισάγει άσκοπες καθυστερήσεις ...

ΜΥΡΤΙΛΟΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2017
Κριτικές
10
Like
3.631
Πόντοι
746
Ο καρκίνος του συστήματος είναι η μαφία των ιδιωτών εκτελωνιστών και όχι τα ΕΛΤΑ ή οι ίδιοι οι τελωνειακοί υπάλληλοι. Για να ανταποκριθούν στα αυξημένα φορτία τελωνεία και ΕΛΤΑ και να διεκπεραιώνουν έγκαιρα τις εργασίες που τους έχουν φορτώσει θα έπρεπε να έχουν 2-3 φορές παραπάνω από το τωρινό προσωπικό τους και βελτιστοποιημένες διαδικασίες που θα αντικατοπτρίζονται στα πληροφοριακά τους συστήματα.

Η μηχανογράφηση των τελωνείων δουλεύει προβληματικά, μεταξύ άλλων, διότι μεγάλο μέρος των διαδικασιών εκτελωνισμού δεν έχει ακόμα απλοποιηθεί και εισάγει άσκοπες καθυστερήσεις ...
  Αστω εδω διαφωνω καθετα μαζι σου και αν θες να σου κανω ερωτησεις και αν γνωριζεις να απαντησεις αμεσα

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
484
Πόντοι
36
λοιπον να στην λυσω την απορια φιλε και να μην ξαναπεις κατι που δεν μπορει να το στοιχειωθετησεις 1. Το ΦΠΑ ανοικει στην χωρα που καταναλωνεται το προϊον αρα στην συγκεκριμενη περιπτωση Ελλαδα οι δασμοι ειναι ευρωπαικοι πανε ολοι Γερμανια. 2. οι ολλανδοι στελνωντας στην ελλαδα το κινεζικο προιων τοποθετουν κιτρινο ταμπελακι που ενημερωνουν οτι πρεπει να εκτελωνιστει το προϊον οποτε το ελληνικο δημοσιο γνωριζει αν πρεπει να εκτελωνιστει το αντικειμενο 3. αν δεν εχει κιτρινο ταμπελακι εχει ο σακκος που περιεχει το αντικειμενο. Ελπιζω να σε ενημερωσα λιγο

ΑΣΧΕΤΕ μαθε οτι υπαρχουν μεταφορικές στο Λονδίνο μέσα στο αεροδρόμιο που παραλαμβανουν τρανζιτο παρσελς αλλάζουν τα χαρτιά και προωθούν εντος ΕΕ χωρίς κανένα πρόβλά σε ολες τις χωρες ,,,,, φυσικά εδω στη μπουρδελοχωρα σας  με τους ηλίθιους ΔΥ παντα υπαρχουν αρχιδες που δημιουργουν προβλήματα - δες εσενα ...

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
6.182
Πόντοι
11.585

Να στοιχειωθετησω τι.?? Μου ζητας εγγλεζικο νουμερακι.?? Και σε ρωταω τι.?? τρακ ναμπερ θες.??
Οσο για το πακετο απο ολλανδια, δεν εχω κρατησει συσκευασια απο τις 3 φορες που εφερα κινητα απο κινα και ουτε θυμαμαι αν ειχαν κιτρινο ταμπελακι, το μονο που θυμαμαι οτι εγραφαν πανω ολλανδικη διευθηνση, οταν θα μου ερθει το καλο το δεμα που περιμενω απο ολλανδια, θα δω αν εχει ταμπελακι κιτρινο. Οπως και το τρακ ναμπερ που βλεπω τωρα που ερχονται αυτη την στιγμη τα κινητα απο την κινα μεσω ολλανδιας, ειναι NL στο τελος.

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
484
Πόντοι
36

η μηχανογραφηση των τελωνειων ειναι μη παραμετρική και την εκανε εταιρεία του Παυλου Βαρδινογιάννη (ISONET) την εποχή που αγόρασαν το κτίριο του κρυονερίου απο τον βαρδινογιάννη και ο τοτε προεδρος των ΕΛΤΑ περασε στον ομιλο βαρδινογιαννη και ειναι μεχρι σημερα διευθ. συμβ. του καναλιου TV STAR των βαρδινογιαννεων ...

ΜΥΡΤΙΛΟΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2017
Κριτικές
10
Like
3.631
Πόντοι
746
ΑΣΧΕΤΕ μαθε οτι υπαρχουν μεταφορικές στο Λονδίνο μέσα στο αεροδρόμιο που παραλαμβανουν τρανζιτο παρσελς αλλάζουν τα χαρτιά και προωθούν εντος ΕΕ χωρίς κανένα πρόβλά σε ολες τις χωρες ,,,,, φυσικά εδω στη μπουρδελοχωρα σας  με τους ηλίθιους ΔΥ παντα υπαρχουν αρχιδες που δημιουργουν προβλήματα - δες εσενα ...
εγω ειπα τι υπαρχει ουτε βρηζω ουτε ασχωλουμε απλα  λεω αυτα που γνωριζω τιποτα παραπανο η τιποτα λιγοτερο λυπαμε πολυ για την συμπεριφορα σου προς το ατομο μου ουτε αχιδα σε ειπα ουτε μακακα

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
 Αστω εδω διαφωνω καθετα μαζι σου και αν θες να σου κανω ερωτησεις και αν γνωριζεις να απαντησεις αμεσα

O εκτελωνιστής όπως και ο οποιοσδήποτε μεσάζοντας/διαμεσολαβητής υπάρχει αποκλειστικά εξαιτίας της περιττής γραφειοκρατίας - που αναγκάζεται για λόγους συντεχνιακής σκοπιμότητας να υφίσταται ο πελάτης/πολίτης.

Και αυτό αφορά στο σύνολο των εταιριών DHL/UPS/FEDEX/ΕΛΤΑ κτλ αφού μεγάλο μέρος ή ολόκληρο από το νταβανζτιλίκι της "Αμοιβής διαχείρισης Εκτελωνισμού" καταλήγει στην εσωτερική μαφία των τελωνείων ...

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
484
Πόντοι
36
εγω ειπα τι υπαρχει ουτε βρηζω ουτε ασχωλουμε απλα  λεω αυτα που γνωριζω τιποτα παραπανο η τιποτα λιγοτερο λυπαμε πολυ για την συμπεριφορα σου προς το ατομο μου ουτε αχιδα σε ειπα ουτε μακακα

τοτε βουλωσε το - ακουγε με προσοχη και μαθαινε απο αυτους που γνωριζουν να κινουν τα νηματα κερδιζοντας απο την ηλιθιοτητα ανικανοτητα μαλθακια και φιλοχρηματισμο των ντοπιων ΔΥ ....

ΣΥΓΝΩΜΗ αν παραφερθηκα αλλα γνωρίζω πολλά για το θεμα και πνιγομαι ....

ΜΥΡΤΙΛΟΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2017
Κριτικές
10
Like
3.631
Πόντοι
746
O εκτελωνιστής όπως και ο οποιοσδήποτε μεσάζοντας/διαμεσολαβητής υπάρχει αποκλειστικά εξαιτίας της περιττής γραφειοκρατίας - που αναγκάζεται για λόγους συντεχνιακής σκοπιμότητας να υφίσταται ο πελάτης/πολίτης.

Και αυτό αφορά στο σύνολο των εταιριών DHL/UPS/FEDEX/ΕΛΤΑ κτλ αφού μεγάλο μέρος ή ολόκληρο από το νταβανζτιλίκι της "Αμοιβής διαχείρισης Εκτελωνισμού" καταλήγει στην εσωτερική μαφία των τελωνείων ...
να το τεκμηριωνεις με στοιχεια και οχι με αοριστιες και πραγματικα αν θες μπορω να σου αποδειξω καποια πραγματα αφου θεωρω εχεις αποψη αλλα μαλλον ομως δεν θα συνεχισω γιατι καποιες γνωσεις και οχι αποψεις μου θεωρουνται και ερμηνευωνται διαφορετικα με το να δεχτω καποιες υβρεις που δεν ειναι του επιπεδου μου ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν καπου παρεξηγηθηκα

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
194
Πόντοι
6.055
Ωραίες οι τοποθετήσεις, ο καθένας έχει το δίκιο του.

Απλά διαβάστε τις παρακάτω γραμμές...

Το πάρτι με εισαγωγές απο τρίτες χώρες ακόμα και με τριγωνική αποστολή ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Αντικείμενο ακόμα και 1 σεντ δηλωμένης αξίας σταματά για έλεγχο και εκτελωνισμό. Label του τύπου "Δώρα, απο service, δωρεάν δείγμα κλπ πάνω στα δέματα δεν λαμβάνονται ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΨΙΝ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Φυσικά ο όγκος κάνει την αναμονή να ξεπερνά και τον ένα μήνα για παραλάβή, αλλά ΜΗΝ ξεχνάτε σε ποια χώρα ζούμε.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
να το τεκμηριωνεις με στοιχεια και οχι με αοριστιες και πραγματικα αν θες μπορω να σου αποδειξω καποια πραγματα αφου θεωρω εχεις αποψη αλλα μαλλον ομως δεν θα συνεχισω γιατι καποιες γνωσεις και οχι αποψεις μου θεωρουνται και ερμηνευωνται διαφορετικα με το να δεχτω καποιες υβρεις που δεν ειναι του επιπεδου μου ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν καπου παρεξηγηθηκα

Για ποιό λόγο η DHL έχει συμβεβλημένη λίστα εκτελωνιστών και ζητάει υπογραφή πάγιας εν'λευκώ εντολής εκτελωνισμού χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό αποστολής και χρονική διάρκεια ισχύος της εντολής αυτής?

Γιατί επιτρέπεται η λίστα των συνεργαζομένων εκτελωνιστών να συνδέεται με έναν και μόνον εκτελωνιστή-μπροστάρη τον οποίο είμαι υποχρεωμένος να εξουσιοδοτήσω μέσω taxis-net πριν από την εισαγωγή του αντικειμένου και χωρίς να διευκρινίζεται πουθενά η εύλογη δυνατότητα ανάκλησης της εξουσιοδότησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου εκτελωνισμού?

Γιατί πληρώνω 50 ευρώ για "Αμοιβή διαχείρισης Εκτελωνισμού" επιπροσθέτως των φόρων και δασμών (αντικείμενο αξίας 200 ευρώ) για μια δουλειά την οποία ο ίδιος μπορώ να τελειώσω σε 1 το πολύ ώρα κάνοντας μια βόλτα από το κτίριο της goldair handling μέχρι το τελωνείο την στιγμή που ο μάγκας εκτελωνιστής στο ίδιο διάστημα θα κάνει 30 εκτελωνισμούς σε συνεργασία με τα φιλαράκια του τελωνειακούς υπαλλήλους?

Η λίστα με τα "γιατί" είναι μακριά ... και φυσικά δεν αφορά αποκλειστικά κρατικές εταιρίες αφού ΚΑΙ οι ιδιωτικές έχουν αναγκαστεί να προσαρμοστούν - αλλά και ευχαρίστως να επωφεληθούν -  από την συνεργασία τους με την τοπική μαφία των εκτελωνιστών και επίορκων τελωνειακών υπαλλήλων ...

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
και ξαναρωτάω αν παραγγέλνεται προιόντα από την άλλη άκρη του κόσμου αναλαμβάνεται και την ευθύνη να το παραλάβετε αλλοιωμένο η ελαττωματικό
αλλιώς τόσα καταστήματα έχει η αθήνα

ποιος ο λόγος της γκρίνιας?
Αδερφέ το καταλάβαμε όλοι ότι είσαι μαλάκας.Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις άλλο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom